ÁTTEKINTÉS

2013-as megjelenése óta a BMW 4 a semmi máshoz nem hasonlítható esztétikum és a sportos dinamizmus megtestesítője. A sorozat általános koncepcióját a modern benzines és dízel erőforrások teszik teljessé. A BMW 4 Coupé elődje a BMW 3 Coupé volt, amely a klasszikus sportlimuzin még agilisabb, elkülönült verziójaként került a piacra 1990-ben.

 

Az elődjénél hosszabb és szélesebb második generációt még expresszívebb és magabiztosabb dizájn jellemezte. A jármű minden aspektusát – így például az esztétikumát, illetve az izgalmasan sportos menettulajdonságait – tekintve még nagyszerűbbé vált, amivel ráirányította a figyelmet a BMW remek stílusérzékére. A BMW 4 ma háromféle karosszériaváltozatban, azaz Coupéként, Cabrióként és Gran Coupéként érhető el. A generációk közös vonása az exkluzív dizájnban, a kitűnő minőségű belső térben és az erőteljes motorokban megnyilvánuló prémium karakter.

Bővebben

5 ÉRV A BMW 4 MELLETT

 • 01 Különleges, exkluzív dizájn
 • 02 Kivételes dinamizmus
 • 03 Acélos teljesítményű motorok, amelyeknek csúcsán a 275 kW-os (374 LE) M TwinPower Turbo 6 hengeres egység áll
 • 04 Rugalmas járműkoncepció: Coupé, Cabrio vagy Gran Coupé
 • 05 A legjobb hálózati összeköttetések a BMW ConnectedDrive jóvoltából
BMW 4, BMW 4 Coupé, G22, BMW 4 Cabrio, G23, egy parkolóházban álló autó

A BMW 4 SOROZAT TÖRTÉNETÉNEK ÁTTEKINTÉSE

Az áttekintés segítségével ismerkedjen meg a BMW 4-es sorozat generációival, egy-egy pillantást vetve a dinamikus, exkluzív kupé elődjeire.

Bővebben

A BMW 4 SOROZAT TÖRTÉNETÉNEK ÁTTEKINTÉSE

A BMW 4 SOROZAT INDULÁSA

BMW 4, a BMW 4 sorozat indulása

A BMW 4-es sorozat 2013 óta a csodálat tárgya sportossága, agilitást sugárzó megjelenése, valamint kényelme és exkluzivitása okán. Bár ősei még hosszabb pályafutással büszkélkedhetnek, a BMW 4-es sorozat modelljei magabiztosan állják a sarat a legendás sportkupé BMW 02-vel (114-es sorozat), valamint a BMW 3 Coupé közvetlen elődjével. A sportlimuzin kétajtós változatát mindig is kupéként emlegették. 1990, azaz az E36-os sorozat színre lépése óta pedig a 3 Coupé egyedi és látványos dizájnnal rendelkezik, amelynek jellegét a limuzinénál valamivel alacsonyabb építés és a némileg szélesebb karosszéria határozza meg. A hosszú, keret nélküli ablakokkal ellátott ajtók és a lendületesen ívelő tetővonal hűen tükrözik a jármű sportos karakterét. A 3 Coupéból még két generáció (E46, E92) készült.

 

2013-ban azután új korszak vette kezdetét – a BMW 3 Coupét egy egész, a 4-es számmal jelölt modellsorozat (F32, F33, F36) váltotta le. A BMW 4-es sorozat tehát ily módon a forradalmi BMW 02 Limousine-ok egyenesági leszármazottjának tekinthető élményteli vezethetőségével, dinamizmusával és magabiztosságot sugárzó megjelenésével.

A BMW 4-SOROZAT ELSŐ GENERÁCIÓJA.

BMW 4, BMW 4 Coupé, F32, első generáció, egy úton haladó autó rézsútos elölnézetből

(BMW F32, F33, F36)

Mivel a BMW 3 Limousine és Coupé között jól látható különbségek alakultak ki, a két változat 2013-ban két külön sorozatként folytatta a pályafutását. A BMW 4-sorozat felbukkanása egy új korszak nyitányát jelzi, hiszen a sorozatba tartozó modellek jóval szélesebbek és nagyobb tengelytávúak, mint a 3-sorozatbeli elődjeik. 

 

A rövid túlnyúlások, a nyúlánk, plasztikusan formázott motorháztető, valamint a hátratolt utascella által meghatározott formaterv még erőt sugárzóbbá teszi az autó sziluettjét. Az olyan márkajellegzetességek, mint a dupla kerek első fényszórók, a lapos BMW vesék és a C-oszlopba vágott Hofmeister-könyök látványos kontrasztot képeznek a széles, a keskeny lámpákat hordozó farral. Utóbbi még előnyösebb megjelenésűvé teszi a széles kerékjárati íveket, amelyek jelentősen hozzájárulnak a BMW 4 tekintélyt parancsoló jellegének megteremtéséhez. A belső teret ugyancsak precízen kimunkált dizájn jellemzi. A funkcionális kialakítás és a vezetőorientált elrendezés igazi élménnyé avatják a vezetést.

 

A BMW 4 Cabrio (F33) röviddel a BMW 4 Coupé után mutatkozott be. Modern, összehajtható keménytetője – amely a magabiztosságot sugárzó dizájn egyik meghatározó eleme – jóvoltából az autó az év minden szakában kellemesen használható. A BMW 4-sorozatot a választékhoz 2014-ben csatlakozó BMW 4 Gran Coupé tette teljessé. A sportos kupék és a négyajtós modellek legelőnyösebb tulajdonságait ötvöző modell kényelmes és elegáns. Mindent összefoglalva: a BMW 4-sorozat a dinamizmus és az élénkség megtestesítője.

 


Gyártási periódus: 2013–2020
Motorok: 2,0–3,0 liter (100–240 kW, 136–326 LE), 4 és 6 henger
Hosszúság/szélesség/magasság: 4640 mm/1825 mm/1377 mm

A BMW 4-SOROZAT MÁSODIK GENERÁCIÓJA.

BMW 4, BMW 4 Coupé, G22, második generáció, egy úton haladó autó rézsútos oldalnézetből

(BMW G22, G23, G26)

A BMW 4 második generációja tizenkét centiméterrel hosszabb és jóval szélesebb, mint a BMW F32 kódnevet viselő elődje. Egy feltűnő dizájnelem: a függőleges, enyhén előredőlő dupla vese. Az első fényszórókkal látványos szöget bezáró vesék lélegzetelállítóvá teszik az autó orrát, amely magabiztosságot és dinamizmust sugároz magából. A kupé expresszív karakterét emelik ki az izmosan domborodó hátsó kerékjárati ívek, valamint a lendületesen felfelé ívelő hátsó ablakok is. Nem kevésbé szemrevalók a sárhányókra átnyúló hátsó lámpák sem, amelyek nagyszerű kompozíciót alkotnak a lendületesen lefelé ívelő tetővel.

 

A BMW 4 funkcionális elrendezésű belső tere szabatos dizájnnyelvével ejt rabul, amely az exkluzív anyagokkal együttesen a függetlenség nagyon mai atmoszféráját teremti meg. Elődjeihez hasonlóan a BMW 4 új generációja is az aktuális BMW 3-sorozat alapjaira épül, ugyanakkor a még tökéletesebb menetdinamikai tulajdonságok érdekében a súlypontja két centiméterrel lejjebb van, hátsó tengelye pedig 23 milliméterrel szélesebb.

 

Ha szereti, ahogy a hajába kap a szellő és a bőrét simogatja a napsütés, a kabrió változat (BMW G23) jelenti az ideális választást az Ön számára. Az autó a sportos esztétikumot harmonikus vonalvezetéssel és kimagasló agilitással ötvözi.

 

A BMW 4 Gran Coupé (G26) az elegancia és a sportosság magabiztos elegye. A négy ajtó és a nagyméretű csomagtértető jóvoltából optimálisan közelíthető meg a jármű tágas belső tere.

 

Gyártási periódus: 2020 novemberétől
Motorok: 2,0–3,0 liter (135–275 kW, 184–374 LE), 4 és 6 henger
Hosszúság/szélesség/magasság: 4768 mm/1852 mm/1383 mm

BMW 4, igazolt előéletű használt BMW-k egy BMW márkakereskedés előtt

IGAZOLT ELŐÉLETŰ HASZNÁLT BMW JÁRMŰVEK

BMW 4, BMW 4 Coupé, G22, egy modell társaságában látható autó rézsútos elölnézetből

BMW 4 COUPÉ

BMW 4-sorozat, BMW 4 Gran Coupé, G26

BMW 4 GRAN COUPÉ

BMW 4, BMW 4 Cabrio, G23, egy modell társaságában látható autó rézsútos oldalnézetből

BMW 4 CABRIO

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  A WLTP mérési eljárásról további információkat a következő weboldalon talál: www.bmw.de/wltp.