BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Imola vörös, oldalnézet egy nővel

BMW M5

BMW M
BMW M5

BMW M5 Competition, BMW M5 és BMW M550i xDrive Limousine – modellek, felszereltség, részletek és innovatív technológiák.

A BMW 5 Limousine M modellek modern, erőt sugárzó dizájnnal rendelkező, lenyűgözően nagy teljesítményű sportlimuzinok. Az alábbiakban minden fontosat megtudhat az egyes modellekről, azok felszereltségéről és dizájnjuk M-specifikus jellegzetességeiről. Mindemellett felfedezheti azt is, hogy az izmos M motorok miként működnek együtt az autóversenyzés világa által inspirált technológiákkal a csúcsszintű dinamizmus érdekében. A hasonlóan magas fejlettségi szinten lévő, innovatív vezetőt segítő rendszerek és digitális szolgáltatások fókuszában pedig teljes egészében a kényelem és a biztonság áll.

Bővebben

A BMW 5 LIMOUSINE M MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA.

A sportosság fő kellékeinek áttekintése: hajtáslánc, futómű és teljesítmény.

BMW M5 Competition.

Maximális dinamizmus, valamint exkluzív, M-specifikus külső és belső dizájnelemek.
 • Nagy teljesítményű, 625 lóerős 8 hengeres BMW M TwinPower Turbo benzinmotor
 • M xDrive Aktív M differenciálművel és Drivelogic funkcióval ellátott 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó
 • Exclusive M specifikus dizájnelemek és felszereltség
 • 625LE (460 kW), 750 Nm, 0–100 km/óra 3.3 másodperc alatt
BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Imola vörös, rézsútos elölnézet

BMW M5.

Jellegzetesen M-es dinamizmus és sportos kényelem felsőfokon.
 • Nagy teljesítménű 600 lóerős 8 hengeres BMW M TwinPower Turbo benzinmotor
 • M xDrive Aktív M differenciálművel
 • Drivelogic funkcióval ellátott 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó
 • 600 LE (441 kW), 750 Nm, 0–100 km/óra 3.4 s alatt
BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, Brands Hatch szürke metál, rézsútos elölnézet

BMW M550i xDrive Limousine.

A sportosság, a kényelem és a mindennapi használhatóság tökéletes ötvözete.
 • 530 lóerős 8 hengeres BMW M TwinPower Turbo benzinmotor
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
 • BMW xDrive
 • 530LE (390 kW), 750 Nm, 0–100 km/óra 3.8 s alatt
BMW M550i xDrive Limousine, G30 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Verde Ermes metál, rézsútos elölnézet
 • BMW M5 Competition.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDrive Limousine.

BMW M5 COMPETITION ÉS BMW M5. A TELJESÍTMÉNY ÖSSZETEVŐI.

A BMW M5 Competition és a BMW M5 az autóversenyzés világából származó hajtáslánc- és futóműtechnológiáinak áttekintése.

A BMW M5 Competition és a BMW M5 párját ritkító teljesítményének és dinamizmusának forrásai a kimagaslóan fejlett, az autóversenyzés világából származó hajtáslánc- és futóműtechnológiák. Függetlenül attól, hogy Ön üzleti találkozóra igyekszik-e vagy a hétvégi kiruccanásra megy-e kanyargós vidéki utakon, netán saját rekordját készül-e megdönteni a versenypályán, a jellegzetesen M-es vezetési élményt, amelyben része lesz, mindenkor az egyedülálló precizitás és agilitás határozza meg.

BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, egy mozgó, BMW Individual Imola vörös autó elölnézetből
BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020

BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

625 LE (460 kW) teljesítményével és 750 Nm-es nyomatékával a BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor mindössze 3,3 másodperc alatt gyorsítja fel a járművet 0-ról 100 km/órás sebességre. A két TwinScroll turbófeltöltőnek, a nagy precizitású befecskendezésnek és a fokozatmentes Valvetronic szelepvezérlésnek köszönhetően a 4,4 literes motort már alacsony fordulatszámokon is energikus hajtóerő, közvetlen gázreakciók és letaglózó erő jellemzik.
BMW M5 Competition M xDrive-val, F90 LCI, Facelift 2020, egy mozgó autó rézsútos elölnézetből

M xDrive.

Az Aktív M differenciálművel ellátott M xDrive gondoskodik a maximális tapadásról és dinamizmusról – úgy a mindennapokban, mint a versenypályán. Az M-specifikus technológia a hátsókerék-meghajtásra jellemző agilitást az összkerék-meghajtás által biztosított uralhatósággal ötvözi. Ön a 4WD, a 4WD Sport, valamint – kikapcsolt DSC-vel – a 2WD meghajtás közül választhat.
BMW M5 Competition 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltóval, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

8 fokozatú M Steptronic sebességváltó Drivelogic funkcióval.

A 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó – amelyet extrém módon rövid kapcsolási idők jellemeznek – számos váltási módot kínál a kifejezetten sportostól és dinamikustól egészen a kényelmesig és az üzemanyag-hatékonyig. A vezető a váltásokat manuálisan, a sebesség-előválasztó karral, valamint a kormánykeréken elhelyezett kapcsolókarokkal is kezdeményezheti.
BMW M5 Competition M MODE gombbal, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

M MODE gomb.

Az középkonzolon elhelyezett M MODE gombbal állítható a vezetőt segítő rendszerek beavatkozási intenzitása. ROAD módban az elektronikus asszisztensek összes funkciója maradéktalanul rendelkezésre áll. SPORT módban az asszisztensek nem avatkoznak be, csak figyelmeztetnek. TRACK módban – például versenypályán – Ön teljesen kiiktathatja a vezetőt segítő rendszereket. A kijelzőhálózat a kiválasztott módnak megfelelően mutatja a menetinformációkat.
Sebesség-előválasztó kar, BMW M5 Competition M Setuppal, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

M Setup.

Az M Setup segítségével Ön a saját igényeinek megfelelően konfigurálhatja a dinamizmussal összefüggő tényezők – például a motor-, a sebességváltó- és a kormányzási karakterisztika, a csillapítás feszessége, a Dinamikus stabilitás-ellenőrzés (DSC) szabályozási intenzitása vagy az M xDrive összkerék-meghajtási rendszer erőelosztása – paramétereit.
M bőrkormány, BMW M5 Competition M Servotronickal, F90 LCI, Facelift 2020, műszerfal

M Servotronic.

Az M Servotronic a különféle vezetési helyzetekben oly módon gondoskodik a legideálisabb kormányrásegítésről, hogy annak mértékét a pillanatnyi sebességhez igazítja. A rendszer mindezen túl bármilyen sebességnél garantálja a közvetlen és precíz kormányzási érzetet. A kifejezetten az M modellekhez hangolt M Servotronic két, gombnyomással választható beállítást kínál.
BMW M5 Competition M Carbon kerámia fékkel, F90 LCI, Facelift 2020, a kerék közelről

M Carbon kerámia fékek.

Az M Carbon kerámia fékek közvetlenebbül hagyják érvényesülni a fékezési erőt. A nem rozsdásodó, kimagaslóan kopásálló, hagyományos társaiknál sokkal jobb hőtűrő képességekkel rendelkező fékek hozzájárulnak a jármű tömegének csökkentéséhez, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. Kívülről az M logóval ellátott, matt arany színű féknyergek árulkodnak e különleges műszaki felszereltségről. A speciális anyagjellemzők miatt felerősödhet az üzemi zaj pl. tartós, alacsony fékterhelésnél vagy vizes úton történő fékezésnél, közvetlenül a jármű teljes megállása előtt. A kialakításból fakadó zaj csapadékos időben a féktárcsákat szárító fékezéssel, máskor pedig úgy kerülhető el, hogy a vezető hosszabb ideig tartó, kisebb intenzitású fékezést követően erősebben a fékpedálra lép. A nedvesség és az útszóró só hasonlóan befolyásolja a fékhatást, mint a hagyományos fékrendszerek esetében. A fékerő csökkenése a fékpedál erősebb lenyomásával kompenzálható. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.
BMW M5 Competition M Sport kipufogórendszerrel, F90 LCI, Facelift 2020, a far közelről

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamizmust kifejező hangot bocsájt ki, amelynek tónusa a beépített kipufogószelep-mechanizmus segítségével változtatható. A SPORT és SPORT+ programokhoz – amelyek a menetdinamikai szabályozás gombjaival választhatók ki – intenzívebb motorhang tartozik, míg a kényelmet a középpontba helyező módban diszkrétebb a hangzás.

BMW M5 COMPETITION: DIZÁJN.

A BMW M5 Competition M-specifikus külső és belső dizájnelemei.

Mindent átható dinamizmus: A BMW M5 Competition újragondolt dizájnjának látványos részletei a jármű versenyautós génjeire utalnak. Az új M veséktől az átstilizált első fényszórókon és az új dizájnnal rendelkező első kötényen át az M-specifikus, magasfényű fekete elemekig, az M kopoltyúkig, az M külső tükrökig és az M hátsó légterelőig minden a jármű teljesítményre kihegyezett karakterét emeli ki A hatásos fináléról az új formatervű hátsó lámpák, valamint az áttervezett hátsó lökhárító és a két dupla, fekete króm bevonatú kipufogó gondoskodnak. A belső térben az olyan M-specifikus részletek hangsúlyozzák ki az autó sportos karakterét, mint az M multifunkciós ülések, az M-specifikus műszeregység vagy éppen a vörös színű kapcsolókarokkal ellátott M bőrkormány.

BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Imola vörös, oldalnézet nyitott ajtóval
Magasfényű fekete M vesék, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Imola vörös, elölnézet

M vesék.

Az egy darabból álló, magasfényű fekete keretbe foglalt M vesék látványos, egyedi megjelenést biztosítanak az M5 Competition számára. A jellegzetesen M-es, háromdimenziós kialakítású, dupla függőleges elemekből álló rács ugyancsak magasfényű fekete kivitelű, és fekete M5 Competition embléma díszíti.
Magasfényű fekete M oldalkopoltyúk, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Imola vörös, közelről

M kopoltyúk.

A jellegzetes, „M5 Competition” típusfelirattal ellátott, magasfényű fekete M oldalkopoltyúk – amelyek háromdimenziós kialakításukkal még sportosabbá teszik az összképet – ráirányítják a figyelmet a műszaki tökélynek és a lélegzetelállító dizájnnak arra a dinamizmust sugárzó elegyére, amely már a kezdetektől fogva az M modellek védjegyének számít.
Magasfényű fekete M külső tükrök, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Imola vörös, közelről

M-specifikus külső tükrök.

A magasfényű fekete, M-specifikus külső tükrök különlegesen sportos karakterrel ruházzák fel az M5 Competition modellt.
Magasfényű fekete M hátsó légterelő, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Imola vörös, közelről

M hátsó légterelő.

A magasfényű fekete M hátsó légterelő kiemeli az autó atletikus sziluettjét és jelentősen csökkenti a nemkívánatos felhajtóerőt. Azzal, hogy leszorító erőt termel, a légterelő nagyobb sebességnél hozzájárul a hátsó kerekek tökéletesebb tapadásához, így az autó iránytartása még nagyszerűbbé válik.
M-specifikus dupla kipufogók, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Imola vörös, közelről

M-specifikus dupla kipufogók.

Az M Sport kipufogórendszerhez tartozó dupla, fekete króm kipufogók látható és hallható módon adják a külvilág tudtára a járműben lakozó sportos teljesítményt.
Magasfényű fekete M hátsó szoknya, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Imola vörös, közelről

Magasfényű fekete hátsó szoknya.

Az M5 Competition magasfényű Feketére fényezett hátsó köténye kiemeli az autó sportos karakterét, egyszersmind összetéveszthetetlen személyiséggel ruházza fel a járművet.
M multifunkciós ülések, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

M multifunkciós ülések.

A vezető és az első utas exkluzív dizájnnal rendelkező M multifunkciós ülésein látható, világító M5 logó a jármű atletikus megjelenésére reflektál. A süllyesztett ülőlapok és a magasított oldalpárnák, amelyek kihangsúlyozzák az ülések kagylószerű kialakítását, együttesen tökéletes oldaltartást nyújtanak. Mindehhez bőséges mennyiségű állítási lehetőség járul, ami maximális kényelmet eredményez.
M bőrkormány, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, műszerfal

M bőrkormány.

A duplaküllős kialakítású M bőrkormányt multifunkciós gombokkal, M-logóval, krómdíszítésekkel, M1 és M2 gombokkal, valamint integrált vezetői oldali légzsákkal látták el. A színes kontrasztvarrású fekete bőrrel borított kormány – amelyen kontúros hüvelykujj-támaszokat képeztek ki – fenségesen simul a kézbe.
Vörös színű Start/Stop gomb, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, műszerfal

Vörös színű Start/Stop gomb.

A vörös színű Start/Stop gomb az autó nyitása után lehetővé teszi a motor kulcs nélküli beindítását. A gombbal le is állítható a motor. Az autókulcsot automatikusan felismeri a rendszer, így azt nem kell bedugni sehová.
M sebesség-előválasztó kar, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

M sebesség-előválasztó kar.

A háromféle Drivelogic váltási karakterisztika valamelyikének kiválasztására szolgáló kapcsoló az M sebesség-előválasztó kar felső részén lévő M logó közelében található. A parkolózár aktiválására szolgáló „P” gomb lejjebb van. A manuális „S” módban a vezető kézzel, a jellegzetes M-stílusban kapcsolhatja a fokozatokat; „D” módban a váltások automatikusan mennek végbe.
M-specifikus műszeregység, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, műszerfal

M-specifikus műszeregység.

Az M-specifikus műszeregységen Ön a megszokottnál több, a kifejezetten sportos stílusú vezetéssel összefüggő információt láthat. Amennyiben a versenypályás használathoz kiválasztja a TRACK módot, Ön a töltőnyomást, a gumiabroncs-nyomást és -hőmérsékletet, valamint a hossz- és az oldalirányú G-erőket is leolvashatja a műszeregységről.
„M5 Competition” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítások, BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020

„M5 Competition” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítások.

Az ajtó kinyitásakor az exkluzív, „M5 Competition” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítás fokozza tovább a vezetőben a várakozás izgalmát az iránt az élmény iránt, amelyben hamarosan része lesz.
BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, Brands Hatch szürke metál, rézsútos elölnézet
BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, Brands Hatch szürke metál, rézsútos oldalnézet
BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, Brands Hatch szürke metál, rézsútos hátulnézet
Új fényszóródizájn, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, Brands Hatch szürke metál, elölnézet
BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér
„M5” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítások, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

A BMW M5 DIZÁJNJÁNAK JELLEGZETESSÉGEI.

Amikor az ellenállhatatlan sportosság modern eleganciával találkozik. Kívülről a BMW M5 összképét a tiszta rajzolatú vonalak és az erőt sugárzó arányok találkozása határozza meg. Az átstilizált M vesékhez hasonlóan krómozott dizájnelemek, az M oldalkopoltyúk vagy éppen a kipufogóborításokon lévő M5 logók látványos elemekkel gazdagítják a járművet. A hatás felerősítéséből alaposan kiveszik a részüket a 20quot; méretű, bikolor kivitelű M könnyűfém keréktárcsák, valamint vörös vagy magasfényű fekete nyergekkel ellátott M kompozit fékek is. Belső tér is hasonlóan sportos és modern megjelenésű. A vezetőt és utasait tágas belső tér fogadja, amelynek prémium színvonaláról eleve sokat elárulnak már az „M5” felirattal ellátott, megvilágított ajtóküszöb-borítások is. Az M bőrkormányhoz, az ergonomikusan kagylósított M Sport ülésekhez vagy az M műszeregységhez hasonló, M-specifikus részletekkel gazdagított, vezetőorientált környezet pedig a BMW M5 atletikus karakterére irányítja rá a figyelmet. A belső tér modern karakterét a nagy, 12,3quot; méretű központi kijelző, valamint az Alumínium Carbon belső díszítőelemek teszik teljessé.

BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, Tanzanite kék metál, rézsútos elölnézet
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, Aventurin vörös metál, rézsútos elölnézet
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, Alvit szürke metál, rézsútos elölnézet
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, Frozen Bluestone metál, rézsútos elölnézet
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Merino teljes bőrkárpit, Füst fehér/fekete, belső tér
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Merino bőrkárpit, Tartufo/fekete, belső tér
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Zongoralakk belső díszítőelemek, belső tér
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Sen világosbarna nemesfa belső díszítőelemek, belső tér
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual magasfényű Szilvabarna nemesfa belső díszítőelemek Pearl króm kiemeléssel
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Antracit tetőkárpit, belső tér
BMW Individual, BMW M5 Limousine, F90 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Antracit tetőkárpit lámpákkal, belső tér

BMW INDIVIDUAL FELSZERELTSÉGEK A BMW M5-HÖZ.

A BMW M5 egy olyan sportlimuzin, amely lenyűgöző módon egyesíti magában a nagy teljesítményt, az eleganciát és a modernitást. A BMW Individual választékába tartozó exkluzív felszereltségek közötti összjáték pedig még inkább felszínre hozza a jármű különleges karakterét. Válasszon hát egyet az olyan briliáns BMW Individual fényezések közül, mint az illusztrációban látható Aventurin vörös metál, az Alvit szürke metál, a Frozen Bluestone metál és a Tanzanite kék metál. Belül pedig a legfinomabb Merino bőrrel kárpitozott M Sport ülések emelik a luxust még magasabb szintre. A BMW Individual Merino teljes bőrkárpitok választékát egyebek között a Füst fehér/fekete és a Tartufo/fekete változat gazdagítja. A BMW M5 izgalmasan vonzó belső terének összképét a kitűnő minőségű belső díszítőelemek – amelyek közül itt most a Zongoralakk, a magasfényű Szilvabarna nemesfa, illetve az Antracit színű BMW Individual Alcantara tetőkárpittal együtt látható Sen világosbarna nemesfa verziók szerepelnek – teszik teljessé.

A BMW M550d xDRIVE LIMOUSINE DIZÁJNJA ÉS DINAMIZMUSA.

A BMW M550i xDrive Limousine hajtáslánc- és futómű-technológiáinak áttekintése.

A BMW M550i xDrive Limousine-t az impulzívan sportos karakter és a kellemes mindennapi használhatóság inspiráló elegye jellemzi. Az olyan válogatott hajtáslánc- és menetdinamikai komponensek, mint az opcionális Adaptív M futómű és az izmos, 530 LE (390 kW) teljesítményű BMW M TwinPower Turbo V8-as motor magas szintű dinamizmust, egyszersmind optimális menetstabilitást szavatolnak. Kívülről az exkluzív, Cerium szürke dizájnelemek fokozzák még tovább a jármű eleganciáját, az M Aerodinamikai csomaghoz, a vörös színű féknyergekkel ellátott M Sport fékekhez vagy éppen a vezető és az első utas Sportüléseihez hasonló felszereltségek pedig a jármű sportos karakterét emelik ki.

BMW M550i xDrive Limousine, G30 LCI, Facelift 2020, egy mozgó BMW Individual Verde Ermes metálfényezésű autó hátulnézetből
BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor, BMW M550i xDrive Limousine, G30 LCI, Facelift 2020

BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

A BMW TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor a két turbófeltöltőt fokozatmentes Valvetronic szelepvezérléssel és a benzint közvetlenül az égéstérbe juttató Nagy precizitású befecskendezéssel ötvözi. Az eredmény: 530 lóerőnyi (390 kW) csúcsteljesítmény, valamint 750 Nm-es maximális nyomaték. A két turbófeltöltőt helytakarékos módon a hengersorok közé építették be.
BMW M550i xDrive Limousine Adaptív M futóművel, G30 LCI, Facelift 2020, egy mozgó BMW Individual Verde Ermes metálfényezésű rézsútos elölnézetből

Professional Adaptív M futómű.

A Professional Adaptív M futómű az Adaptív M futómű, a karosszéria-stabilizálás és az Integrált aktív kormányzás technológiáit ötvözi. Az eredmény: kimagasló menetstabilitás és dinamizmus.
BMW M550i xDrive Limousine M Aerodinamikai csomaggal, G30 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Verde Ermes metál, közeli elölnézet

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag kihangsúlyozza a jármű sportosságát, miközben módosítja a légáramlást is. A csomag a megnövelt méretű légbeömlő nyílásokkal ellátott első kötényt, a speciális oldalszoknyákat, valamint a diffúzorbetéttel rendelkező hátsó lökhárítót foglalja magában. A kétoldali kipufogóvégek króm borítást kapnak.
BMW M550i xDrive Limousine M Sport fékkel, G30 LCI, Facelift 2020, a kerék közelről

M Sport fék.

Az M Sport fékrendszert – amelyhez többdugattyús, sötétkékre fényezett és „M” felirattal ellátott féknyergek tartoznak – a kivételesen nagy teljesítmény jellemzi. A jármű kimagaslóan nagy dinamikai potenciáljához igazodva az M Sport fékrendszer kivételesen sportos vezetési stílust tesz lehetővé és briliáns teljesítményt nyújt nedves útfelületen is.
BMW M550i xDrive Limousine M Sport differenciálművel, G30 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Verde Ermes metál, közeli elölnézet

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a tapadást és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a tapadást egy elektronikus vezérlésű berendezés segítségével optimalizálja, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
BMW M550i xDrive Limousine BMW Lézervilágítással, G30 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Verde Ermes metál, közeli elölnézet

BMW Lézervilágítás.

A lézeres távolságifényszóró-módban a BMW Lézervilágítás akár 650 méternyi útszakaszt is képes bevilágítani – a hatótávolsága tehát közel kétszerese a hagyományos fényszórókéinak. Az út jobb éjszakai megvilágítása jelentős mértékben fokozza a biztonságot. Az első fényszórókban elhelyezett kék színű elemek és „BMW Laser” feliratok ráirányítják a figyelmet a jármű által képviselt technológiai színvonalra és sportosságra.
BMW M550i xDrive Limousine trapéz alakú kipufogóval, G30 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Verde Ermes metál, közeli hátulnézet

Trapéz alakú kipufogók.

Látható, trapéz alakú, fekete króm bevonatú kipufogóborítások, egy a bal, egy pedig a jobb oldalon.
BMW M550i xDrive Limousine BMW Individual magasfényű Shadow Line felszereltséggel, G30 LCI, Facelift 2020, BMW Individual Verde Ermes metál, közeli elölnézet

BMW Individual magasfényű Shadow Line.

A BMW Individual magasfényű Shadow Line kibővített tartalommal felszereltség az alábbi fekete elemeket foglalja magában: A vesék kerete és függőleges rácselemei magasfényű fekete, a kipufogóborítások pedig fekete króm kivitelűek.
BMW M550i xDrive Limousine Sportülésekkel a vezető és az első utas számára, G30 LCI, Facelift 2020, belső tér

Sportülések a vezető és az első utas számára.

Kényelemmel párosuló dinamizmus: A vezető és az első utas sokoldalúan állítható Sportülései bőséges testre szabási lehetőséget kínálnak azzal, hogy például szabályozható háttámlájuk dőlésszöge és szélessége, valamint ülőlapjuk magassága. Az állítható hosszúságú combtámasz mellett a magasított ülőlapi és háttámla-oldalpárnák gondoskodnak az ülések kimagasló ergonómiai tulajdonságairól, valamint arról, hogy azok gyors kanyarvételkor még határozottabban tartsák a testet.

BMW 5 LIMOUSINE M MODELLEK: HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK ÉS VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

Innovatív technológiák és vezetőt segítő rendszerek a maximális kényelemért és biztonságért.

Önnek akár egy olyan intelligens asszisztensre van szüksége, amely felolvassa az e-maileket, miközben vezet, akár azt szeretné, hogy járművének szórakoztató és üzleti funkcióit érintéssel, egy nagyméretű kijelzőn vezérelhesse, a BMW 5 Limousine M modellekre nyugodtan számíthat, hiszen azokhoz számos olyan innovatív funkció és vezetőt segítő rendszer érhető el, amelyek még biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik utazását. Az alábbiakban megismerkedhet néhány, a szórakozás, az üzlet, a vezetőt segítő rendszerek és a hálózati megoldások kategóriákba sorolt felszereltséggel.

BMW M5 Competition, F90 LCI, Facelift 2020, egy BMW Individual Imola vörös autó hátsó típusfelirata közelről
BMW 5 Limousine M modellek BMW Live Cockpit Professional felszereltséggel, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség két kitűnő minőségű kijelzőt, azaz egy nagy felbontású, 12.3" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12.3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
BMW 5 Limousine M modellek Connected csomag Professional felszereltséggel, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

Connected csomag Professional.

Concierge Service, Távszolgáltatások, okostelefon-integráció vagy In-Car Experiences? Miért is választana ezen opciók közül, ha mindegyik egyszerre az Ön lehet? A Connected csomag Professional felszereltség megvásárlásával ugyanis együtt kapja meg a BMW ConnectedDrive fent említett szolgáltatásait.
BMW 5 Limousine M modellek okostelefon-integrációval, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

Okostelefon-integráció.

Miért nélkülözné iPhone-jának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az okostelefon-integráció jóvoltából az Ön járműve vezeték nélküli kapcsolat által, az Apple CarPlay és az Android Auto rendszereken keresztül támogatja az okostelefonja és a járműve közötti összeköttetést. Mindennek köszönhetően Ön a járművében is kényelmesen használhatja okostelefonjának megszokott funkcióit és applikációit.
BMW 5 Limousine M modellek Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzó rendszerrel, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzó rendszer.

A két gyémánt magassugárzóval ellátott Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzórendszer egyedülálló, stúdióminőségű hangzást biztosít a jármű mindegyik üléshelyén. A 16 darab, gondosan elhelyezett hangszóró ámulatba ejtő hangzásélményt nyújt. A hangszórók megvilágítottak, ami vizuálisan utal a kimagasló hangminőségre.
BMW 5 Limousine M modellek BMW Digitális kulccsal, BMW M5, F90 LCI Facelift, 2020, belső tér

BMW Digitális kulcs.

Miért bajlódna az autókulccsal, ha egyszer Önnél van az okostelefonja? A készülékre telepített BMW Digitális kulccsal ugyanis nyithatja és zárhatja az autót, sőt még be is indíthatja azt. Akár öt, kompatibilis iPhone* készülékkel rendelkező személyt is feljogosíthat a digitális kulcs használatára. Önnek arra is lehetősége van, hogy a digitális kulccsal rendelkező személy(ek) esetében korlátozza a teljesítményt és a maximális sebességet – például akkor, ha az illető nemrég szerezte meg a jogosítványt. *A BMW Digitális kulcs kizárólag bizonyos iPhone modellekkel kompatibilis. A kompatibilis iPhone készülékek listáját a bmw.com/digitalkey oldalon találja.
BMW 5 Limousine M modellek Tolatási asszisztenssel, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

Tolatási asszisztens.

A Tolatási asszisztens memorizálja az előremenetben, legfeljebb 35 km/órával megtett utolsó 50 méteres útszakaszt, így a jármű azt hátramenetben önállóan is képes megtenni, amennyiben Ön igényli ezt. Ily módon tolatás közben mentesül a kormányzás feladata alól és csak a jármű környezetének figyelésére koncentrálhat.
BMW 5 Limousine M modellek BMW Intelligent Personal Assistanttel, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW. Who are you?”* Hát nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistanten keresztül. Az asszisztens ismeri Önt, napról-napra gyarapítja a tudását és bármilyen helyzetben segítséget nyújt. Arra is lehetőség van, hogy saját aktivációs szót határozzon meg. Az asszisztens mindemellett elmagyarázza, hogy mi micsoda a járművében, aminek köszönhetően Ön még jobban megismerheti a BMW-jét. (*A funkció magyar nyelven nem elérhető.)
BMW 5 Limousine M modellek Távoli szoftverfrissítéssel, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

Távoli szoftverfrissítés.

Szeretné, ha BMW-jében a legfrissebb verziójú szoftver futna? A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően BMW-je mindig naprakész marad. A frissítések az éteren keresztül mennek végbe – pont úgy, ahogyan az az Ön okostelefonja esetében is történik. Járművének bizonyos funkciói is ugyanilyen módon aktiválhatók.
BMW 5 Limousine M modellek Driving Assistant Professional felszereltséggel, BMW M5, F90 LCI, Facelift 2020, belső tér

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség a kibővített funkciókkal ellátott Kormányzási és sávasszisztenst, a Sávváltási asszisztenst, a Vészfékasszisztenst, valamint az oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval kiegészített Sávtartó asszisztenst foglalja magában.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.


Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.


Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.


Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és СО₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.