BMW és az Opera

BMW ÉS AZ OPERA

Az OPERA és a BMW Group Magyarország hosszútávú, intézményi partnerségét 2015. február 10-én jelentették be Budapesten, melyet ünnepélyes keretek között írtak alá az Operaházban. A BMW Art&Culture (Művészet és Kultúra) programja az elmúlt negyven évben száznál is több kulturális partneri viszonyt épített ki és ápol világszerte. A vállalatcsoport eme elkötelezettségének középpontjában a modern és kortárs művészeti irányzatok, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet, a formatervezés és a fotózás állnak. 

Bővebben
BMW és az Opera

EXKLUZÍV FOTÓZÁS AZ OPERAHÁZ SZÍNPADÁN

A BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a partnerek közötti kapcsolat megerősítését is fémjelzi egyben.

BMW i7 A MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZBAN

BMW és a Magyar Állami Operaház

A BMW kínálatának csúcsán álló BMW i7 a progresszív luxus megtestesítője, mely lenyűgöző megjelenésével valódi rivaldafényben állhatott a több mint 700 négyzetméteres operaházi színpadon. Három fotóművész lencséjén keresztül mutatta meg magát a hivatalos piaci premier előtt a BMW i7-es különböző fények, beállítások és hangszer tematika mellett.

BMW i7 fotózás

TEKINTSE MEG A FOTÓZÁSRÓL KÉSZÜLT BEMUTATÓ VIDEÓNKAT

NAGYSZABÁSÚ GÁLÁVAL NYÍLT ÚJRA AZ OPERAHÁZ

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, az OPERA minden művészeti tára közreműködésével tartotta meg az újranyitás alkalmából ünnepi műsorát 2022. március 12-én a Magyar Állami Operaház.

A MEGÚJULT BMW 8 GRAN COUPÉ ÉS A MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ

BMW és a Magyar Állami Operaház

A nagyszabású gálán a Magyar Állami Operaház stratégiai partnere, a BMW Group Magyarország a megújult BMW 8-as Gran Coupé modell kiállítása mellett VIP shuttle szolgáltatást biztosított. Az elsősorban BMW iX modellekből álló, tizenegy tagú flotta számos vendég és művész, köztük Plácido Domingo szállításáról gondoskodott.

 

Az évadbejelentő sajtótájékoztatót követően az ország számos pontjáról érkező iskolás csoportok nézték meg Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját az MVM OperaKaland keretein belül. Az előadásra a BMW Group Magyarország az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola tíz tanulójának és kísérőjüknek biztosította az utazást elektromos BMW iX modellekkel, támogatva a gyerekek kulturális edukációját és hozzájárulva ahhoz, hogy középiskolás diákok legyenek a felújított Operaház első nézői. 

Opera megnyitó

TEKINTSE MEG A RENDEZVÉNYRŐL KÉSZÜLT BEMUTATÓ VIDEÓNKAT

Opera megnyitó

TEKINTSE MEG A RENDEZVÉNYRŐL KÉSZÜLT BEMUTATÓ VIDEÓNKAT

A BMW GROUP MAGYARORSZÁG ÉS A MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ KÖZÖS IMÁZSFOTÓZÁSA

Az OPERA Eiffel Műhelyházában Emmer László fotóművész alkotta meg azokat az imázsképeket, amelyeken nemcsak az autók sokszínűsége, a különböző célcsoportok számára tervezett prémiummodellek láthatók, hanem az OPERA új multifunkcionális háttérbázisának és kortárs játszóhelyének sokrétűsége és a különböző művészeti ágak, így az opera és a balett is megjelennek. Az BMW M4 modellt a mindig elegáns, a „femme fatale” szerepekben megismert mezzoszoprán Szántó Andrea képviseli, míg az BMW X5 M modellt a Liszt Ferenc-díjas Érdemes Művész, a világhírű basszbariton, Bretz Gábor uralja hozzá illő magabiztossággal. A könnyed, sportos BMW 8-as Cabriót pedig nem is képviselhetné más, mint a társulat két légies balettművésze, a 2015/16-os évad kartáncosának megválasztott magántáncosnő, Starostina Kristina, valamint a számos elismeréssel, köztük a Magyar Arany Érdemkereszttel és Érdemes Művész Kitüntetéssel elismert principál, Leblanc Gergely, a Magyar Nemzeti Balett Étoile-ja.
BMW és az Opera közös imázsfotózása
BMW és Szántó Andrea
BMW X5 M és Bretz Gábor
BMW 8 Cabrio, Starostina Kristina és Leblanc Gergely
BMW és az Opera közös imázsfotózása
BMW és Szántó Andrea
BMW X5 M és Bretz Gábor
BMW 8 Cabrio, Starostina Kristina és Leblanc Gergely
Opera Café és a BMW

TEKINTSE MEG AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSRŐL KÉSZÍTETT BEMUTATÓ VIDEÓT

BMW ÉS AZ EIFFEL MŰHELYHÁZ

A Magyar Állami Operaház 2013-ban kezdte meg történetének egyik legnagyobb volumenű beruházását: a MÁV egykori, Kőbányán elhelyezkedő Északi Járműjavítójának területén közel harmincezer négyzetméteren megvalósult Eiffel Műhelyházban alakította ki integrált műhely-, raktár- és próbacentrumát, valamint játszóhelyét. Ide költözött az OPERA kilenc gyártóműhelye, valamint itt jöttek létre a korábban külső telephelyeken tárolt, csaknem teljes jelmez-, kellék- és díszletvagyont befogadni képes raktárai. Ugyanitt kapott helyet kapott a 400-6000 fő befogadására alkalmas Bánffy Miklós terem, ami kortárs opera- és balettrepertoár játszóhelye, valamint az Operaházéval megegyező méretű próbaszínpad is egyben. A világszínvonalú produkciók létrejöttét további hét tágas próbaterem, köztük három háziszínpad, két zeneterem és egy balettgyakorló segíti.

Az OPERA Műhelyházának vezető tervezője, Marosi Miklós építész volt, aki kiemelt figyelmet fordított az ipari miliőhöz illő anyaghasználatra. Az épület 2019-ben kezdte meg száznapos próbaüzemét A kairói lúd, avagy A rászedett vőlegény című Mozart-pasticcio előadás ősbemutatójával, ahol az előadás fényét a BMW Group Magyarország mint stratégiai partner egy kiállított BMW i8 Roadsterrel emelte. Az épület hivatalos átadására ünnepélyes keretek között a COVID-járvány miatt két évvel később, 2021 októberében került sor.

Bővebben

Fogyasztás és СО₂-kibocsátás

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak. Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől. Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat. A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp

    Néhány, a videókban szereplő jármű olyan felszereltségeket tartalmaz, amelyek már nem elérhetők.