MARADANDÓ ÉRTÉK.

Újrahasznosítás a BMW-nél.

A BMW már a modellek gyártásának megkezdése előtt megalapozza a hatékony és környezetbarát újrahasznosítás lehetőségét. Az újrahasznosítható szintetikus anyagok és szűkebb anyagválaszték használatával, valamint a különböző anyagok gondos szétválasztásával a BMW biztosítja, hogy járművei gyorsan és könnyedén újrahasznosíthatóak legyenek. Amilyen gazdaságilag megalapozottnak tűnik ez a módszer, legalább annyira környezetbarát is. Egyebek mellett ez is hozzájárult ahhoz, hogy a BMW Group felkerült a Dow Jones Fenntarthatósági Index élvonalába, így a Világ vezető fenntarthatóság-orientált vállalatai között szerepelhet.

Bővebben

KÖRNYEZETBARÁT FELDOLGOZÁS.

A BMW új módszereket teremt a régi járművek újrahasznosítására, melynek folyamatáért külön erre a célra specializálódott, hitelesített vállalkozások felelősek. Az Ön BMW-jének minden egyes részét az ökológiailag és gazdaságilag legoptimálisabb módon dolgozzák fel. A lejárt élettartamú gépjárművekről környezetbarát módon gondoskodnak, mely folyamatnak négy fázisa a jármű ellenőrzött leadása, a bontás előkészítése, a bontás és az újrahasznosítás.

  • A jármű ellenőrzött leadása.
  • Az üzemi folyadékok eltávolítása
  • Bontás
  • A jármű fennmaradó részeinek újrahasznosítása.

DESIGN FOR RECYCLING.

A "Design for Recycling" jegyében a BMW mérnökei olyan tudatossággal tervezik meg a járműveket, hogy azokat - hasznos élettartamuk végéhez közeledve - hatékony és környezetbarát újrahasznosítási technológiák mellett lehessen ártalmatlanítani. Az újrahasznosítás ennélfogva a termékfejlesztési folyamat meghatározó szempontja. Ennek következtében az újrahasznosítást befolyásoló tényezőket, mint az autóelemek formatervezését, az anyagok kiválasztását és a csatlakozástechnikát már a járműtervezés korai fázisában figyelembe veszik.
Az újrahasznosított anyagok használatának hirdetése valamint a minőségbiztosított másodlagos nyersanyagok új autókban való felhasználása egyaránt fontos célkitűzései mérnökeinknek. Ez az, ami kikövezi az utat az anyagok önálló körforgása számára.

A BMW GROUP SZOLGÁLTATÁSAI.

INTELLIGENS ALKATRÉSZEK, ÚJ ÉLETRE HANGOLVA.

A BMW hosszútávú célja az, hogy minimalizálja a járművek környezetre való hatását egész élettartamuk során. Mindemellett, az új gépjárművek gyártása során, már a fejlesztési fázistól kezdődően azon dolgzunk, hogy kikövezzük a jármű későbbi, környezetbarát újrahasznosításának lehetőségét.

  • A környezetvédelmi szempontból elfogadható újrahasznosítás érdekében tett intézkedések.
  • A BMW járművek hatékony újrahasznoítása

A LEJÁRT ÉLETTARTAMÚ JÁRMŰVEK LEADÁSA.

A lejárt élettartamú autó utolsó tulajdonosa vagy utolsó üzemben tartója az autót egy visszavételi ponton vagy egy engedélyezett újrahasznosítási ponton köteles elhelyezni. Itt állítják ki számára az autó forgalomból történő kivonásához szükséges hivatalos bontási igazolást. A BMW által működtetett visszavételi pontok díjmentesen átveszik a lejárt élettartamú, regisztrált BMW járműveket. Az ingyenes visszavételhez a járműnek a következő feltételeknek kell megfelelnie:
A lejárt élettartamú autónak teljesnek, (beleértve a motor, meghajtóegység, karosszéria, katalizátor, elektromos mérőberendezések és egyéb elengedhetetlen alkatrészek meglétét) valamint szennyezőanyagoktól mentesnek kell lennie.