A BMW 2-SOROZAT ÁTTEKINTÉSE.

Kompromisszummentesség, magabiztosság és kifejezőerő: a BMW 1 Coupé utódaiként a BMW 2 Coupé, Cabrio és Gran Coupé vitték tovább a sikeres koncepciót. A BMW 2-sorozat az erőtől duzzadó kompakt modellek szinonimájává vált – amely járművek kategóriájuk éllovasának számítanak. Természetesen mindez igaz a BMW 2 Active Tourerre és a BMW 2 Gran Tourerre is, amely modellek a sportosságot és a hatékonyságot rugalmas használhatósággal és sokoldalúsággal ötvözik annak érdekében, hogy extraadag izgalmat és kényelmet vigyenek a mindennapokba.

Bővebben
BMW 2-sorozat, egy vidéki tájon haladó BMW rézsútos elölnézetből

A BMW 2-SOROZAT MODELLJEINEK RÖVID TÖRTÉNETE.

Ismerkedjen meg a BMW 2-sorozat történetével, valamint a különféle variánsokkal – azaz a sportos kupékkal, a vászon-, illetve keménytetős modellekkel, valamint a rugalmasan használható és sokoldalú tourerekkel.

Bővebben

A BMW 2-SOROZAT MODELLJEINEK RÖVID TÖRTÉNETE.

A BMW 2-SOROZAT MÁSODIK GENERÁCIÓJA.

BMW 2 COUPÉ (F22).

BMW 2-sorozat, BMW 2 Coupé, F22, egy utcán mozgó autó rézsútos elölnézetből

A BMW 1 Coupé vizuális értelemben markánsabb, 2013-ban debütált utódja még sportosabb karakterű jármű a maga erősen domborított hátsó kerékjárati íveivel, atletikus farával és a lendületesen ívelő tetővonal által meghatározott sziluettjével. A 2017-es modellfrissítéssel együtt megjelent új első és hátsó lámpáknak köszönhetően pedig az autó még tekintélyesebb megjelenést öltött magára. Ekkortól váltak az alapfelszereltség részévé a LED-es első fényszórók.

A kínálat minden egyes darabja agilis, magas szintű dinamizmust biztosító hajtóművet kap, legyen szó az 1,5 literes, háromhengeres benzinmotorról vagy éppen az M modellekbe kerülő egységekről – köztük a CS variánst mozgató, 450 LE (331 kW) teljesítményt előállító erőforrásról. A futómű – például a precíz, sok visszajelzést adó kormányzással, amely minden körülmények között jól kézben tarthatóvá teszi az autót – is hamar megmutatja, hogy e kompakt járművekben ott vannak a BMW-s gének.

A volán mögött ülő vezetőt egy egész sor asszisztencia rendszer támogatja. Ezek egyike az Aktív sebességtartó automatika, amely reagál a jármű előtti forgalom tempójának változásaira. Az utazás élményének fokozásáról pedig a nagy tudású infotainment rendszer gondoskodik.

Gyártási periódus: 2013–2021

Motorok: 1,5–3,0 liter (136–450 LE/100–331 kW), 3–6 henger

Hosszúság/szélesség/magasság: 4432–4468 mm/1774 mm/1390 – 1418 mm

BMW 2 CABRIO (F23).

BMW 2-sorozat, BMW 2 Cabrio, F23, egy utcán haladó autó rézsútos elölnézetből

A BMW 2 Cabrio 2015-ben lépett elődje, a BMW 1 Cabrio örökébe. Akárcsak a Coupé esetében, itt is nagyobb hangsúlyt kaptak a sportos részletek. Erre kiváló példa a Cabrio markáns vállvonala, amely a szélvédő tövétől egészen az izmos farig fut. A szövetből készült tető 50 km/órás sebességig menet közben is nyitható és zárható. A szövettető nagy előnye, hogy az agilis kormányművel együtt még közvetlenebbé teszi a BMW 2 Cabrio kapcsolatát az útfelülettel.

A Coupééval megegyező motorokkal kínált kompakt vászontetős jármű különleges vezetési élményt nyújt. Ez a Cabrio tehát nem kényszerít semmilyen kompromisszumra – legyen szó az esztétikumról vagy éppen a menettulajdonságokról.

Gyártási periódus: 2015–2021 

Motorok: 1,5–3,0 liter (136–450 LE, 100–331 kW), 3–6 henger

Hosszúság/szélesség/magasság: 4432–4468 mm/1774 mm/1390–1418 mm

BMW 2 GRAN COUPÉ (F44).

BMW 2-sorozat, BMW 2 Gran Coupé, F44, egy utcán haladó autó rézsútos elölnézetből

2020-ban, a BMW 2 Gran Coupé formájában a BMW 2-sorozat egy olyan új taggal bővült, amelynek nincs közvetlen elődje. A minden részletében kivételes jármű csak úgy sugározza a magabiztosságot – a hálómintás betéttel rendelkező, részletgazdag háromdimenziós struktúrájú BMW veséktől a keret nélküli ajtókig, valamint a hátrafelé emelkedő, a lefelé ívelő tetővonallal látványos kontrasztot képező oldalvonalig. Ilyen, amikor a teljesítményre fókuszáló esztétikum egyediséggel és extravaganciával találkozik.

Ez a koncepció a BMW 2 Gran Coupé belső terében is jelen van, ahol az opcionális, teljes egészében digitális, egyebek mellett két 10,25" méretű képernyőt magában foglaló BMW Live Cockpit Professional, valamint a szintén opcionális BMW Head-Up kijelző tájékoztatja a vezetőt minden fontos dologról.

A 3 és 4 hengeres, turbófeltöltéses motorok – amelyek között változó turbinageometriájú feltöltéssel ellátottak is vannak – mellett az opcionális, 7 vagy 8 fokozatú Steptronic sebességváltók gondoskodnak arról, hogy az autó verhetetlen teljesítményt nyújtson.

Gyártási periódus: 2020-tól napjainkig

Motorok: 1,5–2,0 liter, (116–306 LE/85–225 kW), 3–4 henger

Hosszúság/szélesség/magasság: 4526 mm/1800 mm/1420 mm

BMW 2 ACTIVE TOURER (F45).

BMW 2-sorozat, BMW 2 Active Tourer, F45, egy utcán haladó autó rézsútos oldalnézetből

A 2014 óta piacon lévő BMW 2 Active Tourerben a modern, urbánus sárm és az aktív életstílus maradéktalan kiszolgálása találkozik egymással. Az egyszerre sokoldalú és hatékony autó könnyedén megbirkózik bármilyen kihívással, amelyet a városi környezet csak tartogathat. Mindemellett pedig a jármű hosszabb utakon, valamint a szabadtéri programok során is megcsillantja nagyszerű képességeit.

A BMW 2 Active Tourer sportos megjelenésének egyik legfontosabb kelléke a vállvonal, amely párhuzamosan fut a markáns kontúrokkal rendelkező oldalküszöbbel. Az ugyancsak a vízszintes vonalak által meghatározott belső térben a jól körülhatárolt felületek gondoskodnak a kellemes térérzet megteremtéséről.

A modern, 3 és 4 hengeres motorok alapértelmezésben az első kerekeket hajtják. Az xDrive összkerék-meghajtás opcionálisan rendelhető. Adott esetben e rendszert a hibrid hajtáslánc teremti meg, ahol a hátsó kerekeket a BMW eDrive motor mozgatja. A belső égésű motorral együtt itt a határ a csillagos ég. Önnek nincs is más dolga, mint élvezni a zéró helyi károsanyag-kibocsátás melletti rövid utakat, a gyakorlatilag hangtalan suhanást, a dinamikus gyorsításokat, valamint az akár 500 kilométert is elérő összhatótávot.

A 2018-as modellfrissítés alkalmával modell az áttervezett lámpáknak köszönhetően még látványosabb orr- és farrészt, valamint tovább finomított, alacsonyabb emissziójú motorokat kapott.

Gyártási periódus: 2014-től napjainkig

Motorok: 1,5–2,0 liter (102–231 LE/75–170 kW), 3–4 henger

Hosszúság/szélesség/magasság: 4342 – 4354 mm/1800 mm/1555 mm

BMW 2 GRAN TOURER (F46).

BMW 2-sorozat, BMW 2 Gran Tourer, F46, egy utcán haladó autó rézsútos elölnézetből

A dinamizmus és a rugalmas használhatóság eszményi ötvözete: az opcionálisan rendelhető harmadik üléssor jóvoltából a BMW 2 Gran Tourer akár hét személyt is képes a fedélzetére venni. Mindazonáltal a 3 és 4 hengeres TwinPower Turbo motoroknak köszönhetően a látványos dupla vese által karakteressé tett orr-résszel rendelkező autó ugyanolyan atletikusan mozog, mint kisebb sorozatbeli társai. A jármű praktikumát fokozzák a nagyméretű ajtók, a nagy tengelytáv és a rövid túlnyúlások is. Az optimális úttartásról az egycsuklós lengőtengelyes konstrukciójú első futómű, valamint az alkalmazott könnyű, nagy szilárdságú anyagokból készült futóműelemek gondoskodnak, amelyek agilissá és pontossá teszik a BMW 2 Gran Tourer kormányzását. Opcionálisan: BMW xDrive összkerék-meghajtás, valamint a váltásokat még gyorsabbá és simábbá varázsoló duplakuplungos Steptronic Sport sebességváltó. A legendás BMW vesék 2018-ban, a modellfrissítés során még nagyobbra nőttek, raádásul teljesen új tervezésű, LED-es fényszórók keretezik azokat. Az új orr-résznek köszönhetően az autó egésze még karizmatikusabb látványt nyújt.

 

Gyártási periódus: 2015-től napjainkig

Motorok: 1,5–2,0 liter (102–192 LE/75–141 kW), 3–4 henger

Hosszúság/szélesség/magasság: 4556 – 4568 mm/1800 mm/1641 mm

A BMW 2-SOROZAT MÁSODIK GENERÁCIÓJA.

BMW 2 COUPÉ (G42).

BMW 2-sorozat, BMW 2 Coupé, G42, egy álló autó elölnézetből

A 2021-ben útjára bocsájtott BMW 2 Coupé a sportos, kompakt méretű, erős autók hagyományait követi azzal az emocionális vezetési élménnyel, amely a hátsókerék-meghajtásnak és az agilis menettulajdonságoknak köszönhető. A rendkívül hatékony, nagy teljesítményű motorok minden körülmények között gondoskodnak a robbanékony gyorsítóképességről. Az opcionális, állítható rásegítésű sport kormányműnek köszönhetően az autó késlekedés nélkül reagál a kormánymozdulatokra, a kormányzás minimális fizikai erőkifejtést igényel és rendkívül pontos is. Az elődjénél 31 milliméterrel nagyobb nyomtávval rendelkező jármű pompás látványt nyújt. Ugyanez vonatkozik a közös keretbe foglalt dupla vesére is, amelybe a függőleges rácselemek helyére a hűtési igénytől függően kinyíló vagy bezáruló lamellák kerültek. A bi-LED-es, szóló első fényszórók az olyan legendás kupékról lehetnek ismerősek, mint a BMW 2002. A lámpák alatti, háromszög alakú légbeömlők további sportos részletekkel gazdagítják az összképet. A háromszög-motívum gyakran visszatérő elem a BMW 2 Coupé esetében – így többek között a belső ajtóborítások dombornyomású mintáján is ott látható. Az okostelefonján beállított BMW Digitális kulcs segítségével nemcsak kinyithatja vagy bezárhatja az autót, hanem azzal akár a motort is beindíthatja. Ha pedig nem biztos abban, hogy az autóját vajon bezárta-e, erről bárhol meggyőződhet a My BMW applikációban.

Gyártási periódus: 2021-től napjainkig

Motorok: 2,0–3,0 liter (184–374 LE/135–275 kW), 4–6 henger

Hosszúság/szélesség/magasság: 4537 mm/1838 mm/1390 mm

BMW 2-sorozat, BMW járművek állnak egy BMW márkakereskedés előtt

IGAZOLT ELŐÉLETŰ BMW HASZNÁLT AUTÓK.

BMW 2-sorozat, BMW 2 Gran Coupé M modellek, F44 MP, egy utcán álló autó rézsútos elölnézetből

BMW 2 GRAN COUPÉ M MODELLEK.

BMW 2-sorozat, BMW 2 Coupé, G42, egy utcán haladó autó rézsútos elölnézetből

BMW 2 COUPÉ.

BMW 2-sorozat, BMW 2 Gran Tourer, F46, egy utcán haladó rézsútos elölnézetből

BMW 2 GRAN TOURER.

BMW 2-sorozat, BMW 2 Coupé M modellek, G42 MP, egy utcán haladó autó rézsútos oldalnézetből

BMW 2 COUPÉ M MODELLEK.

BMW 2-sorozat, BMW 2 Active Tourer, F45, egy utcán haladó autó rézsútos oldalnézetből

BMW 2 ACTIVE TOURER.

BMW 2-sorozat, BMW 2 Gran Coupé, F44, egy utcán álló autó rézsútos elölnézetből

BMW 2 GRAN COUPÉ.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Kérjük, hogy a WLTP mérési eljárással kapcsolatos további információkért keresse fel a www.bmw.de/wltp weboldalt.