BMW JÁRMŰLÁBNYOM

KÖRFORGÁSOSSÁG.

RE:THINK, RE:DUCE, RE:USE, RE:CYCLE.

A természeti erőforrások megóvása, valamint a kitűnő minőségű anyagok hosszú időn át való körforgásban tartása érdekében szilárdan ragaszkodunk ezen alapelvekhez. Éppen ezért másodlagos anyagokat is felhasználunk az új komponensek gyártásához. Mindemellett a tervezési folyamat, valamint a termékfejlesztés során arra törekszünk, hogy a lehető legnagyobbra növeljük az újrahasznosíthatósági részarányt.

Gyártásának 2023-as beindításakor az új BMW 5 Limousine nagyjából 23%-ban tartalmaz majd másodlagos anyagokat. Ez az érték a vonatkozó beszállítói nyilvántartások, valamint az iparági átlagok alapján, a gyártási melléktermékek figyelembe vételével jött ki.

A MÁSODLAGOS ANYAGOK SOK HELYEN VANNAK JELEN AZ ÚJ BMW 5 MODELLEKBEN:

  • Alumínium komponensek, például pótkeréktartó, oldalsó hossztartó és forgattyúsház: akár 50%
  • A padlóborítást alkotó műanyag: akár 50% újrahasznosított poliamid (többek között halászhálókból gyártott Econyl)
  • Műanyag padlóborítás: kb. 80%
     

Anyagtól függően a másodlagos anyagok alkalmazása jelentősen hozzájárulhat a karbonlábnyom csökkentéséhez. A másodlagos alumínium használata például akár 20%-kal is visszaveheti az adott komponens karbonlábnyomát.

A BMW 5 MODELLEK ÚJRAHASZNOSÍTHATÓSÁGA.

A törvényi előírásokkal összhangban az új BMW 5 modellekben található anyagok 85%-a újrahasznosítható, illetve 95%-ban újrafelhasználható. A jelenlegi jogi szabályozásnak megfelelően 30 országban, több mint 2800 erre kijelölt ponton vesszük át az újrahasznosítandó járműveket.

A BMW 5 LIMOUSINE JÁRMŰLÁBNYOMA.

A további részletek, illetve a BMW 520i életciklus-elemzésével kapcsolatos tanulmány itt találhatók: