BMW M5 Competition részletek és adatok.

A BMW M5.

BMW M
A BMW M5.

A BMW 5-ÖS LIMOUSINE M MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA.

A BMW M5 Competition, a BMW M5, a BMW M550i xDrive és a BMW M550d xDrive modellek legfontosabb tulajdonságai.

BMW M5 COMPETITION.

A legnagyobb teljesítmény még több sportos exkluzivitással fűszerezve.
 • Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor
 • M xDrive Aktív M differenciálművel és Drivelogic funkcióval ellátott 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó
 • Exkluzív dizájnelemek és felszereltség
 • 625 LE (460 kW), 750 Nm, 0–100 km/óra 3,3 s alatt
BMW M5 Competition.

BMW M5.

Nagy teljesítményű sportlimuzin letaglózó erővel, precizitással és agilitással.
 • Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor
 • M xDrive Aktív M differenciálművel
 • 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó Drivelogic funkcióval
 • 600 LE (441 kW), 750 Nm, 0–100 km/óra 3,4 s alatt
BMW M5.

BMW M550i xDRIVE.

A sportosság, a kényelem és a mindennapi használhatóság tökéletes kombinációja.
 • M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
 • BMW xDrive M Sport differenciálművel
 • 530 LE (390 kW), 750 Nm, 0–100 km/óra 3,8 s alatt
BMW M550i xDrive.

BMW M550d xDRIVE.

Kimagasló agilitással felvértezett, hatékony lóerőgyár.
 • M TwinPower Turbo 6 hengeres dízelmotor
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
 • BMW xDrive M Sport differenciálművel
 • 400 LE (294 kW), 760 Nm, 0–100 km/óra 4,4 s alatt
BMW M550d xDrive.
 • BMW M5 COMPETITION.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDRIVE.
 • BMW M550d xDRIVE.

BMW M5 COMPETITION ÉS BMW M5.

Az autóversenyzés világa által inspirált hajtáslánc- és futómű-technológiák áttekintése.

Az új BMW M5 letaglózó teljesítménye hogyan változtatható át közvetlenül és precízen maximális dinamizmussá? Innovatív technológiákkal, amelyekhez az autóversenyzés nyújtott inspirációt.
BMW M5 Competition, nagy teljesítményű benzinmotor.

Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

625 lóerejével (460 kW) és 750 Nm-es nyomatékával a 8 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotor 3,3 másodperc alatt katapultálja a járművet 0-ról 100 km/órás sebességre. A két TwinScroll turbófeltöltőnek, a Nagy precizitású befecskendezésnek, valamint a fokozatmentes Valvetronic szelepvezérlésnek köszönhetően a 4,4 literes motort már alacsony fordulatszámoktól energikus tolóerő, közvetlen gázreakciók és lenyűgöző erő jellemzik.
BMW M5, futómű.

BMW M5 futómű.

A BMW M5 alapjaiban újragondolt futóműve teljes mértékben engedi érvényesülni a jármű dinamikai potenciálját. A szélesebb nyomtáv, az áthangolt rugók és a feszesebb stabilizátorok, valamint a különlegesen kalibrált Változó lengéscsillapító-vezérlés együttesének köszönhetően a járművet egyedülállóan atletikus menettulajdonságok jellemzik.
BMW M5, dinamikus oldalnézet.

M xDrive.

Az Aktív M differenciálművel ellátott BMW M xDrive maximális trakciót és dinamizmust szavatol úgy a mindennapokban, mint a versenypályán. Az M-specifikus technológia a hátsókerék-meghajtásra jellemző agilitást az összkerék-meghajtás biztosította uralhatósággal ötvözi.
BMW M5 Competition, műszerfal, sebesség-előválasztó kar.

8 fokozatú M Steptronic sebességváltó.

Az extrém módon rövid kapcsolási időkkel dolgozó, Drivelogic funkcióval ellátott, 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó többféle váltási módozatot kínál a markánsan atletikustól és dinamikustól a kényelmesig és hatékonyig. A váltások manuálisan, a sebesség-előválasztó karral vagy a kormányon lévő kapcsolókarokkal kiadott utasításokkal is végrehajthatók.
BMW M5 Competition, részlet, M Carbon kerámia fék.

M Carbon kerámia fék.

Az opcionális, korróziómentes, fokozott hőtűrő képességű, a kopásra a hagyományos fékeknél sokkal kevésbé hajlamos M Carbon kerámia fékekkel közvetlenebbül aknázható ki a fékerő. A fékek mindemellett hozzájárulnak a jármű tömegének csökkentéséhez is, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. A különleges technikai felszereltség jelenlétéről a matt arany fényezésű, „M” felirattal ellátott féknyergek árulkodnak. A speciális anyagjellemzők miatt felerősödhet az üzemi zaj pl. tartós, alacsony fékterhelésnél vagy vizes úton történő fékezésnél, közvetlenül a jármű teljes megállása előtt. A kialakításból fakadó zaj csapadékos időben a féktárcsákat szárító fékezéssel, máskor pedig úgy kerülhető el, hogy a vezető hosszabb ideig tartó, kisebb intenzitású fékezést követően erősebben a fékpedálra lép. A nedvesség és az útszóró só hasonlóan befolyásolja a fékhatást, mint a hagyományos fékrendszerek esetében. A fékerő csökkenése a fékpedál erősebb lenyomásával kompenzálható. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.
BMW M5, részlet, M bőrkormány.

M Servotronic.

Az M Servotronic a kormányrásegítés mértékét a pillanatnyi sebességnek megfelelően szabályozza. Mindemellett a rendszer közvetlen és precíz kormányzási érzetet biztosít bármilyen sebesség mellett. A speciálisan az M modellekhez hangolt rendszer három különböző beállítást kínál fel, amelyek gombnyomással választhatók ki.
BMW M5 Competition, részlet, M Sport kipufogórendszer.

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamikus hangzást bocsájt ki magából, amelynek tónusa a beépített szelepmechanizmus segítségével változtatható. A SPORT és a SPORT+ programokban – amelyek a menetdinamikai rendszer üzemmódválasztó kapcsolóival választhatók ki – intenzívebbé válik a motorhang, a kényelem fokozására hivatott programokban ugyanakkor a diszkrétebb hangzást preferálja a rendszer.

BMW M5 COMPETITION.

M-specifikus dizájnelemek kívül és belül.

Exkluzív látványvilág – amelyből semmi sem lóg ki: Fedezze fel a külső és belső dizájn néhány kiemelt részletét.
Egy BMW M5 Competition mozgás közben, háromnegyedes elölnézetből.
BMW M5 Competition, részlet, M vesék.

M5 Competition vesék.

A magasfényű fekete keretbe foglalt M vesék látványos, egyedi megjelenést kölcsönöznek az M5 Competition számára.
BMW M5 Competition, részlet, külső tükör.

M5 Competition külső tükör.

A magasfényű fekete, M-specifikus külső tükrök különlegesen sportos karakterrel ruházzák fel az M5 Competitiont.
BMW M5 Competition, részlet, M oldalsó szellőzőnyílások.

M oldalsó szellőzőnyílások.

A jellegzetesen M-es, magasfényű feketére fényezett, „M5” típusmegjelöléssel ellátott oldalsó szellőzőnyílások – amelyek hangsúlyosan háromdimenziós kialakításúak – ráirányítják a figyelmet a műszaki tökélynek és a lélegzetelállító dizájnnak arra a dinamikus ötvözetére, amely már a kezdetektől az M modellek legalapvetőbb jellemzője.
BMW M5 Competition, részlet, M Carbon tető.

Intelligens könnyűépítési koncepció.

Az intelligens könnyűépítési koncepció jegyében a karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült M Carbon tető és az alumínium motorházfedél hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez és ezzel a dinamizmus fokozásához. A tető látható karbonstruktúrája, valamint a tető és a motorházfedél M-specifikus vonalvezetése kiemelik a jármű atletikus potenciálját.
BMW M5 Competition, részlet, hátsó kötény.

Hátsó kötény magasfényű feketére fényezve.

Az M5 Competition magasfényű fekete hátsó köténye kiemeli a sportos karaktert, egyúttal összetéveszthetetlenül felismerhetővé teszi az autót.
BMW M5 Competition, részlet, M hátsó légterelő.

M hátsó légterelő magasfényű fekete színben.

A magasfényű fekete M hátsó légterelő még jobban kihangsúlyozza az autó atletikus sziluettjét, egyúttal csökkenti a nemkívánatos felhajtó erőt. Azzal, hogy leszorító erőt termel, a légterelő nagyobb sebességnél jobb trakciót biztosít a hátsó tengelyen és ily módon még tökéletesebbé teszi a jármű iránytartását.
BMW M5 Competition, részlet, dupla kipufogó.

M-specifikus dupla kipufogó.

A krómmal borított, M-specifikus dupla kipufogók látványukkal és hangzásukkal egyaránt kifejezésre juttatják a jármű sportos teljesítményét.
BMW M5 Competition, részlet, M multifunkciós ülések.

M multifunkciós ülések.

A vezető és az első utas exkluzív dizájnnal rendelkező és világító M5-logóval ellátott M multifunkciós ülései a jármű egészének atletikus jellegét tükrözik. Az alacsonyabbra helyezett ülőlap és a magasított oldalpárnák kagylószerűbbé teszik az ülés megjelenését, egyszersmind eszményi oldaltartást biztosítanak. Mindemellett az ülések tág határok között állíthatók, így garantált a maximális szintű kényelem.
BMW M5 Competition, M sebesség-előválasztó kar.

M sebesség-előválasztó kar Drivelogic funkcióval.

A M sebesség-előválasztó kar felső részén található az a kapcsoló, amellyel választani lehet a három Drivelogic váltási karakterisztika között. A parkolóállás aktiválására szolgáló, „P” feliratú gomb a kar alsó részén kapott helyet. A manuális „S” módban a vezető a jellegzetes M-stílusban, kézzel váltogathat a fokozatok között az előválasztó kar segítségével; „D” módban a váltások automatikusan mennek végbe.
BMW M5 Competition, részlet, M-specifikus műszerfal.

M-specifikus műszerfal.

Az M-specifikus műszerfal az öt analóg műszer – a kilométeróra, a fordulatszámmérő, az üzemanyagszint-jelző, az olajhőmérséklet-jelző és a fogyasztásmérő – mellett az M menetdinamikai rendszerek, azaz a kormányzás, a felfüggesztés, a motor, a Drivelogic és az M xDrive státuszjelzőit foglalja magában. A műszerfal része még az információs kijelző is, amelyen például a külső hőmérséklet, valamint a fedélzeti számítógép adatai jelennek meg.
BMW M5 Competition, részlet, M bőrkormány

M bőrkormány.

A duplaküllős dizájnnal rendelkező M bőrkormányt multifunkciós gombokkal, M logóval, krómbetétekkel, valamint M1 és M2 gombokkal látták el, valamint abba építették be a vezetőoldali légzsákot. A fekete, kontrasztvarrású bőrrel borított és kontúros hüvelykujjtámaszokkal ellátott kormányt nagyszerű érzés megmarkolni.
BMW M5 Competition, részlet, vörös színű start/stop gomb.

Vörös színű start/stop gomb.

A BMW M5 célorientált karaktere a részleteket tekintve is nyilvánvaló: a vörös színű start/stop gomb, az M bőrkormányon elhelyezett vörös M1/M2 gombok, valamint az M sebesség-előválasztó kar vörös színű díszítései egyértelmű tanúbizonyságot tesznek arról, hogy a BMW M5 versenyautós génekkel rendelkezik.
BMW M5, elölnézet.
BMW M5, far, részlet, M5 logó.
BMW M5, részlet, könnyűfém keréktárcsa és M Carbon kerámia fék.
BMW M5, ajtóküszöb-borítás.
BMW M5, részlet, M sebesség-előválasztó kar.

A BMW M5 DIZÁJNJA.

Az új BMW M5 az elegáns üzleti limuzin és a szisztematikusan megvalósított csúcsteljesítmény kompromisszumokat nem ismerő elegye. Az atletikus orron kialakított, nagyméretű légbeömlők látják el hűtőlevegővel az erőtől duzzadó M V8-as motort. Az egyedi, alumínium motorháztetőn végigfutó, M-es jellegzetességnek számító karaktervonalak által megteremtett látványvilág érvényesül a könnyű, ugyanakkor igen szilárd karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tetőn is. A diszkrét M hátsó légterelő – amely hozzájárul a sportos és erőt sugárzó megjelenéshez – az általános aerodinamikai koncepció szerves részét képezi. A forma a teljesítmény szolgálatában – következetesen, mindenhol.

Egy BMW M5 Edition 35 Years mozgás közben, háromnegyedes hátulnézetből.
BMW M5 Edition 35 Years, mozgás közben, oldalnézetből.
BMW M5 Edition 35 Years, háromnegyedes oldalnézet.
BMW M5 Edition 35 Years, elölnézet.

A BMW M5 EDITION 35 JAHRE KIADÁS: ATTRAKTÍV ÉS KORLÁTOZOTT PÉLDÁNYSZÁMBAN KÉSZÜLŐ.

A BMW M5 Edition 35 Jahre kiadás a BMW M5 öröksége előtt tiszteleg. Az 1985-ben útjára bocsájtott BMW M5 egy teljesen új járműszegmenst alapított meg: a nagy teljesítményű limuzinokét, amelyek a sportautós teljesítményt az üzleti limuzinok kényelmével és funkcionalitásával ötvözik. A BMW M5 tehát megteremtette a szintézist az autóversenyzésből származó technológia és a mindennapi használat követelményei között. A BMW M5 egymást követő generációi mindig feljebb léptek a teljesítmény terén, külső dizájnjuk pedig egyre dinamikusabbá vált. A jelenlegi BMW M5 paletta büszkélkedhet a mind ez idáig legerősebb szériagyártású modellel, a BMW M5 Competitionnel, amelyet egy 8 hengeres, 625 lóerős, 750 Nm-es nyomatékú M Twin Power Turbo motor hajt. A BMW M5 Competition képezi az alapját a világszinten mindössze 350 példányban értékesítésre kerülő BMW M5 Edition 35 Jahre kiadásnak, amely Frozen sötétszürke II metálfényezést kap. A különlegesség olyan egyedi dizájnelemeket vonultat fel, amelyek még jobban kiemelik stílusos, sportos megjelenését – ide tartoznak többek között a 20” méretű, grafitszürke könnyűfém keréktárcsák és a fekete féknyergek. Az exkluzivitást a bézs színű kontrasztvarrással ellátott fekete Merino teljes bőrkárpit, a különleges, anodizált arany belső díszítőelemek, valamint a pohártartón és az ajtóküszöb-borításokon elhelyezett, a kiadásra utaló feliratok fokozzák még tovább.

BMW M550i xDRIVE ÉS BMW M550d xDRIVE.

A BMW M550i és M550d néhány kiemelt dizájneleme és menetdinamikai komponense.

A BMW 5-ös Limousine M modellpaletta két tagja, az M550i xDrive és az M550d xDrive sportosságukkal, kényelmükkel és mindennapi használhatóságukkal nyűgöznek le. Fedezze hát fel a dizájn, a hajtáslánc és a futómű területéről származó, attraktív elemeiket.
BMW 5-ös Limousine M modellek, M550i xDrive és M550d xDrive, dizájn.
BMW 5-ös Limousine M modellek, M550i xDrive és M550d xDrive, LED-es első fényszórók.

Adaptív LED-es fényszórók.

Az adaptív LED-es fényszórók a BMW Selective Beam funkciót, a kanyarfényeket és az adaptív fényszórókat foglalják magukban. A lámpák által kibocsájtott, a nappali fényéhez nagyon közelálló színhőmérsékletű fény ideális módon, egyenletesen világítja meg az utat és ezzel kevésbé fárasztóvá teszi a sötétben való vezetést. Az négy világító elemből álló, ikonikus lámpadizájn még éjszaka is egyértelműen BMW-ként azonosítja az autót.
BMW 5-ös Limousine M modellek, M550i xDrive és M550d xDrive, M dizájn.

M-specifikus dizájn.

A BMW M550i és a BMW M550d dizájnja vizuálisan és funkcionális értelemben juttatja érvényre e két M modell dinamikai potenciálját. Kívül az M Aerodinamikai csomag, valamint az exkluzív dizájnelemek hirdetik az egyedülálló sportosságot. A belső tér olyan M-specifikus részletekkel ejt rabul, mint a típusmegjelöléssel ellátott ajtóküszüb-borítások.
BMW 5-ös Limousine M modellek, M550i xDrive és M550d xDrive, részlet, M könnyűfém keréktárcsák.

M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 664 M.

19” M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 664 M, Cerium szürke, fényesre esztergált, elöl 8J x 19, 245/40 R19, hátul 9J x 19, 275/35 R19 méretű gumiabroncsokkal.
BMW 5-ös Limousine M modellek, M550i xDrive és M550d xDrive, M Aerodinamikai csomag.

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag kiemeli a jármű sportosságát, egyszersmind módosítja légáramlatok haladását. A csomag a megnövelt méretű első légbeömlőkkel rendelkező első lökhárítót, a speciális oldalszoknyákat, valamint a diffúzorbetéttel ellátott hátsó kötényt foglalja magában. A kipufogókat króm borítja.
BMW 5-ös Limousine M modellek, M550i xDrive és M550d xDrive, részlet, M bőrkormány.

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős dizájnnal rendelkezik. A fekete varrású, fekete színű Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támasszal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási élményt biztosít.
BMW 5-ös Limousine M modellek, M550i xDrive és M550d xDrive, Professional Adaptív M futómű.

Professional Adaptív M futómű.

A Professional Adaptív M futómű az Adaptív M futómű, a karosszéria dőlését szabályozó és az Integrált aktív kormányzás technológiákat ötvözi egymással. Az eredmény: kimagasló menetstabilitás és dinamizmus a BMW M550i xDrive és M550d xDrive modellek esetében.
BMW 5-ös Limousine M modellek, M550i xDrive és M550d xDrive, részlet, xDrive embléma.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között a maximális trakció, dinamizmus és biztonság érdekében. Az elektronikusan vezérelt hajtóerő-elosztás az agilitást is fokozza például azzal, hogy kanyarban ellensúlyozza a túl- vagy az alulkormányozottság jelenségét.
BMW 5-ös Limousine M modellek, M550i xDrive és M550d xDrive, részlet, M Sport fék.

M Sport fék.

Az M Sport fékrendszert – amely többdugattyús, sötétkékre fényezett és „M” felirattal ellátott féknyergekkel rendelkezik – kivételesen nagy teljesítmény jellemzi. A jármű extrém módon nagy dinamikai potenciáljához igazodva az M Sport fékrendszer határozottan sportosabb vezetési stílust tesz lehetővé, emellett az kimagasló teljesítményt nyújt nedves útfelületen.

BMW M550i: DINAMIKUS MOTOR 530 LÓERŐVEL ÉS 750 NM NYOMATÉKKAL.

BMW M550i xDrive, M Performance TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

BMW M550i: DINAMIKUS MOTOR 530 LÓERŐVEL ÉS 750 NM NYOMATÉKKAL.

Az M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor a két turbófeltöltőt fokozatmentes Valvetronic szelepvezérléssel és Nagy precizitású befecskendezéssel ötvözi. Az egység legnagyobb teljesítménye 530 LE (390 kW), csúcsnyomatéka pedig 750 Nm. A turbófeltöltőket helytakarékos módon a hengersorok közé építették be.

BMW M550d DÍZELMOTOR: ÁTÜTŐ TELJESÍTMÉNY ÉS HATÉKONYSÁG.

BMW M550d xDrive, M Performance TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor.

BMW M550d DÍZELMOTOR: ÁTÜTŐ TELJESÍTMÉNY ÉS HATÉKONYSÁG.

A BMW M550d soros 6 hengeres M TwinPower Turbo dízelmotorja minden tekintetben kivételes. Az olyan modern technológiák, mint a négy darab turbófeltöltő által megvalósított többlépcsős feltöltés, valamint a nagy nyomású common rail befecskendezési rendszer minden helyzetben lenyűgöző erőt bocsájt rendelkezésre, amelynek mértékét jól jelzi a 760 Nm-es maximális nyomaték is.

BMW 5-ÖS LIMOUSINE M MODELLEK: HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK ÉS VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

Innovatív technológiák és vezetőt segítő rendszerek a maximális kényelemért és biztonságért.

A BMW 5-ös Limousine M modellek új mércét állítanak a fedélzeti hálózati kapcsolatok és a vezetőt segítő rendszerek terén – legyen szó a találkozók megszervezéséről, az e-mailek kezeléséről vagy az egyéni rekordok rögzítéséről a versenypályán. Az innovatív vezérlési koncepció, a Multifunkciós műszerfali kijelző és a Head-Up kijelző kimagaslóan intuitív kezelhetőségükkel, digitális szolgáltatásaikkal és teljesen új, M-specifikus grafikájukkal nyűgöznek le. Önnek lehetősége van arra, hogy a másodperc törtrésze alatt rögzítsen minden fontos információt a váltási, a navigációs és a sebességkijelzőtől a kiválasztott összkerékmeghajtási módon át egészen a személyes beállításokat megjelenítő kijelzőig.
BMW 5-ös Limousine M modellek, részlet, BMW Head-Up kijelző.

BMW Head-Up kijelző.

A teljes színspektrumú BMW Head-Up kijelző közvetlenül a vezető látóterébe vetíti az utazással kapcsolatos információkat. A vezető egyetlen gombnyomással az M-specifikus kijelzésre válthat, amelyen belül az aktuális sebességfokozat, az optimális váltási pontokat jelző fényekkel kiegészített dinamikus fordulatszám-görbe, valamint a navigációs tippek jelennek meg. A BMW Head-Up kijelző mind a BMW M5 Competition, mind a BMW M5 modellek esetében M-specifikus tartalmakat is képes megjeleníteni (lásd a képen).
Bővebben
BMW 5-ös Limousine M modellek, részlet, vezérlési koncepció.

Vezérlési koncepció.

A jármű tájékoztató és szórakoztató rendszereinek vezérlése minden eddiginél egyszerűbb, átláthatóbb és informatívabb. A vezető az értintőképernyőn keresztül saját tetszése szerint rendezheti el a Navigáció, a Média, a Kommunikáció, a ConnectedDrive menü, a „Járművem” funkció és az Üzenetek számára fenntartott hat darab csempét. A korábbi statikus menünézettel szemben a csempék immáron élő tartalmakat jelenítenek meg.
BMW 5-ös Limousine M modellek, részlet, Driving Assistant Plus.

Driving Assistant Plus.

A Driving Assistant Plus kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi a vezetést monoton vagy bonyolult helyzetekben. Az említett szituációk között ugyanúgy ott van a dugókban és a lépésben haladó autósorokban való araszolás, a várost átszelő, hosszú utak megtétele, az országutakon és az autópályákon való haladás, mint a forgalmi csomópontokban való tájékozódás és a sávváltás.
BMW 5-ös Limousine M modellek, részlet, Parkolóasszisztens Plus.

Parkolóasszisztens Plus.

A Parkolóasszisztens Plus felszereltségi csomag egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A csomag a Top View funkcióval ellátott Surround View-t, a Remote 3D View funkciót, a PDC-t, a párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékezés funkcióval ellátott Aktív PDC-t, valamint a segédvonalakat alkalmazó, a párhuzamos és az útpályára merőleges parkolást teljesen automatikusan végrehajtó Parkolóasszisztenst foglalja magában.
BMW 5-ös Limousine M modellek, részlet, Vezeték nélküli mobiltelefontöltés.

Vezeték nélküli mobiltelefontöltés.

A Vezeték nélküli mobiltelefontöltés felszereltség egy vezeték nélküli töltődokkolót, valamint kiegészítő USB-csatlakozókat tartalmaz. A tetőantennához való csatlakozás optimális vételi minőséget biztosít. A Bluetooth-kapcsolaton keresztül egyidejűleg két mobiltelefon és egy audiolejátszó csatlakoztatható. További elem: Bluetooth Office.
Bővebben

A BMW 5-ÖS LIMOUSINE M MODELLEK MŰSZAKI ADATAI.

Tömeg
Saját tömeg (EU; kg)
1940
Megengedett össztömeg (kg)
2440
Megengedett terhelés (kg)
575
Megengedett tengelyterhelés elöl-hátul (kg)
1215/1260
Csomagtér űrtartalma min. (felhajtott ülésekkel vagy lehajtott tetővel) (l)
530
Csomagtér űrtartalma max. (lehajtott ülésekkel vagy felhajtott tetővel) (l)
-
Vontatási kapacitás (fékezetlen) (kg)
750
Vontatási kapacitás 8% (fékezett) (kg)
2000
Vontatási kapacitás 12% (fékezett) (kg)
2000
Motor
Hengerek/szelepek száma
8/4
Lökettérfogat (cm³)
4395
Löket/furat (mm)
88,3/89,0
Max. teljesítmény (kW (LE) / 1/perc)
441 (600)/5600-6700
Max. nyomaték (Nm / 1/perc)
750/1800-5600
Sűrítési arány (:1)
10,0
Menetteljesítmény
Legnagyobb sebesség km/h
250
Gyorsulás 0–100 km/órára (s)
3.3
Fogyasztás
Városban l/100 km
-
Városon kívül l/100 km
-
Kombinált l/100 km
11,5-12,0
CO₂-kibocsátás (g/km)
261-273
Üzemanyagtartály térfogata (l, kb.)
68
Kerekek
Gumiabroncs-méret elöl
275/40 ZR19 105Y XL
Gumiabroncs-méret hátul
285/40 ZR19 107Y XL
Kerék mérete és anyaga elöl
9,5 J x 19 col, könnyűfém
Kerék mérete és anyaga hátul
10,5 J x 19 col, könnyűfém
Tömeg
Saját tömeg (EU; kg)
1940
Megengedett össztömeg (kg)
2440
Megengedett terhelés (kg)
575
Megengedett tengelyterhelés elöl-hátul (kg)
1215/1260
Csomagtér űrtartalma min. (felhajtott ülésekkel vagy lehajtott tetővel) (l)
530
Csomagtér űrtartalma max. (lehajtott ülésekkel vagy felhajtott tetővel) (l)
-
Vontatási kapacitás (fékezetlen) (kg)
750
Vontatási kapacitás 8% (fékezett) (kg)
2000
Vontatási kapacitás 12% (fékezett) (kg)
2000
Motor
Hengerek/szelepek száma
8/4
Lökettérfogat (cm³)
4395
Löket/furat (mm)
88,3/89,0
Max. teljesítmény (kW (LE) / 1/perc)
460 (625)/6000
Max. nyomaték (Nm / 1/perc)
750/1800-5680
Sűrítési arány (:1)
10,0
Menetteljesítmény
Legnagyobb sebesség km/h
250
Gyorsulás 0–100 km/órára (s)
3,3
Fogyasztás
Városban l/100 km
-
Városon kívül l/100 km
-
Kombinált l/100 km
11,7-12,0
CO₂-kibocsátás (g/km)
266-273
Üzemanyagtartály térfogata (l, kb.)
68
Kerekek
Gumiabroncs-méret elöl
275/35 ZR20 102Y XL
Gumiabroncs-méret hátul
285/35 ZR20 104Y XL
Kerék mérete és anyaga elöl
9,5 J x 20 col, könnyűfém
Kerék mérete és anyaga hátul
10,5 J x 20 col, könnyűfém
Tömeg
Saját tömeg (EU; kg)
1935
Megengedett össztömeg (kg)
2470
Megengedett terhelés (kg)
610
Megengedett tengelyterhelés elöl-hátul (kg)
1230/1325
Csomagtér űrtartalma min. (felhajtott ülésekkel vagy lehajtott tetővel) (l)
530
Csomagtér űrtartalma max. (lehajtott ülésekkel vagy felhajtott tetővel) (l)
-
Vontatási kapacitás (fékezetlen) (kg)
750
Vontatási kapacitás 8% (fékezett) (kg)
2000
Vontatási kapacitás 12% (fékezett) (kg)
2000
Motor
Hengerek/szelepek száma
6/4
Lökettérfogat (cm³)
2993
Löket/furat (mm)
90,0/84,0
Max. teljesítmény (kW (LE) / 1/perc)
294 (400)/4400
Max. nyomaték (Nm / 1/perc)
760/2000-3000
Sűrítési arány (:1)
16,0
Menetteljesítmény
Legnagyobb sebesség km/h
250
Gyorsulás 0–100 km/órára (s)
4,4
Fogyasztás
Városban l/100 km
-
Városon kívül l/100 km
-
Kombinált l/100 km
7,2-7,7
CO₂-kibocsátás (g/km)
190-200
Üzemanyagtartály térfogata (l, kb.)
66
Kerekek
Gumiabroncs-méret elöl
245/40 R19 98Y XL
Gumiabroncs-méret hátul
275/35 R19 100Y XL
Kerék mérete és anyaga elöl
8 J x 19 col, könnyűfém
Kerék mérete és anyaga hátul
9 J x 19 col, könnyűfém

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.