BMW M3, G80, 2020, egy mozgó, Isle of Man zöld metálfényezésű autó elölnézetből
TeljesítményAkár 510 Le (375 kW)
Motor és ÜzemanyagtípusBenzinDízel

BMW M3

BMW M
TeljesítményAkár 510 Le (375 kW)
Motor és ÜzemanyagtípusBenzinDízel

BMW M3 Competition Limousine, BMW M3 Limousine, BMW M340i xDrive és M340d xDrive Limousine:

A BMW M3 Limousine M modellek az erőt sugárzó arányokat és a négyajtós BMW-k sajátságos „háromdobozos” elrendezését a jellegzetesen M-es sportossággal ötvözik. A merészen markáns négyes élén a BMW M3 Competition Limousine áll a maga lenyűgöző, 510 lóerőnyi teljesítményével és 650 Nm-es nyomatékával. Nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo erőforrásával, 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic Sport sebességváltójával, opcionális M xDrive összkerék-meghajtásával* és számos, az autóversenyzés világából származó technológiájával az autó maximális intenzitású vezetési élményt szavatol – úgy a mindennapokban, mint a versenypályán. A BMW M3 Limousine sportos 480 lóerőt és 550 Nm nyomatékot állít elő. A hátsókerék-meghajtás, valamint a manuális, 6 fokozatú M sebességváltó optimális áttételezése együttesen rendkívül dinamikus vezetési stílus megvalósítására adnak lehetőséget és igazi vérbeli atlétává varázsolják a járművet. A modellcsaládot a BMW M340i xDrive és a BMW M340d xDrive Limousine teszik teljessé: attraktív dizájnjuk mellett az erőtől duzzadó sportlimuzinok a sportosság, a hatékonyság és a kényelmes mindennapi használhatóság patikamérlegen kimért, tökéletesen eltalált arányával nyűgöznek le. 

Bővebben

A BMW 3 LIMOUSINE M MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA.

A teljesítménnyel összefüggő legfőbb jellemzők áttekintése: dizájn, hajtáslánc, felfüggesztés és teljesítmény.

BMW M3 Competition Limousine.

Maximális dinamizmus hátsókerék-meghajtással vagy M xDrive-val* *Az M xDrive várhatóan 2021 nyarától lesz elérhető.
 • Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor 510 lóerővel
 • Gyors működésű M Steptronic Sport sebességváltó Drivelogic funkcióval
 • Hátsókerék-meghajtás vagy M xDrive* összkerék-meghajtással
 • 510 LE (375 kw), 650 Nm, 0-ról 100 km/órára akár 3,5 másodperc alatt
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, rézsútos elölnézet

BMW M3 Limousine.

Színtiszta dinamizmus hátsókerék-meghajtással és manuális sebességváltóval
 • Nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor 480 lóerővel
 • Manuális, 6 fokozatú M sebességváltó rövid váltóutakkal és precíz kapcsolásokkal
 • Sportos hátsókerék-meghajtás a maximális élményért a határhelyzetekben
 • 480 LE (353 kW), 550 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,2 másodperc alatt
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, rézsútos elölnézet

BMW M340i xDrive Limousine.

A sportosság, a kényelem és a mindennapi használhatóság tökéletes ötvözete.
 • BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor 374 lóerővel
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
 • BMW xDrive
 • 374 LE (275 kW), 500 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,4 másodperc alatt
BMW M340i xDrive Limousine, G22, 2020, Zafírfekete metál, rézsútos elölnézet

BMW M340d xDrive Limousine.

Erő és hatékonyság kompromisszumok nélküli mindennapi használhatósággal párosítva.
 • BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor 340 lóerővel
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
 • BMW xDrive
 • 340 LE (250 kW), 700 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,6 másodperc alatt
BMW M340d xDrive Limousine, G22, 2020, Kristály fehér metál, rézsútos elölnézet
 • BMW M3 Competition Limousine.
 • BMW M3 Limousine.
 • BMW M340i xDrive Limousine.
 • BMW M340d xDrive Limousine.

BMW M3 COMPETITION LIMOUSINE – FŐBB JELLEMZŐK.

A BMW M3 Competition Limousine dinamizmusa és dizájnjegyei.

A BMW M3 Competition Limousine hűen demonstrálja azt, hogy egy BMW 3 Limousine mennyire versenyautós is lehet. A BMW 3 Limousine M modellek zászlóshajóját egy 510 lóerős, nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor mozgatja, emellett az autóba számos, az autóversenyzés világából származó hajtáslánc- és futóműtechnológia került be. Az opcionális M xDrive* és az Aktív M differenciálmű összjátéka gondoskodik arról, hogy e különleges sportlimuzin vezetője mindenkor a tipikusan M-es menettulajdonságok legjavára számíthasson. Az erőt sugárzó arányok, valamint a jellegzetes „háromdobozos” dizájn vizuálisan irányítják rá a figyelmet az jármű atletikus karakterére. Az olyan kifejező dizájnelemek, mint a plasztikus formázású karbontető vagy a megszakítás nélkül futó, fekete oldalküszöbök látványos, a versenyautókat idéző részletekkel gazdagítják az autó külső megjelenését. A BMW M3 Competition Limousine számos M-es elemet felvonultató, sportosan elegáns atmoszférájú belső tere következetesen a vezetőt helyezi a középpontba. *Az M xDrive várhatóan 2021 nyarától lesz elérhető.

BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, rézsútos elölnézet
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor, közelről

BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

A BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotort kimagasló erőleadás és bizsergetően izgalmas M-es hangzás jellemzi. A két mono-scroll turbófeltöltővel, Nagy precizitású közvetlen befecskendezéssel, fokozatmentes szelepvezérléssel és folyamatos vezérműtengely-állítással ellátott motor egyedülálló teljesítményt nyújt.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó, a sebesség-előválasztó kar közelről

8 fokozatú M Steptronic Sport sebességváltó Drivelogic funkcióval.

A 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic Sport sebességváltó többféle váltási módot kínál: a választék az extrém módon sportostól a kivételesen kényelmesig, simáig és üzemanyag-takarékosig terjed. Ön manuálisan, a kormányon elhelyezett kapcsolókarokkal is kezdeményezheti a váltásokat vagy a Drivelogic segítségével válasszon egyet a háromféle automatikus program közül.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020

M xDrive.

Az Aktív M differenciálművel ellátott M xDrive* gondoskodik a maximális tapadásról és dinamizmusról – úgy a mindennapokban, mint a versenypályán. Az opcionális, M-specifikus technológia a hátsókerék-meghajtásra jellemző agilitást az összkerék-meghajtás által biztosított uralhatósággal ötvözi. Ön a 4WD, a 4WD Sport, valamint – kikapcsolt DSC-vel – a 2WD meghajtás közül választhat. *Az M xDrive várhatóan 2021 nyarától lesz elérhető.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M Kompozit fék, magasfényű vörös, a kerék közelről

M Kompozit fék, magasfényű vörös.

Annak köszönhetően, hogy különféle anyagok keverékéből készülnek, az M Kompozit féktárcsák egyedülálló lassítási értékeket képesek biztosítani, emellett azok extrém módon stabilak és a tömegük is kisebb, mint a hagyományos féktárcsáknak. A magasfényű vörös, M logóval ellátott féknyergek egyedülállóan sportos megjelenést kölcsönöznek a nagy teljesítményű fékrendszernek.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M Carbon kerámia fék, közelről

M Carbon kerámia fék

Az M Carbon kerámia fékrendszer közvetlenebbül hagyja érvényesülni a fékezési erőt. Mindemellett hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez is, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. E technikai különlegesség jelenlétéről kívülről a karbon-kerámia féktárcsák, valamint a matt arany fényezésű, M logóval ellátott féknyergek árulkodnak. A speciális anyagjellemzők miatt felerősödhet az üzemi zaj pl. tartós, alacsony fékterhelésnél vagy vizes úton történő fékezésnél, közvetlenül a jármű teljes megállása előtt. A kialakításból fakadó zaj csapadékos időben a féktárcsákat szárító fékezéssel, máskor pedig úgy kerülhető el, hogy a vezető hosszabb ideig tartó, kisebb intenzitású fékezést követően erősebben a fékpedálra lép. A nedvesség és az útszóró só hasonlóan befolyásolja a fékhatást, mint a hagyományos fékrendszerek esetében. A fékerő csökkenése a fékpedál erősebb lenyomásával kompenzálható. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M Sport kipufogórendszer, hátulnézet

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamizmust kifejező hangot bocsájt ki, amelynek tónusa a beépített kipufogószelep-mechanizmus segítségével változtatható. A SPORT és SPORT+ programokhoz – amelyek a SETUP gombbal választhatók ki – intenzívebb motorhang tartozik, míg a kényelmet a középpontba helyező módban diszkrétebb a hangzás.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, orrdizájn, elölnézet

Orrdizájn.

A BMW M3 Competition Limousine orr-részének látványát alapvetően határozzák meg a kifejező M vesék, amelyek ezúttal visszafogott formában jelennek meg a maximálisan dinamikus összhatás érdekében. A most először keret nélküli, teljes egészében fekete vesékben lévő, M-specifikus dupla lamellákon maximális mennyiségű hűtőlevegő áramolhat a magas fordulatszámokat is kedvelő M erőforráshoz. A keskeny, a vesékig nyúló első fényszórók a nagyméretű, trapéz alakú központi légbeömlővel együtt érzékletesen hangsúlyozzák ki a jármű atletikus karakterét.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, oldalsó dizájn, oldalnézet

Oldalsó dizájn.

Határozottan kialakított arányaival, valamint a márka négyajtós modelljeire jellemző „háromdobozos” kialakításával – amelynek esetében az orr-rész, az utascella és a far jól láthatóan elkülönülnek egymástól – a BMW M3 Competition Limousine sziluettje az agilitás és a mozgékonyság érzetét kelti a szemlélőben. A fekete karbontető, valamint az aerodinamikailag optimalizált, az autóversenyzés világa által inspirált oldalküszöb-szekció mind optikailag, mind valóságosan közelebb viszik az autót az aszfalthoz. A logóval ellátott M oldalkopoltyúk, a látványos, M logós kovácsolt keréktárcsák mögöttük az M kompozit fékekkel, valamint a dinamikus formatervű, az M modellekre jellemző duplaszáras külső tükrök további sportos részletekkel gazdagítják az összképet.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, 19"/20" M kovácsolt keréktárcsák, 825 M, matt Orbit szürke, a keréktárcsa közelről

19"/20” M könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 825 M, matt Orbit szürke, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal

19"/20" M kovácsolt könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 825 M, kétszínű, matt Orbit szürke, fényesre esztergált küllők/kerékperem, elöl 9,5J x 19, 275/35 R19, hátul 10,5J x 20, 285/30 R20 méretű gumiabroncsokkal.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, CFRP tető, közelről

CFRP tető.

A BMW intelligens könnyűépítési koncepciójának részét képező, karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tető segít csökkenteni a jármű tömegét, egyszersmind az lejjebb viszi autó súlypontját. Mindez fokozza az agilitást és a dinamizmust kanyarvételkor, gyorsításkor és fékezéskor.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, fardizájn, hátulnézet

Fardizájn.

A BMW M3 Competition Limousine farrészén következetesen folytatódik a profilra jellemző sportosság és agilitás. A sportlimuzin csúcsra törő ambícióit lenyűgöző módon hangsúlyozzák ki az izmosan domborodó kerékjárati ívek, valamint a szélesen terpesztő M-specifikus hátsó futómű. A jármű exkluzív versenyautós karakterét a két pár, fekete krómmal borított M dupla kipufogó, valamint a diszkrét „Gurney flap” légterelő teszik teljessé.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M Sport ülések, belső tér

M Sport ülések.

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M Sport ülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A világító M3 logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M bőrkormány, műszerfal, belső tér

M bőrkormány.

A kontúros hüvelykujjtámaszokkal ellátott M bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási érzetet biztosít, amitől a pilóta úgy érezheti, hogy tökéletesen kézben tartja a járművet. Az integrált multifunkciós gombokról a multimédiás rendszer számos elemén túl a vezetőt segítő rendszerek vezérelhetők. A vörös M1/M2 gombokkal két előre programozott M Drive konfiguráció hívható elő.

BMW M3 LIMOUSINE – JELLEMZŐK.

A BMW M3 Limousine dinamizmusa és dizájnjegyei.

A BMW M3 Limousine egy rendkívüli menettulajdonságokkal rendelkező, purista sportlimuzin. Az egyedülálló jellemzők a 480 lóerős, nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo motornak, a hátsókerék-meghajtásnak, valamint az olyan magasan fejlett, az autóversenyzés világából származó technológiai csemegéknek köszönhetők, mint az Aktív M differenciálművel kiegészített M-specifikus futómű. A tökéletes áttételezésű, rövid utakon járó karral rendelkező 6 fokozatú váltóval – amely különlegesen intenzív kapcsolatot létesít a vezető és a jármű között – igen precízen kapcsolhatók a sebességek. Az atletikus, a márka négyajtós modelljeire jellemző „3 dobozos” kialakítás, valamint az egyedi M dizájnelemek a konvenciókkal magabiztosan dacoló attitűddel ruházzák fel a járművet, félreérthetetlenül irányítva rá a figyelmet a BMW M3 Limousine sportos potenciáljára.

BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, rézsútos alulsó hátulnézet
BMW M3 Limousine, G80, 2020, BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor, közelről

BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

A BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotort kimagasló erőleadás és bizsergetően izgalmas M-es hangzás jellemzi. A két mono-scroll turbófeltöltővel, Nagy precizitású közvetlen befecskendezéssel, fokozatmentes szelepvezérléssel és folyamatos vezérműtengely-állítással ellátott motor egyedülálló teljesítményt nyújt.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, 6 fokozatú, manuális M sebességváltó, a sebesség-előválasztó kar közelről

Manuális M sebességváltó és hátsókerék-meghajtás.

A 6 fokozatú manuális M sebességváltó egyedülállóan sportos stílusú vezetést tesz lehetővé. A finoman járó, tökéletes áttételezésű, precíz szerkezet igen rövid váltóutakkal rendelkezik. A motor sajátos, a teljesítményleadást és a hatékonyságot érintő jellemzői tökéletesen aknázhatók ki a legmegfelelőbb fokozat kiválasztásával. Pályanapra tökéletes: hátsókerék-meghajtásával a jármű valódi telivér sportautóvá válik, amikor a DSC inaktív állapotban van. Annak köszönhetően, hogy kizárólag a hátsó kerekekre továbbítódik a motor hajtási nyomatéka, a jármű határhelyzetekben még több élvezetet nyújt.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, M-specifikus futómű, oldalnézet

M-specifikus futómű.

Az M-specifikus futómű esetében a következetes könnyűépítés egyedülállóan nagy szerkezeti merevséggel találkozik, az optimalizált futóműgeometria pedig széles nyomtávval, illetve az Aktív M differenciálművel párosul. A kormány-, illetve a futóműtől érkező precíz visszajelzések jóvoltából a jármű tökéletesen kézben tartható. Az M beállítás segítségével Ön a saját igényeihez igazíthatja a futómű karakterisztikáját.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, M Kompozit fék, magasfényű vörös, a kerék közelről

M Kompozit fék, magasfényű vörös.

Annak köszönhetően, hogy különféle anyagok keverékéből készülnek, az M Kompozit féktárcsák egyedülálló lassítási értékeket képesek biztosítani, emellett azok extrém módon stabilak és a tömegük is kisebb, mint a hagyományos féktárcsáknak. A magasfényű vörös, M logóval ellátott féknyergek egyedülállóan sportos megjelenést kölcsönöznek a nagy teljesítményű fékrendszernek.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, M Carbon kerámia fék, közelről

M Carbon kerámia fékek.

Az M Carbon kerámia fékrendszer közvetlenebbül hagyja érvényesülni a fékezési erőt. Mindemellett hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez is, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. E technikai különlegesség jelenlétéről kívülről a karbon-kerámia féktárcsák, valamint a matt arany fényezésű, M logóval ellátott féknyergek árulkodnak. A speciális anyagjellemzők miatt felerősödhet az üzemi zaj pl. tartós, alacsony fékterhelésnél vagy vizes úton történő fékezésnél, közvetlenül a jármű teljes megállása előtt. A kialakításból fakadó zaj csapadékos időben a féktárcsákat szárító fékezéssel, máskor pedig úgy kerülhető el, hogy a vezető hosszabb ideig tartó, kisebb intenzitású fékezést követően erősebben a fékpedálra lép. A nedvesség és az útszóró só hasonlóan befolyásolja a fékhatást, mint a hagyományos fékrendszerek esetében. A fékerő csökkenése a fékpedál erősebb lenyomásával kompenzálható. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, első kerékjárati ív, közelről

Első kerékjárati ívek.

A BMW M3 Limousine extrém módon izmos kerékjárati ívei a jármű versenyautós génjeinek vizuális bizonyítékai. E kerékjárati ívek méltó környezetet teremtenek a precíz tervezésű, fekete, kétszínű kivitelű M könnyűfém keréktárcsáknak, egyúttal ráirányítják a figyelmet a sportlimuzin szélesen terpesztő kiállását.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, M oldalkopoltyú, közelről

M kopoltyúk.

A jellegzetes, típusfelirattal ellátott M oldalkopoltyúk – amelyek hangsúlyos, háromdimenziós sportosságot visznek az összképbe – kiemelik a járműben lakozó lenyűgöző potenciált, egyszersmind ízelítőt adnak abból a rendkívüli élményből, amelyben a vezetőnek része lesz. Az oldalkopoltyúk remekül példázzák a műszaki tökélynek és a lélegzetelállító dizájnnak azt a dinamizmust sugárzó elegyét, amely már az első pillanattól kezdve az M modellek egyik legfőbb ismertetőjegyének számít.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, M külső tükör, közelről

M külső tükrök.

Az M modellekre jellemzően duplaszáras külső tükrök aszferikus tükörlapjai elektromosan állíthatók és fűthetők. Az optikailag az oldalablak-mélyedések borításával egybeolvadó tükörtalpak a jármű elegáns, sportos megjelenésének fontos összetevői.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, 19"/20" M kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, 825 M, kétszínű, fekete, közelről

19"/20" M kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 825 M, matt fekete, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal

19"/20" M kovácsolt könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 825 M, kétszínű, matt fekete, fényesre esztergált küllők/kerékperem, elöl 9,5J x 19, 275/35 R19, hátul 10,5J x 20, 285/30 R20 méretű gumiabroncsokkal.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, krómozott kipufogóborítások

Krómozott kipufogóborítások.

A BMW M3 Limousine két pár dupla kipufogója markánsan kiemelkedik a magasfényű fekete diffúzorból. Ott vannak továbbá az elegáns króm borítások és a diffúzor jellegzetes légkilépő nyílásai, amelyek együttesen sportosan frappáns módon teszik fel a pontot az autó megjelenésére.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, M Sport ülések, belső tér

M Sport ülések.

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M Sport ülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A világító M3 logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.

BMW M340i xDRIVE ÉS BMW M340d xDRIVE LIMOUSINE – JELLEMZŐK.

A BMW M340i xDrive és a BMW M340d xDrive Limousine menetdinamikai tulajdonságai és dizájnsajátosságai.

Mind a BMW M340i xDrive Limousine-t, mind a BMW 340d xDrive Limousine-t markánsan sportos karakter jellemzi úgy vizuálisan, mint technikai értelemben – ugyanakkor a modellek a mindennapokban is eminens módon teljesítenek. A látványos, Cerium szürke metálfényezésű elemek, valamint a hálómintás betéttel ellátott dupla BMW vese, illetve a sportos részletekben bővelkedő belső tér hatásosan hangsúlyozzák ki a jármű dinamikus karakterét. Az izmos és hatékon M TwinPower Turbo motorok – amelyek közül az erősebbik 374 lóerős – hatékonyan működnek együtt a felfüggesztés olyan precízen hangolt komponenseivel, mint amilyen az Adaptív M futómű, mindenkor gondoskodva ezzel a sportos vezetési élményről és az optimális menettulajdonságokról.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, egy mozgó, Zafírfekete metálfényezésű autó oldalnézetből
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres motorok, közelről

M TwinPower Turbo 6 hengeres motorok.

Az M340i xDrive Limousine-t egy háromliteres, soros 6 hengeres, BMW M TwinPower Turbo technológiájú benzinmotor hajtja. A 374 LE (275 kW) teljesítményű és 500 Nm-es maximális nyomatékú egység jóvoltából az autót extrém módon sportos menetteljesítmények jellemzik. A 0–100-as sprintidő mindössze 4,4 másodperc. Az M340d xDrive Limousine motorháztetője alá egy 6 hengeres dízel erőforrás kerül, amely 340 LE (250 kW) teljesítményével és 700 Nm maximális nyomatékával ejt ámulatba. Az autó mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, M Sport differenciálmű, hátulnézet

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a tapadást és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a tapadást egy elektronikus vezérlésű berendezés segítségével szabályozza, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó, a sebesség-előválasztó kar közelről

8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kormányra helyezett kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a lehető legnagyobb teljesítményt szolgálja.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, M Sport fék, a kerék közelről

M Sport fék.

A M Sport fék felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett, M logóval ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
Változó áttételű sport kormánymű, BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, műszerfal, belső tér

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott Változó áttételű sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Adaptív M futómű

Adaptív M futómű.

A 10 milliméteres ültetéssel ellátott Adaptív M futómű karakterisztikája elektronikusan szabályozható az út- és a vezetési viszonyoknak megfelelően. A vezető az általa az adott pillanatban megvalósítani kívánt stílusnak megfelelően, a Driving Experience kapcsoló segítségével is változtathatja a felfüggesztés karakterisztikáját – amely a kényelmestől a figyelemre méltóan agilis menettulajdonságokat biztosító extrém sportosig terjedhet.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, „mild hibrid” technológia, az orr közelről

„Mild hibrid” technológia.

A „mild hibrid” technológia a fékezési energia visszanyerésére, valamint a belső égésű motor gyorsítás közbeni, elektromos energiával való támogatására szolgál. A technológia mindezzel mérsékli a fogyasztást és az emissziót, egyszersmind fokozza a dinamizmust. A fentieken túlmenően a „mild hibrid” technológia sokkal gyorsabbá és zökkenőmentesebbé teszi az Auto Start/Stop funkció működését. A technológia jelenleg a BMW M340d xDrive Limousine-hoz áll rendelkezésre.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, M Aerodinamikai csomag, az orr-rész közelről

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag jóvoltából – amely az M-specifikus, a jármű kiviteli színére fényezett első kötényt, hátsó lökhárítót és oldalszoknyákat, valamint a Dark Shadow metálfényezésű diffúzorbetétet foglalja magában – a jármű a színtiszta dinamizmust és sportosságot árasztja magából. Az említett elemek azon túl, hogy még határozottabb fellépésűvé teszik az autót, optimalizálják annak aerodinamikai tulajdonságait.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, 19" M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 792 M, kétszínű, a kerék közelről

19'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 792 M, kétszínű.

19'' M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 792 M, kétszínű, Cerium szürke, polírozott, elöl 8J x 19, 225/40 R19, hátul 8,5J x 19, 255/35 R19 méretű defekttűrő gumiabroncsokkal.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, BMW Individual magasfényű Shadow Line, külső

M magasfényű Shadowline.

Az M magasfényű Shadowline számos magasfényű fekete elemet tartalmaz. Utóbbiak közé tartoznak az ablakmélyedések és -keretek, az ablakvezető sínek, a B-oszlopok, valamint a külső tükrök keretei, talpai és élei.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, az exkluzív kipufogóborítások közelről

Ekluzív kipufogóborítások.

Kizárólag az M340i xDrive és M340d xDrive Limousine-hoz: lekerekített trapéz formájú, Cerium szürke kipufogóborítások a bal és a jobb oldalon. Ily módon tehát már maguk a kipufogók – amelyek kiemelik az M340i xDrive és M340d xDrive Limousine sportosságát – is vizuális kinyilatkoztatásnak tekinthetők.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, sportülések és M biztonsági övek, belső tér

Sportülések és M biztonsági övek.

A vezető és az első utas sportülései, amelyek optimálisan tartják a testet, számos állítási lehetőséget kínálnak fel, így többek között a háttámla szélessége is szabályozható. Az övfeszítővel és överő-határolóval ellátott M biztonsági övek kifinomult, a klasszikus M színeket felsorakoztató, szőtt díszítéssel ellátottak.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, M bőrkormány, műszerfal, belső tér

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős kialakítású. A fekete varrású, fekete színű Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támaszokkal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási érzetet biztosít.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, M-specifikus műszeregység, műszeregység, belső tér

M-specifikus műszeregység.

Az olyan menetadatokon túl, mint a sebesség és a fordulatszám, az M-specifikus műszeregység a kivételesen sportos vezetési stílus megvalósítását elősegítő kiegészítő információkat is megjelenít.

VEZETŐHELY ÉS TECHNOLÓGIÁK.

M-specifikus műszeregység és vezérlési koncepció, digitális szolgáltatások és vezetőt segítő rendszerek a BMW 3 Limousine M modellekben.

Kényelem, biztonság és M-es élmény a legfelsőbb fokon: a BMW 3 Limousine M modellek út közben számos innovatív technológiával támogatják Önt. A maximálisan jó átláthatóság és egyszerű kezelés letéteményesei az M-specifikus műszeregység* és az M-specifikus Head-Up kijelző*. Az olyan részletek pedig, mint az egyedileg konfigurálható M Setup*, a vörös színű Start/Stop gomb* és a középkonzolon elhelyezett M MODE* és SETUP* gombok csak még inkább felerősítik a versenyhangulatot. Élvezze hát az intelligens vezetőt segítő rendszerek előnyeit utazás, valamint parkolás közben és kommunikáljon a BMW-jével merőben újszerűen és egyszerűen a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével. Mindemellett számos hálózati megoldás és digitális szolgáltatás áll az Ön rendelkezésre ahhoz, hogy ideális összeköttetéseket létesíthessen a BMW-je és a külvilág között – még kényelmesebbé téve ezzel mobil életformáját. *A BMW M3 Competition Limousine és a BMW M3 Limousine modellekhez érhető el.

BMW M3 Limousine, G80, 2020, műszerfal, belső tér
BMW M3 Limousine, G20, 2020, M-specifikus műszeregység, belső tér

M-specifikus műszeregység.

Az M-specifikus műszeregység* a SPORT és a TRACK módokban rendkívül precízen, összpontosított formában jeleníti meg a menetadatokat. Ez azt jelenti, hogy az olyan információk, mint a turbónyomás, az abroncsnyomás, valamint a különböző hőmérsékleti adatok mindig szem előtt vannak még a versenypályán is. A műszeregység a középkonzolon lévő M MODE gombbal működtethető és konfigurálható. *A BMW M3 Competition Limousine és a BMW M3 Limousine modellekhez érhető el.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, BMW Live Cockpit Professional, központi kijelző, belső tér

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség két kitűnő minőségű kijelzőt, azaz egy nagy felbontású, 10,25" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, BMW M3, M Setup, központi kijelző, belső tér

M Setup.

Az M Setup* segítségével Ön a saját igényeinek megfelelően konfigurálhatja a dinamizmussal összefüggő tényezők – például a motor-, a sebességváltó- és a kormányzási karakterisztika, a csillapítás feszessége, a Dinamikus stabilitás-ellenőrzés (DSC) szabályozási intenzitása vagy az M xDrive összkerék-meghajtási rendszer* erőelosztása – paramétereit. *Az M Setup a BMW M3 Competition Limousine és a BMW M3 Limousine modellek esetében érhető el; az M xDrive várhatóan 2021 nyarától lesz elérhető.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Integrált M-specifikus fékrendszer, pedálok, vezetőhely

Integrált M-specifikus fékrendszer.

Amellett, hogy körülbelül 2 kilogrammal könnyebb, mint normál társa, a BMW M3 Competition Limousine-ban és a BMW M3 Limousine-ban szolgálatot teljesítő M-specifikus fékrendszer kimagaslóan hatásosan látja el a feladatát. A maximális szintű testre szabhatóság jegyében a vezető a szituációnak megfelelően választhat „Comfort” és a „Sport” fékpedál-paraméterek közül. Az egyes paraméterekhez egymástól markánsan különböző fékpedál-reakciók tartoznak. „Sport” módban, kisebb sebességnél ugyanakkora pedálúthoz erőteljesebb lassulás tartozik, viszont nagyobb tempónál már nem mutatkozik lényeges különbség a fékpedál ugyanolyan erővel történő lenyomására adott reakciók között.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, BMW Head-Up kijelző

BMW Head-Up kijelző.

A teljes színspektrumú, M-specifikus funkciókat* felsorakoztató BMW Head-Up kijelző az utazással kapcsolatos összes fontos információt közvetlenül az Ön látómezőjébe vetíti. A vezető egyetlen gombnyomással átválthat az M-specifikus kijelzőre, amely az aktuális sebességfokozat mellett dinamikus, különböző színekkel jelölt ív formájában megjeleníti a fordulatszámot, felvillanó fények segítségével jelzi a váltás optimális pillanatát, illetve navigációs tippekkel is szolgál. *Az M-specifikus funkciók a BMW M3 Competition Limousine és a BMW M3 Limousine modellekhez érhetők el.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, középkonzoli vezérlőpanel, belső tér

Középkonzoli vezérlőpanel.

A könnyen elérhető középkonzoli vezérlőpanelen elhelyezett, a Start/Stop gomb alatt lévő M MODE* gomb segítségével Ön megváltoztathatja a kijelzőn megjelenő tartalmat. A SETUP* gomb még több lehetőséget kínál a járműkarakterisztika konfigurálására. Utóbbi gomb megnyomására egy menü nyílik meg, amelynek segítségével egyedileg állíthatók a jármű menetdinamikai tulajdonságai. A konzolon lévő további gombokkal az egyes vezetőt segítő rendszerek kapcsolhatók ki és be. *Az M MODE és a SETUP gombok a BMW M3 Competition Limousine és a BMW M3 Limousine modellek esetében állnak rendelkezésre.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, BMW M3, vörös színű Start/Stop gomb, középkonzol, belső tér

Vörös színű Start/Stop gomb.

A vörös színű Start/Stop gomb az autó kinyitása után lehetővé teszi a motor kulcs nélküli beindítását. A gomb szolgál a motor leállítására is. Az autókulcsot automatikusan felismeri a rendszer, így azt nem kell behelyezni sehová. *A vörös színű Start/Stop gomb a BMW M3 Competition Limousine és a BMW M3 Limousine modellek esetében áll rendelkezésre.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, Digitális kulcs (iPhone)

Digitális kulcs.

Miért is bajlódna a kulccsal, ha egyszer Önnél az okostelefonja? BMW-jét ugyanis kinyithatja, bezárhatja, sőt be is indíthatja a készülékre telepített BMW Digitális kulccsal. Azt is megteheti, hogy a digitális kulcsot megosztja akár öt, iPhone-nal – amennyiben a készülék kompatibilis – rendelkező személlyel, hogy azok használhassák a BMW-jét. Lehetősége van továbbá arra, hogy a jogosultsággal rendelkező személyek esetében korlátozza a maximális teljesítményt és sebességet – például akkor, ha az illető csak nemrég szerezte meg a jogosítványát. *A BMW Digitális kulcs csak meghatározott iPhone készülékekkel kompatibilis. A kompatibilis iPhone készülékek listája a bmw.com/digitalkey weboldalon található.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, Távoli szoftverfrissítés, központi kijelző, belső tér

Távoli szoftverfrissítés.

Szeretné, ha BMW-jében a legfrissebb verziójú szoftver futna? A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően BMW-je mindig naprakész marad. A frissítések az éteren keresztül mennek végbe – pont úgy, ahogyan az az Ön okostelefonja esetében is történik. Járművének bizonyos funkciói is ugyanilyen módon aktiválhatók.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, okostelefon-integráció, központi kijelző, belső tér

Okostelefon-integráció.

Miért nélkülözné iPhone-jának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az okostelefon-integráció jóvoltából az Ön járműve vezeték nélküli kapcsolat által, az Apple CarPlay és az Android Auto rendszereken keresztül támogatja az okostelefonja és a járműve közötti összeköttetést. Mindennek köszönhetően Ön a járművében is kényelmesen használhatja okostelefonjának megszokott funkcióit és applikációit.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, Connected csomag Professional, központi kijelző, belső tér

Connected csomag Professional.

Concierge Service, Távszolgáltatások, BMW Maps, okostelefon-integráció Apple CarPlay és Android Auto rendszereken keresztül vagy In-Car Experiences? Miért is választana ezen opciók közül, ha egyszerre az Öné lehet mind? A Connected csomag Professional felszereltség megvásárlásával ugyanis együtt kapja meg a BMW ConnectedDrive fent említett szolgáltatásait.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, Vezeték nélküli mobiltelefontöltés, központi kijelző, belső tér

Vezeték nélküli mobiltelefontöltés.

A Vezeték nélküli mobiltelefontöltés felszereltség egy vezeték nélküli töltődokkolót és egy második mikrofont foglal magában, mely utóbbi még jobb minőségű kihangosítást biztosít az Ön, valamint az elöl ülő utas számára. A tetőantennához való csatlakozás javítja a vételi minőséget. A Bluetooth kapcsolaton keresztül egyidejűleg két mobiltelefon és egy audiolejátszó csatlakoztatható.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, M Drive Professional, központi kijelző, belső tér

M Drive Professional.

Legyen szó pályanapról vagy egy kis spontán driftelgetésről – az M Drive Professional* eszményi társ az extraadag adrenalinnal fűszerezett kalandokhoz. Az M Laptimer és az M Drift Analyser funkciók segítséget nyújtanak Önnek a legjobb idők utáni hajszában, illetve a tökéletes driftelési szög meglelésében, az M TRACK mód és a tízfázisú M Traction Control vonóerőszabályozás pedig lehetővé teszik az egyéni igényekre szabott menettulajdonságok megteremtésének lehetőségét. *Az M Drive Professional a BMW M3 Competition Limousine-hoz és a BMW M3 Limousine-hoz érhető el.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, Driving Assistant Professional, központi kijelző, belső tér

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség a kibővített funkciókkal ellátott Kormányzási és sávasszisztenst, a Vészfékasszisztenst, valamint az oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval kiegészített Sávtartó asszisztenst foglalja magában.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, Parkolóasszisztens Plus, központi kijelző, belső tér

Parkolóasszisztens Plus.

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A felszereltség egyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolássegítő rendszert, a járművet hossz- és oldalirányban manőverező Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
BMW 3 Limousine M modellek, G80, G20, Intelligent Personal Assistant, központi kijelző, belső tér

Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW. Who are you?”* Hát nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével. Az asszisztens ismeri Önt, napról-napra gyarapítja a tudását és bármilyen helyzetben segítséget nyújt. Arra is lehetőség van, hogy saját aktivációs szót határozzon meg. Az asszisztens mindemellett elmagyarázza, hogy mi micsoda a járművében, aminek köszönhetően Ön még jobban megismerheti a BMW-jét. (*A funkció magyar nyelven nem elérhető.)

A BMW 3 LIMOUSINE M MODELLEK MŰSZAKI ADATAI.

A BMW M3 Competition Limousine és a többi modell.

Teljesítmény, kW (LE) / 1/perc:

375 (510)/6250

Max. nyomaték, Nm / 1/perc:

650/2750–5500

Gyorsulás. 0–100 km/óra, s:

3,9

Fogyasztás, kombinált, l/100 km:

10,2

BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, rézsútos alulsó oldalnézet