BMW e-mobilitás, BMW hatótáv

KOMPROMISSZUMMENTES HATÓTÁV.

KOMPROMISSZUMMENTES HATÓTÁV.

Számunkra a szabadság a határtalan mobilitást jelenti. Szerencsére azok az idők már elmúltak, amikor a tisztán elektromos hatótáv csak arra volt elég, hogy az ember eljusson a legközelebbi szupermarketbe. Az egyre hatékonyabb nagyfeszültségű akkumulátorok jóvoltából az elektrifikált autózás egyértelműen használható alternatíva a mindennapokban, mi több, bármilyen életstílushoz illik. A BMW Charging folyamatosan bővülő nyilvánostöltő-hálózatának köszönhetően pedig Ön nemcsak a legkülönbözőbb szolgáltatók töltőállomásaihoz férhet hozzá, hanem rendelkezésére állnak a BMW elektromos járműveivel kompatibilis nagy teljesítményű – egyebek mellett partnerünk, az IONITY által üzemeltetett – töltőállomások is. Elvégre a világ a fenntarthatóságban gondolkodóknak áll – mostantól pedig egyre inkább azoknak is, akik fenntartható módon kívánnak utazni. Csatlakozzon hát és fedezze fel a BMW elektromos meghajtású és plug-in hibrid járműveinek megnyugtatóan nagy hatótávját.

Bővebben
BMW e-mobilitás, BMW modellkínálat, elektromos autó, plug-in hibrid

AMIKOR ÖN ÚTON VAN BMW ELEKTROMOS VAGY PLUG-IN HIBRID AUTÓJÁVAL.

Ismerkedjen meg a BMW által az utazás merőben új formájával, amely elektrifikált, valamint olyan kényelmes és egyszerű, amennyire csak lehet. Ön immár nyugodtan elindulhat jól megérdemelt vakációjára, illetve ingázhat a munkahelye és az otthona között zéró helyi károsanyag-kibocsátás mellett, valamint a mindennapokban tökéletesen elegendő elektromos hatótáv birtokában. Ily módon hozzájárul ahhoz, hogy mind a jelen, mind a jövő tisztább és élhetőbb legyen. Két példát is felhozunk arra, hogy BMW-vel milyen kényelmes is az elektrifikált autózás.

VAKÁCIÓN AZ ÖN BMW ELEKTROMOS AUTÓJÁVAL.

BMW e-mobilitás, BMW elektromos autó, hatótáv

Tapasztalja meg, hogy milyen is egy vakációs utazás a tisztán elektromos BMW iX3-mal.

Ön már eldöntötte, hogy hol kívánja tölteni a vakációját, sőt már be is pakolta a bőröndöket a tisztán elektromos meghajtással akár 460 kilométert is megtenni képes BMW iX3-asába. Azért, hogy már az első pillanattól kihozza az optimumot elektromos autójából, Ön a My BMW app* segítségével vagy a jármű menüjében már felkészítette a belső teret és az akkumulátort az utazásra. Az „előkondicionálás”-nak nevezett művelet keretében, a háztartási elektromos energiát felhasználva előre beállította a belső tér hőmérsékletét és feltöltötte az akkumulátort, miközben a BMW Wallbox még mindig táplálja a járművét. Mindennek eredményeként elektromos autója ideálisan előkészítve indul útnak, Ön pedig kihasználhatja a maximális hatótáv előnyeit. A töltőállomások közelében található érdekes helyekkel kapcsolatos információk segítségével pedig például eldöntheti azt, hogy a várakozás idejét hol kívánja eltölteni egy kávé társaságában. Miután a poggyászokat bepakolta a több mint 500 literes csomagtérbe, már indulhat is – szinte teljesen hangtalanul, maradéktalanul kiélvezve járművének minden kényelmi szolgáltatását. Út közben néhány nagyon egyszerű trükkel még tovább növelheti a hatótávot. Ennek mikéntjét a Route Ahead asszisztenstől és a BMW Intelligent Personal Assistanttől tudhatja meg. „Hey BMW. How can I increase my range?”* A külső környezeti tényezők – például a külső hőmérséklet – mellett az Ön egyéni vezetési stílusa is hatással van a nagyfeszültségű akkumulátor hatékonyságára és ezzel a hatótáv alakulására. Összességében elmondható, hogy előrelátó és a szélsőségeket kerülő vezetési stílussal hozhatja ki a maximumot az akkumulátorból. Amennyiben például az út bizonyos szakaszain mérsékli a sebességet, számottevő mértékben növelheti a hatótávot. Amint megérkezett a töltőállomáshoz, a BMW Charging Access birtokában egyszerűen és kényelmesen csatlakoztathatja ahhoz BMW iX3-asát és kezdheti meg a töltést. A nagy teljesítményű IONITY töltőállomásokon például az akkumulátor élettartamának szempontjából optimális, 80%-os szintig való feltöltés nagyjából 34 percet vesz igénybe. A töltés végeztével már folytathatja is útját a célja felé – kipufogógázok és káros anyagok kibocsátása nélkül. Egykettőre meg is érkezik megérdemelt pihenésének zöld és kellemes vidéki helyszínére – abban a tudatban, hogy BMW iX3-asával ugyanilyen környezetbarát és pihentető lesz majd a hazaút.


*Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

INGÁZÁS AZ ÖN PLUG-IN HIBRIDJÉVEL.

BMW Elektromobilitás, BMW plug-in hibrid, hatótáv

Tapasztalja meg, hogy milyen is naponta ingázni a plug-in hibrid BMW 330e Limousine-nal.

Ön sokféleképpen eljuthat a munkahelyére. Viszont e módok közül csak kevés jár zéró helyi károsanyag-kibocsátással, különösen akkor, ha a megteendő távolság több mint 20 kilométer. A BMW plug-in hibridek könnyedén megfelelnek e kihívásnak – hiszen például a BMW 530e Limousine tisztán elektromos hatótávja 66 kilométernél is több. Már az indulás előtti este a BMW Wallboxhoz csatlakoztathatja plug-in hibrid autóját, előre, pontosan meghatározva azt, hogy az utastér mikorra legyen felfűtve, az akkumulátor pedig feltöltve. Az „előkondicionálás”-nak nevezett művelet keretében, a háztartási elektromos energiát felhasználva előre beállíthatja a belső tér hőmérsékletét és feltöltheti az akkumulátort. Ez azt jelenti, hogy a járművet ideálisan felkészítheti az utazásra, valamint, hogy a teljes hatótáv a rendelkezésére áll majd. Már csak a fentiek miatt is ajánlott a napi feltöltés. A munkahelye közelében egyszerűen találhat nyilvános töltőállomást a BMW Charging digitális szolgáltatásainak segítségével, de a váltóáramú (AC) töltés lehetőségével is élhet az Ön munkáltatója által a rendelkezésére bocsátott Mode 3 töltőkábellel. Ön bármikor rápillanthat plug-in hibrid járművének töltésére és státuszára a MyBMW applikáció* segítségével. Miután hazaért a munkából, egyszerűen csak kösse rá újra BMW 530e Limousine-ját a BMW Wallboxra, azután élvezze nyugodtan az este hátralevő részét – úgy, hogy közben már alig várja, hogy másnap ismét emissziómentesen mehessen munkába.

*Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app – amely előreláthatólag 2020 novemberétől lesz elérhető Magyarországon – funkciókínálata eltérhet az itt említettől. Részletes információkat a www.bmw.de weboldalon talál.

GY. I. K.: A LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK ÉS AZ AZOKRA ADOTT VÁLASZOK.

 • Milyen tényezők vannak hatással BMW elektromos autóm, illetve plug-in hibridem akkumulátorára?
  BMW e-mobilitás, BMW hatótáv, Gy. I. K.

  Az akkumulátor teljesítménye és energiatároló képessége (kapacitása) nagyban függ a külső hőmérséklettől. Amint azt Ön valószínűleg már megtapasztalta a mobiltelefonja esetében, az akkumulátor teljesítménye hidegben és nagy melegben korlátozott. A hőmérsékleti viszonyok ilyetén hatása nagyban mérsékelhető optimalizált üzemeltetési stratégiák alkalmazásával. Egyébként tudta, hogy az akkumulátorkapacitás sokat elárul a várható hatótávról? A hőmérséklet mellett az olyan tényezők is befolyásolják a hatótávot, mint az éppen használatban lévő elektromos berendezések – például a klímaberendezés –, a jármű terhelése vagy az Ön vezetési stílusa.

 • Hogyan készíthetem fel legjobban BMW elektromos autómat, illetve plug-in hibridemet a soron következő útra?

  Annak érdekében, hogy már az elindulás pillanatától kihozhassa járművéből a maximumot, ajánlatos előkondicionálni az akkumulátort és a belső teret. Mivel mind a hűtéshez, mind a fűtéshez elektromos energia szükséges, érdemes a műveletet akkor végrehajtani, amikor a jármű töltés alatt áll. Önnek a My BMW applikációval* vagy magában a jármű menüjében csak meg kell határoznia az indulási időt, illetve az előkondicionálás paramétereit. Amint tehát eljön az indulás ideje, az akkumulátor eléri ideális üzemi hőmérsékletét és az utastéri klíma is optimális lesz.


  *Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

 • A vezetési stílusom miként befolyásolja BMW elektromos autóm, illetve plug-in hibridem hatótávját?

  Ahogy a hagyományos hajtási rendszerrel ellátott járművek esetében is, a vezetési stílus az elektromos autóknál is jelentős befolyással van a hatótávolságra. Általános szabályként elmondható, hogy előrelátó, nyugodt és a szélsőségeket kerülő vezetési stílussal optimalizálható a hatótáv. Például azzal, hogy autópályán 130 km/óra helyett 110 km/órával halad, jelentősen megnövelheti a hatótávot. A rekuperáció, azaz az energiavisszanyerési folyamat során – amely akkor veszi kezdetét, amikor Ön elveszi a lábát a gázpedálról – a mozgási energia villamos energiává alakul át, amely az akkumulátorban tárolódik. Ilyenkor tehát a hatótávolsághoz újabb kilométerek adódnak hozzá.

 • Mi történik akkor, ha az úti célom kívül esik a hatótávon?

  Ekkor kerülnek képbe a Connected Charging intelligens digitális szolgáltatásai: elektromos autójának navigációs térképén, az útvonalán ilyen esetben automatikusan megjelenik egy töltési lehetőség. Plug-in hibrid járművében a rendszer többféle töltési lehetőséget is felkínál, amelyek közül Ön kiválaszthatja a megfelelőt.

BMW e-mobilitás, BMW EfficientDynamics

BŐVEBBEN AZ EFFICIENT DYNAMICS-RŐL.

BMW e-mobilitás, BMW elektromos autó

BŐVEBBEN A BMW i MODELLEKRŐL.

BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid

BŐVEBBEN A BMW PLUG-IN HIBRID MODELLEKRŐL.

BMW e-mobilitás, BMW fenntarthatóság

BŐVEBBEN A FENNTARTHA-TÓSÁGRÓL.

BMW e-mobilitás, áttekintés, BMW e-mobilitás

VISSZA AZ ÁTTEKINTÉS-HEZ.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.
 
 
 
  

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és СО₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.
  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.