BMW e-mobilitás, BMW töltés

TÖLTÉS A BMW VILÁGÁBAN: GYORS, EGYSZERŰ ÉS RUGALMAS

TÖLTÉS A BMW VILÁGÁBAN: GYORS, EGYSZERŰ ÉS RUGALMAS

Egyszerű töltés a BMW Charging jóvoltából.

Tartózkodjon bárhol elektrifikált BMW-jével és tervezzen bármit, a BMW Charging által kínált töltési megoldásokra mindig számíthat: a számos, személyre szabott ajánlat jóvoltából mindig élhet az otthoni, a nyilvános és a munkahelyen való töltés lehetőségével. Fedezze hát fel az elektromobilitásnak azt a formáját, amely pont annyira egyszerű, rugalmas, testre szabott és átlátható, mint amennyire Ön szeretné.

Az Ön BMW-jéhez mindenképpen járnak az olyan, az otthoni és az út közbeni töltéshez szükséges alapfelszerelések, mint a BMW Charging kártya, illetve Európában a nyilvános töltéshez való töltőkáblel (Mode 3). Önnek természetesen lehetősége van arra, hogy a BMW Charging termék- és szolgáltatáskínálatából kiválassza azt a tételt, amely ideálisan illeszkedik az igényeihez. BMW márkakereskedője készséggel nyújt segítséget mindebben.

Bővebben

A BMW CHARGING VILÁGA

BMW e-mobilitás, elektromos jármű, töltési pont, otthoni töltés

Otthoni töltés

A BMW Charging egyszerűvé és kényelmessé varázsolja az Ön számára az otthoni töltést. E célra a különféle termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja, lehetővé téve akár azt is, hogy otthonában 22 kW-tal töltse elektromos, illetve plug-in hibrid BMW-jét.
Fedezze fel a termékkínálatot
BMW e-mobilitás, elektromos jármű, töltési pont, nyilvános töltés

Nyilvános töltés

Ön éppen úton van és szeretné feltölteni elektromos vagy plug-in hibrid BMW-jét? A BMW Charging jóvoltából a nyilvános töltési pontok folyamatosan bővülő hálózatához férhet hozzá, amelynek egységei a települések közterületein, a parkolókban és a fontos főútvonalak mentén találhatók.
Fedezze fel a termékkínálatot
BMW e-mobilitás, elektromos jármű, töltési pont, töltés a munkahelyen

Munkahelyi töltés

A BMW Charging arra az esetre is kínál Önnek töltési megoldásokat, amennyiben elektromos vagy plug-in hibrid BMW-jével jár munkába. A munkáltatója által biztosított töltőállomások mellett Önnek rendelkezésére áll a nyilvános töltési pontok folyamatosan bővülő, az egész országra kiterjedő hálózata is.
Fedezze fel a termékkínálatot

OTTHONI TÖLTÉS

A BMW Charging egyszerűvé és kényelmessé varázsolja az Ön számára az otthoni töltést. E célra a különféle termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja, lehetővé téve akár azt is, hogy otthonában 22 kW-tal töltse elektromos, illetve plug-in hibrid BMW-jét. A portfólióban megtalálható a telepítési szolgáltatás, valamint az otthoni töltéshez kidolgozott, speciális zöldenergia-tarifa is. BMW márkakereskedője készséggel látja el Önt tanácsokkal a személyre szabott megoldásokkal kapcsolatosan.

BMW e-mobilitás, otthoni töltés
BMW e-mobilitás, elektromos jármű, töltés, BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox

Töltőállomás otthoni használatra. Az otthonába telepített, akár 22 kW-os töltési teljesítményre is képes BMW Wallbox készülékkel gyorsan, megbízhatóan és kényelmesen tölthető fel az Ön BMW-je. A jellegzetesen BMW-s dizájnjegyeket magán viselő, helytakarékos, kompakt méretű BMW Wallbox a használatot nagyban megkönnyítő kábelmenedzsmenttel rendelkezik. A kijelzőn bármikor megtekinthető a BMW Wallbox pillanatnyi státusza. Az integrált impedanciaérzékelőnek köszönhetően a telepítés gyorsan és gazdaságosan oldható meg.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, Flexible Fast Charger

BMW Flexible Fast Charger

Otthon vagy út közben – a vízálló borításnak és a hatméteres kábelhossznak köszönhetően a BMW Flexible Fast Charger igen sokoldalú és abszolút alkalmas a mobil használatra. Az akár 11 kW-ot is elérő töltési teljesítményű eszköz háztartási elektromos hálózathoz és háromfázisú áramhoz egyaránt csatlakoztatható a hozzá mellékelt adapterek jóvoltából. Az eszköz kapacitásának teljes kihasználásához megnövelt teljesítményű ipariáram-csatlakozóra van szükség. Utóbbi kiépítését igény esetén telepítési szolgáltatásunk is elvégzi.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, széria töltőkábel

Széria töltőkábel

A 2,3 kW kapacitású széria töltőkábel rendszerint alapkiegészítőként jár az Ön elektrifikált BMW-jéhez.* A kábel ötméteres hossza általában elég ahhoz, hogy a járművet a háztartási elektromos csatlakozóra lehessen kötni. Hosszabbító kábel vagy elosztó használata tilos. Az alapértelmezett az 1,3 kW-os, 6 amperes töltés. Ön az áramerősségre vonatkozó korlátozást kikapcsolhatja a járműbeállítások menüjében, de lehetősége van arra is, hogy az AC töltőáramot pontosan a rendelkezésre álló áramerősséghez, illetve elektromos szerelvényeinek paramétereihez igazítsa. *piacspecifikus ajánlat
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, zöld energia

Zöld energia

A speciális zöldenergia-ellátási szerződések lehetőséget biztosítanak arra, hogy Ön elektromos vagy plug-in hibrid BMW-jének töltéséhez kizárólag megújuló erőforrásokból származó villamos energiát használjon fel, ily módon csökkentve a minimálisra CO₂-lábnyomát. E szerződések jóvoltából a zöld energiát nemcsak BMW-jének töltésére fordíthatja, hanem azzal táplálhatja a háztartásában található összes elektromos fogyasztót is.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, Connected Charging

Connected Charging

A Connected Charging digitális szolgáltatásainak segítségével Ön gyorsan és egyszerűen megtalálja majd a környéken lévő legközelebbi töltőállomást. A rendszer a töltőállomások pillanatnyi elérhetősége mellett tájékoztatást ad azok töltési teljesítményéről is. Mindezek révén Ön időt és kilométereket takaríthat meg BMW elektromos vagy plug-in hibrid járművének töltése során.
BMW e-mobilitás, BMW Töltéstámogatás, BMW Wallbox Gen 2

Töltéstámogatás, BMW Wallbox Gen 2

BMW e-mobilitás, BMW Töltéstámogatás, BMW Flexible Fast Charger

Töltéstámogatás, BMW Flexible Fast Charger

NYILVÁNOS TÖLTÉS

Ön éppen úton van és szeretné feltölteni elektromos vagy plug-in hibrid BMW-jét? A BMW Charging jóvoltából a nyilvános töltési pontok folyamatosan bővülő hálózatához férhet hozzá, amelynek egységei – köztük az ultragyors töltést lehetővé tevő villámtöltő állomások – a településeken, parkolókban és a fontos főútvonalak mentén találhatók. A töltőállomások pontos helye az Ön BMW-jében, a navigációs rendszer térképén, az applikációban, valamint az interneten, a www.bmw-charging.com weboldalon látható. Az állomások az appon keresztül vagy a BMW Charging aktiválhatók. A BMW Charging, valamint a töltőkábelt (Mode 3) alaptartozékként kínáljuk az Ön elektromos vagy plug-in hibrid BMW-jéhez.

BMW e-mobilitás, nyilvános töltés
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, nyilvános töltés, BMW Charging Card

BMW Charging

A BMW Charging – amely BMW-jének alaptartozékát képezi – hozzáférést biztosít a BMW Charging országos kiterjedésű, folyamatosan bővülő nyilvánostöltő-hálózatához. A hálózat tagjai között egyre nagyobb számban találhatók meg az ultragyors töltésre képes, az Európát átszelő utazásokat megkönnyítő, nagy teljesítményű töltőállomások – köztük partnerünk, az IONITY által üzemeltetett egységek. A különböző szolgáltatókhoz tartozó töltőállomások, amelyek a BMW navigációs rendszerben, az applikációban és a weboldalon láthatók, az applikáción keresztül vagy a BMW Charging segítségével aktiválhatók. A BMW Charging segítségével elvégzett töltésekről a felhasználó havi rendszerességgel pontosan részletezett, jól átlátható számlát kap.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, töltőkábel (Mode 3) a nyilvános töltéshez

Töltőkábel (Mode 3) a nyilvános töltéshez

A töltőkábel (Mode 3) segítségével kényelmesen töltheti fel a jármű akkumulátorát a nyilvános töltőállomásokon. A kábel 3 fázisú, akár 11 kW maximális teljesítményű töltésre képes. Az öt méter hosszú, bazaltszürke kábel használaton kívül egy praktikus táskában tárolható. A BMW Charging Card kártya mellett a nyilvános töltéshez szükséges töltőkábel (Mode 3) is alaptartozékként jár az Ön BMW-jéhez.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, IONITY

IONITY

Az IONITY vegyes vállalat – amelynek egyik alapítója a BMW Group – feladata az, hogy Európa-szerte kiépítse az elektromos járművek hatékony és gyors töltésére alkalmas infrastruktúrát. Mindez fontos lépés abba az irányba, hogy az elektromobilitás valós alternatíva legyen a hosszú utazásokhoz és így teljes polgárjogot nyerjen a piacon. Az IONITY gyorstöltőkön például BMW iX3-asának akkumulátorát Ön mindössze 34 perc alatt töltheti fel 0-ról 80%-osra. A BMW Charging nyilvános hálózatába integrált, nagy teljesítményű IONITY töltőállomások felár ellenében – azaz magasabb tarifával – vehetők igénybe. A BMW Charging egyre nagyobb számban kínál vonzó tarifakonstrukciókat az elektrifikált járművekhez. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos legfrissebb információkért látogasson el a www.bmw-charging.com weboldalra.
Fedezze fel
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, Connected Charging

Connected Charging

A Connected Charging szolgáltatásainak jóvoltából Ön hatékonyan aknázhatja ki BMW elektromos vagy plug-in hibrid járművének hatótávját. A rendszer tájékoztatja arról, hogy hol vannak az útvonalába eső, az Önhöz legközelebb lévő töltőállomások, valamint megmutatja azokat az érdekes helyeket – például kávézókat és éttermeket –, ahol a legideálisabban töltheti el a töltési időt.

KERESSE MEG MOST AZ ÖNHÖZ LEGKÖZELEBBI NYILVÁNOS TÖLTŐÁLLOMÁST ELEKTROMOS VAGY PLUG-IN HIBRID BMW-JÉHEZ

MUNKAHELYI TÖLTÉS

BMW e-mobilitás, munkahelyi töltés
BMW e-mobilitás, munkahelyi töltés, töltési lehetőségek

Töltési megoldások az Ön munkahelyén

A BMW Charging arra az esetre is kínál Önnek töltési megoldásokat, amennyiben BMW elektromos vagy plug-in hibrid járművével jár munkába. A munkáltatója által biztosított töltőállomások mellett Önnek rendelkezésére áll a nyilvános töltési pontok folyamatosan bővülő, az egész országra kiterjedő hálózata is. A legjobb megoldás az, ha a nyilvános töltési infrastruktúráról részletesen tájékozódik a www.bmw-charging.com weboldalon, a BMW Charging appban, illetve a jármű navigációs rendszerében vagy a My BMW appban*. Örömmel adunk tanácsot azon vállalati ügyfelek és flottaüzemeltetők számára, akik telephelyükön töltési megoldásokat kívánnak kiépíteni. Amennyiben Ön az utóbb említett ügyfélkörbe tartozik, lépjen kapcsolatba dedikált tanácsadónkkal és élvezze a töltéshez kapcsolódó szolgáltatásaink előnyeit.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, töltőkábel (Mode 3) a nyilvános töltéshez

Töltőkábel (Mode 3) a nyilvános töltéshez

A nyilvános töltéshez való töltőkábel (Mode 3) – amely a BMW Charging Card kártya mellett számos piacon alaptartozéknak számít – segítségével Ön kényelmesen töltheti fel autójának akkumulátorát a nyilvános töltőállomásokon. A kábel 3 fázisú, 22 kW maximális teljesítményű töltésre alkalmas – a tényleges töltési teljesítmény a járműtől és a töltőállomástól függ. Az ötméteres töltőkábel bazalt szürke színű.
BMW e-mobilitás, elektromos jármű, töltés, töltési megoldások alkalmazottaknak

Töltési megoldások alkalmazottaknak

A munkahelyi töltés egy kényelmes és kézenfekvő lehetőség autójának töltésére és az idő hatékony kihasználására. A BMW Vállalati Értékesítés, valamint Alphabet nevű leányvállalatunk pontosan ezért kínál a cégeknek és azok alkalmazottjainak számos, a töltéshez kapcsolódó szolgáltatást a lízingtől egészen az elektromosflotta-menedzsmentig. Az ajánlatok sorában ott vannak az olyan töltési hardverek, mint a váltó- és egyenáramú töltőállomások, a Wallbox készülékek, valamint azok a csatlakozók is, amelyek a termékprogramban szereplő eszközökhöz szükségesek. A fentieken túl rendelkezésre állnak a vállalati autók otthoni, illetve út közbeni töltésének számlázására szolgáló megoldások, valamint a kereskedelmi ügyfelek számára kínált lehetőségek is. Mindez röviden azt jelenti, hogy immár semmilyen akadály nem gördülhet az Ön hatékony napi rutinjának útjába.
Fedezze fel

TÖKÉLETES KAPCSOLATOK

BMW e-mobilitás, My BMW app

My BMW app*.

A My BMW app* lényegében összekapcsolja Önt és a BMW-jét – amikor és ahol csak kívánja. Az app modern felülete, intuitív használhatósága és gazdag funkciókínálata merőben újszerű mobilitási élménnyel ajándékozza meg. Az app nemcsak arról gondoskodik, hogy folyamatosan nyomon követhesse járműve státuszát – például a töltöttségi szintet vagy a rendelkezésre álló hatótávot –, hanem lehetővé teszi az Ön számára az autójával való interakciót és azt, hogy rendkívül kényelmesen beprogramozhassa a jármű bizonyos funkcióit. Például kényelmesen, az okostelefonján tervezeti meg utazását, majd az úti célt egyszerűen járművének navigációs rendszerébe továbbíthatja. A fentieken túl a My BMW app* mindig mutatja a pillanatnyi tartózkodási helyéhez legközelebb lévő nyilvános töltőállomást, illetve annak elérhetőségéről is tájékoztat. A töltési művelet során Ön folyamatosan nyomon követheti a töltöttségi szint alakulását, emellett az applikáción keresztül előkondicionálhatja járművének belső terét, hogy az ideális hőmérsékletű legyen az utazás megkezdésének pillanatára. Az előkondicionálás vezérlését rábízhatja akár az időzítőre is. Az alkalmazásban láthatja az előző töltési műveletekkel kapcsolatos információkat is. Az említett, illetve a további funkcióival a My BMW app* szavatolja az Ön számára a gondtalan mobilitást, valamint azt, hogy még több felvillanyozó vezetési élményben legyen része – függetlenül attól, hogy hová viszi az útja.

BMW e-mobilitás, BMW Connected Charging

Connected Charging.

Felejtse el a hatótáv miatti aggodalmat: a BMW Connected Charging segítségével rendkívüli hatékonysággal hozhatja ki a maximumot elektromos BMW-je hatótávolságából. Miután Ön az okostelefonján, a My BMW appon* keresztül előre megtervezte utazását és az úti célt a járműbe továbbította, a navigációs rendszer automatikusan kikalkulálja az optimális útvonalat, amelyet pillanatokon belül meg is jelenít. Amennyiben az úti cél kívül esik járművének elektromos hatótávján – amelynek kiterjedését folyamatosan láthatja a térképen –, a rendszer automatikusan betold az útvonalba egy töltési megállót. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy a töltőállomásról minden fontos információt megkap: láthatja például az adott töltőállomáshoz szükséges csatlakozó típusát, a rendelkezésre álló töltőáramot, a nyitvatartási időt és az állomáson érvényes töltési tarifákat, de az applikáció tájékoztatja Önt a töltőállomás közvetlen közelében lévő érdekes helyekről, így többek között a kávézókról és éttermekről is. Menet közben pedig bármikor megszólíthatja a hangvezérelt BMW Intelligent Personal Assistantet, hogy kérdéseire válaszokat, illetve hasznos tippeket kapjon. Például kérdezze meg a következőt: „Hey BMW, how can I increase my range?”*

GY. I. K.: A TÖLTÉSSEL KAPCSOLATBAN LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK ÉS AZ AZOKRA ADOTT VÁLASZOK

 • Mi a BMW Charging?
  BMW e-mobilitás, BMW otthoni töltés, Gy. I. K.

  A BMW Charging egy teljes körű, gördülékeny megoldás az Ön BMW-jének töltéséhez. A választékba tartozó termékek és szolgáltatások jóvoltából számos személyre szabott, az otthoni és a nyilvános töltést elősegítő ajánlat közül válogathat. A nyilvános töltőállomásokon használatos töltőkábel (Mode 3), valamint a BMW Charging Card kártya alaptartozékként jár az Ön járművéhez. Legkésőbb 24 órával azután, hogy aktiválták, a kártya korlátlan hozzáférést biztosít a kiterjedt nyilvános töltőállomás-hálózathoz, amelynek egységei a belvárosokban, a parkolókban, valamint a főbb közlekedési útvonalak mellett találhatók meg. Az igénybe vehető töltőállomások között ott vannak az ultragyors villámtöltők is. Ön kézhez kap egy töltési vouchert is, amelyet – a jármű típusától és az adott piactól függően – például otthoni töltési megoldásokra válthat be. Szerezzen be részletes információkat a nyilvános töltési infrastruktúra elérhetőségéről – a legjobb, ha ellátogat a www.bmw-charging.com weboldalra, de a nyilvános töltőállomások helyzetét láthatja a jármű navigációs rendszerének térképén vagy a My BMW applikációban* is. A nyilvános töltéshez kapcsolódik a BMW Charging alkalmazás is. E megoldások ugyanúgy lehetnek töltési hardverek, digitális megoldások vagy egyéb más szolgáltatások – a kínálatunk pedig egyre csak bővül. A választék részét képezi továbbá a Wallbox készülékekhez nyújtott telepítési szolgáltatás, illetve az otthoni töltéshez kidolgozott zöldenergia-ellátási szerződés is.

 • Otthon hogyan tölthetem fel elektromos vagy plug-in hibrid BMW-met?
 • Milyen szempontokat kell figyelembe vennem, mielőtt választok egy, az otthoni töltést lehetővé tevő megoldást?
 • Akkor is számításba jöhet számomra egy elektromos jármű, ha otthon nincs lehetőségem a töltésre?
 • Utazás közben hol tölthetem fel BMW elektromos vagy plug-in hibrid autómat?
 • Út közben miként találhatok számomra megfelelő töltőállomást?
 • Hogyan férhetek hozzá a nyilvános töltési lehetőségekhez és miként kerül kiszámlázásra a nyilvános töltés?
 • Hogyan ellenőrizhetem le BMW elektromos autóm vagy plug-in hibridem töltési státuszát?
 • Elektromos BMW-m számára milyen töltöttségi szint az optimális?
 • Mire figyeljek oda BMW plug-in hibridem töltésének kapcsán?
 • Mire figyeljek akkor, amikor háztartási elektromos csatlakozóról végzem a töltést?
 • Az otthonomban ki szereli fel Wallbox készülékemet, illetve építi ki a BMW Flexible Fast Charger számára az ipariáram-csatlakozót?
 • Mi a különbség a váltóáramú (AC), az egyenáramú (DC) és a nagy teljesítményű (HPC) töltőállomás között?
 • Hogyan és milyen díjszabás mellett juthatok hozzá a nagy teljesítményű töltéshez?
 • Hosszabb utakra is vállakozhatok BMW elektromos autómmal?
BMW e-mobilitás, BMW elektromos autó

Szeretnék megismerkedni a BMW elektromos autóival

BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid

Szeretnék megismerkedni a BMW plug-in hibridekkel

BMW e-mobilitás, BMW hatótáv

Szeretnék jobban elmélyedni a hatótáv témakörében

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás

 • *A My BMW app a 2014-es modellévben vagy később gyártott BMW járművekkel kompatibilis. Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata piaconként változhat.

  Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO₂Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co₂ weboldalon kaphat.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

   

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

*A My BMW app a 2014-es modellévben vagy később gyártott BMW járművekkel kompatibilis. Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata piaconként változhat.

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 

 


Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

 

Bővebben