STRESSZMENTES PARKOLÁS.

Intelligens parkolás.

Ön immár nemcsak a BMW-jével tett utazásokat várhatja majd örömmel, hanem a parkolást is – a BMW ConnectedDrive intelligens parkolást segítő rendszereinek köszönhetően. Az Ön BMW-je minden parkolási helyzetben hatékony segítséget nyújt azzal, hogy egyszerűbbé, gyorsabbá és kevesebb erőfeszítést kívánóvá teszi a manőverezést.

Bővebben

Tolatókamera.

A tolatókamerának köszönhetően Ön még azokon a dolgokon is rajta tarthatja a szemét, ami a háta mögött van. A nagy látószögű lencsével ellátott kamera jóvoltából a központi kijelzőn nagy felbontásban, színesben, optimális látószögből jelenik meg minden akadály. Interaktív segédvonalak tájékoztatják Önt arról, hogy a parkolóhely elég nagy-e a jármű számára, megkönnyítve ezzel az adott parkolási műveletet. Amikor Ön vontatmányt rögzít az autóhoz, a tolatókamera kibővített nagyítás (zoom) funkciója siet a segítségére. Így tehát semmi nem kerüli majd el az Ön figyelmét.
Bővebben

Távvezérlésű parkolás.

A távvezérlésű parkolás funkció képessé teszi a BMW-jét arra, hogy Ön helyett hajtsa végre a parkolási műveletet. Miután Ön már kiszállt a járműből, az magától beáll a szűk parkolóhelyre vagy garázsba, illetve kitolat onnan. Önnek mindehhez csak aktiválnia kell a távvezérlésű parkolást a BMW Display kulcs megnyomásával. A parkolássegítő rendszer (PDC), a parkoló-asszisztens és a Surround View érzékelői a teljes parkolási műveletet végig nyomon kísérik. A távvezérélésű parkoláshoz a járművet egyenesen, a parkolóhellyel vagy a garázzsal szemben, középre kell beállítani. A parkolási manőver során a vezető szükség esetén leállíthatja az autót. A parkolási művelet befejezése után a motor a kulccsal állítható le. Induláskor a motor szintén a kulccsal indítható el. A parkolóhelyről való kitolatás során a jármű automatikusan tartja az egyenes irányt.
Bővebben

Surround View.

Nézze új szemmel a dolgokat: a Surround View 270 fokos panorámanézetet biztosít az Ön számára. Ezzel jelentősen javítja a járműből való kilátást, különösen rosszul belátható kihajtóknál vagy szűk parkolóhelyeken. Mindezt a külső tükrök házában lévő kamerák, valamint a tolatókamera együttműködése teszi lehetővé. Mindemellett az autó elejébe, a jobb és a bal oldalra beépített egy-egy kamera veszi az oldalt zajló eseményeket, a képük pedig a központi kijelzőn jelenik meg. Mindez lehetővé teszi az Ön számára, hogy idejében észlelje a keresztező forgalmat, és ennek megfelelően reagáljon.
Bővebben

Parkolássegítő rendszer.

A szűk helyeken való parkolás és manőverezés mostantól nem lehet probléma az Ön számára. A parkolássegítő rendszer (PDC) előre és hátra beépített ultrahangos érzékelői felmérik az autó távolságát az esetleges akadályoktól. A rendszer akusztikus jelzéssel figyelmezteti Önt, emellett a központi kijelzőn is megjeleníti az akadályokat. A rendszer automatikusan bekapcsol, ha 80 cm-nél közelebb lévő mozgó, illetve 30 cm-nél közelebb lévő mozdulatlan akadályt észlel.
Bővebben
 • Előfeltételek/elérhetőség

  Elérhetőség:

  • a funkció egyes BMW modellekhez való elérhetőségével kapcsolatos, részletesebb információkért kérjük, keresse fel a www.bmw.hu weboldalon lévő konfigurátort

   

  • a távvezérlésű parkolás funkció jelenleg kizárólag a BMW 7-es sorozathoz, a BMW 6-os Gran Turismohoz, a BMW 5-ös Limousinehoz és a BMW 5-ös Touringhoz   érhető el

PARKOLÓ-ASSZISZTENS.

Pihentető parkolás. A parkoló-asszisztens mindent megkönnyít – ideértve a megfelelő méretű parkolóhely megtalálását is. Amikor Ön legfeljebb 35 km/órás sebességgel, maximum 1,5 méteres oldaltávolságot tartva elhalad az út szélén parkoló autók mellett, a rendszer felméri a lehetséges, a haladási iránnyal párhuzamos vagy arra merőleges parkolóhelyeket – függetlenül attól, hogy aktiválva van-e. Ezek után csak ki kell választania egyet a találatok közül, majd le kell nyomnia, és nyomva kell tartania a parkoló-asszisztens gombját – ezek után BMW-je magától kiválasztja a megfelelő sebességfokozatot, elvégzi a kormányzás feladatát, valamint automatikusan ad gázt vagy fékez. A parkolóhely-keresés és a manőverezés alatt a művelettel kapcsolatos információk a központi kijelzőn jelennek meg.

LELJE ÖRÖMÉT MINDEN MEGTETT KILOMÉTERBEN.

Intelligens vezetés.

Maradjon mindvégig kipihent utazásai során. Mostantól nyugodtan bízza rá magát a BMW ConnectedDrive vezetőt segítő rendszereire, amelyek megkönnyítik a dugókból való kijutást, szükség esetén megtartják a biztonságos követési távolságot és reagálnak a veszélyes helyzetekre. Élvezze hát a biztonság megnyugtató érzését a BMW-jében.

Bővebben

Torlódásasszisztens.

Dőljön hátra, és hagyja a BMW-jére, hogy tartsa a lépést a forgalommal. A torlódásasszisztens Európában és az Egyesült Államokban leveszi a terhet az Ön válláról, amikor az autópályán monoton helyzetek adódnak. Amikor sűrű forgalomban, legfeljebb 40 km/órás sebességgel halad, a rendszer hagyja Önt együtt „hullámzani” a forgalommal, így pihentető módon küzdheti le a torlódásokat. A rendszer automatikusan tartja a kívánt követési távolságot az elöl haladó járműtől, önműködően szabályozza a sebességet – és akár álló helyzetre is fékezi a járművet –, valamint aktív módon veszi ki a részét a kormányzásból. Autója tehát képes tartani a sávját – ameddig Ön legalább az egyik kezét a kormánykeréken tartja.
Bővebben

Kormányzás és sávtartó asszisztens.

A torlódásaszisztenst is magában foglaló kormányzás- és sávtartó asszisztens arra hivatott, hogy monoton közlekedési viszonyok között nyújtson támogatást a vezetőnek. 0 és 210 km/órás sebesség között a rendszer automatikusan kormányozza a járművet, és mindig a sáv közepén tartja azt. Az ultramodern kormányzási funkció többféle felderítő radarrendszert és egy sztereó kamerát alkalmaz. A rendszer a sávfelfestések, valamint az elöl haladó jármű alapján – ha van ilyen – pozícionálja magát. A funkció automatikusan tartja a kívánt követési távolságot az elöl haladó járműtől, és egészen álló helyzetig szabályozza az autó sebességét, mindemellett aktív támogatást nyújt a kormányzásban. A kormányzás- és sávtartó asszisztens egy új jelentős mérföldkő a magas szinten automatizált vezetés felé vezető úton. Noha a rendszer teljesen önállóan is képes irányítani az autót, a törvényi előírások szerint a vezetőnek továbbra is a kormányon kell tartania mindkét kezét. Ha a vezető nem tartja magát ehhez az előíráshoz, az érzékelők felismerik ezt, és a rendszer bizonyos idő eltelte után akusztikus figyelmeztetést bocsájt ki. A figyelmeztetést követően a rendszer stand-by (készenléti) módba vált. Ugyanez a helyzet akkor is, ha a vezető sávváltási szándékkal bekapcsolja az irányjelzőt, vagy akkor, ha a rendszer működéséhez szükséges követelmények nem állnak fenn, például azért, mert a sáv túl szűk.
Bővebben

Aktív védelem.

Minden veszélyhelyzetre megfelelő válasz érkezik: kritikus helyzetben az aktív védelem számos óvintézkedést tesz az Ön és utasai védelmének érdekében – például megfeszíti a biztonsági öveket, függőleges helyzetbe állítja az üléstámlákat, valamint bezárja az ablakokat és a napfénytetőt. A baleset bekövetkezte után a rendszer automatikusan állóra fékezi a járművet, megakadályozandó a járulékos ütközéseket. Mindemellett ott az éberségfigyelő asszisztens, amely a veszélyes helyzetek elkerülése érdekében pihenő beiktatását javasolja Önnek.
Bővebben

Sávelhagyásra figyelmeztető jelzés.

Mindig tartsa az irányt. A kameraalapú ütközésveszélyre figyelmeztető jelzést is magában foglaló sávelhagyásra figyelmeztető jelzés kb. 70 km/órás sebességtől kezdődően, nagyjából 50 méteres távolságból érzékeli a sávfelfestéseket. Amennyiben Ön anélkül hajt rá a bal vagy a jobb oldalon lévő sávelválasztó vonalakra, hogy bekapcsolná az irányjelzőt, a rendszer a kormány enyhe rezegtetésével figyelmezteti. A kameraalapú ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés felismeri az elöl haladó járműveket, és figyelmezteti Önt, ha túlságosan kicsi a követési távolság, illetve, ha akut ütközésveszély áll fenn. Mindennek köszönhetően Ön idejében reagálhat, és ezzel elkerülheti a baleseteket.
Bővebben

Sávváltásra figyelmeztető jelzés.

BMW-je éberen őrködik az Ön biztonsága felett. Amikor egy másik jármű közeledik nagy sebességgel hátulról, vagy az éppen a holttérben tartózkodik, a sávváltásra figyelmeztető jelzés segít Önnek a helyzet felismerésében. Amennyiben egy másik jármű halad Ön mellett a szomszédos sávban, a radarérzékelőkből érkező jelek alapján a rendszer a külső tükrökben lévő szimbólumok segítségével figyelmeztet. Ha Ön a figyelmeztetés ellenére is bekapcsolja az irányjelzőt, a kormánykerék vibrálni, a szimbólum pedig villogni kezd.
Bővebben

Driving Assistant/Driving Assistant Plus.

Dőljön hátra, és hagyja a BMW-jére, hogy tartsa a lépést a forgalommal. A torlódásasszisztens Európában és az Egyesült Államokban leveszi a terhet az Ön válláról, amikor az autópályán monoton helyzetek adódnak. Amikor sűrű forgalomban, legfeljebb 60 km/órás sebességgel halad, a rendszer hagyja Önt együtt „hullámozni” a forgalommal, így pihentető módon küzdheti le a torlódásokat. A rendszer automatikusan tartja a kívánt követési távolságot az elöl haladó járműtől, önműködően szabályozza a sebességet – és akár álló helyzetre is fékezi a járművet –, valamint aktív módon veszi ki a részét a kormányzásból. Autója tehát képes tartani a sávját – ameddig Ön legalább az egyik kezét a kormánykeréken tartja.
Bővebben
 • Előfeltételek/elérhetőség

  Elérhetőség:

  • a torlódásasszisztens – amely 2013 decembere óta érhető el számos BMW modellhez – eleinte csak az európai és USA-beli autópályákon használható
   
  • az egyes BMW modellekhez való elérhetőséggel kapcsolatos, részletesebb információkért kérjük, keresse fel a www.bmw.hu weboldalon lévő konfigurátort
   
  • a torlódásasszisztens funkcióval ellátott kormányzás- és sávtartó asszisztens kizárólag a BMW 7-es sorozathoz érhető el

AKTÍV SEBESSÉGSZABÁLYOZÓ AUTOMATIKA STOP&GO FUNKCIÓVAL.

Tartja a biztonságos követési távolságot, így Önt kevesebb stressz éri menet közben. A Stop&Go funkcióval ellátott aktív sebességszabályozó automatika, amely magában foglalja a fékezés funkcióval ellátott túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzést, mindig megbízható támogatást nyújt Önnek. A radarérzékelők folyamatosan figyelik a forgalmi sávot, és a rendszer a tőlük kapott adatok alapján szabályozza a sebességet, valamint tartja a követési távolságot az elöl haladó járműtől. Amint az útpálya ismét felszabadul, a rendszer automatikusan újra felgyorsítja az autót. A túl kis követési távolságra figyelmeztető jelzésnek köszönhetően Ön mindig biztonságosan vezethet – még akkor is, ha a sebességszabályozó automatika éppen nincs bekapcsolva. Amennyiben az elöl haladó jármű hirtelen erősen fékez, a rendszer előbb optikai, majd akusztikus jelzéssel figyelmeztet. Amennyiben Ön ennek hatására sem fékez, a BMW-je magától lép közbe, és fékezni kezd.

 • Előfeltételek/elérhetőség

  Elérhetőség:

  • a torlódásasszisztens – amely 2013 decembere óta érhető el számos BMW modellhez – eleinte csak az európai és USA-beli autópályákon használható
   
  • az egyes BMW modellekhez való elérhetőséggel kapcsolatos, részletesebb információkért kérjük, keresse fel a www.bmw.hu weboldalon lévő konfigurátort

LEGYEN MINDEN SZEM ELŐTT.

Intelligens látás.

Bárhová is vezessen az útja, nem árt, ha mindenen rajta tartja a szemét. Az innovatív látást segítő technológiák jóvoltából ez egyáltalán nem ördöngösség. E rendszerek hasznos támogatást nyújtanak Önnek nehezen átlátható viszonyok között, és a lehető legjobb látást garantálják éjszakai vezetésnél. Lásson többet a BMW-je segítségével.

Bővebben

Sebességhatár-kijelzés előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel.

Az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel ellátott sebességhatár-kijelzés a műszerfalon, valamint a Head-Up Display-en (amennyiben a jármű rendelkezik ilyennel) tájékoztatja Önt az aktuális sebességkorlátozásokról, valamint az előzési tilalomról. A rendszer részét képező különleges kamera folyamatosan figyeli a megfelelő közlekedési jelzéseket. A külső visszapillantó tükör házába épített kamera pontosan azonosítja a különféle piktogramokat is (teherautók, nyerges vontatók stb.). Így tehát Ön teljes figyelmét az útnak és a forgalomnak szentelheti.
Bővebben

BMW Night Vision.

Forradalmasított éjszakai vezetés: a Dynamic Light Spot funkcióval ellátott BMW Night Vision segít Önnek a veszélyes helyzetek felismerésében. Egy hőkép-alkotó kamera sötétben felismeri a gyalogosokat és az állatokat, és közvetlenül a központi kijelzőn jeleníti meg őket. Mindemellett különálló, erős irányfénnyel meg is világítja azokat. Mindennek eredményeként Ön éjszaka is tiszta képet kap a fontos dolgokról. Az irányfény hatásosan hívja fel a figyelmet a gyalogosokra és az állatokra.
Bővebben

Távolságifényszóró-asszisztens.

Több fény, nagyobb biztonság. A távolságifényszóró-asszisztens automatikusan gondoskodik távolsági és a tompított fények váltogatásáról, amikor Ön éjszaka vezeti BMW-jét. Egy, a belső visszapillantó tükör mellett elhelyezett kamera figyeli folyamatosan a forgalmat, és amint az 1000 méteres távolságig bármilyen fényforrást érzékel, a rendszer azonnal akcióba lép. A látási viszonyok függvényében az asszisztens önműködően dönti el, hogy mikor kapcsolja fel ismét a reflektort.
Bővebben

BMW Selective Beam.

A BMW Selective Beam még kényelmesebbé és biztonságosabbá teszi az éjszakai autózást. A rendszer kitűnően világítja meg az utat, anélkül, hogy elvakítaná a többi vezetőt. A rendszer érzékeli a többi közlekedőt, és kitakarja azokat a távolsági fényszóró nyalábjából. A fényszóró 400 méteres hatótávolságának köszönhetően korán észlelhetők a kockázatok.
Bővebben

BMW HEAD-UP DISPLAY.

Mindig tudni fogja majd, hogy merre kell kanyarodnia. És ez még nem minden. Miközben Ön az utat figyeli, a teljes színspektrumú BMW Head-Up Display az összes fontos adatot közvetlenül a látóterébe vetíti: ezek közé tartoznak például a pillanatnyi sebesség, az ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer jelzései, a sebességhatárok, valamint az ellenőrző üzenetek. Az pedig, hogy tekintetének nem kell folyamatosan vándorolnia az út és a műszerfal között, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi az utazást.

 • Előfeltételek/elérhetőség

  Elérhetőség:
  • a szóban forgó modellekkel kapcsolatos további információkat a www.bmw.hu weboldalon lévő konfigurátorban találja meg