BMW 1

BMW 1

BMW 1

Vágykeltő: az új BMW 1 arra született, hogy mágnesként vonzza magára a csodáló tekinteteket. E cél érdekében az autó egyedülálló formatervét és progresszív dizájnnyelvét veti be, amelyek markánsan kiemelik a tömegből. Szintén nem mindennapi a modern atmoszférájú belső tér sem, amely prémium minőségével és őszinte stílusával inspirál. A hatékony motorok, a sorozatban az új BMW 1-gyel debütáló elsőkerék-meghajtás, valamint a legmodernebb futóműtechnológiák dinamizmussal és agilitással telített vezetési élményt garantálnak, az innovatív technológiák és vezetőt segítő rendszerek pedig gondoskodnak arról, hogy Ön mindig biztonságosan és kényelmesen érje el úti célját.

Bővebben

MESSZE FELÜL MINDEN VÁRAKOZÁSON.

Fedezze fel a BMW 1 dizájnját, dinamizmusát és technikai különlegességeit.

Egy Misano kék metál BMW 1-es mozgás közben, háromnegyedes elölnézetből.

DIZÁJN.

A BMW 1-es műszerfala az M bőrkormánnyal, nyitott vezetőoldali ajtóval.

BELSŐ TÉR.

A BMW 1-est bemutató, dinamikus haladási jeleneteket ábrázoló film.

DINAMIZMUS.

Egy BMW 1-est az okostelefonra telepített Digitális kulccsal nyitnak ki.

DIGITÁLIS KULCS.*

A BMW 1-es Tolatási asszisztenssel ellátott Parkolóasszisztense.

INNOVATÍV PARKOLÁSI SEGÉD.

Egy Misano kék metál BMW 1-es mozgás közben, háromnegyedes elölnézetből.

DIZÁJN.

Sportosság progresszív előadásban – az első, nagyméretű légbeömlőktől a lendületesen ívelő sziluetten át az izmos vállakig, amelyek felett ott az újragondolt Hofmeister-könyök: a BMW 1-es külseje minden egyes részletével és biztos kézzel megrajzolt vonalával a dinamizmust és a vezetés színtiszta élményét fejezi ki.

A BMW 1-es műszerfala az M bőrkormánnyal, nyitott vezetőoldali ajtóval.

BELSŐ TÉR.

Mindent a vezetési élményért: kitűnő minőségű anyagok, ergonómiai szempontból optimális kialakítás és úttörő technológiák. Magas szintű funkcionalitása mellett a BMW 1-es belső tere őszinte nyitottsággal és nagyvonalú térérzettel ötvözött prémium karakterével nyűgöz le.

Egy BMW 1-est az okostelefonra telepített Digitális kulccsal nyitnak ki.

DIGITÁLIS KULCS.*

Kulcsfontosságú élmény a praktikum oldaláról: a Digitális kulcs jóvoltából nyugodtan otthon hagyhatja a BMW autókulcsot. BMW 1-esét ugyanis kényelmesen, az okostelefonja** segítségével nyithatja, zárhatja, sőt az autó motorját is azzal indíthatja be. A BMW Connected appon keresztül ráadásul akár öt személlyel is egyszerűen és biztonságosan megoszthatja a Digitális kulcsot.

*A Digitális kulcs a BMW ConnectedDrive Store elindulásával egyidejűleg válik elérhetővé Magyarországon.

**A funkció csak bizonyos Samsung márkájú okostelefonokkal kompatibilis.

Egy BMW 1 a beszédvezérlésű BMW Intelligent Personal Assistanttel.

OLVAS AZ ÖN GONDOLATAIBAN.

BMW Intelligent Personal Assistant: a BMW 1 digitális énje.

Egy BMW 1 a beszédvezérlésű BMW Intelligent Personal Assistanttel.

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.*

Egy valódi fedélzeti asszisztens: a BMW 1-ben megtalálható BMW Intelligent Personal Assistant támogatását mindig maga mögött tudhatja. Azután, hogy beszállt, asszisztens a központi kijelzőn üdvözli Önt. A „Hey BMW” szóbeli paranccsal való aktiválást követően az intelligens, beszédvezérlésű asszisztens minden, a járművel kapcsolatos kérdésére válaszol, elősegítve ezzel azt, hogy még jobban kihasználhassa BMW-je képességeit. Amellett, hogy információkat nyújt az autóról, az asszisztens vezérli az olyan központi funkciókat, mint a világítás és a hőmérsékletszabályozás, sőt segít Önnek a fáradtság leküzdésében és a stressz csökkentésében is. *Az asszisztens magyar nyelven nem érhető el.
A BMW 1-ben található BMW Intelligent Personal Assistant hőmérsékletszabályozója.

HEY BMW, I’M COLD.

A BMW Intelligent Personal Assistant számára elég egy rövid, szóbeli utasítás ahhoz, még megteremtse a BMW 1-ben az Ön által kívánt hőmérsékletet.

A BMW 1-ben található BMW Intelligent Personal Assistant hőmérsékletszabályozója.

HŐMÉRSÉKLETSZABÁLYOZÁS BESZÉDVEZÉRLÉSSEL.

„Hey BMW, I’m cold” – e rövid, szóbeli utasítás elég is a BMW Intelligent Personal Assistant számára ahhoz, hogy elkezdje felfűteni az Ön BMW 1-ének belső terét. Amennyiben úgy kívánja, megkérheti például az asszisztenst arra, hogy kapcsolja be a klímaberendezést, váltsa zöldre a Hangulatvilágítás színét, állítsa 2-es fokozatra levegőbefúvás erősségét vagy növelje a lábtér hőmérsékletét.
A BMW 1-esben található BMW Intelligent Personal Assistant Caring Car programjai.

CARING CAR.

A BMW Intelligent Personal Assistant Caring Car* funkciója által felkínált Vitalize és Relax programok jóvoltából Ön felfrissülve és kipihenten érkezhet meg úti céljához. *Amint elérhetővé válik a funkció.

A BMW 1-esben található BMW Intelligent Personal Assistant Caring Car programjai.

CARING CAR*.

Friss energiával feltöltekezve érkezne meg valahová? Esetleg lazítana egyet, amikor stresszes állapotban van? A Caring Car* funkciónak köszönhetően mindennek semmi akadálya. Amennyiben Ön azt mondja, hogy „Hey, BMW. I’m tired” vagy, hogy „Hey, BMW. I’m feeling stressed”, a BMW Intelligent Personal Assistant** elindítja a Vitalize vagy a Relax programot. Mindkettő a megfelelő módon, a különféle belső funkciók működésének összehangolása útján stimulálja az Ön érzékszerveit. *Amint elérhetővé válik a funkció. **Az asszisztens egyelőre nem érhető el magyar nyelven.
"Az új BMW 1 fiatalos, trendi és urbánus. Kompakt arányaival, lendületesen ívelő tetővonalával és látványos, dinamikus vonalaival az autó már első pillantásra az agilitás és a vezetési élmény ígéretét hordozza. A belső tér modern és precízen strukturált – mindemellett nagyobb helyet kínál a bent ülők számára, mint valaha."
Domagoj Dukec, a BMW dizájnfőnöke

MAGABIZTOS A LEGAPRÓBB RÉSZLETEKIG.

A BMW 1 sportos külső és belső dizájnja.

Félreérthetetlen tekintély: az új BMW 1 dizájnja mind kívül, mind belül erős benyomást tesz. Kezdődik mindjárt a dinamizmust sugárzó, nagy dupla vesékkel és széles első köténnyel ellátott orr-résszel, amelyről a tekintet a lendületes tetővonallal párhuzamos, tiszta rajzolatú, a jellegzetes far felé futó kontúrokra vándorol tovább. A BMW 1 prémium karaktere tükröződik a belső térben is, ahol az utasok nagyvonalú térérzetnek örvendhetnek, miközben alámerülnek a jólét kellemesen nyitott atmoszférájába. A műszerfal ergonómiailag optimális kezelőszerveivel és funkcióival, valamint következetes vezetőorientáltságával nyűgöz le.
Egy lakóépület előtt parkoló új BMW M135i hátulnézetből.
A BMW 1-es oldalnézetből a jellegzetes Hofmeister-könyökkel.
Egy Misano kék metál, az út szélén álló BMW 1-es felülnézetből.
Egy parkolóban álló, Misano kék metál BMW 1-es oldalnézetből.
A BMW 1-es műszerfala az M Sport ülésekkel, az M bőrkormánnyal és a megvilágított belső díszítőelemekkel.
A BMW 1-es ergonomikus formázású, kontrasztvarrással és integrált fejtámlával ellátott M Sport ülései.
Egy Misano kék metál, az út szélén álló BMW 1-es felülnézetből.

FELTŰNŐ ORR-RÉSZ.

A BMW 1-es dinamikus orr-részét az attraktív formájú LED-es fényszórók, a látványos, hálómintás betéttel rendelkező dupla vese, valamint a nagyméretű légbeömlőkkel ellátott, kifejező első kötény határozzák meg.

Egy parkolóban álló, Misano kék metál BMW 1-es oldalnézetből.

MODERN SZILUETT.

A nagy tengelytáv, a lendületes tetővonal és az izmos kerékjárati ívek a BMW 1-es fiatalos és agilis karakterének egyértelmű kinyilatkoztatásai. Az újragondolt Hofmeister-könyök az autó egyik legkülönlegesebb részlete.

Egy lakóépület előtt parkoló új BMW M135i hátulnézetből.

ATLETIKUS FAR.

A markáns vállvonal és a jellegzetes formájú hátsó kötény a szélesen terpesztő kerekekkel együtt rendkívül határozottá és összetéveszthetetlenné teszik a BMW 1-es farát.

A BMW 1-es műszerfala az M Sport ülésekkel, az M bőrkormánnyal és a megvilágított belső díszítőelemekkel.

VEZETŐORIENTÁLT MŰSZERFAL.

A BMW 1-es attraktív belső tere a sportos és modern atmoszféra, valamint a nagyvonalú térkínálat igen meggyőző ötvözete. A leglátványosabb elemek közé tartoznak például a megvilágított belső díszítőelemek, valamint a BMW Live Cockpit Professional szabadon programozható, nagyméretű kijelzője.

A BMW 1-es ergonomikus formázású, kontrasztvarrással és integrált fejtámlával ellátott M Sport ülései.

ATLETIKUS M SPORT ÜLÉSEK.

Az ergonomikus formázású, integrált fejtámlával ellátott M Sport ülések amellett, hogy jól mutatnak, tökéletes tartást biztosítanak és optimális kényelmet nyújtanak a dinamikus vezetéshez.

A BMW 1-es oldalnézetből a jellegzetes Hofmeister-könyökkel.

EGY MARKÁNS RÉSZLET.

A BMW 1-es progresszív dizájnjának egyik központi eleme a Hofmeister-könyök friss interpretációja, amely optikailag rányúlik a karosszériára. Mindez egy kiemelt megkülönböztető jegyként funkcionáló, értékes dizájnelemmé avatja az autó atletikus vállrészét.

Az új BMW 1 dinamizmusa.

MAGABIZTOSSÁG MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT.

A BMW 1 dinamikus hangolású hajtáslánca és futóműtechnológiái.

A BMW 1-es Adaptív futóműve.

M SPORT FUTÓMŰ.

A BMW 1 sportosan direkt viselkedésű futóműve.

BMW 1-es Adaptív futóművel.

M SPORT FUTÓMŰ.

Az M Sport futómű nagyjából tíz milliméteres ültetést kap. A felszereltség rövidebb rugóutakkal és feszesebb hangolású lengéscsillapítókkal, valamint keményebb stabilizátorokkal rendelkezik. Mindez együtt azt eredményezi, hogy a futómű még több visszajelzést ad az útról, kifejezetten sportos vezetési stílust lehetővé téve ezzel.
BMW 1-es M Sport kormányművel.

M SPORT KORMÁNYMŰ.

Precíz és közvetlen menettulajdonságok kis kormányzási erőszükséglet mellett – egészen a dinamizmus legszélső határáig.

BMW 1-es M Sport kormányűvel.

M SPORT KORMÁNYMŰ.

A Servotronic funkcióval ellátott M Sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A felszereltség jóvoltából az Ön járműve még pontosabban irányítható, emellett az jól érzékelhetően optimálisabb menettulajdonságokkal rendelkezik, aminek az előnyei különösen tempósan vett éles kanyarokban vagy hirtelen irányváltásoknál érvényesülnek. A M Sport kormányművet a teljes elfordításiszög-tartományban közvetlenség és lineáris karakterisztika jellemzi. A Servotronic funkció gondoskodik a változó, mindig optimális mértékű kormányrásegítésről.
BMW 1-es kimagaslóan jó trakcióval és menetstabilitással.

TRAKCIÓ ÉS MENETSTABILITÁS.

Tökéletes uralhatóság és stabilitás az optimalizált hajtáselemeknek köszönhetően.

BMW 1-es kimagaslóan jó trakcióval és menetstabilitással.

TRAKCIÓ ÉS MENETSTABILITÁS.

A hajtással összefüggő elemeket egymáshoz hangolták, hogy a BMW 1-t a stabilitás jellemezze. Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer fokozatmentesen osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között. A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó mechanikus differenciálművével való együttműködés eredménye megmutatkozik a trakcióban, a dinamizmusban és a menetbiztonságban. Az alapfelszereltségként járó ARB (aktuátorvezérelt kerékcsúszás-határoló) technológia is a menetstabilitást szolgáló funkció. Utóbbi a DSC-vel (dinamikus stabilitásszabályozás) együttműködve jelentősen visszaszorítja az elsőkerék-meghajtású járművekre jellemző alulkormányozottsági hajlamot.
BMW 1-es 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltóval.

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SPORT SEBESSÉGVÁLTÓ.

Gyorsabb sebességváltások, hatékony erőátvitel, robbanékony gyorsulás.

BMW 1 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltóval.

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SPORT SEBESSÉGVÁLTÓ.

Akár manuális, akár automatikus váltás, a BMW 1 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltója gyorsan, sportos stílusban kapcsolja a fokozatokat – mindvégig kimagasló hatékonyság mellett. Kifejezetten dinamikus, a felsőbb fordulatszám-tartományokban való haladás során a vezetőt az újonnan kifejlesztett, a műszerfalon vagy a Head-Up kijelzőn megjelenő váltási fények segítik. Automatikus üzemmódban a fokozatok kiválasztása és a váltási pontok meghatározása az egyéni vezetési stílushoz igazodik. A SPORT módot – amely folyamatosan a bőséges erőt mozgósító magas fordulatszámokon tartja a motort – szisztematikusan a nagy teljesítményre és a kirobbanó gyorsításokra tervezték.