EGYESÍTETT ERŐVEL.

A BMW plug-in hibrid modellek áttekintése.

BMW iPerformance

EGYESÍTETT ERŐVEL.

A BMW plug-in hibrid modellek áttekintése.

A jövő mobilitásával szemben támasztott követelményeket már ma teljesítik a BMW modelljei: a legmodernebb technológiákat és a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorokat felvonultató iPerformance járművek folyamatosan áradó, hatalmas nyomatékukkal és fenntartható hatékonyságukkal nyűgöznek le. E modellek ily módon tehát a jövőbe mutató mobilitást lélegzetelállító vezetési élménnyel ötvözik.

EGYESÍTETT ERŐVEL.A BMW plug-in hibrid modellek áttekintése.

A jövő mobilitásával szemben támasztott követelményeket már ma teljesítik a BMW modelljei: a legmodernebb technológiákat és a nagy teljesítményű lítium-ion akkumulátorokat felvonultató iPerformance járművek folyamatosan áradó, hatalmas nyomatékukkal és fenntartható hatékonyságukkal nyűgöznek le. E modellek ily módon tehát a jövőbe mutató mobilitást lélegzetelállító vezetési élménnyel ötvözik.

BMW 5 iPERFORMANCE.

Felvillanyozóan eredeti. A BMW 530e iPerformance egy elektromos motor és egy 4 hengeres TwinPower Turbo benzinmotor ötvözésével teremti meg az extrém módon hatékony BMW eDrive plug-in hibrid rendszert. A jármű ily módon rövidebb távokon lehetővé teszi a dinamizmussal párosuló, tisztán elektromos energiával történő, helyi károsanyagkibocsájtás-mentes haladást, egyszersmind az – a 4 hengeres benzinmotor jóvoltából – nagyobb távok megtételére is alkalmas.

Felvillanyozóan eredeti.
 

A BMW 530e iPerformance fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1–1,9
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49–44
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 14,1–13,1

BMW X5 iPERFORMANCE.

A BMW X5 xDrive40e iPerformance-ot egy erőteljes BMW TwinPower Turbo belső égésű, valamint egy kimagaslóan hatékony elektromos motor repíti előre, miközben a BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer mindig gondoskodik a lehető legjobb úttartásról és a párját ritkítóan kiváló agilitásról. A jármű így tehát a rövid távon való, tisztán elektromos energiával történő, emisszió-mentes haladást optimális tapadással párosuló dinamikus menetteljesítményekkel ötvözi.

A BMW X5 xDrive40e iPerformance fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 3,4–3,3
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 78–77
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 15,4–15,3

BMW 7 iPERFORMANCE.

Egy BMW luxus limuzin egy kompakt autó fogyasztási adataival. Az eDrive-val ellátott 7-es BMW egy, a jövő fenntartható mobilitásával kapcsolatos kérdésekre adott, luxus szintű válasz. Az elektromos motor és a belső égésű erőforrás tökéletesen működnek együtt – az intelligens energia-menedzsment támogatásával. Az eredmény: lenyűgöző dinamizmus és soha nem látott hatékonyság.

A BMW 7-es iPerformance modellek fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,5–2,0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 56–45
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,9–12,5

BMW 3 iPERFORMANCE.

A BMW 330e iPerformance esetében az elektromos motor, valamint a BMW TwinPower Turbo erőforrás ötvözése két világ legjavát egyesíti. Lenyűgöző dinamizmus maximális mértékű hatékonysággal, valamint az emisszió-mentes haladásnak köszönhetően környezetbarát üzemmel párosítva – egy különleges koncepció, amely teljes mértékben a BMW 3-as sorozat erényeire épül.

A BMW 330e iPerformance fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1–1,9
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49–44
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,9–11,0BMW 2 iPERFORMANCE ACTIVE TOURER.

A BMW eDrive és a BMW TwinPower Turbo motor együttesével a BMW 225xe iPerformance Active Tourer egyszerre nyújtja az elektromos meghajtásból fakadó vezetési élményt és a határtalan mobilitást. A kétféle meghajtási rendszer összjátéka teremti meg az elektromos xDrive-ot. Az automatikusan szabályozott működésű rendszer minden helyzetben gondoskodik a lehető legjobb tapadásról és agilitásról – optimalizált fogyasztás és CO2-kibocsátás mellett.

A BMW 225xe iPerformance fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1–2,0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49–46
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,9–11,8

BMW i MODELLEK.

Born electric: A BMW i egy, a jövőbe mutató mobilitást megvalósító, átfogó koncepció. Legyen szó a tisztán elektromos meghajtású, szisztematikusan a fenntarthatóság jegyében tervezett, emisszió-mentes, a nagyvárosi forgalomra tervezett BMW i3-ról vagy a jövő sportautóját előrevetítő BMW i8-ról, a BMW i a dinamizmussal, a vezetési élménnyel és a fenntarthatósággal nyűgöz le.

BMW i3 (94 Ah):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6* / 13,1*
 

BMW i3 (94 Ah) Range Extender:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 12* / 13**
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3* / 11,9*
 

BMW i8:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,9
 

* 1-es kerékkategória: 19 colos kerekek
** 2-es kerékkategória: 20 colos kerekek; téli kerekek

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. Az üzemanyag-fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt.

A hatótáv nagysága számos különböző tényezőtől függ, amelyek közül különös jelentősége van a következőknek: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés használata, előkondicionálás.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.