EGYESÍTETT ERŐVEL.

A BMW plug-in hibrid modellek áttekintése.

BMW iPerformance

EGYESÍTETT ERŐVEL.

A BMW plug-in hibrid modellek áttekintése.

A jövő mobilitásával szemben támasztott követelményeket már ma teljesítik a BMW modelljei: a legmodernebb technológiákat és a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorokat felvonultató iPerformance járművek folyamatosan áradó, hatalmas nyomatékukkal és fenntartható hatékonyságukkal nyűgöznek le. E modellek ily módon tehát a jövőbe mutató mobilitást lélegzetelállító vezetési élménnyel ötvözik.

EGYESÍTETT ERŐVEL.A BMW plug-in hibrid modellek áttekintése.

A jövő mobilitásával szemben támasztott követelményeket már ma teljesítik a BMW modelljei: a legmodernebb technológiákat és a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorokat felvonultató iPerformance járművek folyamatosan áradó, hatalmas nyomatékukkal és fenntartható hatékonyságukkal nyűgöznek le. E modellek ily módon tehát a jövőbe mutató mobilitást lélegzetelállító vezetési élménnyel ötvözik.

Read more

BMW 5 iPERFORMANCE.

Felvillanyozóan eredeti. A BMW 530e iPerformance egy elektromos motor és egy 4 hengeres TwinPower Turbo benzinmotor ötvözésével teremti meg az extrém módon hatékony BMW eDrive plug-in hibrid rendszert. A jármű ily módon rövidebb távokon lehetővé teszi a dinamizmussal párosuló, tisztán elektromos energiával történő, helyi károsanyagkibocsájtás-mentes haladást, egyszersmind az – a 4 hengeres benzinmotor jóvoltából – nagyobb távok megtételére is alkalmas.

BMW 530e iPerformance :
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,0–2,4
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 45-54
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 19,6–22,4

BMW X5 iPERFORMANCE.

A BMW X5 xDrive40e iPerformance-ot egy erőteljes BMW TwinPower Turbo belső égésű, valamint egy kimagaslóan hatékony elektromos motor repíti előre, miközben a BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer mindig gondoskodik a lehető legjobb úttartásról és a párját ritkítóan kiváló agilitásról. A jármű így tehát a rövid távon való, tisztán elektromos energiával történő, emisszió-mentes haladást optimális tapadással párosuló dinamikus menetteljesítményekkel ötvözi.

BMW 7 iPERFORMANCE.

Egy BMW luxus limuzin egy kompakt autó fogyasztási adataival. Az eDrive-val ellátott 7-es BMW egy, a jövő fenntartható mobilitásával kapcsolatos kérdésekre adott, luxus szintű válasz. Az elektromos motor és a belső égésű erőforrás tökéletesen működnek együtt – az intelligens energia-menedzsment támogatásával. Az eredmény: lenyűgöző dinamizmus és soha nem látott hatékonyság.

BMW 740e iPerformance :
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,3–3,0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 53-68

Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 21,3-24,4

BMW 3 iPERFORMANCE.

A BMW 330e iPerformance esetében az elektromos motor, valamint a BMW TwinPower Turbo erőforrás ötvözése két világ legjavát egyesíti. Lenyűgöző dinamizmus maximális mértékű hatékonysággal, valamint az emisszió-mentes haladásnak köszönhetően környezetbarát üzemmel párosítva – egy különleges koncepció, amely teljes mértékben a BMW 3-as sorozat erényeire épül.

BMW 2 iPERFORMANCE ACTIVE TOURER.

A BMW eDrive és a BMW TwinPower Turbo motor együttesével a BMW 225xe iPerformance Active Tourer egyszerre nyújtja az elektromos meghajtásból fakadó vezetési élményt és a határtalan mobilitást. A kétféle meghajtási rendszer összjátéka teremti meg az elektromos xDrive-ot. Az automatikusan szabályozott működésű rendszer minden helyzetben gondoskodik a lehető legjobb tapadásról és agilitásról – optimalizált fogyasztás és CO2-kibocsátás mellett.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer :
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,7-3,2
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 62-72
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 17,7-21,4

BMW i MODELLEK.

Born electric: A BMW i egy, a jövőbe mutató mobilitást megvalósító, átfogó koncepció. Legyen szó a tisztán elektromos meghajtású, szisztematikusan a fenntarthatóság jegyében tervezett, emisszió-mentes, a nagyvárosi forgalomra tervezett BMW i3-ról vagy a jövő sportautóját előrevetítő BMW i8-ról, a BMW i a dinamizmussal, a vezetési élménnyel és a fenntarthatósággal nyűgöz le.
BMW i8 Coupé :
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1-2,2
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 48–49
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 20,2,–20,4

BMW i8 Roadster :
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,2,–2,2
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 50-51
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 20,6-20,7

BMW i3 (94 Ah) (3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 13,6* / 13,1**
 

BMW i3 (94 Ah) Range Extender (3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 14,0* / 13,0**
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,9* / 11,5**
 

BMW i8 Coupé (3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 1,8
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 42
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 14,0

BMW i8 Roadster (3):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 46
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 14,5
 

* 1-es kerékkategória: 19 colos kerekek
** 2-es kerékkategória: 20 colos kerekek; téli kerekek

Read more

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

  • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

    Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

    Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.