MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

Az új BMW M240i Coupé: 340 LE (250 kW).

BMW M Performance

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

Az új BMW M240i Coupé: 340 LE (250 kW).

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.Az új BMW M240i Coupé: 340 LE (250 kW).

A BMW M240i Coupé ott kezd csak igazán belelendülni, ahol mások már feladják – ami nem is csoda, hiszen a kompakt M Performance Coupé M Performance TwinPower technológiájú erőforrást és különleges hangolású M Sport futóművet állít csatasorba. Üdvözletét küldi egy tüzes kétajtós, M géneket hordozó és lélegzetelállító teljesítmény nyújtó sportautó.

BMW M240i Coupé:
Fogyasztás (kombinált): 7,8 7,1 l/100 km
CO2-kibocsátás (kombinált): 179 163 g/km

A BMW M240i COUPÉ M PERFORMANCE DIZÁJNJEGYEI.

Az M GmbH kézjegye egyértelműen felismerhető a BMW M240i Coupén. Az M Sport csomag elemein felül egy egész sor M Performance-jellegzetesség gondoskodik arról, hogy ez a tüzes kétajtós autó igazi különlegesség legyen. Exkluzív könnyűfém keréktárcsák, kipufogók a jobb és a bal oldalon, kontrasztszínű külső tükörházak – az M Performance Coupé kívül-belül büszkén utal sportos génjeire. Az autó első pillantásra diszkrét benyomást kelt, másodikra rabul ejtő látványt nyújt, amint pedig a következő pillanatban életre kel a hathengeres motor, izgalomba hoz.

A BMW M240i COUPÉ EXKLUZÍV RÉSZLETEI.

Kontrasztszínű dizájnelemek.

Exkluzív ráadásként a BMW M240i Coupé aerodinamikus kialakítású első kötényének szélső légbeömlőiben Ferric szürke dizájnelemek láthatók.

18” méretű M duplaküllős 436 M.

Az exkluzív, Ferric szürkére fényezett könnyűfém keréktárcsák (elöl 225/40 ZR18, hátul 245/35 ZR18 gumiabroncsokkal) az M Sport fékekkel együtt optimálisan továbbítják az aszfaltra a fékezési és a gyorsítási erőt.

Kontrasztszínű külső tükörházak.

Az áramvonalasan ívelt vonalú tükörházak Ferric szürke színben pompáznak. Aerodinamikus kialakításuknak köszönhetően a külső tükröknek szinte nincs is légellenállása.

M-logó sötét króm bevonattal.

A sötét króm bevonattal ellátott M-logó elegáns stílusban hívja fel a figyelmet arra tényre, hogy a BMW M240i Coupé az M Performance modellek sorába tartozik.

Kipufogó a jobb és a bal oldalon.

A BMW 2-es sorozaton belül egyedüliként a BMW M240i Coupé hátulján, a jobb és a bal oldalon sötét króm bevonatú kipufogók láthatók, amelyek a középső hangtompító dob nélküli, állítható csappantyús kipufogórendszer jelenlétére utalnak.

Modellmegnevezés sötét króm kivitelben.

A hátul látható speciális, kontrasztszínű modellmegnevezés a BMW M240i Coupé és a BMW M modellek közötti közeli rokonság tényét emeli ki.

Modellmegnevezéssel ellátott ajtóküszöbök.

Az ajtóküszöbök modellmegnevezéssel ellátott alumíniumbetétjei a vezetőt és utasait jóleső izgalommal töltik el a rájuk váró élmény okán.

Modellmegnevezés a műszerfalon.

A közvetlenül a kilométeróra alatt lévő, digitális modellmegnevezés egy exkluzív, sportos elem közvetlenül a vezető látómezejében.

SOROS 6 HENGERES M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO BENZINMOTOR

A BMW M240i Coupé nemcsak szabadon feltörő erejével nyűgöz le, hanem ösztönös agilitásával és mindennapi használhatóságával is. A 3,0 literes hengerűrtartalmú, soros 6 hengeres M Performance TwinPower Turbo motor a Valvetronic szelepvezérlést dupla-VANOS-szal, közvetlen benzinbefecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltővel ötvözi. Az izmos erőforrás különös ismertetőjegyeit az extrém módon spontán gázreakciók, az alacsony fordulatszámon is nagy nyomaték, valamint a széles használható fordulatszám-tartomány jelentik. Az eredmény: 7,8 l/100 km-es (8 fokozatú Steptronic sebességváltó: 7,1 l/100 km) átlagfogyasztással párosuló 500 Nm-es maximális nyomaték. A BMW M240i Coupénak csak 4,8 másodpercre (8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó: 4,6 másodperc) van szüksége ahhoz, hogy 0-ról 100 km/órás sebességre gyorsítson. A motor a BMW 2-es sorozaton belül BMW M240i Coupé és Cabrio kiváltságának számít.

 • Érzelemgazdag M Performance hangzás

  A BMW M240i Coupé különleges kipufogórendszere azonnal felismerhető a jobb és a bal oldalon látható, fekete króm borítású kipufogóvégekről. A középső hangtompító dob elhagyása, valamint az intelligens csappantyúvezérlés karizmatikus hangzást biztosít, amelynek gerincbizsergető hatását még a sportülésekben helyet foglalók is érzik. E jelentős akusztikai optimalizáció jelentősen intenzívebbé teszi a sportautós vezetési élményt.

A BMW M240i COUPÉ M PERFORMANCE DINAMIZMUSA.

A BMW M240i Coupé menetdinamikai koncepciójának megtervezésekor a teljesítmény állt a középpontban. A cél a vezetési élmény fokozása, valamint a kompromisszumoktól mentes mindennapi használhatóság volt. A magas szintű agilitás, a precíz irányíthatóság, valamint a komponensek kiegyensúlyozott hangolása a kanyarokból való kigyorsításokkor mindig jól érezhető. A BMW M GmbH mérnökei az általuk elvégzett számos módosítással a legapróbb részletekbe menően optimalizálták az exkluzív kupé felfüggesztési és kormányzási karakterisztikáját.

 • Több dinamizmus: ültetett M Sport futómű

  Annak érdekében, hogy az egyedülálló motorteljesítményből lenyűgöző és példás dinamizmus legyen, a rugókat és a stabilizátorokat gondosan a nyomatékos 6 hengeres motor támasztotta követelményekhez igazították. Az első futómű különleges elasztokinematikus tulajdonságai letaglózóan élménydús pillanatokat hoznak a vezetésbe. A még magasabb szintű agilitás a különlegesen hangolt, 10 milliméterrel ültetett M Sport futóműnek, valamint a Servotronic funkcióval ellátott, változó áttételű sport kormányműnek köszönhető. Az opcionális BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer rugalmasan osztja el a BMW M240i xDrive Coupé hajtóerejét a tengelyek között, gondoskodva ezzel a lehető legjobb tapadásról még problémás útviszonyok közepette is.

  BMW M240i Coupé:
  Fogyasztás (kombinált): 7,4 l/100 km
  CO2-kibocsátás: 169 g/km

 • Több sportosság: 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó

  A BMW M240i Coupé dinamikus sprintjeit a 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó teszi lehetővé. A váltó Launch Control funkciójának köszönhetően a 0–100-as gyorsítások akár 4,6 másodperc alatt is letudhatók. A maximális erejű állórajthoz Önnek egyszerűen csak meg kell nyomnia a DSC gombját, az „S” pozícióba kell tolnia a sebesség-előválasztó kart, majd hirtelen le kell vennie a lábát a fékpedálról, miközben padlóig nyomja gázpedált. Meglátja: amint felengedi a féket, garantáltan átértékeli majd „hajtóerő” fogalmát.

 • Jobb uralhatóság: M Sport fékrendszer alapfelszereltségként

  Az elülső, négydugattyús, fix nyerges alumínium féktárcsák határozottan állítják meg a 18 colos, duplaküllős 436 M könnyűfém keréktárcsákat. Hátul ugyanezt a feladatot kétdugattyús tárcsafékek hajtják végre. A belső hűtésnek köszönhetően a féktárcsák még nagy hőterhelés esetén is megbízhatóan látják el a feladatukat. Az elképesztő fékerő jelenléte még az autó álló helyzetében is nyilvánvaló a különleges, M-logós, kék színű féknyergek jóvoltából.

OPTIMÁLIS MENETTULAJDONSÁGOK.

A BMW M240i Coupé egy profi kezében.

AZ M PERFORMANCE MODELLCSALÁD.

Finomra csiszolt dizájn, tökélyre vitt menettulajdonságok, maximálisra növelt dinamizmus. Az M Performance modellek e három tulajdonság megtestesítői. A BMW M GmbH exkluzív termékeiről lévén szó, e modellek sorozatuk legnagyobb erényeit a BMW M dinamikus génjeivel ötvözik, ily módon teremtve meg teljesen önálló kategóriájukat.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. Az üzemanyag-fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt.

  A hatótávolság számos különböző tényezőtől függ, amelyek közül kiemelt jelentőséggel bírnak a következők: egyéni vezetési stílus, kiválasztott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/klimatizálás használata és előkondicionálás.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen elérhető, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.