BMW iX3, G08, 2020, Kristály fehér metál, modellváltozatok és felszereltség

BMW iX3

BMW i
BMW iX3

A BMW iX3 új értelemmel tölti meg az emissziómentes autózás fogalmát. Az ötödik generációs BMW eDrive technológiával ellátott, első teljesen elektromos SAV a jövőbe mutató, elektromos motor általi meghajtást a BMW X modellcsaládra jellemző dinamizmussal ötvözi. Az autó hatékonyságát olyan innovatív megoldások fokozzák, mint az adaptív rekuperáció: utóbbi a fékezés közben felszabaduló energiát úgy nyeri vissza, hogy intelligens módon, a különféle befolyásoló tényezőket figyelembe véve szabályozza a fékkésleltetési szintet és a fékhatást. Az Adaptív futóműhöz hasonló felszereltségek nemcsak a vezetési élményt szavatolják – egyetlen feltöltéssel akár 460 kilométeren* keresztül –, hanem a példamutató mindennapi használhatóságot is. Mindemellett ott vannak még az intelligens vezetőt segítő rendszerek és digitális szolgáltatások is, amelyeknek jóvoltából Ön biztonságosan és kényelmesen teheti meg útjának minden méterét. A BMW Charging által kínált személyre szabott termékeknek és szolgáltatásoknak köszönhetően pedig rendkívül egyszerűen és hatékonyan töltheti BMW iX3-asát.

*Az érték megállapítása a WLTP mérési eljárás szerint történt.

Bővebben

A BMW iX3 MODELLVÁLTOZATAI ÉS FELSZERELTSÉGEI.

„Inspiring” modell

Az „Inspiring” felszereltség további funkcionális, a kényelmet és a biztonságot fokozó elemekkel gyarapítja az eleve gazdag alapfelszereltséget. A számos egyéb praktikus részlet mellett az első ülések fűtése, valamint a Hangulatvilágítás teremtenek még jobb közérzetet az Ön BMW-jében.

BMW iX3, G08, 2020, „Inspiring” modell, Sophisto szürke briliáns hatással, rézsútos elölnézet

Az „Inspiring” felszereltség további funkcionális, a kényelmet és a biztonságot fokozó elemekkel gyarapítja az eleve gazdag alapfelszereltséget. A számos egyéb praktikus részlet mellett az első ülések fűtése, valamint a Hangulatvilágítás teremtenek még jobb közérzetet az Ön BMW-jében.

  • Külső

  • Belső tér

„Impressive” modell

Az „Inspiring” felszereltségre épülő „Impressive” felszereltség a kényelmet és a biztonságot még magasabb szintre emelő elemeivel győz meg. A sportos stílusú, 20″ méretű aerodinamikus keréktárcsák és az esztétikus LED-es Adaptív fényszórók mellett az „Impressive” felszereltség azokkal a funkcionális elemeivel győz meg, amelyek vezetés közben csökkentik az Önre háruló terhet és ezzel még pihentetőbbé teszik az autózást.

BMW iX3, G08, 2020, „Impressive” modell, Kristály fehér metál, rézsútos elölnézet

Az „Inspiring” felszereltségre épülő „Impressive” felszereltség a kényelmet és a biztonságot még magasabb szintre emelő elemeivel győz meg. A sportos stílusú, 20″ méretű aerodinamikus keréktárcsák és az esztétikus LED-es Adaptív fényszórók mellett az „Impressive” felszereltség azokkal a funkcionális elemeivel győz meg, amelyek vezetés közben csökkentik az Önre háruló terhet és ezzel még pihentetőbbé teszik az autózást.

  • Külső

  • Belső tér

A BMW iX3-ról részletesen: fedezze fel az ajánlatokat, a szolgáltatásokat és a műszaki adatokat.

A BMW iX3 FELVILLANYOZÓ DINAMIZMUSA.

A BMW iX3 hajtásláncának és futómű-technológiáinak áttekintése.

A BMW iX3 különleges dinamizmusát és hatékonyságát mindenekelőtt az ötödik generációs BMW eDrive technológiának köszönheti. Az elektromos hajtásláncot – amely az elektromos motort, az erőátviteli egységet és a teljesítményszabályozó elektronikát öleli fel – a maximális hatékonyságot és a lehető legintenzívebb vezetési élményt szem előtt tartva tervezték meg. Az elektromos motort a speciális fejlesztésű lítium-ion cellákkal ellátott nagyfeszültségű akkumulátor táplálja árammal. A közvetlen erőátvitel jóvoltából a maximális nyomaték már az elindulás pillanatában rendelkezésre áll és később is spontán, a legkisebb megtorpanás nélküli gyorsítást tesz lehetővé. Mindezen felül ott van még az Adaptív futómű, amely a csillapítás karakterisztikáját az adott vezetési helyzethez igazítja – mindig és mindenhol gondoskodva ezzel a kimagasló kényelemről és a pedáns menettulajdonságokról. Ily módon a BMW iX3-at a hatékonyság, a teljesítmény és a magabiztos nyugalom elegye jellemzi. A jármű exkluzivitását az egyedi, BMW i kék színű dizájnelemek, valamint az olyan jövőbe mutató technológiák fejezik ki, mint az opcionális, 20″ méretű aerodinamikus keréktárcsák vagy éppen az ikonikus hangdizájn. Az opcionális kibővített tartalmú BMW Individual magasfényű Shadow Line felszereltségbe tartozó magasfényű fekete vesék, oldalablak-keretek és tetősínek pedig még elegánsabbá teszik a BMW iX3-at. A BMW iX3-mal tehát minden egyes utazást felvillanyozó élménnyé válik.

BMW iX3, G08, 2020, egy úton haladó, Kristály fehér metálfényezésű autó rézsútos elölnézetből
5. generációs elektromos hajtáslánc, BMW iX3, G08, 2020

Elektromos hajtáslánc.

A magas fokon integrált hajtáslánc az elektromos motort, az erőátviteli egységet és a teljesítményszabályozó elektronikát egy alumínium házba tömöríti, ami egy hely- és tömegtakarékos megoldás. A gázpedállal kiadott parancsokra az autó közvetlenül, spontán módon reagál, így maradéktalanul hozza a jellegzetesen BMW-s vezetési élményt. Mivel ritkaföldfémek alkalmazása nélkül működik, az elektromos motor egyedülállóan fenntarthatónak számít.
Rekuperáció, fékenergia-visszanyerés, BMW iX3, G08, 2020

Rekuperációs rendszer.

A rekuperációs rendszer a lassítás és a fékezés során felszabaduló mozgási energiát elektromossággá alakítja át, amelyet azután a hajtásláncot ellátó akkumulátorba táplál, növelendő a hatótávolságot. A négy fokozatban állítható rekuperációs szintből a vezető kiválaszthatja az igényeinek leginkább megfelelőt, ami jelentősen növeli a kényelmet.
Nagyfeszültségű akkumulátor, BMW iX3, G08, 2020

Nagyfeszültségű akkumulátor.

Az elektromos motort a speciális fejlesztésű lítium-ion cellákkal ellátott, az alvázba ütközésbiztos módon beépített nagyfeszültségű akkumulátor táplálja árammal. Az akkumulátor otthoni elektromos csatlakozóról, BWW Wallbox készülékkel vagy nyilvános töltőállomásokon tölthető fel. Az akkumulátormenedzsment gondoskodik a hatékony töltési folyamatról, valamint az optimális szintű hajtóerőről.
20'' aerodinamikus keréktárcsák, 843, kétszínű, eltérő méretű gumiabroncsokkal elöl és hátul, BMW iX3, G08, 2020, Kristály fehér metál, a kerék közelről

20'' aerodinamikus keréktárcsák, 843, kétszínű, eltérő méretű gumiabroncsokkal elöl és hátul.

20" aerodinamikus keréktárcsák, 843, kétszínű, Jet fekete, fényesre esztergált, elöl 8J x 20, 245/45 R20, hátul 9,5J x20, 275/40 R20 gumiabroncsokkal.
BMW IconicSounds Electric, BMW iX3, G08, 2020, utcai haladás

BMW IconicSounds Electric.

A BMW IconicSounds Electric segítségével Ön még érzelemgazdagabb élménnyé teheti a tisztán elektromos energiával való autózást. A hangeffektusok azonnal akusztikus visszajelzésekkel nyugtázzák a végrehajtott vezetési manővereket. A hangot belül az audiorendszer, kívül pedig az akusztikus gyalogosvédelem komponensei szólaltatják meg.
Adaptív futómű, BMW iX3, G08, sebesség-előválasztó kar

Adaptív futómű.

Az Adaptív futómű segítségével a csillapítás karakterisztikája bármilyen vezetési helyzethez hozzáigazítható, amivel fokozható a kényelem és a dinamizmus. Az alapértelmezett COMFORT beállítás magasszintű kényelmet szavatol.
BMW iX3, G08, 2020, vezetőt segítő rendszerek, videó

A BMW iX3 VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREI.

A BMW iX3 TECHNOLÓGIÁI.

Vezetőt segítő rendszerek és hálózati megoldások a BMW iX3-ban.

A BMW iX3 vezetésre született. Az olyan korszerű vezetőt segítő rendszerek, mint az alapfelszereltséghez tartozó Driving Assistant Professional részleges automatizálással támogatja Önt bármilyen vezetési szituációban. A Surround View, valamint a Parkolási asszisztens és a Tolatási asszisztens funkciókat tömörítő Parkolóasszisztens Plus jóvoltából a parkolás és a manőverezés gyerekjátékká válnak. Az eszményi járműszakértőként is funkcionáló BMW Intelligent Personal Assistantre mindig számíthat. Az asszisztens részletesen ismerteti járművének státuszát és tippeket ad arra vonatkozóan, hogy miként vezethet a lehető leghatékonyabban. Mindemellett pedig lehetővé teszi azt is, hogy Ön bizonyos fedélzeti funkciókat a saját hangjával vezéreljen. Ott vannak továbbá az olyan innovatív szórakoztató funkciók is, mint az Android Auto vagy az Apple Car Play rendszeren keresztüli okostelefon-integráció, amely bőséges mennyiségű szórakoztató és információs tartalomhoz biztosít hozzáférést. A Connected Charging digitális szolgáltatásai mindig pontosan tájékoztatják Önt az akkumulátor pillanatnyi töltöttségi szintjéről, valamint arról, hogy hol találja a legközelebbi töltőállomást. Ön ily módon egyszerűen menedzselheti a töltést, aminek köszönhetően gondtalanul és stresszmentesen autózhat BMW iX3-asával. Az útvonaltervezés is egyszerűbbé vált, hiszen a töltési megállókat a rendszer automatikusan bekalkulálja az útvonalba, emellett Ön részletes információkat kap a töltőállomásokról, valamint az azok közelében található érdekes helyekről – vagyis például úgy hozhatja ki a legtöbbet a töltési megállóból, hogy beül egy kávézóba.

Műszerfal, BMW iX3, G08, 2020
Parkolóasszisztens Plus, BMW iX3, G08, 2020, központi kijelző, belső tér

Parkolóasszisztens Plus.

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A felszereltség egyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, a Remote 3D View funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolássegítő rendszert, a járművet hossz- és oldalirányban manőverező Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
Driving Assistant Professional, BMW iX3, G08, 2020, központi kijelző, belső tér

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség a kibővített funkciókkal ellátott Kormányzási és sávasszisztenst, a Sávváltási asszisztenst, a Vészfékasszisztenst, valamint az oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval kiegészített Sávtartó asszisztenst foglalja magában.
Assisted Driving nézet, BMW iX3, G08, 2020, műszeregység, belső tér

Assisted Driving nézet.

Az Assisted Driving nézet valós időben, grafikusan jeleníti meg a jármű környezetét a különféle vezetőt segítő rendszerektől származó adatok alapján. A műszeregységen megjelenő, animált 3D-s grafika jóvoltából Ön világosan láthatja, hogy a járműve miként érzékeli a pillanatnyi forgalmi helyzetet – ily módon pedig könnyen megértheti, hogy a rendszerek miként működnek.
Kormányzási és sávasszisztens kibővített funkciókkal, BMW iX3, G08, 2020, műszeregység, belső tér

Kormányzási és sávasszisztens kibővített funkciókkal.

A kibővített funkciójú Kormányzási és sávasszisztenst akkor érdemes aktiválnia, amikor monoton forgalmi szituációkban támogatásra van szüksége. Az asszisztens segít a sáv közepén tartani a járművet, támogatást nyújt a szűk helyeken való áthaladáskor, illetve aktív sávtanácsadással teszi egyszerűbbé az autópályán való navigálást.
Aktív sebességtartó automatika Stop&Go funkcióval, BMW iX3, G08, 2020, műszeregység, belső tér

Aktív sebességtartó automatika Stop&Go funkcióval.

A Stop&Go funkcióval ellátott Aktív sebességtartó automatika, amely a 30 és 210 km/óra közötti sebességtartományban önműködően tartja az előzetesen meghatározott követési távolságot az elöl haladó járműtől, araszoló forgalomban állóra fékezi, majd újra mozgásba hozza az autót. A Sebességkorlátozás-asszisztens lehetővé teszi a sebességhatár beemelését a sebességtartó automatikába. A fékező funkcióval ellátott Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés az álló járművekre, a gyalogosokra és a kerékpárosokra reagál.
BMW Live Cockpit Professional, BMW iX3, G08, 2020, műszeregység, belső tér

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség két kitűnő minőségű kijelzőt, azaz egy nagy felbontású, 10,25" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
BMW Intelligent Personal Assitant, BMW iX3, G08, 2020, központi kijelző, belső tér

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW. Who are you?”* Hát nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistanten keresztül. Az asszisztens ismeri Önt, napról-napra gyarapítja a tudását és bármilyen helyzetben segítséget nyújt. Arra is lehetőség van, hogy saját aktivációs szót határozzon meg. Az asszisztens mindemellett elmagyarázza, hogy mi micsoda a járművében, aminek köszönhetően Ön még jobban megismerheti a BMW-jét. (*A funkció magyar nyelven nem elérhető.)
Connected Charging szolgáltatások, BMW iX3, G08, 2020, központi kijelző, belső tér

Connected Charging szolgáltatások.

A Connected Charging digitális szolgáltatásaival Ön optimálisan és hatékonyan használhatja ki BMW i járművének elektromos hatótávját. Amint megkezdte útját, a rendszer tévedhetetlenül megmutatja Önnek az útvonalába eső, legközelebbi töltőállomásokat és idejében tájékoztat például arról, hogy azok éppen szabadok-e, valamint, hogy azok milyen töltési teljesítményűek.
Okostelefon-integráció, BMW iX3, G08, 2020, központi kijelző, belső tér

Okostelefon-integráció.

Miért nélkülözné iPhone-jának funkcióit a BMW-jében, amikor ott is a megszokott módon használhatja azokat? Az okostelefon-integráció jóvoltából az Ön járműve vezeték nélküli kapcsolat által, az Apple CarPlay és az Android Auto rendszereken keresztül támogatja az okostelefonja és a járműve közötti összeköttetést. Mindennek köszönhetően Ön a járművében is kényelmesen használhatja okostelefonjának megszokott funkcióit és applikációit.
Digitális kulcs, BMW iX3, G08, 2020

Digitális kulcs.

Miért is bajlódna a kulccsal, ha egyszer Önnél az okostelefonja? BMW-jét ugyanis kinyithatja, bezárhatja, sőt be is indíthatja a készülékre telepített BMW Digitális kulccsal. Azt is megteheti, hogy a digitális kulcsot megosztja akár öt, kompatibilis iPhone-nal rendelkező személlyel. Lehetősége van továbbá arra, hogy a jogosultsággal rendelkező személyek esetében korlátozza a maximális teljesítményt és sebességet – például akkor, ha az illető csak nemrég szerezte meg a jogosítványát.* * A BMW Digitális kulcs kizárólag bizonyos iPhone modellekkel kompatibilis. A kompatibilis iPhone készülékek listáját a bmw.com/digitalkey weboldalon tekintheti meg.

VILLAMOSENERGIA-FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.
 


Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Villamosenergia-fogyasztás és СО₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.­

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.­

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.