Benzin

Motor és Üzemanyagtípus

BMW M240i CABRIO.

Benzin

Motor és Üzemanyagtípus

BMW M240i CABRIO.

A BMW M által ihletetten, a mindennapi használatra optimalizálva. A BMW M240i Cabrio alaposan felülírja a „gyorsulás” fogalmának hagyományos értelmezését: a turbófeltöltéses, 6 hengeres benzinmotor ugyanis 4,7 másodperc alatt katapultálja a járművet 0-ról 100 km/órás sebességre, miközben az M Sport futómű izgalmas vezetési élménnyé konvertálja az egyedülálló teljesítményt. A kiugróan jó erőnlétben lévő atléta szisztematikusan finomra csiszolt megjelenésére az exkluzív M Performance dizájnjegyek teszik fel a koronát.

Bővebben

VERSENYTEMPÓRA FOKOZOTT PULZUS – SZÉRIÁBAN.

Az M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

Üdvözlet a vezetési élmény paradicsomában: 3,0 literes hengerűrtartalmú, soros 6 hengeres M TwinPower Turbo benzinmotorjával a BMW M240i a kabriók szegmensének csúcsatlétája. A modell oly módon egyesíti a lenyűgöző gyorsító képességet a színtiszta agilitással és a magas szintű mindennapi használhatósággal, hogy annak aligha van párja. Az autó a benne lakozó egyedülálló teljesítménypotenciált extrém módon spontán gázreakcióival, már alacsony fordulatszámokon is jelentkező nagy nyomatékával, valamint széles használható fordulatszám-tartományával juttatja tudomásra.

Bővebben

VERSENYTEMPÓRA FOKOZOTT PULZUS – SZÉRIÁBAN.

Az M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

A PULZUST AZ EGEKBE NÖVELŐ LÁTVÁNY.

A BMW M240i Cabrio külső megjelenését az M Sport csomaghoz tartozó elemeken kívül számos speciális M Performance részlet teszi még látványosabbá. A sportos, LED-es első fényszórókkal és megnövelt méretű légbeömlőkkel ellátott orr-rész a színtiszta dinamizmust sugározza magából. Az orr által keltett benyomást a kifejező, 18” méretű, Ferric szürke M duplaküllős 436 M könnyűfém keréktárcsák – amelyek mögött ott láthatók a kék féknyergek – erősítik fel. A BMW M240i Cabrio atletikus farának összképét a kétoldali, fekete Króm kipufogók, valamint a sötét Króm típusfelirat határozzák meg. Az aerodinamikailag optimalizált formájú, Ferric szürke külsőtükör-borítások pedig profilból gazdagítják vonzó részletekkel az autót.

VERSENYHANGULAT A KÉK ÉGBOLT ALATT.

A BMW M240i Cabrio vezetőorientált belső terében kitűnő minőségű részletek nyomatékosítják a sportosságot. Utóbbiak közé tartozik például a műszerfalon látható digitális típusfelirat, valamint a műszerek kifinomult, kronométerszerű skálázása. Az olyan M Performance-specifikus elemek, mint az M Sport bőrkormány, az M Sport ülések és a párnázott térdtámaszok tökéletes kormányzási érzetet és vezetési kényelmet szavatolnak. A sportos és elegáns atmoszférát a típusfelirattal ellátott ajtóküszöb-borításokhoz hasonló exkluzív finomságok teszik teljessé.

IZGALMAS PRODUKCIÓ. MAXIMÁLIS PRECIZITÁS MELLETT.

A BMW M240i Cabrio általános koncepciójának középpontjában a kompromisszumok nélküli mindennapi használhatósággal ötvözött fokozott intenzitású vezetési élmény áll. A komponensek tökéletesen egymáshoz hangolt működése gondoskodik a kimagasló agilitásról, valamint a precíz menettulajdonságokról és kormányzási karakterisztikáról, amelyet a színtiszta teljesítmény érdekében a legapróbb részletekig optimalizáltak. Az eredmény: a kormánykerék mögött ülőnek még sportosabb kalandokban lehet része – minden egyes pillanatban.

 • Változó áttételű sport kormánymű
 • M Sport futómű
 • xDrive
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó

MŰSZAKI ADATOK.

Válasszon modellt

Tömeg

Terheletlen tömeg, kg 1 635 [1 650]
Megengedett össztömeg, kg 1 990 [2 015]
Megengedett terhelés, kg 430 [440]
Megengedett tengelyterhelés elöl/hátul, kg 920 / 1 145 [935 / 1 145]
Fékezetlen vontatmány megengedett tömege / megengedett vonószemterhelés, kg 750 / 75
Vontatmány megengedett tömege max. 12%-os / 8%-os lejtőn (kg) 1 500 / 1 500
Csomagtér űrtartalma, min.-max., l 335

Mértékegységek

Hosszúság/Szélesség/Magasság 4 432 / 1 774 / 1 413
Szélesség tükrökkel (vezető- és utasoldali), mm 1984 (1001 / 983)
Tengelytáv, mm/Fordulókör, m 2 690 / 10,9

Kerekek

Gumiabroncs elöl 205/55 R16 91 W
Gumiabroncs hátul 205/55 R16 91 W
Kerékméret elöl 7Jx16 LM
Kerékméret hátul 7Jx16 LM

Motor

Hengerek száma / Szelepek száma hengerenként 4 / 4
Technikai kapacitás, cm³ 1 998
Löket/Furat, mm 94,6 / 82
Belső égésű motor teljesítménye, kW (LE) 100 (136) / 4400-6000
Max. nyomaték (Nm) / 1/perc 220 / 1350-4300
Sűrítési arány, :1 11

Teljesítmény

Legnagyobb sebesség 207 [205]
Gyorsulás 9,4 [9,6]

Fogyasztás

Kombinált, l/100 km 8 - 7,6 [8 - 7,5]
Üzemanyag-tartály űrtartalma, l 52
EU károsanyag-kibocsátási szabvány Euro 6d-ISC-FCM

CO₂-kibocsátás

Kombinált, g/km 183 - 173 [182 - 172]

1Kötelező kombináció: Alumínium Hexagon belső díszítőelemek magasfényű fekete kiemeléssel és Antracit színű Hexagon szövet/Alcantara kárpit

2Kötelező kombináció: „Carbon Fibre” belső díszítőelemek és fekete Dakota bőrkárpit exkluzív varrással

3Kötelező kombináció: Alumínium Hexagon belső díszítőelemek magasfényű fekete kiemeléssel és Osztriga színű, Osztriga kiemeléssel ellátott Dakota bőrkárpit

Bővebben
BMW M240i Cabrio, műszaki adatok

A BMW M240i CABRIO MŰSZAKI ADATAI

FOKOZOTT INTENZITÁSÚ VEZETÉSI ÉLMÉNY.

BMW MPerformance

Az M Performance modellek teljesítményükkel nyűgöznek le – valamint azzal, hogy a bizsergetően izgalmas dinamizmus oltárán nem áldozzák fel a kényelmet. Minden sportosságuk mellett ezeket az autókat koncentrált, figyelemre méltó stílus jellemzi. M Performance modellek: fokozott intenzitású vezetési élmény.

Bővebben

FOKOZOTT INTENZITÁSÚ VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • BMW M240i Cabrio:
  Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 9,0–9,0
  CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 204,0–205,0

  Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.