VEGYE FEL AZ IDŐK RITMUSÁT.

Hálózati technológiák.

Világunkat napról napra egyre inkább átszövik a hálózatok. Mindennek köszönhetően Ön bármerre is megy, a BMW ConnectedDrive segítségével mindig kapcsolatban maradhat a külvilággal. Használja hát ki a jövő technológiáinak előnyeit már ma, és fogadja nyitottan a mobilitás egy egészen kivételes formáját.

Read more

BEÉPÍTETT SIM-KÁRTYA.

A BMW-jébe fixen beépített SIM-kártya jóvoltából Ön minden nehézség nélkül használhatja az olyan BMW ConnectedDrive funkciókat, mint amilyen például a BMW Teleszerviz. Ehhez pedig elő sem kell vennie mobiltelefonját – egyedül az autóba beépített SIM-kártyára van szükség a szolgáltatások használatához (utóbbi a BMW Z4 kivételével minden 2015. július 1-je után gyártott BMW modell alapfelszereltségének része). A kártya jelenti az alapját a vészhívás funkciónak is, amelynek segítségével Ön nehéz helyzetekben közvetlen kapcsolatba kerülhet a külvilággal.

PROFESSIONAL NAVIGÁCIÓS RENDSZER.

A Professional navigációs rendszer dizájnjával és felülmúlhatatlan szolgáltatás-kínálatával nyűgöz le. A nagy felbontású kijelző különleges látványt nyújt. A kitűnő leolvashatóság az éles kontrasztoknak, valamint a kristálytiszta megjelenítésnek köszönhető. A rendszer gyorsindítás funkciójával, villámgyors útvonal-tervezésével, a fogyasztást csökkentő, személyre szabott tippjeivel és a városi navigálást megkönnyítő 3D-s térképnézetével remekel.

Professional navigációs rendszer.

Ismerkedjen meg a felszereltséggel a film segítségével.

 • Előfeltételek/elérhetőség

  Elérhetőség:
  • számos BMW ConnectedDrive szolgáltatás a Business navigációs rendszerrel és a Professional rádióval együtt is használható
  • számos BMW modellhez elérhető

NAVIGÁCIÓSTÉRKÉP-FRISSÍTÉS.

A BMW navigációs rendszerek megkönnyítik a hétköznapi életet azzal, hogy felkínálják számunkra az A-ból B-be vezető legoptimálisabb útvonalat. Egy navigációs rendszer azonban annyit ér, amennyit a térképadatbázisa. Az úti célhoz való problémamentes eljutás, valamint a dugókra való figyelmeztetések beépítése a navigációba csak akkor biztosított, ha a térképadatbázis friss (évente az európai úthálózat mintegy 15 százalékát érintik változások). Akkor vajon hogyan frissítjük a navigációs rendszereket, ha változnak az utak, netán újak tűnnek fel? A BMW az első olyan autógyártó, amely egyszerre három lehetőséget is felkínál a frissítési művelet végrehajtásához: az egyik a márkakereskedő által, az USB-porton keresztüli teljes térképfrissítés, a másik a ConnectedDrive Store-on* keresztüli térképfrissítés, a harmadik pedig az automatikus „Over-The-Air” (kiegészítő) funkció, amely a járműbe beépített SIM-kártya segítségével, évente négy alkalommal hajt végre frissítést (a szolgáltatás csak bizonyos országokban érhető el). Az Over-the-Air frissítés sem licenszdíjakkal, sem pedig adatátviteli költségekkel nem terheli a felhasználót. A funkció jóvoltából a navigációs rendszer anélkül van ellátva a legfrissebb térképekkel, hogy ehhez regisztrálni kellene valamilyen portálra. A navigációs rendszer még a frissítés folyamata közben is korlátozás nélkül használható.

iDrive Touch kontroller.

Az iDrive Touch kontroller segítségével Ön kényelmesen, egy kézzel vezérelheti az iDrive rendszert. Az érintés-érzékeny felület segítségével Ön kényelmesen, kézírással adhatja meg a rendszernek például az úti célokat. Mindemellett a kontrollerrel számos funkciót hívhat le és állíthat be, valamint görgetheti a listákat is. Az érintési érzettel történő vezérlés könnyű és intuitív – és ez számottevő mértékben csökkenti a vezető terhelését, mivel csak minimális mértékben vonja el annak figyelmét az úton zajló történésekről. A kontrollerrel vezérelt funkciók státuszát a központi kijelzőn kísérheti figyelemmel.

 • Előfeltételek/elérhetőség

  Elérhetőség:
  • 2013. 7. havi gyártástól számos BMW modellhez elérhető. Az eszköz segítségével Ön intuitív módon vezérelheti a szórakoztató, az információs, a kommunikációs és a navigációs funkciókat.

BMW GESZTUSVEZÉRLÉS ÉS TOUCH CONTROL.

A BMW Gesztusvezérlés jóvoltából bizonyos funkciók meghatározott kézmozdulatokkal vezérelhetők. Az olyan egyszerű, a középkonzol felett tett gesztusokat, mint a „legyintés” vagy a „rámutatás” a rendszer felismeri, és olyan funkciókat képes működtetni ezzel, mint a bejövő telefonhívások fogadása vagy elutasítása. A hangerő a mutatóujj köröző mozdulataival szabályozható.


 A legújabb generációs Professional navigációs rendszer a Touch Display érintőképernyőn keresztül teszi lehetővé az intuitív kezelést. A Gesztusvezérlés és a Touch Display a már meglévő vezérlési rendszereket egészíti ki, csakúgy, mint az iDrive Touch kontroller.

 • Előfeltételek/elérhetőség

  Elérhetőség:   

  • a BMW Gesztusvezérlés és a Touch Control érintőképernyő jelenleg kizárólag a BMW 7-es sorozathoz érhető el

HANGASSZISZTENS.

A Hangasszisztens a lehető legmagasabb szinten támogatja a beszédvezérlést. Az asszisztens képes értelmezni a természetes beszédet, szemben az olyan rendszerekkel, amelyek csak bizonyos utasításokat értenek meg. A Hangasszisztens nemcsak számos egyéni és szituációhoz kapcsolódó beszédfordulatot tartalmaz, hanem megérti a nyelvi variációkat, a dialektusokat és a zsargont is. Mindez jelentősen kibővíti a lehetőségeket szöveges üzenetek vagy e-mailek diktálásakor. Az elérhető funkciók számának ugrásszerű növekedése a szerver-alapú, külső nyelvfelismerő rendszernek köszönhető, amely a Hangasszisztens alapját képezi. A felhő alapú funkció segítségével gyorsan és egyszerűen, a köznapi nyelvet használva végezhetők el a keresések az interneten, valamint adhatók meg az úti célok a navigációs rendszernek. Lehetőség van például bizonyos kritériumoknak megfelelő, a közelben lévő éttermek egyszerű kérdéssel való kikeresésére. Mindemellett pedig a felhőbe való továbbítás gyakoribb frissítési ciklusokat tesz lehetővé, garantálva azt, hogy az összes jövőbeli innováció a lehető leghamarabb rendelkezésre álljon, legyen szó akár fejlettebb szoftverekről, akár a számítógépes nyelvi adatbázis bővüléséről.

 • Előfeltételek/elérhetőség

  Elérhetőség:       

  • a Hangasszisztens jelenleg kizárólag a BMW 7-es sorozathoz érhető el