BMW M3, G80, 2020, egy mozgó, Isle of Man zöld metálfényezésű autó elölnézetből

Akár 510 Le (375 kW)

Teljesítmény

Benzin Dízel

Motor és Üzemanyagtípus

BMW M3

BMW M

Akár 510 Le (375 kW)

Teljesítmény

Benzin Dízel

Motor és Üzemanyagtípus

BMW M3 Competition Limousine, BMW M3 Limousine, BMW M340i xDrive és M340d xDrive Limousine:

A BMW M3 Limousine M modellek az erőt sugárzó arányokat és a négyajtós BMW-k sajátságos „háromdobozos” elrendezését a jellegzetesen M-es sportossággal ötvözik. A merészen markáns négyes élén a BMW M3 Competition Limousine áll a maga lenyűgöző, 510 lóerőnyi teljesítményével és 650 Nm-es nyomatékával. Nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo erőforrásával, 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltójával, opcionális M xDrive összkerék-meghajtásával* és számos, az autóversenyzés világából származó technológiájával az autó maximális intenzitású vezetési élményt szavatol – úgy a mindennapokban, mint a versenypályán. A BMW M3 Limousine sportos 480 lóerőt és 550 Nm nyomatékot állít elő. A hátsókerék-meghajtás, valamint a manuális, 6 fokozatú M sebességváltó optimális áttételezése együttesen rendkívül dinamikus vezetési stílus megvalósítására adnak lehetőséget és igazi vérbeli atlétává varázsolják a járművet. A modellcsaládot a BMW M340i xDrive és a BMW M340d xDrive Limousine teszik teljessé: attraktív dizájnjuk mellett az erőtől duzzadó sportlimuzinok a sportosság, a hatékonyság és a kényelmes mindennapi használhatóság patikamérlegen kimért, tökéletesen eltalált arányával nyűgöznek le. *Az M xDrive várhatóan 2021 nyarától lesz elérhető.

Bővebben

A BMW 3 LIMOUSINE M MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA.

A teljesítménnyel összefüggő legfőbb jellemzők áttekintése: dizájn, hajtáslánc, felfüggesztés és teljesítmény.

BMW M3 Competition Limousine.

Maximális dinamizmus hátsókerék-meghajtással vagy M xDrive-val* *Az M xDrive várhatóan 2021 nyarától lesz elérhető.
 • Nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor 510 lóerővel
 • Gyors 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó Drivelogic funkcióval
 • Hátsókerék-meghajtás vagy M xDrive* összkerék-meghajtással
 • 510 LE (375 kw), 650 Nm, 0-ról 100 km/órára akár 3,5 másodperc alatt
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, rézsútos elölnézet

BMW M3 Limousine.

Színtiszta dinamizmus hátsókerék-meghajtással és manuális sebességváltóval
 • Nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor 480 lóerővel
 • Manuális, 6 fokozatú M sebességváltó rövid váltóutakkal és precíz kapcsolásokkal
 • Sportos hátsókerék-meghajtás a maximális élményért a határhelyzetekben
 • 480 LE (353 kW), 550 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,2 másodperc alatt
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, rézsútos elölnézet

BMW M340i xDrive Limousine.

A sportosság, a kényelem és a mindennapi használhatóság tökéletes ötvözete.
 • BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor 374 lóerővel
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
 • BMW xDrive
 • 374 LE (275 kW), 500 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,4 másodperc alatt
BMW M340i xDrive Limousine, G22, 2020, Zafírfekete metál, rézsútos elölnézet

BMW M340d xDrive Limousine.

Erő és hatékonyság kompromisszumok nélküli mindennapi használhatósággal párosítva.
 • BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor 340 lóerővel
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
 • BMW xDrive
 • 340 LE (250 kW), 700 Nm, gyorsulás 0-ról 100 km/órára 4,6 másodperc alatt
BMW M340d xDrive Limousine, G22, 2020, Kristály fehér metál, rézsútos elölnézet
 • BMW M3 Competition Limousine.
 • BMW M3 Limousine.
 • BMW M340i xDrive Limousine.
 • BMW M340d xDrive Limousine.

BMW M3 COMPETITION LIMOUSINE – FŐBB JELLEMZŐK.

A BMW M3 Competition Limousine dinamizmusa és dizájnjegyei.

A BMW M3 Competition Limousine hűen demonstrálja azt, hogy egy BMW 3 Limousine mennyire versenyautós is lehet. A BMW 3 Limousine M modellek zászlóshajóját egy 510 lóerős, nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor mozgatja, emellett az autóba számos, az autóversenyzés világából származó hajtáslánc- és futóműtechnológia került be. Az opcionális M xDrive* és az Aktív M differenciálmű összjátéka gondoskodik arról, hogy e különleges sportlimuzin vezetője mindenkor a tipikusan M-es menettulajdonságok legjavára számíthasson. Az erőt sugárzó arányok, valamint a jellegzetes „háromdobozos” dizájn vizuálisan irányítják rá a figyelmet az jármű atletikus karakterére. Az olyan kifejező dizájnelemek, mint a plasztikus formázású karbontető vagy a megszakítás nélkül futó, fekete oldalküszöbök látványos, a versenyautókat idéző részletekkel gazdagítják az autó külső megjelenését. A BMW M3 Competition Limousine számos M-es elemet felvonultató, sportosan elegáns atmoszférájú belső tere következetesen a vezetőt helyezi a középpontba. *Az M xDrive várhatóan 2021 nyarától lesz elérhető.

BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, rézsútos elölnézet
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor, közelről

BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

A BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotort kimagasló erőleadás és bizsergetően izgalmas M-es hangzás jellemzi. A két mono-scroll turbófeltöltővel, Nagy precizitású közvetlen befecskendezéssel, fokozatmentes szelepvezérléssel és folyamatos vezérműtengely-állítással ellátott motor egyedülálló teljesítményt nyújt.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó, a sebesség-előválasztó kar közelről

8 fokozatú M Steptronic sebességváltó Drivelogic funkcióval.

A 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó többféle váltási módot kínál: a választék az extrém módon sportostól a kivételesen kényelmesig, simáig és üzemanyag-takarékosig terjed. Ön manuálisan, a kormányon elhelyezett kapcsolókarokkal is kezdeményezheti a váltásokat vagy a Drivelogic segítségével válasszon egyet a háromféle automatikus program közül.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020

M xDrive.

Az Aktív M differenciálművel ellátott M xDrive* gondoskodik a maximális tapadásról és dinamizmusról – úgy a mindennapokban, mint a versenypályán. Az opcionális, M-specifikus technológia a hátsókerék-meghajtásra jellemző agilitást az összkerék-meghajtás által biztosított uralhatósággal ötvözi. Ön a 4WD, a 4WD Sport, valamint – kikapcsolt DSC-vel – a 2WD meghajtás közül választhat. *Az M xDrive várhatóan 2021 nyarától lesz elérhető.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M Kompozit fék, magasfényű vörös, a kerék közelről

M Kompozit fék, magasfényű vörös.

Annak köszönhetően, hogy különféle anyagok keverékéből készülnek, az M Kompozit féktárcsák egyedülálló lassítási értékeket képesek biztosítani, emellett azok extrém módon stabilak és a tömegük is kisebb, mint a hagyományos féktárcsáknak. A magasfényű vörös, M logóval ellátott féknyergek egyedülállóan sportos megjelenést kölcsönöznek a nagy teljesítményű fékrendszernek.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M Carbon kerámia fék, közelről

M Carbon kerámia fék

Az M Carbon kerámia fékrendszer közvetlenebbül hagyja érvényesülni a fékezési erőt. Mindemellett hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez is, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. E technikai különlegesség jelenlétéről kívülről a karbon-kerámia féktárcsák, valamint a matt arany fényezésű, M logóval ellátott féknyergek árulkodnak. A speciális anyagjellemzők miatt felerősödhet az üzemi zaj pl. tartós, alacsony fékterhelésnél vagy vizes úton történő fékezésnél, közvetlenül a jármű teljes megállása előtt. A kialakításból fakadó zaj csapadékos időben a féktárcsákat szárító fékezéssel, máskor pedig úgy kerülhető el, hogy a vezető hosszabb ideig tartó, kisebb intenzitású fékezést követően erősebben a fékpedálra lép. A nedvesség és az útszóró só hasonlóan befolyásolja a fékhatást, mint a hagyományos fékrendszerek esetében. A fékerő csökkenése a fékpedál erősebb lenyomásával kompenzálható. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M Sport kipufogórendszer, hátulnézet

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamizmust kifejező hangot bocsájt ki, amelynek tónusa a beépített kipufogószelep-mechanizmus segítségével változtatható. A SPORT és SPORT+ programokhoz – amelyek a SETUP gombbal választhatók ki – intenzívebb motorhang tartozik, míg a kényelmet a középpontba helyező módban diszkrétebb a hangzás.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, orrdizájn, elölnézet

Orrdizájn.

A BMW M3 Competition Limousine orr-részének látványát alapvetően határozzák meg a kifejező M vesék, amelyek ezúttal visszafogott formában jelennek meg a maximálisan dinamikus összhatás érdekében. A most először keret nélküli, teljes egészében fekete vesékben lévő, M-specifikus dupla lamellákon maximális mennyiségű hűtőlevegő áramolhat a magas fordulatszámokat is kedvelő M erőforráshoz. A keskeny, a vesékig nyúló első fényszórók a nagyméretű, trapéz alakú központi légbeömlővel együtt érzékletesen hangsúlyozzák ki a jármű atletikus karakterét.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, oldalsó dizájn, oldalnézet

Oldalsó dizájn.

Határozottan kialakított arányaival, valamint a márka négyajtós modelljeire jellemző „háromdobozos” kialakításával – amelynek esetében az orr-rész, az utascella és a far jól láthatóan elkülönülnek egymástól – a BMW M3 Competition Limousine sziluettje az agilitás és a mozgékonyság érzetét kelti a szemlélőben. A fekete karbontető, valamint az aerodinamikailag optimalizált, az autóversenyzés világa által inspirált oldalküszöb-szekció mind optikailag, mind valóságosan közelebb viszik az autót az aszfalthoz. A logóval ellátott M oldalkopoltyúk, a látványos, M logós kovácsolt keréktárcsák mögöttük az M kompozit fékekkel, valamint a dinamikus formatervű, az M modellekre jellemző duplaszáras külső tükrök további sportos részletekkel gazdagítják az összképet.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, 19"/20" M kovácsolt keréktárcsák, 825 M, matt Orbit szürke, a keréktárcsa közelről

19"/20” M könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 825 M, matt Orbit szürke, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal

19"/20" M kovácsolt könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 825 M, kétszínű, matt Orbit szürke, fényesre esztergált küllők/kerékperem, elöl 9,5J x 19, 275/35 R19, hátul 10,5J x 20, 285/30 R20 méretű gumiabroncsokkal.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, CFRP tető, közelről

CFRP tető.

A BMW intelligens könnyűépítési koncepciójának részét képező, karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tető segít csökkenteni a jármű tömegét, egyszersmind az lejjebb viszi autó súlypontját. Mindez fokozza az agilitást és a dinamizmust kanyarvételkor, gyorsításkor és fékezéskor.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, Frozen briliáns fehér metál, fardizájn, hátulnézet

Fardizájn.

A BMW M3 Competition Limousine farrészén következetesen folytatódik a profilra jellemző sportosság és agilitás. A sportlimuzin csúcsra törő ambícióit lenyűgöző módon hangsúlyozzák ki az izmosan domborodó kerékjárati ívek, valamint a szélesen terpesztő M-specifikus hátsó futómű. A jármű exkluzív versenyautós karakterét a két pár, fekete krómmal borított M dupla kipufogó, valamint a diszkrét „Gurney flap” légterelő teszik teljessé.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M Sport ülések, belső tér

M Sport ülések.

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M Sport ülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A világító M3 logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.
BMW M3 Competition Limousine, G80, 2020, M bőrkormány, műszerfal, belső tér

M bőrkormány.

A kontúros hüvelykujjtámaszokkal ellátott M bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási érzetet biztosít, amitől a pilóta úgy érezheti, hogy tökéletesen kézben tartja a járművet. Az integrált multifunkciós gombokról a multimédiás rendszer számos elemén túl a vezetőt segítő rendszerek vezérelhetők. A vörös M1/M2 gombokkal két előre programozott M Drive konfiguráció hívható elő.

BMW M3 LIMOUSINE – JELLEMZŐK.

A BMW M3 Limousine dinamizmusa és dizájnjegyei.

A BMW M3 Limousine egy rendkívüli menettulajdonságokkal rendelkező, purista sportlimuzin. Az egyedülálló jellemzők a 480 lóerős, nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo motornak, a hátsókerék-meghajtásnak, valamint az olyan magasan fejlett, az autóversenyzés világából származó technológiai csemegéknek köszönhetők, mint az Aktív M differenciálművel kiegészített M-specifikus futómű. A tökéletes áttételezésű, rövid utakon járó karral rendelkező 6 fokozatú váltóval – amely különlegesen intenzív kapcsolatot létesít a vezető és a jármű között – igen precízen kapcsolhatók a sebességek. Az atletikus, a márka négyajtós modelljeire jellemző „3 dobozos” kialakítás, valamint az egyedi M dizájnelemek a konvenciókkal magabiztosan dacoló attitűddel ruházzák fel a járművet, félreérthetetlenül irányítva rá a figyelmet a BMW M3 Limousine sportos potenciáljára.

BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, rézsútos alulsó hátulnézet
BMW M3 Limousine, G80, 2020, BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor, közelről

BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

A BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotort kimagasló erőleadás és bizsergetően izgalmas M-es hangzás jellemzi. A két mono-scroll turbófeltöltővel, Nagy precizitású közvetlen befecskendezéssel, fokozatmentes szelepvezérléssel és folyamatos vezérműtengely-állítással ellátott motor egyedülálló teljesítményt nyújt.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, 6 fokozatú, manuális M sebességváltó, a sebesség-előválasztó kar közelről

Manuális M sebességváltó és hátsókerék-meghajtás.

A 6 fokozatú manuális M sebességváltó egyedülállóan sportos stílusú vezetést tesz lehetővé. A finoman járó, tökéletes áttételezésű, precíz szerkezet igen rövid váltóutakkal rendelkezik. A motor sajátos, a teljesítményleadást és a hatékonyságot érintő jellemzői tökéletesen aknázhatók ki a legmegfelelőbb fokozat kiválasztásával. Pályanapra tökéletes: hátsókerék-meghajtásával a jármű valódi telivér sportautóvá válik, amikor a DSC inaktív állapotban van. Annak köszönhetően, hogy kizárólag a hátsó kerekekre továbbítódik a motor hajtási nyomatéka, a jármű határhelyzetekben még több élvezetet nyújt.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, M-specifikus futómű, oldalnézet

M-specifikus futómű.

Az M-specifikus futómű esetében a következetes könnyűépítés egyedülállóan nagy szerkezeti merevséggel találkozik, az optimalizált futóműgeometria pedig széles nyomtávval, illetve az Aktív M differenciálművel párosul. A kormány-, illetve a futóműtől érkező precíz visszajelzések jóvoltából a jármű tökéletesen kézben tartható. Az M beállítás segítségével Ön a saját igényeihez igazíthatja a futómű karakterisztikáját.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, M Kompozit fék, magasfényű vörös, a kerék közelről

M Kompozit fék, magasfényű vörös.

Annak köszönhetően, hogy különféle anyagok keverékéből készülnek, az M Kompozit féktárcsák egyedülálló lassítási értékeket képesek biztosítani, emellett azok extrém módon stabilak és a tömegük is kisebb, mint a hagyományos féktárcsáknak. A magasfényű vörös, M logóval ellátott féknyergek egyedülállóan sportos megjelenést kölcsönöznek a nagy teljesítményű fékrendszernek.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, M Carbon kerámia fék, közelről

M Carbon kerámia fékek.

Az M Carbon kerámia fékrendszer közvetlenebbül hagyja érvényesülni a fékezési erőt. Mindemellett hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez is, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. E technikai különlegesség jelenlétéről kívülről a karbon-kerámia féktárcsák, valamint a matt arany fényezésű, M logóval ellátott féknyergek árulkodnak. A speciális anyagjellemzők miatt felerősödhet az üzemi zaj pl. tartós, alacsony fékterhelésnél vagy vizes úton történő fékezésnél, közvetlenül a jármű teljes megállása előtt. A kialakításból fakadó zaj csapadékos időben a féktárcsákat szárító fékezéssel, máskor pedig úgy kerülhető el, hogy a vezető hosszabb ideig tartó, kisebb intenzitású fékezést követően erősebben a fékpedálra lép. A nedvesség és az útszóró só hasonlóan befolyásolja a fékhatást, mint a hagyományos fékrendszerek esetében. A fékerő csökkenése a fékpedál erősebb lenyomásával kompenzálható. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, első kerékjárati ív, közelről

Első kerékjárati ívek.

A BMW M3 Limousine extrém módon izmos kerékjárati ívei a jármű versenyautós génjeinek vizuális bizonyítékai. E kerékjárati ívek méltó környezetet teremtenek a precíz tervezésű, fekete, kétszínű kivitelű M könnyűfém keréktárcsáknak, egyúttal ráirányítják a figyelmet a sportlimuzin szélesen terpesztő kiállását.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, M oldalkopoltyú, közelről

M kopoltyúk.

A jellegzetes, típusfelirattal ellátott M oldalkopoltyúk – amelyek hangsúlyos, háromdimenziós sportosságot visznek az összképbe – kiemelik a járműben lakozó lenyűgöző potenciált, egyszersmind ízelítőt adnak abból a rendkívüli élményből, amelyben a vezetőnek része lesz. Az oldalkopoltyúk remekül példázzák a műszaki tökélynek és a lélegzetelállító dizájnnak azt a dinamizmust sugárzó elegyét, amely már az első pillanattól kezdve az M modellek egyik legfőbb ismertetőjegyének számít.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, M külső tükör, közelről

M külső tükrök.

Az M modellekre jellemzően duplaszáras külső tükrök aszferikus tükörlapjai elektromosan állíthatók és fűthetők. Az optikailag az oldalablak-mélyedések borításával egybeolvadó tükörtalpak a jármű elegáns, sportos megjelenésének fontos összetevői.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, 19"/20" M kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, 825 M, kétszínű, fekete, közelről

19"/20" M kovácsolt könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 825 M, matt fekete, elöl és hátul eltérő méretű gumiabroncsokkal

19"/20" M kovácsolt könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 825 M, kétszínű, matt fekete, fényesre esztergált küllők/kerékperem, elöl 9,5J x 19, 275/35 R19, hátul 10,5J x 20, 285/30 R20 méretű gumiabroncsokkal.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, Isle of Man zöld metál, krómozott kipufogóborítások

Krómozott kipufogóborítások.

A BMW M3 Limousine két pár dupla kipufogója markánsan kiemelkedik a magasfényű fekete diffúzorból. Ott vannak továbbá az elegáns króm borítások és a diffúzor jellegzetes légkilépő nyílásai, amelyek együttesen sportosan frappáns módon teszik fel a pontot az autó megjelenésére.
BMW M3 Limousine, G80, 2020, M Sport ülések, belső tér

M Sport ülések.

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M Sport ülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A világító M3 logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.

BMW M340i xDRIVE ÉS BMW M340d xDRIVE LIMOUSINE – JELLEMZŐK.

A BMW M340i xDrive és a BMW M340d xDrive Limousine menetdinamikai tulajdonságai és dizájnsajátosságai.

Mind a BMW M340i xDrive Limousine-t, mind a BMW 340d xDrive Limousine-t markánsan sportos karakter jellemzi úgy vizuálisan, mint technikai értelemben – ugyanakkor a modellek a mindennapokban is eminens módon teljesítenek. A látványos, Cerium szürke metálfényezésű elemek, valamint a hálómintás betéttel ellátott dupla BMW vese, illetve a sportos részletekben bővelkedő belső tér hatásosan hangsúlyozzák ki a jármű dinamikus karakterét. Az izmos és hatékony BMW M TwinPower Turbo motorok – amelyek közül az erősebbik 374 lóerős – hatékonyan működnek együtt a felfüggesztés olyan precízen hangolt komponenseivel, mint amilyen az Adaptív M futómű, mindenkor gondoskodva ezzel a sportos vezetési élményről és az optimális menettulajdonságokról.

BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, egy mozgó, Zafírfekete metálfényezésű autó oldalnézetből
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres motorok, közelről

BMW M TwinPower Turbo 6 hengeres motorok.

Az M340i xDrive Limousine-t egy háromliteres, soros 6 hengeres, BMW M TwinPower Turbo technológiájú benzinmotor hajtja. A 374 LE (275 kW) teljesítményű és 500 Nm-es maximális nyomatékú egység jóvoltából az autót extrém módon sportos menetteljesítmények jellemzik. A 0–100-as sprintidő mindössze 4,4 másodperc. Az M340d xDrive Limousine motorháztetője alá egy 6 hengeres dízel erőforrás kerül, amely 340 LE (250 kW) teljesítményével és 700 Nm maximális nyomatékával ejt ámulatba. Az autó mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, M Sport differenciálmű, hátulnézet

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a tapadást és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a tapadást egy elektronikus vezérlésű berendezés segítségével szabályozza, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó, a sebesség-előválasztó kar közelről

8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kormányra helyezett kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus száguldáshoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a lehető legnagyobb teljesítményt szolgálja.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, M Sport fék, a kerék közelről

M Sport fék.

A M Sport fék felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett, M logóval ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
Változó áttételű sport kormánymű, BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, műszerfal, belső tér

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott Változó áttételű sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Adaptív M futómű

Adaptív M futómű.

A 10 milliméteres ültetéssel ellátott Adaptív M futómű karakterisztikája elektronikusan szabályozható az út- és a vezetési viszonyoknak megfelelően. A vezető az általa az adott pillanatban megvalósítani kívánt stílusnak megfelelően, a Driving Experience kapcsoló segítségével is változtathatja a felfüggesztés karakterisztikáját – amely a kényelmestől a figyelemre méltóan agilis menettulajdonságokat biztosító extrém sportosig terjedhet.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, „mild hibrid” technológia, az orr közelről

„Mild hibrid” technológia.

A „mild hibrid” technológia a fékezési energia visszanyerésére, valamint a belső égésű motor gyorsítás közbeni, elektromos energiával való támogatására szolgál. A technológia mindezzel mérsékli a fogyasztást és az emissziót, egyszersmind fokozza a dinamizmust. A fentieken túlmenően a „mild hibrid” technológia sokkal gyorsabbá és zökkenőmentesebbé teszi az Auto Start/Stop funkció működését. A technológia jelenleg a BMW M340d xDrive Limousine-hoz áll rendelkezésre.
BMW M340i xDrive Limousine, G20, 2020, Zafírfekete metál, M Aerodinamikai csomag, az orr-rész közelről