AZ M PERFORMANCE CSALÁD. INTENZÍVEBB VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Kifinomult dizájn, rendkívüli képességekkel rendelkező erőforrás, magával ragadó dinamizmus. Tovább finomított dizájn.

Bmw MPerformance
AZ M PERFORMANCE CSALÁD. INTENZÍVEBB VEZETÉSI ÉLMÉNY.Kifinomult dizájn, rendkívüli képességekkel rendelkező erőforrás, magával ragadó dinamizmus. Tovább finomított dizájn.

A BMW M GmbH exkluzív termékeinek tekinthető M Performance modellek saját BMW sorozatuk legjobb tulajdonságait a BMW M dinamizmust hordozó génjeivel ötvözik, és ily módon lényegében önálló kategóriát képeznek. A sportos karakter, a mindennapi használhatóság és a kényelem kompromisszumoktól mentes kombinációját minden egyes M Performance modell tökélyre viszi: a kompakt BMW M140i-től a sokoldalú X modelleken át a különleges BMW M760Li xDrive-ig kiemelkednek a mezőnyből annak köszönhetően, hogy egészen egyedi módon értelmezik a fokozott intenzitású vezetési élményt.

BMW M140i 5 ajtós :
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 8,7–8,8
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 198,0–200,0

BMW M140i (3 ajtós) :
Kombinált fogyasztás: 8,7–8,8 l/100 km
Kombinált CO2-kibocsátás: 198,0–200,0g/km

Bővebben

BMW M240i Coupé :
Kombinált fogyasztás: 8,7–8,7 l/100 km
Kombinált CO2-kibocsátás197-198 g/km

BMW X4 M40i:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 10,5–11,0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 237,0–249,0

Bővebben

EGY KÜLÖN KATEGÓRIA.

Az M Performance a színtiszta sportosság, az abszolút csúcsteljesítmény és az egyedülálló kényelem tökéletes szintézisét valósítja meg. Az eredmény: a BMW M által inspirált, adrenalinnal csordultig töltött M Performance modellek által nyújtott, kompromisszumokat nem ismerően sportos vezetési élmény. Ismerkedjen hát meg a film segítségével az M Performance izgalmasan vonzó világával. A világgal, amely valósággal magába szippantja majd Önt.

Bővebben

BMW X5 M50d :
Kombinált fogyasztás: 8,4–9,1 l/100 km
Kombinált CO2-kibocsátás: 220-238 g/km

BMW X6 M50d :
Kombinált fogyasztás: 9,2–9,7 l/100 km
Kombinált CO2-kibocsátás: 240–253 g/km

Bővebben

AZ M PERFORMANCE MODELLEK DIZÁJNJA.

Az M Performance modellek alapfelszereltségként kapják meg az M Sport csomagot, amely az M Sport futómű mellett magában foglalja az M aerodinamikai csomagot. Utóbbi tartalmazza az első kötényben elhelyezett, a motor hatékonyabb hűtését szolgáló, megnövelt méretű légbeömlő nyílásokat, valamint a kontrasztos színű hátsó diffúzorbetétet is. Mindezzel azonban nem merülnek ki az M Performance modellek erényei. Kívül és belül egyaránt számos olyan exkluzív elem található, amely kiemeli őket sorozattársaik közül. Mind optikai, mind pedig műszaki értelemben olyan járművekről van szó, amelyek tökéletesen megállják a helyüket a mindennapokban – úgy, hogy egyúttal garantálják az adrenalinszint-növekedést is. E modellek tehát szűkítik az egyes sorozatok csúcsmodelljei, valamint a BMW M GmbH nagy teljesítményű járművei közötti rést.

STÍLUSOSAN ÉS SPORTOSAN. EXKLUZÍV RÉSZLETEK.

Dizájnjegyek elöl.

Az M Performance modellek összetéveszthetetlen dizájnjegyei közé tartoznak például az első kötényben elhelyezett, jellegzetes színre fényezett díszbetétek is.
Bővebben

Jellegzetes színűre fényezett vesék.

A vesék jellegzetes színűre fényezett elemei igazi látványosságok. A BMW M760Li xDrive ezzel a színnel a veséket emeli ki, a BMW M550i xDrive-on az a vesék stílusos keretén tűnik fel, a BMW X4 M40i esetében pedig ez a bizonyos szín a vesék hosszanti elemeit ékesíti.
Bővebben

Exkluzív könnyűfém keréktárcsák.

Bizonyos M Performance modellek exkluzív stílusú, a modellcsaládra jellemző színre fényezett könnyűfém keréktárcsákat kap. E különleges módon kifejlesztett M Performance keréktárcsák a maguk lenyűgöző méreteivel a legnagyobbak az adott modellhez elérhető kerekek közül.
Bővebben

M-logó a sárhányón.

A modelltől függően Sötét króm vagy Cerium szürke színű M-logó elegáns módon közli a szemlélővel, hogy egy M Performance modell előtt áll.
Bővebben

Jellegzetes színre fényezett külső tükörházak.

A hajlított külső tükörházak modelltől függően Ferric szürkére vagy Cerium szürkére fényezettek. A tükörházak aerodinamikus formájukkal alig állnak a légáramok útjába.
Bővebben

Kipufogóvégek mindkét oldalon.

Az M Performance modellek azonnal felismerhetők arról is, hogy hátul mindkét oldalon láthatók rajtuk kipufogóvégek, amelyeket az adott modellhez terveztek. Az eredmény: erőt sugárzó far.
Bővebben

Modellmegjelölés a faron.

A hátul elhelyezett, speciális, jellegzetes színű, „M” logóval ellátott modellmegjelölés egyértelműen utal az M Performance és a BMW M modellek közötti közeli rokonságra.
Bővebben

Modellmegnevezéssel ellátott ajtóküszöbök.

Az M Performance modellek vezetőjét és utasát a modell megnevezését viselő ajtóküszöbök köszöntik. A BMW M760Li xDrive esetében ez az üdvözlés különösen stílusos formát ölt: esetében a modellmegnevezést „V12” felirat helyettesíti.
Bővebben

Modellmegnevezés a műszerfalon.

A modellmegnevezéssel ellátott műszeregység felkelti vágyat az autó által tartogatott vezetési élmény kiaknázására. A képen szereplő BMW M760Li xDrive esetében az említett M Performance-jellegzetességet 330 km/óráig kalibrált kilométeróra egészíti ki.
Bővebben

BMW X5 M50d :
Kombinált fogyasztás: 8,4–9,1 l/100 km
Kombinált CO2-kibocsátás: 220-238 g/km

BMW X6 M50d :
Kombinált fogyasztás: 9,2–9,7 l/100 km
Kombinált CO2-kibocsátás: 240–253 g/km

Bővebben

AZ M PERFORMANCE MODELLEK MOTORJAI.

Az M Performance modelleket erőteljes motorokkal látják el, amelyek az adott modellsorozaton belül a leghatékonyabbak közé tartoznak. Az egyes modellek egyik legfőbb vonzerejét minden esetben ezek a motorok jelentik. A BMW 1-es és 2-es sorozatok esetében például kizárólag az M Performance modellek kapnak hathengeres erőforrást. A nyolc henger, valamint a lenyűgöző, 4,0 másodperces 0–100-as sprintidő vérbeli válogatott atlétává avatják a BMW M550i xDrive modellt. Ha pedig mindez nem lenne elég: a BMW M550d xDrive világújdonságként négy darab turbófeltöltővel ellátott soros 6 hengeres M Performance TwinPower Turbo dízelmotorja extrém módon sportos gyorsulási adatokkal ruházza fel az autót. Határtalan vezetési élményt ígér a BMW X3 M40i is, amelynek legújabb generációs soros 6 hengeres M Performance TwinPower Turbo motorja 360 lóerőt (265 kW) és 500 Nm-nyi nyomatékot termel. A BMW X4 M40i alumínium motorja kovácsolt acélból készült forgattyús tengelyt, valamint a jelenlegi BMW M3 és M4 modellek nagy teljesítményű erőforrásaiból átvett komponenseket állít csatasorba. A kínálat egyetlen V12-es, 610 lóerőt előállító benzinmotorja egyedülálló kiváltság – ami a BMW M760Li xDrive modellt illeti. Olyan lenyűgöző erőforrásokról van szó, amelyek az általuk biztosított menetteljesítményeket bizsergetően izgalmas, érzelmeket keltő hanggal festik alá.

BMW X3 M40i :
Kombinált fogyasztás: 10,6–11,0 l/100 km
Kombinált CO2-kibocsátás: 240–250 g/km

BMW M550d xDrive Limousine :
Kombinált fogyasztás: 7,2–7,7 l/100 km
Kombinált CO2-kibocsátás: 190–200 g/km

BMW M550d xDrive Touring :
Kombinált fogyasztás: 7,5–7,9 l/100 km
Kombinált CO2-kibocsátás: 197–208 g/km

Bővebben

AZ M PERFORMANCE MODELLEK DINAMIZMUSA.

Egyedülálló dinamizmus és nagyszerű mindennapi használhatóság – az M Performance modellek kompromisszumoktól mentes vezetési élménnyé alakítják a látszólag egymásnak ellentmondó tulajdonságokat. A BMW M GmbH szerteágazó technológiabeli tudása és innovációs ereje közvetlenül áramlott a fejlesztésbe, aminek eredménye a lenyűgözően precíz menettulajdonságokban mutatkozik meg. Az M Performance modellek dinamikai jellemzőit nagy gondossággal, a sportosság legmesszemenőbb figyelembevételével az illető jármű karakteréhez szabták. Az eredmény tökéletesen lemérhető a kanyarokban mosolyra húzódó szájakból.

 • Fokozott tapadás: BMW xDrive

  Az M Performance modellek alapfelszereltségként tartalmazzák vagy opcionálisan rendelhető meg hozzájuk a BMW xDrive intelligens összkerék-meghajtási rendszer. A rendszer folyamatosan, a súrlódási együttható alapján újraosztja a hajtási nyomatékot a négy kerék között. A BMW xDrive jóvoltából a dinamizmus, a tapadás és az agilitás minden helyzetben számottevően fokozódik. Az M Performance járművekkel szemben a dinamizmus terén állított követelmények miatt a rendszert úgy hangolták, hogy nagyobb szerep jusson a hátsó kerekeknek, kidomborítandó a sportos karaktert.

 • Sportosra hangolva: futómű

  Annak érdekében, hogy az egyedülálló motorteljesítményből lenyűgöző és tekintélyt parancsoló dinamizmus legyen, az M Performance modellek felfüggesztéseinél speciális beállításokat alkalmaznak. Ezek között ott vannak például az egyedileg konfigurált rugózási és csillapítási rendszerek, valamint az első tengely speciális elasztokinematikai elemei. A BMW X5 M50d és a BMW X6 M50d esetében a dinamikus lengéscsillapító-ellenőrzéssel ellátott adaptív futómű gondoskodik a jármű precíz kézben tarthatóságáról. A BMW 760Li xDrive-ot ellátták az Executive Drive Pro futóműszabályozó-rendszerrel, amelyet kifejezetten a jármű sportos karakteréhez igazítottak: rendszer magában foglalja az elektromechanikus oldaldőlés-mérséklő funkciót, amely egyedülállóan sportos menettulajdonságokkal ruházza fel a limuzint.

 • A precíz manőverezhetőségért: kormányzás

  Az M Performance modellek egyedülálló kormányzási érzetet nyújtanak. A manővereket kísérő precíz visszajelzések, valamint a simán, mindenfajta erőlködés nélkül bevehető szűk kanyarok felkeltik a vágyat a még sportosabb vezetés iránt. A szervorásegítés mértékét, valamint a kormányvisszatérítő erőt minden egyes modell esetében áthangolták. A BMW M760Li xDrive-ot ellátták még az alapfelszereltség részét képező integrált aktív kormányzással is, amelynek feladata az agilitás és a menetbiztonság növelése. A BMW X4 M40i pedig egyike azoknak az M Performance modelleknek, amelyeket speciálisan hangolt változó áttételű sport kormányművel szerelnek fel, amely az útról ékező visszajelzések optimalizálásával még pontosabbá teszi a kormányzást.

 • Színtiszta teljesítmény: gumik és fékek

  Az M Performance modelleket a kapható legnagyobb méretű M keréktárcsákkal szerelik fel. Bizonyos modellek esetében a keréktárcsákon különlegesen hangolt Performance gumiabroncsok feszülnek. Esetükben extrém módon kopásálló szálak gondoskodnak az abroncsszerkezet lehető legnagyobb stabilitásáról és biztosítják a maximális mértékű tapadást még dinamikusan vett kanyarokban is. Egyedülállóan kiváló fékezési jellemzőiket minden esetben az adott modellhez elérhető legnagyobb tárcsákat alkalmazó fékrendszerek teszik még tökéletesebbé. Számos M Performance modell – például a BMW M240i vagy a BMW M550i xDrive – alapáron kapja meg az M Sport fékeket, amelyeknek köszönhetően azok igen határozott módon fékezhetők állóra.

BMW M PERFORMANCE ALKATRÉSZEK.

Jóllehet, a BMW M GmbH szakemberei tökéletesen összefogott, integráns módon alakították ki a különlegesen dinamikus járművek és az M Performance modellek koncepcióját, a BMW M Performance alkatrészek közül számos elérhető más BMW és BMW M modellekhez is az aerodinamika, a hajtáslánc, a műszerfal és a futómű kategóriákban. A kivételesen lenyűgöző hangzástól a teljesítménynövelő Power Kitig Ön minden egyes tartozékkal egyértelműen állást foglalhat a sportos vezetési élmény mellett.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.