BMW és a Virtuózok

BMW ÉS A VIRTUÓZOK.

Az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató, a Virtuózok tavaly novemberben tért vissza a Duna Televízióra és immár másodjára nemzetközi szintéren valósult meg. A Virtuózok V4+ műsort és a Virtuózok tehetséggondozó programot a BMW Group Magyarország és a Wallis Motor három plug-in hibrid modell, egy BMW 3-as, egy BMW 5-ös és egy BMW X5 modell használatával támogatja.

Bővebben
BMW és a VIRTUÓZOK.

BMW ÉS A VIRTUÓZOK

BMW és a Virtuózok

„Nagy öröm számunkra, hogy itt lehetünk és a Virtuózok projekt részeseivé válhatunk. A művészet és kultúra támogatását a BMW-nél mindig is szívünkön viseltük, különösen, ha nagyon tehetséges fiatalok támogatásáról van szó. Magyarországon 2015 óta támogatunk művészeti és kulturális kezdeményezéseket. Őszintén hiszünk abban, hogy a Virtuózok csapatával kötött megállapodásunk kiemelten fontos mérföldkő lesz a művészetet és a kultúrát támogató tevékenységünkben és minden fél számára gyümölcsöző lesz” –  Maciej Galant, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója.

 

„Az AutoWallis már korábban is támogatta a Virtuózok műsort, a BMW csatlakozásával azonban még magasabb szintre emelhetjük az együttműködésünket a tehetségkutató csapatával” – tette hozzá Antal Péter, a Wallis Motor ügyvezető igazgatója a plug-in hibrid modellek ünnepélyes átadásakor.

A KEZDETEK

BMW x Virtuózok

A 2014-ben  elindított Virtuózok egy klasszikus zenei tehetségkutató műsor, amely forradalmasította a magyar TV-piacot, alig néhány hét alatt a köztelevízió legjobban értékelt TV-műsorává válva. A Virtuózok formátuma egyedülálló, a klasszikus zenei fiatal tehetségek felfedezésére összpontosít, majd a felfedezett tehetségek számára olyan fejlődési és előrelépési lehetőséget biztosít, amely egyébként keveseknek adatik meg. A műsor komolyzenei tehetségei esélyt kaphatnak, hogy világsztárokkal léphessenek fel, a Kis Virtuózok Alapítvány és támogatói révén hangszereket vásárolhassanak, mesterkurzusokon vehessenek részt.

ÚT A SIKER FELÉ

Virtuózok története

Az elmúlt években a Virtuózok kiemelkedő magyar branddé és mozgalmává vált. Egyre többen támogatják missziójukat a világ klasszikus zenei sztárjai közül is. Az előadóművészek, a zene közvetítőinek segítése mellett másik alapvető cél a közönség nevelése. A műsorsorozat ezt a célt minden várakozást felülmúlóan teljesítette. Olyan társadalmi rétegeket sikerült közel hozni a klasszikus zenéhez, akik eddig egy szűk elit szórakozásának tartották azt.

NEMZETKÖZI VÁLOGATÓK

Virtuózok története

A Virtuózok 2020-ra átlépte a határokat és a Visegrádi Négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia)  országaiban, valamint Szerbiában is bemutatkozott. A nemzetközi sorozat 2021-ben a Visegrádi Négyek országai és Horvátország tehetségeit kutatta, 2022-ben pedig Szlovénia csatlakozott a műsorhoz vendégként. A Virtuózok zsűrijében nemzetközi összefogás eredményeként a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek, a szuperzsűri szerepét pedig Maestro Plácido Domingo tölti be. 

NEMZETKÖZI TÁMOGATÓK

Virtuózok története

A világ klasszikus zenei sztárjai közül is sokan támogatják a Virtuózokat, pl. Lang Lang, Andrea Bocelli, HAUSER, Andrea Griminelli, Hans Zimmer, Thomas Hampson, Miklósa Erika és Bogányi Gergely. A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett minden évben vannak közönségdíjak és különdíjak is.