BMW 6 Gran Turismo, 640i xDrive, G32, 2020, egy hallban álló, Bernina szürke autó rézsútos elölnézetből

BMW 6 GRAN TURISMO

Tervezze meg magának azt a BMW 6 Gran Turismót, amely megfelel személyes elvárásainak. Mindehhez bőséges választékban állnak rendelkezésére vonzó dizájnopciók, motorok, menetdinamikai szabályozórendszerek, vezetőt segítő rendszerek és digitális szolgáltatások.

Bővebben
BMW 6 Gran Turismo

MODELLEK ÉS FELSZERELTSÉG

A BMW 6 Gran Turismo egyedi karakterű modellváltozatai és felszereltségei.

BMW 6 Gran Turismo

A BMW 6 Gran Turismo alapfelszereltségű változata sokoldalúságával, valamint a legkülönfélébb, a kényelmet és a biztonságot fokozó felszereltségeivel inspirál.

BMW 6 Gran Turismo, G32, 620d, 2020, egy alapfelszereltségű, Kristály fehér metálfényezésű autó

A BMW 6 Gran Turismo alapfelszereltségű változata sokoldalúságával, valamint a legkülönfélébb, a kényelmet és a biztonságot fokozó felszereltségeivel inspirál.

 • Külső

 • Belső tér

Luxury Line

A Luxury Line modell a jármű elegáns oldalát csillantja meg. A magasfényű króm borítású, elegáns dizájnelemek exkluzívvá teszik a külső megjelenést. A belső tér szintén igen stílusos benyomást kelt. Itt az első osztályú bőrkárpit és a kitűnő minőségű belső díszítőelemek visznek luxust az összképbe.

BMW 6 Gran Turismo, G32, 640d xDrive, 2020, Luxury Line, egy Dravit szürke autó rézsútos elölnézetből

A Luxury Line modell a jármű elegáns oldalát csillantja meg. A magasfényű króm borítású, elegáns dizájnelemek exkluzívvá teszik a külső megjelenést. A belső tér szintén igen stílusos benyomást kelt. Itt az első osztályú bőrkárpit és a kitűnő minőségű belső díszítőelemek visznek luxust az összképbe.

 • Külső

 • Belső tér

M Sport csomag

Az M Sport csomag markánsan sportos karakterrel ruházza fel a járművet. A csomagba tartozó, elöl és hátul látható sportos dizájnelemek jóvoltából a jármű még erőteljesebb fellépésűvé válik. A csomag által biztosított dinamikus karaktert az exkluzív fényezések, a sportos M könnyűfém keréktárcsák és a számos egyedi belső részlet teszik teljessé.

BMW 6 Gran Turismo, G32, 640i xDrive, 2020, egy M Sport csomaggal ellátott, borostyán hatású Bernina szürke metálfényezésű autó rézsútos elölnézetből

Az M Sport csomag markánsan sportos karakterrel ruházza fel a járművet. A csomagba tartozó, elöl és hátul látható sportos dizájnelemek jóvoltából a jármű még erőteljesebb fellépésűvé válik. A csomag által biztosított dinamikus karaktert az exkluzív fényezések, a sportos M könnyűfém keréktárcsák és a számos egyedi belső részlet teszik teljessé.

 • Külső

 • Belső tér

A BMW 6 GRAN TURISMO DIZÁJNJA

Lenyűgöző külső és belső dizájnelemek.

Rendkívüli élményekre felkészülten: egyedülállóan különleges dizájnjegyei magabiztosan emelik ki a tömegből a BMW 6 Gran Turismót. Az prr-részt az áttervezett vesék és a BMW Lézervilágítás teszik dinamizmust sugárzóvá. A sötétkék vagy vörös féknyergekkel ellátott M Sport fékrendszer – amely a lehető legjobb lassulási értékekről gondoskodik – az autó oldalnézetét gazdagítja látványos elemekkel. A hangsúlyozottan széles far sportos karakterét pedig a trapéz formájú kipufogóborítások erősítik fel. A belső térből sem hiányoznak azok a különlegességek, amelyek érzékletesen juttatják érvényre a jármű exkluzív karakterét – ezek közé sorolhatók például a kapcsolókat övező kerámiafoglalatok vagy éppen a Panoráma üvegtető.

BMW 6 Gran Turismo, 640i xDrive, G32, 2020, egy Bernina szürke autó rézsútos elölnézetből
Vesék, BMW 6 Gran Turismo, 640i xDrive, G32, 2020, Bernina szürke

Elülső hűtődíszrács

A nagyméretű, egy darabból álló elülső hűtődíszrács – amely BMW vese néven is ismert – egy rendkívül karakteres dizájnelem, amely nagyon mai és dinamikus megjelenést kölcsönöz az Ön járművének. A függőleges rácselemek és a keret színe modellváltozatonként eltérő.
BMW Lézervilágítás, BMW 6 Gran Turismo, 640i xDrive, G32, 2020, Bernina szürke

BMW Lézervilágítás

A lézeres távolságifényszóró-módban a BMW Lézervilágítás akár 650 méternyi útszakaszt is képes bevilágítani – a hatótávolsága tehát közel kétszerese a hagyományos fényszórókéinak. Az út jobb éjszakai megvilágítása jelentős mértékben fokozza a biztonságot. Az első fényszórókban elhelyezett kék színű elemek és „BMW Laser” feliratok ráirányítják a figyelmet a jármű által képviselt technológiai színvonalra és sportosságra.
M Sport fék, BMW 6 Gran Turismo, 640i xDrive, G32, 2020, a kerék közelről

M Sport fék

Az M Sport fékrendszert – amelyhez többdugattyús, sötétkékre fényezett és „M” felirattal ellátott féknyergek tartoznak – a kivételesen nagy teljesítmény jellemzi. A jármű kimagaslóan nagy dinamikai potenciáljához igazodva az M Sport fékrendszer kivételesen sportos vezetési stílust tesz lehetővé és briliáns teljesítményt nyújt nedves útfelületen.
Kipufogóborítások, BMW 6 Gran Turismo, 640i xDrive, G32, 2020, a far közelről

Kipufogóborítás, trapéz alakú

Látható, trapéz alakú, Króm bevonatú kipufogóborítások, egy a bal, egy pedig a jobb oldalon.
Panoráma üvegtető, BMW 6 Gran Turismo, 640i xDrive, G32, 2020, belső tér

Panoráma üvegtető

Nyitott állapotában a Panoráma üvegtető bőséges mennyiségű friss levegőt enged az utastérbe. Amikor pedig zárva van, világos, fénnyel teli atmoszférát teremt belül. Az üvegtető – amely teljesen automatikusan, egyetlen gombnyomásra nyílik és záródik, és az autókulccsal is vezérelhető – toló és billenő funkcióval, napfényvédő rolóval és szélterelővel rendelkezik.
Kerámiafoglalat a kapcsolók körül, BMW 6 Gran Turismo, 640i xDrive, G32, 2020, belső tér

Kerámiafoglalat a kapcsolók körül

A bizonyos kezelőszerveket, például a váltókart, a hőfok- és hangerőszabályozó gombokat, valamint az iDrive kontrollert övező kerámiadíszítések egyedülállóan minőségi részletekkel gazdagítják az utasteret, luxus szintű megjelenéssel ruházva fel azt.

A BMW 6 GRAN TURISMO DINAMIZMUSA

A hatékony motorok, az intelligens összkerék-meghajtás és a kényelmet fokozó futóműszabályozó technológiák áttekintése.

Kényelemmel párosuló, párját ritkító dinamizmus: A BMW 6 Gran Turismo a tökéletesen összehangolt működésű futóműkomponenseket egyetlen jövőbe mutató technológiában egyesíti – amely nem más, mint az Executive Drive. A 2 tengelyes légrugózást magában foglaló futóműszabályozó rendszer egyedülálló gördülési kényelmet és kimagasló menettulajdonságokat szavatol. Nagy sebességű kanyarvételek során az aktív karosszériadőlés-szabályozás kompenzálja a járműfelépítmény billenő mozgásait, amivel még tökéletesebbé teszi a menetdinamikai jellemzőket. Mindehhez jön még az Integrált aktív kormányzás, ami még nagyobb magabiztossággal és agilitással ruházza fel az autót. A fentieknek, valamint a hatékony és kiegyensúlyozott 6 hengeres dízelmotornak vagy a nagy fordulatszámokat kedvelő, igen nyomatékos 6 hengeres benzinmotornak köszönhetően tehát aligha állhat bármi is a színtiszta vezetési élmény útjába – sem a rövid, sem a hosszú utazások során.

BMW TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020

BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor

Tekintélyt parancsoló erő, selymesen sima járás és vérpezsdítő hang jellemzik a soros 6 hengeres BMW TwinPower Turbo benzinmotort, amely a BMW EfficientDynamics erőforrások új generációjába tartozik. A dupla-VANOS-szal, Valvetronic-kal, Nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ellátott motor 333 LE (245 kW) teljesítményt állít elő.
BMW TwinPower Turbo 6 hengeres dízelmotor, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020

BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor

Az új generációs BMW TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor a változó turbinageometriájú turbófeltöltési technológia, valamint a common rail közvetlen befecskendezés együttes alkalmazásának köszönhetően úgy nyújt lenyűgöző teljesítményt, hogy közben példás fogyasztási értékekkel dicsekedhet.
xDrive, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020

xDrive

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális tapadás, dinamizmus és biztonság érdekében. Az elektronikusan vezérelt hajtóerő-elosztás az agilitást is fokozza például azzal, hogy kanyarban ellensúlyozza a túl- vagy az alulkormányozottság jelenségét.
Adaptív légrugózás mindkét tengely számára, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, rézsútos közeli elölnézet

Adaptív légrugózás mindkét tengely számára

Az adaptív első és hátsó légrugózás extrém módon kényelmessé teszi a haladást, egyszersmind gondoskodik a nagyszerű menetdinamikai tulajdonságokról is. A légrugózás acélrugók helyett levegővel töltött gumitömlőket alkalmaz, amelyek a tömlőkben uralkodó nyomást folyamatosan szabályozva egyenletes szinten tartják a jármű hasmagasságát – függetlenül a kiválasztott vezetési módtól, valamint a jármű akár jelentős terhelésétől is.
Integrált aktív kormányzás, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, egy mozgó autó rézsútos hátulnézetből

Integrált aktív kormányzás

Az Integrált aktív kormányzás az első tengelyen alkalmazott, a kormányzási szögtől függő mértékű rásegítést, valamint a szintén elfordítható hátsó kerekeket egyesíti magában. Alacsonyabb sebességnél a rendszer jobb manőverezhetőséget és agilitást biztosít oly módon, hogy az elsőkkel ellentétes irányba fordítja el a hátsó kerekeket. Nagyjából 60–80 km/órától a hátsó kerekek az elsőkkel azonos irányba fordulnak el, ami fokozza a stabilitást és növeli a kényelmet.
Executive Drive BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, rézsútos elölnézet, futómű

Executive Drive

Az Executive Drive futóműszabályozó rendszer egyszerre nyújt kivételes menetkényelmet és biztosít egyedülálló menetdinamikai tulajdonságokat. A rendszer működésének alapját azok az aktív stabilizátorok jelentik, amelyek az utazás során folyamatosan, elektromechanikus úton szabályozzák a felfüggesztés működését, a minimálisra csökkentve ezzel a karosszéria mozgásait.
BMW Individual Tanzanite kék metálfényezés, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, egy álló autó rézsútos elölnézetből
BMW Individual Tanzanite kék metálfényezés, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, egy álló autó rézsútos elölnézetből
BMW Individual Tanzanite kék metálfényezés, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, egy álló autó rézsútos elölnézetből
BMW Individual teljes bőrkárpit, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér, műszerfal
BMW Individual teljes bőrkárpit, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér, műszerfal
BMW Individual teljes bőrkárpit, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér, műszerfal

BMW INDIVIDUAL FELSZERELTSÉGEK A BMW 6 GRAN TURISMÓHOZ

Lényege a szenvedéllyel kinyilvánított egyéniség. Ez a magyarázata annak, hogy a BMW 6 Gran Turismo miért az exkluzív és kitűnő minőségű BMW Individual felszereltségekkel felvértezve mutatja meg magát először. Az izgalmasan vonzó Tanzanite kék metál, Dravit szürke metál és Alvit szürke metál BMW Individual fényezések valamelyikét választva Ön máris páratlanul látványossá teheti autóját. Amennyiben pedig a fenti színekhez a lenyűgöző, 20” méretű BMW Individual 649 I keréktárcsák társulnak, a jármű egyedülállóan különleges karaktert ölt magára. Ön a belső teret is egyéni ízléséhez igazíthatja például az első rangú minőségű BMW Individual belső díszítőelemek segítségével, amelyeknek révén karakteres vonásokkal gazdagíthatja az elegáns belső tér összképét.

A BMW 6 GRAN TURISMO DIGITÁLIS TECHNOLÓGIÁI

Szórakoztató és üzleti funkciók, digitális szolgáltatások és intelligens vezetőt segítő rendszerek.

Legyen minden pontosan úgy, ahogy Ön kívánja: a korszerű vezetőt segítő rendszerek és hálózati megoldások maximális szintű biztonságot és kényelmet szavatolnak, míg az innovatív üzleti és szórakoztató funkciók elbűvölnek és tájékoztatnak. Az intelligens digitális szolgáltatásoknak köszönhetően pedig Ön mindig ideális összeköttetésben lehet a külvilággal – a gondtalan és pihentető mobilitás jegyében.  

Információs kijelző, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér
BMW Live Cockpit Professional, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér

BMW Live Cockpit Professional

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség két kitűnő minőségű kijelzőt, azaz egy nagy felbontású, 12,3" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
Connected csomag Professional, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér

Connected csomag Professional

Concierge Service, Távszolgáltatások, okostelefon-integráció Apple CarPlay és Android Auto rendszeren keresztül vagy In-Car Experiences? Miért vásárolná meg külön-külön az említett tételeket, ha egyszerre is megkaphatja azokat? A Connected csomag Professional felszereltség jóvoltából Ön a BMW ConnectedDrive mindegyik felsorolt szolgáltatásának előnyeit élvezheti.
BMW Digitális kulcs, BMW 6 Gran Turismo, G32 Facelift, 2020

BMW Digitális kulcs

Miért bajlódna az autókulccsal, ha egyszer Önnél van az okostelefonja? A készülékre telepített BMW Digitális kulccsal ugyanis nyithatja és zárhatja az autót, sőt még be is indíthatja azt. Akár öt, kompatibilis iPhone* készülékkel rendelkező személyt is feljogosíthat a digitális kulcs használatára. Önnek arra is lehetősége van, hogy a digitális kulccsal rendelkező személy(ek) esetében korlátozza a teljesítményt és a maximális sebességet – például akkor, ha az illető nemrég szerezte meg a jogosítványt. *A BMW Digitális kulcs kizárólag bizonyos iPhone modellekkel kompatibilis. A kompatibilis iPhone készülékek listáját a bmw.com/digitalkey oldalon találja.
Okostelefon-integráció, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér

Okostelefon-integráció

Miért nélkülözné iPhone-jának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az okostelefon-integráció jóvoltából az Ön járműve vezeték nélküli kapcsolat által, az Apple CarPlay és az Android Auto rendszereken keresztül támogatja az okostelefonja és a járműve közötti összeköttetést. Mindennek köszönhetően Ön a járművében is kényelmesen használhatja okostelefonjának megszokott funkcióit és applikációit.
BMW Intelligent Personal Assistant, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér

BMW Intelligent Personal Assistant

„Hey BMW. Who are you?"* Hát nem lenne nagyszerű, ha BMW-je a személyi asszisztense lenne? Kommunikáljon járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével. Az asszisztens ismeri Önt, napról napra bővíti a tudását és bármilyen helyzetben kisegíti. Saját aktivációs jelszót is megadhat. Az asszisztens mindent elmagyaráz a járművével kapcsolatosan, így Ön még jobban megismerheti BMW-jét. (*A funkció magyar nyelven egyelőre nem érhető el.)
BMW Intelligent Personal Assistant, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér

Távoli szoftverfrissítés

Szeretné, ha BMW-jében a legfrissebb verziójú szoftver futna? A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően BMW-je mindig naprakész marad. A frissítések az éteren keresztül mennek végbe, pont úgy, ahogyan az az Ön okostelefonja esetében is történik. Járművének bizonyos funkciói is ugyanilyen módon aktiválhatók.
Driving Assistant Professional, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér

Driving Assistant Professional

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a Driving Assistant Professional a kibővített funkciókkal ellátott Kormányzási és sávasszisztenst, a Sávváltási asszisztenst, a Vészfékasszisztenst, valamint az oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval kiegészített Sávtartó asszisztenst foglalja magában.
Tolatási asszisztens, BMW 6 Gran Turismo, G32, 2020, belső tér

Tolatási asszisztens

A Tolatási asszisztens memorizálja az előremenetben, legfeljebb 35 km/órával megtett utolsó 50 méteres útszakaszt, majd azt igény esetén a jármű hátramenetben önműködően is képes megtenni. Ily módon tolatás közben Ön mentesül a kormányzás feladata alól és csak a jármű környezetének figyelésére koncentrálhat.

Fogyasztás és СО₂-kibocsátás

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.