BMW elektromos autók, BMW i3, egy úton haladó autó rézsútos elölnézetből

ELEKTROMOS AUTÓK.

ELEKTROMOS AUTÓK.

ELEKTROMOS AUTÓINK.

A legbelső sávban száguldva a jövő mobilitása felé: az olyan, szisztematikusan a fenntarthatóságra és a zéró helyi károsanyag-kibocsájtásra tervezett elektromos autóival, mint amilyen a BMW i3 és a BMW i3s, a BMW eleve világossá teszi a márka elkötelezettségét a holnap igényeinek megfelelő mobilitás mellett. A maximálisan intenzív vezetési élményt nyújtó, lenyűgöző gyorsulással és dinamizmussal rendelkező járművek hűen bizonyítják, hogy a vezetés színtiszta élménye a jövőben is BMW márkaazonosság szerves része marad. A BMW ugyanakkor nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy innovatív mobilitási szolgáltatásokkal, inspiráló dizájnnal és látnokian újszerű hajtási módokkal létrehozza a prémium fogalmának új értelmezését. A márka újabb döntő lépést tesz az úttörő jelentőségű BMW iX3-mal, a BMW elektromobilitási offenzívájának első teljesen elektromos meghajtású SAV-jával (Sports Activity Vehicle), amely 2020-ban jelenik meg. Ismerkedjen hát meg az elektromos járművekkel, valamint a BMW Charging digitális szolgáltatásaival, amelyek minden körülmények között támogatást nyújtanak Önnek a jövőorientált mobilitási megoldások terén.

Bővebben

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK AZ ELEKTROMOS AUTÓKKAL KAPCSOLATBAN.

 • Hogy működik az elektromos autó?

  Amiben az elektromos autók alapvetően különböznek a belső égésű motorral hajtott járművektől, az az, hogy az elektromos autókat üzemanyag helyett kizárólag villamos áram hajtja. Az elektromos áramot az akkumulátor tárolja, amelynek energiatároló képessége határozza meg a hatótávolságot, vagyis azt, hogy a jármű egy feltöltéssel milyen távot képes megtenni.

 • Milyen előnyei vannak az elektromos autónak?

  Az elektromos autók előnyei mindenekelőtt a következők: többé-kevésbé hangtalanul közlekednek, menet közben pedig nem bocsájtanak ki káros anyagokat – vagyis rendkívül környezetbarátak és fenntarthatók. A fentieken túl az elektromos autók megvásárlásához az állam támogatást ad, emellett azokhoz különféle adókedvezmények is járnak. Ez azt jelenti, hogy a vásárlóknak költségszempontból gyakran megéri, hogy elektromos autót válasszanak.

 • Elérhető bármilyen támogatás elektromos autó vásárlása esetén?

  Az elektromos autók a legmagasabb környezetvédelmi besorolásúak, így azokhoz a lehető legnagyobb adókedvezmények járnak.*


  *A kedvezmények mértéke országonként változik és igazodik a helyi piaci viszonyokhoz.

 • Kinek ideális az elektromos autó: családoknak, ingázóknak városi vezetőknek?

  Az, hogy a számára ideális választást jelent-e az elektromos autó, azt az illető vezető egyéni preferenciái döntik el – a BMW elektromos autói mindenesetre azzal, hogy átlagos hatótávolságuk több száz kilométer, mind a városi, mind az elővárosi közlekedésben határozottan helytállnak. A maguk négy ülőhelyével a BMW i3 és a BMW i3s tökéletesen megfelelnek családi autónak, csakúgy, mint a hamarosan érkező BMW iX3. A plug-in hibridek a lehető legnagyobb sokoldalúságra vágyók számára jelent ideális választást: először is azért, mert a hétköznapokban elektromos meghajtással tudnak közlekedni – például költséghatékonyan és fenntartható módon jutnak be a munkahelyükre. Másodszor pedig azért, mert az ilyen járműveket maximális hatótávolság és rugalmasság jellemzi, ami különösen a hétvégi családi kirándulásokon jön jól.

 • Milyen előnyei vannak az elektromos autóknak a plug-in hibrid modellekkel szemben?

  Mivel belső égésű és elektromos motorjuk egyaránt van, a plug-in hibridek tényszerűen nagyobb teljes hatótávolsággal rendelkeznek, mint az elektromos autók. Másfelől viszont a tisztán elektromos meghajtású autókhoz járnak a legmagasabb vásárlási támogatások és adókedvezmények. Mindehhez jön még az, hogy az elektromos autók rendelkeznek a legalacsonyabb emisszióval, valamint a fenntartásuk is gazdaságosabb, mivel kisebbek a szervizelési költségeik, olcsóbbak a biztosítási díjaik, illetve az áram is kevesebbe kerül, mint az üzemanyag.

BMW adókedvezmények, BMW elektromos autók és hibrid járművek, egy férfi egy töltőállomáson
BMW, kitekintés 2023-ra, a BMW Concept iX3 és a BMW Vision iNEXT egy épület előtt

KILÁTÁSOK 2023-IG.

A BMW úttörő jelentőségű koncepcióautó.

KILÁTÁSOK 2023-IG.

A BMW úttörő jelentőségű koncepcióautó.

Mára a BMW 10 éves múltat tudhat maga mögött az elektromobilitás terén, amelynek a kis- és nagyszériás gyártás ugyanúgy része. A BMW i modellek folyamatos fejlesztés alatt állnak, az esetükben alkalmazott technológiák pedig fokozatosan átkerülnek a BMW más elektrifikált modelljeibe. A következő lépést az autonóm vezetés, a hálózati kapcsolatok, az elektrifikáció és a szolgáltatások stratégiai innovációs területeinek teljes integrációja (ACES) jelenti. Az integráció keretében a dizájn struktúrába foglalja az innovációs területeket (D+ACES) valamint választ ad arra, hogy a jövőben miként élhetjük majd át a vezetés színtiszta élményét.

Bővebben

BMW CONCEPT iX3.

 BMW Concept iX3, stúdiófelvétel, rézsútos elölnézet

BMW CONCEPT iX3.

A jövő az elektromos autózásé – a BMW Concept iX3 formájában pedig a BMW a világ elé tárja az első teljes egészében elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle (SAV) előfutárának tekinthető dizájntanulmányt. Az 5. generációs BMW eDrive technológiával és nagy teljesítményű akkumulátorral ellátott, hamarosan piacra kerülő sorozatgyártású jármű hatótávolsága a mindennapos használat körülményei között a 400 kilométert* is meghaladja. A BMW Concept iX3 tehát az elektromos autózás új távlatait vetíti előre.


*Előzetes adat

BMW VISION iNEXT.

A BMW Vision iNEXT egy erdővel a háttérben, rézsútos elölnézetből

BMW VISION iNEXT.

Az egyéni mobilitás egy új korszak határára érkezett. Az olyan témák felbukkanása, mint az autonóm vezetés, az elektrifikáció és a hálózati megoldások merőben újfajta kalandok előtt tárja ki a kaput. A BMW Vision iNEXT pedig egy merész és pozitív töltetű válasz az előttünk álló jövő kihívásaira. A magas fokon automatizált, teljes egészében hálózatba kötött jármű tisztán elektromos árammal halad. A BMW Vision iNEXT vezetője választhat az irányítást az ő kezébe adó „Boost” mód, illetve a járművet önműködően vezérlő „Ease” mód között. Az elektromos meghajtásnak köszönhetően „Boost” módban az autó rendkívül dinamikusan, szinte hangtalanul, emissziómentesen mozog. A belső tér kialakítását és betöltött szerepét tekintve is alapvetően eltér a megszokottól. A BMW Vision iNEXT ugyanis a relaxáció, az interakció, a szórakozás és a koncentráció színtere. Ily módon az utasok minden eddiginél szabadabban határozhatják meg azt, hogy miként kívánják hasznosítani az autóban eltöltött időt. A szériagyártású modell 2021-ben, technológiai zászlóshajóként tűnik fel a közutakon.

A BMW CONCEPT i4.

Egy BMW Concept i4 a havon, rézsútos elölnézetből

A BMW CONCEPT i4.

Készen áll arra, hogy megismerkedjen a felvillanyozó vezetési élmény új dimenziójával? A BMW Concept i4 az első tisztán elektromos meghajtású BMW Gran Coupé – amely izgalmasan vonzó módon példázza, hogy a BMW milyen interpretációban képzeli el az elektromos meghajtást. Az ötödik generációs BMW eDrive technológiával ellátott BMW Concept i4 lélegzetelállító teljesítményadatokkal büszkélkedhet. A vezetőnek és utasainak olyan letaglózóan sportos élményben lehet részük, amely aligha fejezhető ki puszta számokkal. A szinte teljes csenddel kísért, kirobbanó dinamizmus valami olyasmi, amit leírni nem, csak átélni lehet. Egyedülállóan nagy, 600 kilométeres hatótávjával az innovatív BMW elektromos autó új mércét állít a mindennapi használhatóság, valamint a hosszabb utakra való alkalmasság terén. Fedezze hát fel az új BMW Concept i4 elegáns dizájnját és modern esztétikumát, egyszersmind nyerjen ízelítőt a BMW i4-ből – a BMW 2021-ben sorozatgyártásba kerülő, első nagy szériában készülő tisztán elektromos meghajtású középkategóriás modelljéből.

CONNECTED DRIVE SZOLGÁLTATÁSOK.

Fedezze fel a BMW ConnectedDrive szolgáltatásait és applikációit.

 • Digitális Töltési Szolgáltatás

  Nap közben van lehetőségem a járművem töltésére? Ha igen, a BMW-m feltöltődik addigra, amikor indulnom kell? A Digitális Töltési Szolgáltatás jóvoltából ilyen kérdés fel sem merülhet. Mindez az intelligens töltési asszisztens érdeme, amely gondoskodik az akkumulátornak az otthoni töltőállomásról vagy a háztartási elektromos csatlakozóról való feltöltéséről – éjjel és nappal, teljesen automatikusan, hatékonyan és mindenekelőtt környezetbarát módon. Adja meg az érvényben lévő villamosenergia-tarifát, a tervezett indulási időt, valamint a kívánt töltési módot a BMW Connected applikációban. Az információk alapján a Digitális Töltési Szolgáltatás gondoskodik arról, hogy BMW-jének töltése a legkedvezőbb tarifájú idősávban történjen, illetve arról is, hogy a töltés fejeződjön be addigra, amikor el kell indulnia.


  *A lehetőség csak a BMW Wallbox töltőállomás esetében adott.

 • BMW Töltési Szolgáltatások

  Vajon találok még idejében egy töltőállomást? A BMW töltési szolgáltatásainak jóvoltából nincs miért aggódnia. Anélkül, hogy elhagyná a járművét, kényelmesen lefoglalhatja az aktuális tartózkodási helyétől maximum 20 percnyi autózásra lévő töltőállomások valamelyikét, illetve előre meggyőződhet arról, hogy egy későbbi időpontban szabad lesz-e a kívánt töltőállomás. Mindemellett a rendszer időtöltési lehetőségeket ajánl fel Önnek a töltőállomások közelében, így kellemesebben telhet a várakozás.

 • Távszolgáltatások

  Vajon a töltöttség elég egy városi úthoz, illetve találok ott töltőállomást, ahová megyek? A Távszolgáltatások segítségével, az okostelefonjára telepített a BMW Connected applikáción keresztül kényelmesen megtalálja a válaszokat kérdéseire. A BMW Connected applikációt Ön arra is használhatja, hogy felkészíti elektromos autóját az indulásra. A jármű fedélzeti rendszerére installált program automatikusan megteremti az akkumulátor optimális töltöttségi szintjét, biztosítva ezzel a maximális hatótávolságot.

 • Navigáció

  A BMW i3 exkluzív navigációs szolgáltatása a hatótávolság-kijelzés, amely a navigációs térképen látható kék zónával jelzi a hatótávot. A zónahatár pontosan mutatja, hogy Ön meddig tud eljutni az aktuális töltöttségi szinttel. Amennyiben az Ön által megadott úti cél kívül esik a megállapított hatótávolságon, a rendszer töltési megállót javasol.

 • Send to Car

  Képzelje el, hogy talált egy úti cél, ahová azonnal, időveszteség nélkül el akar indulni. A Send to Car funkció jóvoltából ennek semmi akadálya. Keresse meg az Ön számára érdekes helyeket – például a preferenciáinak megfelelő éttermet vagy a legközelebbi ideális kirándulási helyszínt a BMW Connected applikáció „Destinations” szekciójában. Ugyanitt az Ön útvonalához legközelebb eső töltőállomásokat is megtalálja. Amint kiválasztotta az úti célt, nyomja meg a „Go” gombot vagy küldje át az adatokat közvetlenül BMW-je navigációs rendszerébe. Ha megnyomja a „Go” gombot, a fedélzeti navigáció automatikusan működésbe lép, amint az Ön okostelefonja beszálláskor, Bluetooth-kapcsolaton keresztül összekapcsolódik vele. Miután Ön elküldte a kívánt úti célt a navigációs rendszerbe, az adott címet az „Üzenetek” menüpont alá elmentve találja meg. Innentől máris elindíthatja a célhoz vezetést, de erre természetesen később is lehetősége van.

BMW plug-in hibridek, egy BMW hibrid jármű az úton, rézsútos elölnézetből

Plug-in hibridek.

BMW töltés, BMW i3s, egy férfi a töltőállomáson

Elektromos autóink és plug-in hibridjeink töltése.

BMW modellkínálat, egy BMW i3 városi környezetben egy nő és egy gyermek társaságában

Elektromos autóink és plug-in hibridjeink.

FOGYASZTÁS ÉS CO2-KIBOCSÁTÁS.

BMW i3 (120 Ah):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0


Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): xx,x
BMW i3s (120 Ah):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): xx,x–xx,x


Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.


Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.


Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.
 

Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.