A BMW 4-es Coupét erőt sugárzó esztétikum és sportos dinamizmus jellemzi. Ezen értékek mellé sorakozik fel a különleges vezetési élmény, amely az alacsony súlypontnak, az ideális tömegelosztásnak, a merev karosszériának és a Twin Power Turbo technológiával ellátott motoroknak köszönhető. A BMW Sport és Luxury Line változatok, valamint az M sportcsomag nagyszerű lehetőséget teremtenek a BMW 4-es Coupé testre szabásához. Az autó egyik, a szó legszorosabb értelmében vett fénypontját az új adaptív, full-LED-es fényszórók jelentik, amelyek BMW Selective Beam funkcióval (vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens) vannak ellátva. Az innovatív Air Breather nemcsak egy izgalmas dizájnelem, hiszen az hozzájárul az üzemanyag-fogyasztás és a CO₂-kibocsátás csökkentéséhez is. A vezetési élményt olyan elemek fokozhatják, mint a 8 fokozatú Sport automata sebességváltó vagy a BMW Head-Up Display-hez hasonló vezetőt segítő rendszerek.

Természetes elegancia: a BMW 4-es Gran Coupé a vonzó esztétikumot és a jellegzetesen BMW-s teljesítményt zseniális praktikummal ötvözi. Az autó bőséges láb- és fejterével, nagyméretű csomagtér-ajtajával és egyedülálló dizájnelemeivel nyűgöz le. A jármű dinamizmusát az opcionális adaptív M futómű és a TwinPower Turbo erőforrások domborítják ki, amelyek erő és hatékonyság szempontjából egyformán kimagaslóan teljesítenek. Mindennek köszönhetően a BMW 4-es Gran Coupé a dinamizmus, az elegancia és a kényelem tökéletes ötvözete.

A BMW 4-es Cabrio a stílusos eleganciával fűszerezett izgalmas sportosság új dimenzióját teremti meg. A BMW 4-es Cabrio sportos karaktere a lendületes vonalvezetésű orr-részből, a széles nyomtávból és a tekintélyt parancsoló farból fakad. A nyitható keménytető zavartalan kabrióélményt, valamint egész éven át különleges atmoszférát biztosít. A hullámzó vonalak és az oldalt látható dupla élek kiemelik az autó elegáns megjelenését. A modell kiemelkedő részletei között ott találhatók az adaptív, BMW Selective Beam (a vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens) funkcióval ellátott LED-es fényszórók, valamint az első kerékjárati ívekben lévő Air Breather nyílások, mely utóbbiak a fogyasztást és az emissziót csökkenteni hivatott aerodinamikai eszközök. A motoroknál alkalmazott TwinPower Turbo technológia élénk teljesítményleadást biztosít. Az autó általános koncepcióját a legmodernebb BMW ConnectedDrive technológiák, valamint a vezető igényeire szabott, kifinomult, kimagaslóan kényelmes és az aktív életstílust kiszolgáló, intelligensen praktikus belső tér teszi teljessé.

Bővebben