BIZTONSÁGI VISSZAHÍVÁS BMW E46 3 SOROZAT 1997 NOVEMBER ÉS 2000 JÚNIUS KÖZÖTT GYÁRTOTT AUTÓKRA

Mostanában, különféle járműgyártók visszahívják járműveiket, hogy kicseréljék a TAKATA gyártmányú, Non Azide Driver Inflator (NADI) típusú vezetőoldali légzsák modulját, mely felrobbanhat és súlyos sérüléseket vagy halált okozhat.

Érintett járművek
BMW 3 sorozat
Modell E46
Gyártási időtartam: 1997 November – 2000 Június
 

Ha az Ön BMW járművét a fenti időszakban gyártották le, akkor lehet, hogy hibás TAKATA légzsákkal van felszerelve.

Ebben az esetben haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot egy hivatalos BMW kereskedéssel, ahol ellenőrzik, hogy a járműve érintett-e és ha szükséges egyeztetnek egy átvizsgálási időpontot.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ütközés vagy más esemény következtében a járművébe utólagosan beépített légzsák szintén hibás lehet.

Bővebben

Részletek
 

A BMW folyamatosan ellenőrzi a gyártás és a végtermékek minőségét. Ennek során több jel arra mutat, hogy egy ilyen típusú gázgenerátor szigetelése hosszú távon sérülhet. Beszállítónk tudomásunkra hozta a hibára hajlamos gázgenerátorok pontos gyártási periódusát.
 

Az elégtelen szigetelés miatt a gázgenerátor hajtóanyaga nedvességet vehet fel. A hosszú távon rendszeresen ismétlődő magas szintű nedvesedés, majd száradás egy mechanikai igénybevétellel együtt (pl. rossz minőségű út) a hajtóanyag károsodásához vezethet. Ilyen esetben az ütközés során kinyíló légzsákban a gázgenerátor túl nagy belső nyomása a legrosszabb esetben a gázgenerátor felrobbanásához vezethet, a szétrepülő fém alkatrészek pedig – akár halálos – sérüléseket okozhatnak.

Bővebben