BMW M440i xDrive Cabrio, 2020, G23, 2020, BMW Individual Frozen Portimao kék metál, rézsútos elölnézet

374 Le (275 kW)

Teljesítmény

Benzin

Motor és Üzemanyagtípus

BMW M440i xDRIVE CABRIO

BMW M

374 Le (275 kW)

Teljesítmény

Benzin

Motor és Üzemanyagtípus

BMW M440i xDRIVE CABRIO

Próbálja ki, hogy milyen messze tolhatók ki egyéni szabadságfelfogásának határai: a BMW M440i xDrive Cabrio bátran fordít hátat a konvencióknak. Progresszív dizájnnyelvével és mindig ugrásra kész természetével a dinamikus kabrió új magasságokba emeli a vezetési élmény érzelmi töltetét – a BMW M440i xDrive Cabrio független szellemiségéből a nyomatékáradat első hullámai adnak ízelítőt.

Bővebben

A BMW 4 CABRIO SPORTOSSÁGÁT IGAZOLÓ TÉNYEK.

Hajtáslánc, futómű és teljesítmény.

BMW M440i xDrive Cabrio.

Nyitottsággal párosuló sportosság és kiemelkedő dinamizmus kompromisszumoktól mentes mindennapi használhatósággal fűszerezve.
  • BMW M TwinPower Turbo 6hengeres benzinmotor, 374 Le
  • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
  • BMW xDrive
  • 275 kW (374 Le), 500 Nm, 0-100 km/h 4,9 mp alatt
BMW M440i xDrive G23 2020 BMW Individual Frozen Portimao Blue metallic three-quarter front view

BMW M440i xDRIVE CABRIO – FŐBB JELLEMZŐK.

A BMW M440i xDrive Cabrio dinamizmusa és dizájnja.

Egy szabad szellemű radikális: az alábbiakban felfedezheti a BMW M440i xDrive Cabrióhoz kínált sportos felszereltségek exkluzív választékát. A látványos, M-specifikus, Cerium szürke dizájnelemek és a kényelmet szolgáló belső téri részetek egyértelműen érzékelhetővé teszik a sportkabrió olthatatlan szabadságvágyát.

BMW M440i xDrive Cabrio, 2020, G23, 2020, BMW Individual Frozen Portimao kék metál, egy modell társaságában látható autó rézsútos hátulnézetből
BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, közelről

BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

Tekintélyt parancsoló erő, selymesen sima járás és vérpezsdítő hang jellemzik a BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotort, amely a BMW EfficientDynamics erőforrások új generációjába tartozik. A dupla-VANOS-szal, Valvetronic-kal, Nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ellátott motor rendkívül erős és hatékony.
Adaptív M futómű, BMW M440i xDrive Cabrio, BMW Individual Frozen Portimao kék metál, G23, 2020, a hátsó szoknya közelről

Adaptív M futómű.

Az Adaptív M futómű karakterisztikája elektronikusan szabályozható az út- és a vezetési viszonyoknak megfelelően. Ön az adott pillanatban megvalósítani kívánt stílusnak megfelelően, a Driving Experience kapcsoló segítségével is változtathatja a jármű menetkarakterisztikáját – amely a kényelmestől a figyelemre méltóan agilis menettulajdonságokat biztosító extrém sportosig terjedhet.
M bőrkormány, Változó áttételű sport kormánymű Servotronic funkcióval, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, műszerfal

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott Változó áttételű sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz szükséges erő nagyságát.
BMW M440i xDrive Cabrio, BMW Individual Frozen Portimao kék metál, G23, 2020, rézsútos oldalnézet

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a tapadást és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás közben. A rendszer a tapadást egy elektronikus vezérlésű berendezés segítségével szabályozza, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
Steptronic Sport sebességváltó, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér, a sebesség-előválasztó kar közelről

Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat. Automatikus vagy manuális, a kapcsolókarokkal, illetve a sebesség-előválasztó karral végrehajtott váltás – a kényelmes suhanáshoz vagy a kifejezetten dinamikus vezetési stílushoz. SPORT módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
M Sport fék, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, részletfotó, könnyűfém keréktárcsa

M Sport fék.

A M Sport fék felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, metálkék fényezésű, M logóval ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak. A jármű kimagaslóan nagy dinamikai potenciáljához igazodva az M Sport fékrendszer kivételesen sportos vezetési stílust tesz lehetővé és briliáns teljesítményt nyújt nedves útfelületen.
BMW M440i xDrive Cabrio, BMW Individual Frozen Portimao kék metál, G23, 2020, elölnézet, Cerium szürke függőleges BMW dupla vese

Cerium szürke M hűtőrácskeret.

A sajátosan egyedi, függőleges dupla BMW vese olyan versenyautó-legendák előtt tiszteleg, mint a BMW 328. A Cerium szürke keret különleges aurát von a progresszív formatervű vesék köré, amelyek egy nagy múltú BMW tradíció újragondolásai.
BMW M440i xDrive Cabrio, BMW Individual Frozen Portimao kék metál, G23, 2020, a far közelről, M Aerodinamikai csomag

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag jóvoltából – amely az M-specifikus, a jármű kiviteli színére fényezett első kötényt, hátsó lökhárítót és oldalszoknyákat, valamint a kétrészes, Dark Shadow metál és magasfényű fekete diffúzorbetétet foglalja magában – a jármű a színtiszta dinamizmust és sportosságot árasztja magából. Az M440i változat alapfelszereltségként teljes egészében magasfényű fekete diffúzorbetétet kap.
18" M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 848 M, kétszínű, Jet fekete, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, közelről

18'' M könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 848 M, kétszínű, Jet fekete.

18" M könnyűfém keréktárcsák, duplaküllős 848 M, kétszínű, Jet fekete, fényesre esztergált, elöl 7,5J x 18, 225/45 R18, hátul 8,5J x 18, 255/40 R18 gumiabroncsokkal.
M Sport ülések, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér, közelről

M Sport ülések.

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M Sport ülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A fekete M logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.
M bőrkormány, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér, közelről

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős kialakítású. A fekete varrású, fekete színű Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támaszokkal ellátott karimával rendelkező bőrkormány közvetlen, sportos kormányzási élményt biztosít.

VEZETŐHELY ÉS TECHNOLÓGIÁK.

Vezérlési koncepció, digitális szolgáltatások és vezetőt segítő rendszerek a BMW M440i xDrive Cabrióban.

Letisztultság, kényelem és biztonság felsőfokon: utazása során számos innovatív technológia nyújt támogatást az Ön számára. Tehát nyugodtan összpontosíthat a lényegre – azaz a BMW M440i xDrive Cabriója által nyújtott vezetési élményre.

Műszerfal, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020
BMW Live Cockpit Professional, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség két kitűnő minőségű kijelzőt, azaz egy nagy felbontású, 10,25" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
7-es verziószámú BMW operációs rendszer, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér, központi kijelző

7-es verziószámú BMW operációs rendszer

Az innovatív, 7-es verziószámú BMW operációs rendszer még egyszerűbbé és intuitívabbá teszi a jármű funkcióinak kezelését egyebek mellett a beszédhanggal kiadott utasítások, valamint az érintőképernyővel és az iDrive-val történő vezérlés útján. A cél érdekében a kontroller funkciói kibővültek. Az „Alkalmazások” menü például már közvetlenül választható ki vele.
BMW Intelligent Personal Assistant, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér, központi kijelző

BMW Intelligent Personal Assistant.

Hát nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistanten keresztül. Irányítsa az autó számos funkcióját természetes beszélt nyelven kiadott parancsokkal. Az asszisztens elmagyarázza, hogy mi micsoda a járművében, aminek köszönhetően Ön még jobban megismerheti a BMW-jét. (A funkció magyar nyelven nem elérhető.)
Driving Assistant Professional, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér, központi kijelző

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség a kibővített funkciókkal ellátott Kormányzási és sávasszisztenst, a Sávváltási asszisztenst, a Vészfékasszisztenst, valamint az oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval kiegészített Sávtartó asszisztenst foglalja magában.
Parkolóasszisztens Plus, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér, központi kijelző

Parkolóasszisztens Plus.

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A felszereltség egyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, a Remote 3D View funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolássegítő rendszert, a járművet hossz- és oldalirányban manőverező Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
Okostelefon-integráció, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér, központi kijelző

Okostelefon-integráció.

Miért nélkülözné iPhone-jának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az okostelefon-integráció jóvoltából az Ön járműve vezeték nélküli kapcsolat által, az Apple CarPlay® és az Android Auto® rendszereken keresztül támogatja az okostelefonja és a járműve közötti összeköttetést. Mindennek köszönhetően Ön az autójában is kényelmesen használhatja okostelefonjának megszokott funkcióit és applikációit.
Digitális kulcs, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, az autó ajtója, mellette egy okostelefon

Digitális kulcs.

Miért is bajlódna a kulccsal, ha egyszer Önnél az okostelefonja? BMW-jét ugyanis kinyithatja, bezárhatja, sőt be is indíthatja a készülékre telepített BMW Digitális kulccsal*. Azt is megteheti, hogy a digitális kulcsot megosztja akár öt, kompatibilis iPhone-nal rendelkező személlyel, hogy azok használhassák a BMW-jét. Lehetősége van továbbá arra, hogy a jogosultsággal rendelkező személyek esetében korlátozza a maximális teljesítményt és sebességet – például akkor, ha az illető csak nemrég szerezte meg a jogosítványát. *A BMW Digitális kulcs csak meghatározott iPhone modellekkel kompatibilis. A kompatibilis iPhone készülékek listája a bmw.com/digitalkey weboldalon található.
Távoli szoftverfrissítés, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020, belső tér, központi kijelző

Távoli szoftverfrissítés.

A fedélzeten mindig a legfrissebb szoftver fusson. A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően BMW-je mindig naprakész marad. Ön egyszerűen, a My BMW appon vagy a járműbe beépített SIM-kártyán keresztül töltheti le az aktuális frissítéseket, amelyeket azután máris telepíthet. BMW-jének bizonyos funkciói is az említett módon aktiválhatók.

A BMW 4 CABRIO M MODELLEK MŰSZAKI ADATAI.

BMW M440i xDrive Cabrio.

Teljesítmény, kW (LE) / 1/perc:

275 (374)/5500-6500

Max. nyomaték, Nm / 1/perc:

500/1900-5000

Gyorsulás, 0–100 km/óra, s:

4,9

BMW M440i xDrive Cabrio, 2020, G23, 2020, BMW Individual Frozen Portimao kék metál, egy modell társaságában látható autó rézsútos hátulnézetből
BMW keréktárcsák és gumiabroncsok, EU gumiabroncs-címke közelről

BMW KERÉKTÁRCSÁK ÉS GUMIABRONCSOK.

A járműveinkre kerülő gumiabroncsokat szigorú, 50 különböző kritériumot felvonultató tesztelési eljárásnak vetjük alá – vagyis jóval több szempontot veszünk figyelembe annál, mint amennyit az Európában érvényes egységes gumiabroncs-jelölésre vonatkozó előírások kötelezően megkövetelnek. Itt megtalálja a BMW járművekre szerelt gumiabroncsok jellemzőivel kapcsolatos összes információt.

BMW 4 CABRIO.

A szabadság legelegánsabb megjelenési formája: Kimagasló menetdinamikai tulajdonságain és a saját útját járó esztétikumán túl a BMW 4 Cabrio sportos és elegáns belső terével, valamint technikai értelemben egyedülállónak számító belső terével ejt ámulatba.

SZERVIZ- ÉS ASSZISZTENCIA SZOLGÁLTATÁSOK A BMW M440i xDRIVE CABRIOHOZ.

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA LENNE SZÜKSÉGE?

Amennyiben kérdése merülne fel, további információra lenne szüksége vagy érdeklődik a BMW M440i xDrive Cabriót érintő különleges ajánlatok iránt, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi hivatalos BMW márkakereskedővel. A BMW hozzáértő csapata készséggel ad Önnek személyre szabott tanácsokat telefonon vagy a személyes találkozó során.

EREDETI BMW TARTOZÉKOK A BMW M440i xDRIVE CABRIOHOZ*.

Fedezze fel a BMW 4 Cabrio M modellekhez kínált speciális kiegészítőket és hasznos tartozékokat.

A BMW M440i xDrive Cabrio dinamizmussal átitatott vezetési élményt kínál – és megannyi sportos kiegészítő érhető el hozzá. Az eredeti BMW tartozékok az Ön különleges igényeit elégítik ki. Egyedi kiegészítők és extrák széles választékával állunk a rendelkezésére, amelyek minőségüket, dizájnjukat és használati értéküket tekintve maradéktalanul méltók e párját ritkítóan sportos kabrióhoz, egyszersmind garantálják a maximális hozzáadott értéket – bármit is forgasson Ön a fejében.

BMW 4 Cabrio, G23, Sanremo zöld metál, 2020, egy BMW Pro 2.0 hátsó kerékpártartóval ellátott autó rézsútos hátulnézetből
BMW Advanced Car Eye 2.0, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020

BMW Advanced Car Eye 2.0.

A BMW Advanced Car Eye 2.0 egy rendkívül érzékeny, full-HD felbontású kamera, amely rögzíti a jármű előtt és mögötti történéseket – akár álló helyzetben is. Amennyiben potenciális veszélyt jelentő incidenseket vagy rendellenes mozgásokat észlel a járművön kívül, a kamera automatikusan rögzíteni kezdi az eseményeket abból a célból, hogy a felvétellel dokumentálhatók legyenek az esetleges balesetek vagy a (megkísérelt) járműfeltörések.
BMW Pro 2.0 hátsó kerékpártartó, BMW 4 Cabrio, G23, 2020, eredeti BMW tartozékok

BMW Pro 2.0 hátsó kerékpártartó.

A könnyű, ugyanakkor masszív Pro 2.0 hátsó kerékpártartó akár 60 kilogrammal is terhelhető. Az egyedülállóan egyszerűen használható tartón két kerékpár vagy e-bike szállítható (egy külön megvásárolható toldat pedig három kerékpár elhelyezésére is alkalmassá teszi). A tartó lehajtható, így a csomagtér bármikor könnyen hozzáférhető.
18" M Performance könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 796 M, matt Jet fekete, BMW M440i Cabrio, G23, 2020

18" M Performance könnyűfém keréktárcsa, duplaküllős 796 M, matt Jet fekete, komplett nyári kerékkészlet.

A kitűnő minőségű, 18" M Performance duplaküllős 796 M könnyűfém keréktárcsák matt Jet feketére fényezettek és M logóval díszítettek. TPMS szenzorokkal ellátott komplett nyári kerékkészlet elöl 7,5J x 18, 225/45 R18 95Y RSC, hátul 8,5J x 18, 255/40 R18 99Y RSC defekttűrő gumiabroncsokkal.
BMW csomagtéri szőnyeg, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020

BMW csomagtéri szőnyeg.

A csúszásmentes felületű, körben magasított szegélyű, strapabíró és tetszetős dizájnnal rendelkező szőnyeg megóvja a csomagteret a szennyeződésektől és a nedvességtől. A fekete, minőségi rozsdamentes acél betéttel ellátott, tökéletesen méretre szabott szőnyeg tökéletesen belesimul a csomagtér összképébe.
BMW négy évszakos lábszőnyegek, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020

BMW négy évszakos lábszőnyegek a vezető és az első utas számára.

A tökéletesen méretre szabott, strapabíró, magasított szegélyű, elegáns dizájnnal rendelkező négy évszakos lábszőnyegek megóvják a lábteret a nedvességtől és a szennyeződésektől. A fekete szőnyegeket rozsdamentes acélbetét díszíti.
BMW LED-es ajtóprojektorok, BMW M440i xDrive Cabrio, G23, 2020

BMW LED-es ajtóprojektorok.

Az innovatív BMW LED-es ajtóprojektorok, amelyek automatikusan aktiválódnak az ajtók kinyitásakor, egy cserélhető dián keresztül grafikát vetítenek ki közvetlenül a jármű mellé. Számos különböző motívum érhető el a kivetítéshez, amely tökéletesen, egyedi stílusban világítja meg a belépőteret.

BMW SZOLGÁLTATÁSOK A BMW M440i xDRIVE CABRIOHOZ.

Szerviz- és csomagajánlatok a BMW 4 Cabrio M modellekhez.

A BMW, amely a szolgáltatások terén is etalonnak számít, mindig az Ön, illetve BMW M440i xDrive Cabriója rendelkezésére áll. A BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment szakemberei a nap 24 órájában elérhetők – az év 365 napján. Az innovatív BMW Teleszerviz szolgáltatásnak köszönhetően az Ön BMW M440i xDrive Cabriója értesíti a BMW márkaszervizt a karbantartási szükségletről és a rendellenes működésről, így a szerviz proaktívan felveheti Önnel a kapcsolatot. A fenti, valamint az egyéb szolgáltatások költségei a szerződésben szereplő időtartamig benne foglaltatnak a jármű megvásárlásakor kiválasztott, egyszeri alkalommal kifizetett BMW Service Inclusive csomag árában. Gondoskodjon arról, hogy több ideje maradjon az élet fontos dolgaira: A BMW sokszínű szolgáltatáskínálatának köszönhetően Ön mindig a biztos oldalon maradhat.

BMW Service Inclusive, egy férfi egy BMW-t vezet

BMW Service Inclusive.

Csak induljon útnak és összpontosítson kizárólag arra, ami valóban számít – vagyis BMW M440i xDrive Cabriójának élményteli vezetésére. A BMW Service Inclusive jóvoltából mi sem természetesebb ennél. Egyszeri díjfizetés ellenében Ön a választott időtartamon/futásteljesítményen belül minden, a szerződésben foglalt szerviz- és karbantartási szolgáltatást megkap.
Bővebben
BMW Teleszerviz, egy okostelefonját a kezében tartó nő a BMW-je nyitott ajtójánál

BMW Teleszerviz

A BMW ConnectedDrive portfóliójába tartozó, innovatív Teleszerviz szolgáltatás segítségével BMW M440i xDrive Cabriója jelentős terhet vesz le a válláról: amikor esedékessé válik az autó karbantartása, netán valami rendellenesen működik, a jármű továbbítja az összes releváns adatot az Ön által kiválasztott BMW márkaszerviznek. Ezt követően a szerviz időpontegyeztetés céljából kapcsolatba lép Önnel. Ily módon tehát nem kell mindent észben tartania, hanem nyugodtan rábízhatja magát a gyors és gördülékeny szolgáltatásra. Mindehhez csak egyvalamit kell tennie: regisztrálnia kell BMW M440i xDrive Cabrióját a BMW ConnectedDrive portálon, valamint ki kell választania egy BMW márkaszervizt. Fedezze hát fel, hogy a BMW Teleszerviz miként teszi még kényelmesebbé az életét.
BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment

BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment.

Az ingyenes BMW Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment szolgáltatás a nap 24 órájában, az év 365 napján áll minden BMW-tulajdonos rendelkezésére. Elég egyetlen hívás és szakembereink azonnal segítséget nyújtanak Önnek telefonon, illetve – ha szükséges – a helyszínen.
Bővebben

A BMW M440i xDrive Cabrio fogyasztása és CO₂-kibocsátása.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂ Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.