BMW JÁRMŰLÁBNYOM

HATÉKONYSÁG.

CSÖKKENTETT FOGYASZTÁS.

A BMW EfficientDynamics immár járműgenerációk óta egyet jelent az innovatív fogyasztáscsökkentő megoldásokkal. Ennélfogva pedig a BMW Fenntarthatósági Stratégia kulcsfontosságú eleme. Az alacsonyabb fogyasztással párosuló vezetési élmény fő összetevői között ott van az optimalizált anyagfelhasználáson, így például a nagy szilárdságú acél, valamint az ajtók és a sárvédők esetében alkalmazott alumínium alkalmazásán keresztül megvalósított intelligens könnyűépítés.

A 0,24-as légellenállási együttható által is igazoltan kedvező, egyebek mellett az aerodinamikai keréktárcsáknak, az intelligens hűtőlamella-vezérlésnek, valamint a sima kialakítású alváznak köszönhető aerodinamikai tulajdonságok ugyancsak hozzájárulnak a hatékonyság növeléséhez. Mindennek köszönhetően a BMW 520i fogyasztása 5,7–6,4 l/100 km. 

Ám, mint mindig, vezetőként Ön ez esetben is döntő fontosságú befolyásoló tényező. Hatékony vezetési stílus megvalósításával ugyanis számottevő üzemanyag-megtakarítást is elérhet az útvonaltól és a forgalmi helyzettől függően.