BMW e-mobilitás, BMW töltés

TÖLTÉS A BMW VILÁGÁBAN: GYORS, EGYSZERŰ ÉS RUGALMAS.

TÖLTÉS A BMW VILÁGÁBAN: GYORS, EGYSZERŰ ÉS RUGALMAS.

Tartózkodjon bárhol elektrifikált BMW-jével és tervezzen bármit, a BMW Charging által kínált megoldásokra mindig számíthat: a számos, személyre szabott ajánlat jóvoltából az otthoni vagy a nyilvános töltési lehetőségek mindegyike folyamatosan elérhető az Ön számára. Fedezze hát fel az elektromobilitásnak azt a formáját, amely pont annyira egyszerű, rugalmas, testre szabott és átlátható, mint amennyire Ön szeretné.

Bővebben
BMW e-mobilitás, elektromos jármű, töltési pont, otthoni töltés

Otthoni töltés.

A BMW Charging egyebek mellett azzal teszi az Ön számára egyszerűvé és kényelmessé a töltést, hogy hasznosítja azt az időt, amikor autója eltervezett módon parkol. Egy egész sor lehetőség áll ilyenkor a rendelkezésére – a töltést végezheti például a háztartási elektromos csatlakozóról az autóhoz mellékelt kábel segítségével. De használhatja a Flexible Fast Charger töltőt is, amelyet Ön egy adapter közbeiktatásával ugyanúgy bedughat egy otthoni konnektorba, mint a 11 kW töltési teljesítmény lehetővé tevő – tehát a töltést még gyorsabbá tevő – ipariáram-csatlakozóba. További lehetőségként választhatja a BMW Wallboxot, amely a legkellemesebb megoldást jelenti a maga 22 kW-os töltési teljesítménnyel. 

BMW e-mobilitás, elektromos jármű, töltési pont, nyilvános töltés

Nyilvános töltés.

Mondjuk, hogy Ön a napi bevásárlást szeretné elintézni, vagy egy hosszabb útra készül. Vásárlás vagy utazás közben egyszerűen és gyorsan töltheti fel BMW elektromos vagy plug-in hibrid járművét. A BMW Charging jóvoltából a nyilvános töltési pontok folyamatosan bővülő hálózatához férhet hozzá, egyetlen regisztrációval. A partnereink elektromosautó-töltőállomásai bevásárlóközpontok, boltok parkolóiban, autópálya pihenőkben vagy akár az utak menti töltőállomásokon is megtalálhatóak. A jármű beépített navigációs rendszerében, a BMW Charging applikációjában, valamint az interneten, a www.bmw-charging.com weboldalon is megtalálható a töltőállomások listája és elérhetősége. A töltés a BMW Charging Card kártya, vagy az applikáció segítségével egyszerűen indítható.

BMW e-mobilitás, elektromos jármű, töltési pont, töltés a munkahelyen

Munkahelyi töltés.

A BMW Charging arra az esetre is kínál Önnek töltési megoldásokat, amennyiben BMW elektromos vagy plug-in hibrid járművével jár munkába. Szolgáltatásainkat egyre több és több vállalat veszi igénybe, így azok alkalmazottjai a hazaút előtt teljesen feltölthetik autóikat. A munkáltatója által biztosított töltőállomások mellett Önnek rendelkezésére áll a nyilvános töltési pontok folyamatosan bővülő, az egész országra kiterjedő hálózata is. A legjobb, ha részletesen tájékozódik a nyilvános töltési infrastruktúráról a www.bmw-charging.com weboldalon, de a nyilvános töltőállomások helyzetét láthatja a jármű navigációs rendszerének térképén vagy a My BMW applikációban* is. Örömmel adunk tanácsot azon vállalati ügyfelek és flottaüzemeltetők számára, akik telephelyükön töltési megoldásokat kívánnak kiépíteni. Amennyiben Ön az utóbb említett ügyfélkörbe tartozik, lépjen kapcsolatba dedikált tanácsadónkkal és élvezze a töltéshez kapcsolódó szolgáltatásaink előnyeit.

*Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

FEDEZZE FEL A BMW CHARGING ÁLTAL KÍNÁLT TERMÉKEKET ÉS SZOLGÁLTATÁSOKAT.

BMW e-mobilitás, BMW Charging
BMW e-mobilitás, elektromos jármű, töltés, BMW Wallbox Essential

BMW Wallbox Essential.

Töltőállomás otthoni használatra. Az otthonába telepített, akár 22 kW-os töltési teljesítményre is képes BMW Wallbox Essential készülékkel gyorsan, megbízhatóan és kényelmesen tölthető fel az Ön BMW-je. A jellegzetesen BMW-s formatervű, helytakarékos, kompakt méretű töltőállomás a használatot nagyban megkönnyítő kábelmenedzsmenttel rendelkezik. A kijelzőn bármikor megtekinthető a BMW Wallbox Essential pillanatnyi státusza. Az integrált túlfeszültségvédelemnek köszönhetően a telepítés gyorsan és gazdaságosan oldható meg.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, Flexible Fast Charger

Flexible Fast Charger.

Otthon vagy út közben – a vízálló borításnak és a hatméteres kábelhossznak köszönhetően a Flexible Fast Charger igen sokoldalú és abszolút alkalmas a mobil használatra. Az akár 11 kW-ot is elérő töltési teljesítményű eszköz háztartási elektromos hálózathoz és háromfázisú ipari csatlakozóhoz egyaránt csatlakoztatható a hozzá mellékelt adapterek jóvoltából. Az eszköz kapacitásának teljes kihasználásához megnövelt teljesítményű ipariáram-csatlakozóra van szükség.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, széria töltőkábel

Széria töltőkábel.

A 2,3 kW kapacitású sztenderd töltőkábel gyakran alapkiegészítőként jár az Ön elektrifikált BMW-jéhez.* A kábel ötméteres hossza általában elég ahhoz, hogy a járművet a háztartási elektromos csatlakozóra lehessen kötni. Hosszabbító kábel vagy elosztó használata tilos. Az alapértelmezett az 1,3 kW-os, 6 amperes töltés. Ön az áramerősségre vonatkozó korlátozást kikapcsolhatja a járműbeállítások menüjében, de lehetősége van arra is, hogy az AC töltőáramot pontosan a rendelkezésre álló áramerősséghez, illetve elektromos szerelvényeinek paramétereihez igazítsa. *piacspecifikus ajánlat
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, Connected Charging

Connected Charging.

A Connected Charging* digitális szolgáltatásainak segítségével Ön gyorsan és egyszerűen megtalálja majd a környéken lévő legközelebbi töltőállomást. A rendszer a töltőállomások pillanatnyi elérhetősége mellett tájékoztatást ad azok töltési teljesítményéről is. Mindezek révén Ön időt és kilométereket takaríthat meg BMW elektromos vagy plug-in hibrid járművének töltése során. *A szolgáltatás elérhetősége piaconként változik
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, nyilvános töltés

BMW Charging Card.

A BMW Charging Card kártya – amely immár BMW-jének alaptartozékát képezi – hozzáférést biztosít a BMW Charging országos kiterjedésű, folyamatosan bővülő nyilvánostöltő-hálózatához. A hálózat tagjai között egyre nagyobb számban találhatók meg az ultragyors töltésre képes, az Európát átszelő utazásokat megkönnyítő, nagy teljesítményű töltőállomások – köztük partnerünk, az IONITY által üzemeltetett egységek. A különböző szolgáltatókhoz tartozó töltőállomások, amelyek a BMW navigációs rendszerben, az applikációban és a weboldalon vannak feltüntetve, az applikáció vagy BMW Charging Card segítségével aktiválhatók. A BMW Charging segítségével elvégzett töltésekről a felhasználó havi rendszerességgel pontosan részletezett, jól átlátható számlát kap.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, töltőkábel (Mode 3) a nyilvános töltéshez

Töltőkábel (Mode 3) a nyilvános töltéshez.

Elektromos autóinkon, az AC (váltóáramú) töltőállomásokon való kivételesen gyors töltést a járműben gyárilag megtalálható 11 kW-os fedélzeti töltőberendezés teszi lehetővé. A jármű akkumulátora ily módon – modelltől függően – kb. 7,5 óra alatt tölthető fel 100%-os szintre.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, DC töltés

DC töltés.

DC töltés – az áramvételezés új dimenziója. A DC töltőállomásokon lehetséges az akár 50 kW-os töltés is. Ez azt jelenti, a jármű nagyfeszültségű akkumulátora – modelltől függően – nagyjából fél óra alatt 80 százalékos szintre tölthető fel az út közbeni megálló során.
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, IONITY

IONITY.

Az IONITY vegyes vállalat – amelynek egyik alapítója a BMW Group – feladata az, hogy Európa-szerte kiépítse az elektromos járművek hatékony és gyors töltésére alkalmas infrastruktúrát. Mindez fontos lépés abba az irányba, hogy az elektromobilitás valós alternatíva legyen a hosszú utazásokhoz. Az IONITY gyorstöltőkön például BMW iX3-asának akkumulátorát Ön mindössze 34 perc alatt töltheti fel 0-ról 80%-osra.
Fedezze fel
BMW e-mobilitás, elektromos autó, töltés, Connected Charging

Connected Charging.

A Connected Charging szolgáltatásainak jóvoltából Ön hatékonyan aknázhatja ki BMW elektromos vagy plug-in hibrid járművének hatótávját. A rendszer tájékoztatja arról, hogy hol vannak az útvonalába eső, az Önhöz legközelebb lévő töltőállomások, valamint megmutatja azokat az érdekes helyeket – például kávézókat és éttermeket –, ahol a legideálisabban töltheti el a töltési időt.

GY. I. K.: AZ OTTHONI TÖLTÉSSEL KAPCSOLATBAN LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK ÉS AZ AZOKRA ADOTT VÁLASZOK.

 • Mi a BMW Charging?
  BMW e-mobilitás, BMW otthoni töltés, Gy. I. K.

  A BMW Charging teljes körű megoldást kínál BMW-jének zökkenőmentes töltéséhez. A választékba tartozó termékek és szolgáltatások jóvoltából számos személyre szabott, az otthoni és a nyilvános töltést elősegítő ajánlat közül válogathat. A nyilvános töltőállomásokon használatos töltőkábel (Mode 3), valamint a BMW Charging Card alaptartozékként jár az Ön járművéhez. A fentiek segítségével hozzáférhet egy világszinten több mint 450 000 nyilvános töltőpontot tömörítő hálózathoz. Az állomások egy része ultragyors töltésre képes. Ön kézhez kap egy töltési vouchert is, amelyet – a jármű típusától és az adott piactól függően – például otthoni töltési megoldásokra válthat be. E megoldások ugyanúgy lehetnek töltési hardverek, digitális megoldások vagy egyéb más szolgáltatások – a kínálatunk pedig egyre csak bővül. 

 • Otthon hogyan tölthetem fel BMW elektromos vagy plug-in hibrid autómat?

  A 2,3 kW kapacitású széria töltőkábel gyakran alapkiegészítőként jár az Ön elektrifikált BMW-jéhez.* A kábel ötméteres hossza általában elég ahhoz, hogy a járművet a háztartási elektromos csatlakozóra lehessen kötni. Hosszabbító kábel vagy elosztó használata tilos. Az alapértelmezett az 1,3 kW-os, 6 amperes töltés. Ön az áramerősségre vonatkozó korlátozást kikapcsolhatja a járműbeállítások menüjében, de lehetősége van arra is, hogy az AC töltőáramot pontosan a rendelkezésre álló áramerősséghez, illetve elektromos hálózatának paramétereihez igazítsa.
  A Wallbox készülékek egyedülállóan kényelmes, gyors és biztonságos megoldást kínálnak a töltésre, jelentősen lerövidítve a töltési időt a háztartási elektromos csatlakozóról való töltéshez képest. Kétféle modell érhető el:
  BMW WALLBOX ESSENTIAL.
  Akár 22 kW töltési teljesítmény, az időjárás viszontagságainak ellenálló kialakítás, minimalista dizájn, integrált kábelmenedzsment
  BMW márkakereskedője készséggel látja el Önt tanácsokkal a személyre szabott csomagokkal kapcsolatban.
  Elérhető az akár 11 kW töltési teljesítményre képes Flexible Fast Charger is, amely vízálló borításának köszönhetően sokoldalúan, mobilisan használható. Az eszköz kapacitásának teljes kihasználásához megnövelt teljesítményű ipariáram-csatlakozóra van szükség. Szabványos háztartási elektromos csatlakozóra kötve a Flexible Fast Charger 2,3 kW teljesítményű töltésre képes.

  *piacspecifikus ajánlat

 • Hogyan ellenőrizhetem le BMW elektromos autóm vagy plug-in hibridem töltési státuszát?

  Ezt nagyon egyszerűen, az okostelefonjára telepített My BMW app* segítségével teheti meg. Elektromos meghajtású vagy plug-in hibrid BMW-jének aktuális töltöttségi szintjét és rendelkezésre álló hatótávját magában a járműben is megtekintheti.


  *Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

 • BMW elektromos autóm számára milyen töltöttségi szint optimális?

  Az ideális töltöttségi szint a 20% és a 80% közötti tartományban van. Bár az említett tartományon kívüli töltöttségi szintek is megengedettek, az akkumulátor élettartamának szempontjából a 20% és a 80% közötti értékek a legoptimálisabbak.


  A 80%-os töltöttségi szint általában bőségesen elég a napi utak lebonyolításához. Amennyiben egyszer-egyszer a megszokottnál nagyobb hatótávra van szüksége, célozzon meg magasabb töltöttségi szintet.

 • Mire figyeljek oda BMW plug-in hibridem töltésének kapcsán?

  Amint azt a nevük is sugallja, a plug-in hibrid járművek háztartási elektromos csatlakozóról, Wallbox készülékről vagy nyilvános töltőállomáson is feltölthetők. A plug-in hibridek hatékonysága akkor érvényesül maximális mértékben, ha az akkumulátorukat rendszeresen feltöltik. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy jó, ha a felhasználó otthonában és munkahelyén is van töltési lehetőség. BMW plug-in hibridjét tehát töltse, amilyen gyakran csak tudja, mivel így mindig teljes mértékben kihasználhatja a tisztán elektromos meghajtás előnyeit.

 • Mire figyeljek akkor, amikor háztartási elektromos csatlakozóról végzem a töltést?

  A 2,3 kW kapacitású széria töltőkábel gyakran alapkiegészítőként jár az Ön elektrifikált BMW-jéhez.* A kábel ötméteres hossza általában elég ahhoz, hogy a járművet a háztartási elektromos csatlakozóra lehessen kötni. Hosszabbító kábel vagy elosztó használata tilos. Az alapértelmezett az 1,3 kW-os, 6 amperes töltés. Az áramerősségre vonatkozó korlátozást Ön kikapcsolhatja a járműbeállítások menüjében, de lehetősége van arra is, hogy az AC töltőáramot pontosan a rendelkezésre álló áramerősséghez, illetve elektromos szerelvényeinek paramétereihez igazítsa.


  *piacspecifikus ajánlat

 • Az otthonomban ki szereli fel Wallbox készülékemet?

  Wallbox készülékéhez Ön egyszerű módon igényelheti telepítési szolgáltatásunkat. Ily módon garantálható fali töltőállomásának biztonságos és professzionális telepítése. A szolgáltatás segítségével kiépíttetheti az általunk kínált, hatékony ipariáram-csatlakozót is, amennyiben – a megfelelő adapter segítségével – Flexible Fast Charger töltőjét kívánja használni az otthoni töltéshez. A szolgáltatásról bővebben érdeklődjön Márkakereskedéseink egyikében.

 • Akkor is számításba jöhet számomra egy elektromos jármű, ha otthon nincs lehetőségem a töltésre?

  Természetesen. Ez esetben vegye igénybe a BMW Charging folyamatosan, gyors ütemben bővülő nyilvános töltőállomás-hálózatát vagy az egyéb töltési lehetőségeket – például azokat, amelyeket a munkáltatója bocsájt rendelkezésre. A My BMW app* vagy járművének navigációs rendszere megmutatja Önnek, hogy hol vannak a közelben töltési pontok. A nyilvános töltési infrastruktúra térképét a www.bmw-charging.com weboldalon is megtalálja.


  *Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

GY. I. K.: A NYILVÁNOS TÖLTÉSSEL KAPCSOLATBAN LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK ÉS AZ AZOKRA ADOTT VÁLASZOK.

 • Mi a BMW Charging?
  BMW e-mobilitás, BMW nyilvános töltés, Gy. I. K.

  Egyszerű töltés – a BMW Charging számos olyan terméket és szolgáltatást kínál, amelyek nagyban megkönnyítik az Ön elektromos járművének töltését úgy a mindennapokban, mint a spontán kiruccanások vagy éppen a hosszú utazások alkalmával.
  A BMW Charging által a nyilvános töltési pontok folyamatosan bővülő, országos szintű hálózatát – amelynek tagjai között nagy teljesítményű egységek is vannak – bocsájtjuk az Ön rendelkezésére. Szerezzen be részletes információkat a nyilvános töltési infrastruktúra elérhetőségéről – a legjobb, ha ellátogat a www.bmw-charging.com weboldalra, de a nyilvános töltőállomások helyzetét láthatja a jármű navigációs rendszerének térképén vagy a My BMW applikációban* is. A nyilvános töltéshez kapcsolódik a BMW Charging alkalmazás is. Az egyszerű, gyors nyilvános töltéshez szükséges töltőkábel és a BMW Charging Card alaptartozékként jár az autóhoz. Miután elvégezte a BMW Charging Card aktiválását, az 24 órán belül, korlátozások nélkül elérhetővé teszi az Ön számára a nyilvános töltőállomás-hálozatot – így már mehet is tölteni.
  *Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

 • Utazás közben hol tölthetem fel BMW elektromos vagy plug-in hibrid autómat?

  A BMW Charging folyamatosan bővülő nyilvánostöltő-hálózatának köszönhetően Ön nemcsak a legkülönbözőbb szolgáltatók belvárosokban vagy parkolókban felállított töltőállomásaihoz férhet hozzá, hanem rendelkezésére állnak az elektromos járműveivel kompatibilis nagy teljesítményű – egyebek mellett partnerünk, az IONITY által üzemeltetett –, autópályák mentén található töltőállomások is. Szerezzen be részletes információkat a nyilvános töltési infrastruktúra elérhetőségéről – a legjobb, ha ellátogat a www.bmw-charging.com weboldalra, de a nyilvános töltőállomások helyzetét láthatja a jármű navigációs rendszerének térképén vagy a My BMW applikációban* is. A nyilvános töltéshez kapcsolódik a BMW Charging alkalmazás is.


  *Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

 • Út közben miként találhatok számomra megfelelő töltőállomást?

  Ön beállíthatja úgy a navigációs rendszert, hogy az típus – váltóáramú (AC), egyenáramú (DC) vagy nagy teljesítményű (HPC) – szerint szűrje a töltőállomásokat. De lehetősége van arra is, hogy csak az igazolt minőségű és elérhető nyilvános töltőállomásokat jeleníttesse meg a térképen („Preferred”). A preferenciájának megfelelő töltőállomások közvetlenül járművének navigációs rendszerében vagy a My BMW applikációban* jelennek meg – minden esetben az azonosító, az esetleges kiegészítő tájékoztatások (például a POI-kra vonatkozók), a státusz, valamint töltőállomás-specifikus információk feltüntetésével. A töltéshez kapcsolódó szolgáltatások még kényelmesebbé tételének érdekében jelenleg azon dolgoznak a szakemberek, hogy lehetővé tegyék a nyilvános töltőállomások lefoglalását.

  *Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

 • Hogyan férhetek hozzá a nyilvántos töltési lehetőségekhez és miként kerül kiszámlázásra a nyilvános töltés?

  Ön hozzáférést nyer a BMW Charging világához, amint átvette elektromos BMW-jét. Az erre szolgáló eszköz nem más, mint személyre szóló BMW Charging Card kártyája. Önnek annyi a teendője, hogy BMW azonosítójával belép a www.bmw-charging.com oldalra, elfogadja a töltésre vonatkozó, alapdíj nélküli szerződést és aktiválja BMW Charging Card kártyáját. Ezután 24 órán belül aktiválódik a hozzáférési lehetősége az egész országra kiterjedő töltési hálózathoz, így akár azonnal megkezdheti a töltést valamely, a hálózathoz tartozó töltőállomáson. A BMW Charging naplózza a töltési műveleteket, amelyek így egyszerűen és kényelemesen előhívhatók. A havonta érkező számla mellé kap egy részletes kimutatást is a töltésekről. Ön szabadon eldöntheti, hogy a számlát az online portálon, e-mailben vagy postán óhajtja-e megkapni.


  Különösen fontos, hogy ne feledje bebiztosítani magának a nagy teljesítményű töltés helyi tarifáját. A BMW Chargingon keresztül így Európa-szerte hozzáférhet például az IONITY hálózatához, amely exkluzív előnyöket biztosít Önnek.

 • Mi a különbség a váltóáramú (AC), az egyenáramú (DC) és a nagy teljesítményű (HPC) töltőállomás között?

  A különbség alapvetően a töltési művelet időszükségletében mutatkozik meg. Az elektromos járművek töltése (a kábel típusától vagy a töltőállomástól függően) váltóárammal (AC) hosszabb időt vesz igénybe, mint egyenárammal (DC). Az egyenáramú (DC) ultragyors töltésre a nagy teljesítményű töltőállomások (HPC) adnak lehetőséget. Utóbbiak közé tartoznak például partnerünk, az IONITY által Európában üzemeltetett egységek is. A nagy teljesítményű töltőállomásokon 150 kW teljesítménnyel 34 perc alatt tölthető fel 0-ról 80%-osra a BMW iX3 akkumulátora. A maximális töltési teljesítmény mindig az adott országban rendelkezésre álló infrastruktúrától függ.

  A plug-in hibridek kizárólag váltóárammal (AC) tölthetők – igaz, a művelet kényelmesen, háztartási elektromos csatlakozóról, Wallbox készülékkel vagy nyilvános váltóáramú töltőállomáson hajtható végre.

 • Hogyan ellenőrizhetem le BMW elektromos autóm vagy plug-in hibridem töltési státuszát?

  Ez nagyon egyszerűen, az okostelefonjára telepített My BMW app* segítségével teheti meg. Elektromos meghajtású BMW-jének aktuális töltöttségi szintjét és rendelkezésre álló hatótávját magában a járműben is megtekintheti.


  *Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

 • BMW elektromos autóm számára milyen töltöttségi szint optimális?

  Az ideális töltöttségi szint a 20% és a 80% közötti tartományban van. Bár az említett tartományon kívüli töltöttségi szintek is megengedettek, az akkumulátor élettartamának szempontjából a 20% és a 80% közötti értékek a legoptimálisabbak. A 80%-os töltöttségi szint általában bőségesen elég a napi utak lebonyolításához. Amennyiben egyszer-egyszer a megszokottnál nagyobb hatótávra van szüksége, célozzon meg magasabb töltöttségi szintet.

 • Hosszabb utakra is vállakozhatok BMW elektromos autómmal?

  Igen, ennek semmi akadálya. Kivételesen gyors töltési lehetőségként Ön például igénybe veheti partnerünk, az IONITY által üzemeltetett, az európai fő közlekedési útvonalak mellett található nagy teljesítményű töltőállomásokat, amelyeket a My BMW applikáció* és a jármű navigációs rendszere is feltüntet. Önnek csak be kell állítania a megfelelő szűrőt. A BMW iX3 esetében például Ön maradéktalanul élvezheti a jármű akár 150 kW-tal való tölthetőségének előnyeit – többek között azt, hogy nagyjából 10 perc alatt, amikor Ön megáll egy kávéra, körülbelül 100 kilométer megtételére elegendő villamos energia töltődik az akkumulátorba. Amennyiben Ön hosszabb, 34 percnél tovább tartó szünetet tart, a töltöttségi szintet egészen 80%-ig tornázhatja fel – hozzátéve, a töltési teljesítmény függ az adott országban rendelkezésre álló töltési infrastruktúrától.


  *Az app használatához szükség van a ConnectedDrive szolgáltatások felszereltségre, valamint egy kompatibilis okostelefonra. A My BMW app elérhetősége és funkciókínálata modellenként és országonként változhat. Részletes információkat a www.bmw.hu weboldalon talál.

BMW e-mobilitás, áttekintés, BMW e-mobilitás

VISSZA AZ ÁTTEKINTÉS-HEZ.

BMW e-mobilitás, BMW elektromos autó

BŐVEBBEN A BMW i MODELLEKRŐL.

BMW e-mobilitás, BMW plug-in hibrid

BŐVEBBEN A BMW PLUG-IN HIBRID MODELLEKRŐL.

BMW e-mobilitás, BMW fenntarthatóság

BŐVEBBEN A FENNTARTHA-TÓSÁGRÓL.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

 

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

 

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Bővebben

Fogyasztás és СО₂-kibocsátás.

 • Disclaimer reference invalid