BMW Z4 M40i, G29, 2019, Cabrio, BMW Individual Frozen szürke metál, rézsútos hátulnézet

BMW Z4

BMW Z4 M40i, G29, 2019, Cabrio, BMW Individual Frozen szürke metál, rézsútos hátulnézet

A BMW Z4 M40i Roadster minden igényt kielégít. Ismerkedjen hát meg a sportos dizájnjegyekkel, a nagy teljesítményt szolgáló technológiákkal, valamint az innovatív vezetőt segítő rendszerekkel.

Bővebben
BMW Z4

A BMW Z4 M40i MENETDINAMIKAI TULAJDONSÁGAI ÉS DIZÁJNJA.

Bizsergetően izgalmas teljesítmény és esztétikum.

Nézze bármilyen perspektívából, a BMW Z4 M40i az autóversenyzés világa által inspirált esztétikumot tárja Ön elé. A hálómintás BMW vesék, az elegáns vászontető, valamint a BMW Individual Shadow Line felszereltség elemei mind a dinamikus megjelenés zálogai közé tartoznak. Az egyedülálló karizma pedig lelkesítő vezetési élménnyé változik, amint az autó mozgásba lendül. A legmodernebb technológiáknak, valamint az innovatív hajtáslánc- és futóműkomponenseknek köszönhetően pedig az autó lenyűgöző teljesítményadatokkal büszkélkedhet – valamint olyan menettulajdonságokkal, amelyekhez aligha van fogható.

BMW Z4 M40i Roadster, G29, 2019, Cabrio, BMW Individual Frozen szürke metál, a mozgó autó rézsútos elölnézetből
M TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor, BMW Z4 M40i, G29, 2019

BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

Tekintélyt parancsoló erő, selymesen sima járás és inspiráló hangzás jellemzik a 3,0 literes, soros 6 hengeres BMW M TwinPower Turbo benzinmotort, amely a BMW EfficientDynamics motorcsalád új generációjába tartozik. A dupla—VANOS-szal, Valvetronic-kal, nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltéssel ellátott motor különösen nagy teljesítményű és hatékony.
Adaptív futómű, BMW Z4 M40i Roadster, G29, 2019

Adaptív M futómű.

A 10 milliméteres ültetéssel ellátott Adaptív M futómű karakterisztikája bármikor, elektronikusan szabályozható az út- és a vezetési viszonyoknak megfelelően. A vezető az általa az adott pillanatban megvalósítani kívánt stílusnak megfelelően, a Driving Experience kapcsoló segítségével is változtathatja a felfüggesztés karakterisztikáját – amely a kényelmestől a figyelemre méltóan agilis menettulajdonságokat biztosító extrém sportosig terjedhet.
M Sport differenciálmű, BMW Z4 M40i, G29, 2019, közeli felvétel

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a tapadást és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a tapadást egy elektronikus vezérlésű szerkezet segítségével optimalizálja, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
Steptronic Sport sebességváltó, BMW Z4 M40i, G29, 2019, belső tér, a sebesség-előválasztó kar közelről

Steptronic Sport sebességváltó.

A 8 fokozatú, Launch Control funkcióval ellátott Steptronic Sport sebességváltót sportos kapcsolások jellemzik mind automatikus, mind pedig manuális módban, mely utóbbiban a váltások a sebesség-előválasztó karral vagy a kormányon lévő kapcsolókarokkal kezdeményezhetők. A váltó ugyanúgy támogatja a kényelmes suhanást, mint a dinamikus vezetési stílust. SPORT vagy SPORT+ módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
Változó áttételű sport kormánymű, BMW Z4 M40i Roadster, G29, 2019, kormánykerék, műszerfal

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott Változó áttételű sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát.
M Sport fék BMW Z4 M40i, G29, 2019, BMW Individual Frozen szürke metál, rézsútos oldalnézet, keréktárcsa

M Sport fék.

A M Sport fék felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett, „M” felirattal ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
Dupla vese hálómintás rácsozattal, BMW Z4 Roadster M40i, Roadster, G29, 2019, BMW Individual Frozen szürke metál, az orr-rész közelről

Hálómintás BMW vesék.

A BMW vesék hálómintás rácsozata – amely a motorverziótól függően változik – jelentősen hozzájárul a dinamizmust sugárzó összkép megteremtéséhez. A bázismodell veséibe magasfényű fekete rácsozat kerül, a Sport Line változathoz és az M Sport csomaghoz pedig matt alumínium rácsbetét jár. A vesék kerete minden esetben krómozott. A csúcsmodell szerepét betöltő M40i variáns BMW veséi teljes egészében Cerium szürkére fényezettek.
Air Breather, BMW Z4 M40i, G29, 2019, BMW Individual Frozen szürke metál, közelről

Air Breather.

Az első kötényben lévő Air Curtain nyílásokkal együttműködve az elülső kerékjárati ívek mögött elhelyezett Air Breatherek nagy mértékben csökkentik az első kerékjáratokban keletkező turbulenciák nagyságát azzal, hogy becsatornázzák a légáramlatokat – ily módon mérsékelve a légellenállást. Mindemellett pedig az Air Breatherek a jármű atletikus karakterét kiemelő díszítőelemekként is szolgálnak.
M Aerodinamikai csomag, BMW Z4 M40i, G29, 2019, BMW Individual Frozen szürke metál, oldalnézet

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag jóvoltából – amely az M-specifikus, a jármű kiviteli színére fényezett első kötényt, hátsó lökhárítót és oldalszoknyákat, valamint a Dark Shadow metálfényezésű diffúzorbetétet foglalja magában – a jármű a színtiszta dinamizmust és sportosságot árasztja magából. Az említett elemek azon túl, hogy még határozottabb fellépésűvé teszik az autót, optimalizálják annak aerodinamikai tulajdonságait.
Kipufogóvégek, BMW Z4 Roadster M40i, G29, 2019, BMW Individual Frozen szürke metál, közeli hátulnézet

Lekerekített trapéz formájú kipufogóvégek.

A hátul, a jobb és a bal oldalon látható kerek, magasfényű krómmal borított kipufogóvégek még sportosabbá teszik a jármű megjelenését.
M sportülések, BMW Z4 M40i, G29, 2019, közeli felvétel

M sportülések.

Az integrált fejtámlával és mélyen lévő ülőlappal ellátott, magasított peremű ülőlappal és háttámlával rendelkező M Sport ülések még jobban megtámasztják a vezető és az első utas testét, ami különösen gyors fordulókban érezhető. Mindemellett a vezetőülés és felszereltségtől függően az első utasülés Ön az ülés paramétereit ideális módon a saját testalkatához igazíthatja az integrált háttámlaszélesség-állítás segítségével.
M bőrkormány, BMW Z4 M40i, G29, 2019, műszerfal

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott M bőrkormány sportos, háromküllős kialakítású. A fekete színű Walknappa bőrrel borított, kontúros hüvelykujjtámasszal ellátott karimával rendelkező kormány sportos, közvetlen kormányzási érzetet nyújt és ezzel dinamikus vezetési élményt biztosít.

A BMW Z4 M40i VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREI.

Digitális szolgáltatások és intelligens vezetőt segítő rendszerek.

A BMW Z4 M40i számos intelligens vezetőt segítő rendszerrel nyújt támogatást a volán mögött ülő számára. A Parkolóasszisztenstől az intelligens, hangvezérléssel irányítható személyi asszisztensig számos intelligens technológia fokozza út közben a kényelmet és a biztonságot. Mindemellett e technológiák – az adott szituációtól függően – lehetővé teszik a részben autonóm vezetést is.

Driving Assistant, BMW Z4 M40i, G29, 2019, a kamera közelről

Driving Assistant.

A Driving Assistant biztonsági csomag a kameraalapú, fékező funkcióval ellátott Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzést, az előzési tilalomra való figyelmeztetés és sebességhatár-kijelzés funkcióval ellátott Sebességhatár-asszisztenst, valamint a Sávelhagyásra figyelmeztető rendszert foglalja magában. A radaralapú felszereltség a fentiek mellett tartalmazza még a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető jelzést, a Sávváltásra figyelmeztető rendszert és a ráfutásos ütközés veszélyére figyelmeztető jelzést is.
Parkolóasszisztens, BMW Z4 M40i, G29, 2019, központi kijelző

Parkolóasszisztens.

A Parkolóasszisztens automatikusan állítja be az autót az útpályával párhuzamos vagy az arra merőleges parkolóhelyekre, illetve ki is manőverezi a járművet a párhuzamos parkolóhelyekről. A parkolási művelet a megfelelő gomb megnyomásával vagy a hátrameneti fokozat kapcsolásával indítható el. Mivel a rendszer átveszi Öntől a kormányzás, a gázadás és a fékezés feladatát, csak a parkolási folyamat lezajlását kell figyelnie.
Aktív sebességtartó automatika, BMW Z4 M40i, G29, 2019, belső tér, kormánykerék

Aktív sebességtartó automatika.

A Stop&Go funkcióval ellátott aktív sebességtartó automatika, amely 30 és 160 km/óra között önműködően tartja az előzetesen meghatározott követési távolságot az elöl haladó járműtől, araszoló forgalomban állóra fékezi, majd újra mozgásba lendíti az autót. A sebességkorlátozás-asszisztens lehetővé teszi a sebességhatár beemelését a sebességtartó automatikába. A fékezésbe beavatkozó Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés az álló járművekre, a gyalogosokra és a kerékpárosokra reagál.
BMW Head-Up kijelző, BMW Z4 M40i, G29, 2019

BMW Head-Up kijelző.

A teljes színspektrumú BMW Head-Up kijelző az utazással kapcsolatos fontos információkat közvetlenül a vezető látómezőjébe vetíti, ily módon kizárólag a vezetésre lehet összpontosítani. Az olyan információk, mint a pillanatnyi sebesség, a navigációs iránymutatás, az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel ellátott Sebességhatár-kijelzés figyelmeztetései, valamint a telefonhívás-lista és a szórakoztató rendszerek lejátszási listái szintén megjelennek a kijelzőn.
BMW Intelligent Personal Assistant, BMW Z4 M40i, G29, 2019, központi kijelző

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW. Who are you?”* Hát nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistanten keresztül. Az asszisztens ismeri Önt, napról-napra gyarapítja a tudását és bármilyen helyzetben segítséget nyújt. Arra is lehetőség van, hogy saját aktivációs szót válasszon. A BMW Intelligent Personal Assistant mindent elmagyaráz Önnek az autójával kapcsolatosan, így még jobban megismerheti azt. (*A szolgáltatás magyar nyelven egyelőre nem érhető el.)

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

BMW Z4 M40i:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): x,x
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): xxx

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.
 

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.