Imagine... Driving tomorrow today.

KÉPZELJE EL … MILYEN MA VEZETNI A HOLNAP AUTÓJÁT

<b>Képzelje el … Milyen ma vezetni a holnap autóját</b>

A BMW Group szakértői nap mint nap új koncepciókon dolgoznak, hogy egy fenntarthatóbb elektromos autó gurulhasson a holnap útjain. Ennek eléréséhez elengedhetetlen egy, a jövőről alkotott vízió. Mit jelent majd a mobilitás? Ebben a cikkben szakértőket kérdeztünk arról, hogy milyen elképzelésük vanl a legzöldebb autóval kapcsolatban.

ZÖLD TERMELÉS: BMW IFACTORY

BMW iFACTORY 

BMW iFACTORY 

 

 

 

 

Magdalena Lippenberger azon dolgozik, hogy lehetnek a BMW Group gyártási folyamatai még fenntarthatóbbak. Úgy véli, hogy a BMW iFACTORY koncepciója képviseli legjobban a jövőbeli gyártásról alkotott elképzelését:

 

"Itt valóban három fókuszponttal rendelkezünk: hatékony, zöld, és digitális."

 

Ez azt jelenti, hogy egy nagyon hatékony, szabványosított és egyben rugalmas folyamatot kell követni a megújuló, zöld energia felhasználása és a digitalizáció adta lehetőségek maximális kihasználása mellett.

SZÓRAKOZTATÓ, RUGALMAS ÉS TELJESEN ELEKTROMOS

FUN, FLEXIBLE, AND FULLY ELECTRIC

 

 

 

 

Képzeljen el egy olyan jövőt, amelyben minden jármű zöld és átalakítható: Üdvözöljük Frank Hansen a jövőbeli mobilitással kapcsolatos víziójában. Hansen a BMW Group vállalati fenntarthatósági és mobilitási stratégiáján dolgozik, és látja a BMW-csoport termékválasztékában rejlő lehetőségeket, valamint azt, hogy ezek hogyan járulhatnak hozzá a fenntarthatóbb városi mobilitáshoz. A BMW iX-től a szintén elektromos BMW Vision AMBY-ig, amely egy városi kerékpár jellemzőivel bír, ugyanakkor egy enduro-szerű motorkerékpárrá alakul át a hosszabb utakra. Elképzelése szerint a holnap legzöldebb autója örökölni fogja a BMW csoport jelen járműveinek néhány fő jellemzőjét:

 

„Egy célirányosan városi használatra gyártott jármű nagyon kicsi ökológiai lábnyommal, és teljesen elektromos hajtással.”

EGY KELLEMES UTAZÁS ÖRÖME EGY ZÖLD VÁROSBAN

A PLEASANT RIDE IN A GREEN CITY

 

 

 

Maik Schwalm, a BMW csoport körforgásos gazdasággal és fenntarthatósággal foglalkozó vezető projektmenedzsere nemcsak a legzöldebb autóra helyezi a hangsúlyt, hanem a jövő városaira is, amelyek élhetőbbé válnak majd a több növénynek, és zöldfelületnek köszönhetően.

 

„Egy város, ahol remélhetőleg rövidebb idő alatt eljuthatunk úti célunkhoz, egy mainál jobb életminőség mellett.”

KEVESEBB ENERGIA, TÖBB ÚJRAFELHASZNÁLÁS

LESS ENERGY, MORE CIRCULARITY 

 

 

 

 

Annak érdekében, hogy bolygónk élhető maradjon, Alexander Schuell, a BMW Group újrahasznosító és bontó központjának vezetője  - Unterschleißheim (Németország) - az energiafogyasztás csökkentését a legzöldebb autóról alkotott elképzelésének fontos elemeként kezeli.

 

"A lehető legkevesebb energiát fogyasztani, és minél több újrahasznosított anyagot használni egy autó gyártásához."

RETHINK, REDUCE,
RESTART: LÉPJÜNK A KÖVETKEZŐ SZINTRE 

RETHINK, REDUCE, RESTART: LET’S GO TO THE NEXT LEVEL 

 

 

 

 

Daniela Bohlinger, a BMW Group fenntarthatóság a tervezésben felelős vezetője egy radikálisabb, a fentarthatóságot a középpontba állító megközelítéssel úgy véli, ideje újragondolni a BMW i Vision Circular-t, és ezzel szintet lépni. Elképzelése szerint a legzöldebb autót úgy fogják megalkotni, hogy a luxus és a márka találkozzon a körforgásos gazdasággal. Egy célirányoson kialakított autó, természetesebb anyagok felhasználásával, környezetkárosítás nélkül.

 

„Tehát, ha újra tervezhetném a BMW i Vision Circulart, valószínűleg radikálisabb lennék és jobban ügyelnék a természeti erőforrásokra.”

A KÉPZELŐERŐ ÉS A SZAKÉRTELEM TALÁLKOZÁSA

Az emberi természetben mélyen gyökerezik, hogy keressük a választ arra, hogy mit hoz a jövő. A bolygónk előtt álló mai kihívások rávilágítanak arra, hogy új ötleteket kell kidolgoznunk a fenntarthatóbb jövő érdekében (➜ Lásd: A mobilitás jövőjének útmutatása). A lehető legkörnyezetbarátabb elektromos autó elkészítése érdekében elengedhetetlen, hogy a BMW Group és alkalmazottai olyan világot képzeljenek el maguk elé, ahol a ma ismert dolgok másként is működhetnek.

Bővebben

Szerző: Narges Derakhshan; Art: Verena Aichinger, Carolin Wabra, Madita O’Sullivan;

Illusztrációk: Glenn Harvey

 

Bővebben