ÁTTEKINTÉS

2013-as megjelenése óta a BMW 4 a semmi máshoz nem hasonlítható esztétikum és a sportos dinamizmus megtestesítője. A sorozat általános koncepcióját a modern benzines és dízel erőforrások teszik teljessé. A BMW 4 Coupé elődje a BMW 3 Coupé volt, amely a klasszikus sportlimuzin még agilisabb, elkülönült verziójaként került a piacra 1990-ben.

 

Az elődjénél hosszabb és szélesebb második generációt még expresszívebb és magabiztosabb dizájn jellemezte. A jármű minden aspektusát – így például az esztétikumát, illetve az izgalmasan sportos menettulajdonságait – tekintve még nagyszerűbbé vált, amivel ráirányította a figyelmet a BMW remek stílusérzékére. A BMW 4 ma háromféle karosszériaváltozatban, azaz Coupéként, Cabrióként és Gran Coupéként érhető el. A generációk közös vonása az exkluzív dizájnban, a kitűnő minőségű belső térben és az erőteljes motorokban megnyilvánuló prémium karakter.

Bővebben

5 ÉRV A BMW 4 MELLETT

  • 01 Különleges, exkluzív dizájn
  • 02 Kivételes dinamizmus
  • 03 Acélos teljesítményű motorok, amelyeknek csúcsán a 431 lóerős M TwinPower Turbo 6 hengeres egység áll
  • 04 Rugalmas járműkoncepció: Coupé, Cabrio vagy Gran Coupé
  • 05 A legjobb hálózati összeköttetések a BMW ConnectedDrive jóvoltából
BMW 4, BMW 4 Coupé, G22, BMW 4 Cabrio, G23, egy parkolóházban álló autó

A BMW 4 SOROZAT TÖRTÉNETÉNEK ÁTTEKINTÉSE

Az áttekintés segítségével ismerkedjen meg a BMW 4-es sorozat generációival, egy-egy pillantást vetve a dinamikus, exkluzív kupé elődjeire.

Bővebben

A BMW 4 SOROZAT TÖRTÉNETÉNEK ÁTTEKINTÉSE

A BMW 4 SOROZAT INDULÁSA

BMW 4, a BMW 4 sorozat indulása

A BMW 4-es sorozat 2013 óta a csodálat tárgya sportossága, agilitást sugárzó megjelenése, valamint kényelme és exkluzivitása okán. Bár ősei még hosszabb pályafutással büszkélkedhetnek, a BMW 4-es sorozat modelljei magabiztosan állják a sarat a legendás sportkupé BMW 02-vel (114-es sorozat), valamint a BMW 3 Coupé közvetlen elődjével. A sportlimuzin kétajtós változatát mindig is kupéként emlegették. 1990, azaz az E36-os sorozat színre lépése óta pedig a 3 Coupé egyedi és látványos dizájnnal rendelkezik, amelynek jellegét a limuzinénál valamivel alacsonyabb építés és a némileg szélesebb karosszéria határozza meg. A hosszú, keret nélküli ablakokkal ellátott ajtók és a lendületesen ívelő tetővonal hűen tükrözik a jármű sportos karakterét. A 3 Coupéból még két generáció (E46, E92) készült.

 

2013-ban azután új korszak vette kezdetét – a BMW 3 Coupét egy egész, a 4-es számmal jelölt modellsorozat (F32, F33, F36) váltotta le. A BMW 4-es sorozat tehát ily módon a forradalmi BMW 02 Limousine-ok egyenesági leszármazottjának tekinthető élményteli vezethetőségével, dinamizmusával és magabiztosságot sugárzó megjelenésével.

AZ ELSŐ GENERÁCIÓ

BMW 4, BMW 4 Coupé, F32, első generáció, egy úton haladó autó rézsútos elölnézetből

(BMW F32, F33, F36)

Mivel a BMW 3 Limousine és Coupé vizuálisan már akkor is elkülönültek egymástól, 2013-ban a két karosszériaváltozat különböző sorozatokba került. Mint markánsan önálló modell, a BMW 4 Coupé tehát egy új korszak hajnalát jelezte a 3 Limousine-ét jóval meghaladó szélességével, valamint tengelytávjával.

 

Az autó összképét a kis túlnyúlások, a nyúlánk, plasztikusan formázott motorháztető, valamint a hátratolt utascella határozzák meg, amely jegyek erőt sugárzóbbá teszik a sziluettet. A márkára jellemző olyan stíluselemek, mint a dupla kerek fényszórók, a lapított dupla vese, valamint a B-oszlopon megjelenő Hofmeister-ív látványos kontrasztot képeznek a széles farral, amelybe valósággal beleharapnak a keskeny lámpák. Mindez különösen előnyössé teszi az izmosan domborodó hátsó kerékjárati íveket, amelyek jelentősen hozzájárulnak a BMW 4 Coupé tekintélyt parancsoló megjelenéséhez. A formatervezői virtuozitás a belső térben is következetesen érvényesül. Olyannyira, hogy a funkcionális dizájn és a vezetőorientált elrendezés valódi élménnyé teszi az autó vezetését.

 

A BMW 4 Cabrio (F33) röviddel a BMW 4 Coupé után érkezett meg a márkakereskedésekbe. A modern, behajtható keménytető kellemes egész éves használatot biztosít, emellett az hozzájárul a dizájn még magabiztosabbá tételéhez is. A BMW 4-es sorozat modellkínálata 2014-ben, a BMW 4 Gran Coupéval vált teljessé, amelyben a sportos kupék és a kényelmes, elegáns négyajtós modellek legelőnyösebb tulajdonságai egyesülnek.

 

Gyártási periódus: 2013–2020
Motorok: 2,0–3,0 liter (143–500 LE/105–368 kW), 4–6 henger
Hosszúság/szélesség/magasság: 4640 mm/1825 mm/1377 mm

A MÁSODIK GENERÁCIÓ

BMW 4, BMW 4 Coupé, G22, második generáció, egy úton haladó autó rézsútos oldalnézetből

(BMW G22, G23)

A BMW 4 Coupé második generációja tizenkét centiméterrel hosszabb, valamint jóval szélesebb is, mint elődje, a BMW F32. Az autó egyik látványos részlete az álló formátumú, kissé előredőlő dupla vese. A vesék és a fényszórók egymáshoz képesti, látványos elrendezése lélegzetállítóvá teszi az orr-részt, amely csak úgy árasztja magából a magabiztosságot és a dinamizmust. A kupé expresszív karakterét csak tovább erősítik az izmoktól feszülő hátsó kerékjárati ívek, valamint a hátul meredeken felfelé ívelő ablakvonal. Nem kevésbé látványosak a hajlított világító betétekkel ellátott, a jármű oldalára áthúzódó hátsó lámpák sem, amelyek izgalmas együttest alkotnak a harmonikusan a farba olvadó tetővel.

 

Az elsőrendű funkcionalitással rendelkező, exkluzív anyagokkal berendezett belső térben következetesen érvényesül a BMW 4 Coupé rendkívül választékos dizájnnyelve, amely a függetlenség üdítő érzésével töltheti el a bent ülőket.

 

Akárcsak elődjei, úgy a BMW 4 Coupé új generációja is a jelenleg futó BMW 3-tól kölcsönzi a műszaki alapjait, ugyanakkor annak súlypontja két centiméterrel lejjebb van, hátsó kerekei pedig 23 milliméterrel távolabb helyezkednek el egymástól. Mindennek köszönhetően igen jelentős az előrelépés a menetdinamikai tulajdonságok terén.

 

Ha szeretné, ha autózás közben borzolná a haját a szél, a bőrét pedig simogatná a nap, a Cabrio (BMW G23) az Ön választása, amely a harmonikus vonalvezetés által megteremtett, sportosságot sugárzó esztétikumot kiemelkedő agilitással ötvözi.

 

Gyártási periódus: 2020. október–
Motorok: 2,0–3,0 liter (184–374 LE/135–275 kW), 4–6 henger
Hosszúság/szélesség/magasság: 4768 mm/1852 mm/1383 mm

BMW 4, igazolt előéletű használt BMW-k egy BMW márkakereskedés előtt

IGAZOLT ELŐÉLETŰ HASZNÁLT BMW JÁRMŰVEK

BMW 4, BMW 4 Coupé, G22, egy modell társaságában látható autó rézsútos elölnézetből

BMW 4 COUPÉ

BMW 4, BMW 4 Gran Coupé, F36, egy úton haladó autó elölnézetből

BMW 4 GRAN COUPÉ

BMW 4, BMW 4 Cabrio, G23, egy modell társaságában látható autó rézsútos oldalnézetből

BMW 4 CABRIO

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.