A BMW 1-et sportos és magabiztos megjelenés jellemzi. Egyedülálló dizájnja már első pillantásra kiemeli az autót a tömegből. A dinamizmusról és az agilitásról a legmodernebb hajtási és futómű-technológiák gondoskodnak, az innovatív technológiák és vezetőt segítő rendszerek pedig maximális biztonságot és kényelmet szavatolnak.


A BMW 1-es hajtáslánca mércét állít a kompakt kategóriában. A hatékony BMW TwinPower Turbo motorok, az elsőkerék-meghajtás és a precízen hangolt futóműtechnológiák összjátéka magas fokú dinamizmusról és agilitásról gondoskodik. Mindezt a következetes könnyűépítési koncepció, valamint a hatékonyságot fokozó BMW EfficientDynamics technológiák – például az alapfelszereltség részét képező ECO PRO mód – egészítik ki. Ott vannak továbbá az elérhető vezetőt segítő rendszerek és digitális szolgáltatások, amelyek maximális biztonsággal és kényelemmel ajándékoznak meg.


Az 1-es progresszív külső dizájnja olyan látványos elemeket vet be, amelyek kiemelik a jármű sportos karakterét. Az utasokat prémium minőségű és tágas belső tér fogadja, a vezetőorientált műszerfal pedig ellenállhatatlan vágyat ébreszt a dinamikus autózás iránt. A BMW 1 M Sport, Sport Line, Luxury Line és Advantage modellváltozatban érhető el. A dizájnopciók széles skálája, a bőséges választékban elérhető hajtáslánc-verziók és futómű-komponensek, valamint a számos innovatív technológia pedig még szélesebbre tárja a kaput a sportos, kompakt BMW testre szabása előtt.


Keressen Ön akár használt, akár új BMW 1-est, itt megtalálja majd az összes szükséges információt a teszteredményekkel, illetve a BMW 1-es sorozat aktuális modellkínálatára vonatkozó finanszírozási ajánlatokkal együtt – és természetesen kiválaszthatja azt a márkakereskedést is, ahol alkalma nyílik a tesztvezetésre.

Bővebben

A BMW 1-SOROZAT ÁTTEKINTÉSE.

A BMW 1 hűen példázza, hogy a műszaki innovációk, a stílusos megjelenés és a pengeéles menettulajdonságok miként katapultálták a kompakt kategória élvonalába a BMW-t. A jármű az aerodiamikailag hatékony dizájnt erőtől duzzadó és gazdaságos motorokkal ötvözi. A BMW 3 Compact (E36, E46) kvázi-utódjának számító autó a modern, fejlett technológiát és a figyelemre méltó teljesítményt egyebek mellett alaposan átgondolt vezetőt segítő rendszerekkel és a kategóriában etalonnak tekinthető kényelemmel elegyíti.

Bővebben

A BMW 1-SOROZAT 5 FŐ TULAJDONSÁGA.

 • 01 Kivételes dinamizmus és agilitás
 • 02 Stílusos, sportos dizájn
 • 03 Hatékony, nagy teljesítményű motorok
 • 04 Nagy választékban elérhető felszereltségek
 • 05 Kiváló kapcsolódás az összes szolgáltatáshoz a BMW ConnectedDrive jóvoltából
BMW 1 (F20), egy álló Sport és egy Urban Line felszereltségű autó

A BMW 1-SOROZAT RÖVID TÖRTÉNETE.

Ismerkedjen meg alaposabban a BMW 1 történetével és evolúciójával – a sorozatéval, amellyel a BMW belépett a kompakt kategóriába. Tekintse át mindazon tényezőket, amelyeknek köszönhetően a BMW 1 igazodási ponttá vált a kategóriájában.

Bővebben

A BMW 1-SOROZAT RÖVID TÖRTÉNETE.

A BMW 1 ELSŐ GENERÁCIÓJA.

BMW 1 (E87), egy rézsútos elölnézetből látható autó egy heggyel a háttérben

(BMW E81, E82, E87, E88)

Amikor 2004-ben színre lépett, a kompakt kategóriás BMW 1 számos tekintetben máris az élen találta magát. A jármű a BMW-k minden jellegzetes erényével – így például az igazi élményt nyújtó vezethetőséggel, a kimagasló kvalitású motorokkal és a precíz menettulajdonságokkal – dicsekedhetett, emellett olyan high-end felszereltségekkel volt felvértezhető, mint a iDrive rendszer.

A BMW 1 azonban nem érte be ennyivel. A rövid első és hátsó túlnyúlásokkal rendelkező jármű tudhatta magáénak a kategória legnagyobb tengelytávját, emellett a szegmensben vele debütált a kétfokozatú féklámpa. Az autó kiemelkedett a mezőnyből azzal is, hogy harmonikusan ötvözi a sportos menettulajdonságokat a hosszú távú kényelemmel. Agilitása és precíz kormányzása valódi élményt nyújt – nemcsak a kanyargós vidéki utakon, hanem a városban is.

2007-ben a BMW 1 modellfrissítésen esett át, amelynek nyomán világító gyűrűk vették át a nappali menetfények szerepét, még dinamikusabb vált az orr-rész és a far dizájnja, emellett utat találtak az autóba a BMW EfficientDynamics olyan elemei, mint az Auto Start/Stop funkció. Még ugyanennek az évnek a végén útjára bocsátották a BMW 1 Coupét, majd röviddel utána a BMW 1 Cabriót is. Utóbbi változatok egészen 2013-ig gyártásban maradtak, majd 2014-ben a BMW 2-sorozat formájában kaptak utódot.


Gyártási periódus: 2004–2013

Motorok: 1,6–3,0 liter (85–250 kW/116–340 LE), 4 és 6 henger

Hosszúság/szélesség/magasság: 4227–4380 mm/1748–1803 mm/1411–1430 mm

A BMW 1-SOROZAT MÁSODIK GENERÁCIÓJA.

BMW M135i (F21), egy mozgó autó rézsútos elölnézetből, egy tóval és hegyekkel a háttérben

(BMW F20, F21)

A BMW 1 2011-ben megjelent új kiadása friss szellőt hozott a kompakt autók szegmensébe. A markáns küszöbök kiemelik az autó dinamizmust sugárzó, nyúlánk sziluettjét, az erőtől duzzadó hátsó sárhányók pedig ügyesen teszik még hangsúlyosabbá a kerékjárati íveket. Harmonikus súlyelosztása és magas műszaki színvonalú futóműve sportos menettulajdonságokkal és precíz irányíthatósággal ruházzák fel az autót.

Belül minden a vezetési élményt szolgálja – kezdve a különböző felszereltségektől egészen a BMW-kre jellemző remek kidolgozásig. A sokféle vezetőt segítő rendszer között megtalálható például a Parkolóasszisztens és a Tolatókamera, de nem hiányoztak az extralistáról az Adaptív kanyarfények sem. A tulajdonos mindemellett a BMW ConnectedDrive online mobilitási szolgáltatásainak előnyeit is élvezheti.

2012-ben azután megérkezett a márkakereskedésekbe a sorozat zászlóshajója, a BMW M135i is. A 320 LE (235 kW) teljesítményű modell mindenekelőtt a hajtásláncnak és a futóműnek azzal a fokú összecsiszoltságával tünteti ki magát, amely olyannyira jellemző az M modellekre.

A 2015-ben megejtett frissítés keretében az autó áttervezett, még kifejezőbb orr- és farrészt kapott. Mindemellett nőtt a motorok teljesítménye, viszont csökkent azok fogyasztása és károsanyag-kibocsátása.

Gyártási periódus: 2011–2019

Motorok: 1,5–3,0 liter (75–250 kW/102–335 LE), 3, 4 és 6 henger

Hosszúság/szélesség/magasság: 4324–4329 mm/1765 mm/1421–1440 mm

A BMW 1-SOROZAT HARMADIK GENERÁCIÓJA.

BMW 1 (F40), egy városi környezetben mozgó, rézsútos oldalnézetből látható autó

(BMW F40)

A 2019-től színen lévő BMW 1 minden korábbinál magasabb szinten ülteti át a gyakorlatba a sorozat mögött álló alapkoncepciót. Progresszív stílusával, modern sziluettjével és látványos orr-részével az autó egyértelműen kategóriájának legtekintélyesebb képviselője. Az összképet alapvetően határozzák meg a dinamikus dupla vesétől egészen az atletikus farig futó vonalak.

Az agilis és hatékony motorok, valamint a sportos futómű – amelynek csillapítási karakterisztikája opcionálisan állítható – nagyszerű menettulajdonságokkal ruházzák fel az autót. Nem mellesleg pedig a BMW 1-hez is megrendelhető a nyolcfokozatú Steptronic Sport sebességváltó.

Miként az egy BMW-től elvárható, a műszerfal a vezetőre fókuszál. Az utasok sem panaszkodhatnak, hiszen igen vonzó atmoszféra veszi körbe őket is. A vezető segítő rendszerek köre a biztonság jegyében mostanra kibővült az opcionális, fékező funkcióval ellátott Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzéssel, valamint az ugyancsak felár ellenében elérhető Parkolóasszisztenssel és Tolatási asszisztenssel is.

2020 végén optimalizált motorok kerültek a motorháztető alá. A 4 hengeres, 2 literes benzinmotor teljesítménye a BMW 120i változatban jelenleg 178 LE (131 kW), a BMW 128ti verzióban pedig 265 LE (195 kW).

Gyártási periódus: 2019-től napjainkig

Motorok: 1,5–2,0 liter (80–225 kW/109–306 LE), 3 és 4 henger

Hosszúság/szélesség/magasság: 4319 mm/1799 mm/1434 mm

BMW használt autók egy BMW márkakereskedés előtt

BMW HASZNÁLT AUTÓK.

BMW M135i xDrive (F40), egy városban haladó autó rézsútos oldalnézetből

BMW 1 M MODELLEK.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.