VEZETÉSI ÉLMÉNY ÚJRATÖLTVE.

A BMW plug-in hibrid modellekkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdések.

BMW iPerformance

VEZETÉSI ÉLMÉNY ÚJRATÖLTVE.

A BMW plug-in hibrid modellekkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdések.

VEZETÉSI ÉLMÉNY ÚJRATÖLTVE.A BMW plug-in hibrid modellekkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdések.

Fedezze fel a BMW iPerformance modellek fenntartható világát, valamint a vezetési élmény teljesen új dimenzióját.

A BMW plug-in hibrid modellek, amelyek lenyűgözően dinamikusak és tisztán elektromos haladás mellett teljesen emissziómentesek, megmutatják, hogy mire képes ma a technika: az újonnan kifejlesztett elektromos motorokkal ellátott iPerformance modellek az elindulás pillanatától egészen a maximális sebességig rendelkezésre álló hatalmas nyomatékukkal kápráztatnak el.

Ugyanilyen agilisak a BMW i modellek, amelyeket azonban már eleve az elektromos mobilitásra terveztek. Futurisztikus dizájnjuk és a legapróbb részletig átgondolt elektromos meghajtási koncepciójuk jóvoltából messze kiemelkednek a mezőnyből: e járművek a jövő mobilitását vetítik előre. Ezen az oldalon megtalálja a plug-in hibrid járművekkel kapcsolatos összes fontos kérdést, illetve az azokra adott választ. A BMW i modellekkel kapcsolatos információkért kérjük, kövesse az alábbi linket.

Read more

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK ÉS DIZÁJN.

A BMW plug-hibrid modellekben egy erős elektromos motor és egy hatékony belső égésű erőforrás teljesít szolgálatot, amelyek tökéletesen képesek együttműködni egymással. Mindezt teljesen nyilvánvalóvá teszi a dinamizmus és a hatékonyság tökéletes ötvöződése. Az alábbiakban megtalálja a BMW plug-in hibrid járművekkel kapcsolatos összes alapinformációt.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer :
Üzemanyag-fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,7-3,2

CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 62-72
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 17,7-21,4

 • Mi is pontosan a plug-in hibrid?

  A plug-in hibrid járművek egy erős elektromos motorral és egy hatékony belső égésű motorral rendelkeznek. Ez a kombináció nagy összteljesítményt eredményez, amelynek előállítása ugyanakkor környezetbarátabb módon történik, mint a hagyományos meghajtási technológiák esetében.

  További előny, hogy a plug-in hibridek közvetlenül feltölthetők az elektromos hálózatról akár otthon, akár út közben. A plug-in hibrid hajtáslánc jóvoltából az utak jelentős része emisszió-mentesen tehető meg – ami különösen városban előnyös –, nagyobb távolságokon pedig csökkenthető a fogyasztás.

 • Mik a plug-in hibrid legfőbb előnyei egy hagyományos járművel szemben?

  A plug-hibrid járművek kisebb emisszióval járó mobilitást tesznek lehetővé, emellett azok hatótávolsága is nagyobb – úgy, hogy a használhatóságuk egy szinten van a hagyományos járművekével. A kiemelt előnyök közé sorolható a hangtalan haladás és az elektromos teljesítménynövelés (boost) is. Utóbbi azt jelenti, hogy rövid ideig tartó gyorsítások alkalmával – például előzési manőverek során – a belső égésű motor támogatást kap az elektromos erőforrástól, ami még dinamikusabb haladást tesz lehetővé. Az elektromos mód gyakori használatával, illetve a jármű akkumulátorának az elektromos hálózatról való sűrű feltöltésével alacsony üzemeltetési költségek érhetők el.

  Egy további említésre méltó lehetőség, hogy a plug-in hibridek álló helyzeti fűtését és hűtését a jármű tulajdonosa a BMW ConnectedDrive alkalmazáson keresztül, a ConnectedDrive internetes portálról vagy közvetlenül a járműből vezérelheti.

 • Milyen körülmények fennállása esetén érdemes megfontolnom egy plug-in hibrid jármű megvásárlását?

  A döntés meghozatalához mindenképpen figyelembe kell venni, hogy van-e otthoni töltési lehetőség. Utóbbit biztosíthatja egy otthoni elektromos csatlakozó, a saját BMW i Wallbox fali töltőállomás vagy valamilyen egyéb, a lakhelye közelében lévő töltőhely. Fontos továbbá, hogy egy plug-in hibrid alacsony üzemeltetési költségéből (ami abból fakad, hogy az elektromos áram olcsóbb, mint az üzemanyag) származó előnyök akkor aknázhatók ki igazán, ha Ön sokat közlekedik elektromos meghajtással. Amennyiben a munkahelyén is van töltési lehetőség, még többet hozhat ki ezen előnyből.

 • A biztonsági szint és a vezetési élmény ugyanolyan, mint egy hagyományos meghajtású BMW modell esetében?

  A BMW plug-in hibrideket rendkívül magas műszaki színvonalon tervezték meg. E járművek ugyanarra a biztonságos architektúrára épülnek, mint a hagyományos modellek. A nagyfeszültségű akkumulátorral ellátott plug-in hibridek biztonságosságát független intézetek is igazolták.

  A BMW plug-in hibridekbe épített elektromos motornak köszönhetően ötvöződnek az elektromos energiával való haladás és a hatékonyságnövelés előnyei. A már az elindulás pillanatától rendelkezésre álló nagy nyomaték az elektromos motorokra jellemző spontán teljesítmény-felépítést tükrözi. A boost funkció részeként az elektromos motor nagyon is jól érezhető támogatást nyújt a belső égésű motor számára dinamikus, rövid ideig tartó gyorsítások alkalmával. Mindemellett a BMW plug-in hibrid járművek némán és károsanyag-kibocsátás nélkül haladnak elektromos módban.

 • Milyen üzemmódók állnak rendelkezésre?

  A plug-in hibrid modelleket természetesen ellátták a már ismerős, az adott szituációhoz és igényekhez alkalmazkodó ECO PRO, Comfort és Sport módokkal. Mindezeken felül a plug-in hibridekben alábbi, az eDrive gomb segítségével kiválasztható üzemmódok állnak rendelkezésre:

  • AUTO eDRIVE: A rendszer a szituációnak megfelelően kiválasztja a leghatékonyabb meghajtási módot – azaz a tisztán elektromosat, a kombináltat vagy a belső égésű motorral való haladást.

  • MAX eDRIVE: Modelltől függően a MAX eDRIVE módban akár 140 km/órás sebességű haladás is lehetséges tisztán elektromos meghajtással. Nagyobb sebességnél, illetve akkor, amikor szükség van a jármű rugalmassági potenciáljának kiaknázására, a belső égésű motor automatikusan beindul.

  • SAVE BATTERY vagy Battery Control (a 7-es BMW esetében) a belső égésű motor hatékonyan tölti az akkumulátort, illetve a rendszer gondoskodik annak állandó töltöttségi szintjéről. Mindez lehetővé teszi az akkumulátor-kapacitás aktív megőrzését arra az esetre, amikor a későbbiekben a vezető tisztán elektromosan kíván haladni.
 • Miről ismerhető fel egy BMW plug-in hibrid modell?

  A hagyományos meghajtású BMW modellekhez képesti különbségek a kívánatos határon belül maradnak, így az ismerős és összetéveszthetetlen BMW-s stílusjegyek jelen vannak a BMW plug-in hibrid járműveken is. Mindazonáltal – modelltől függően – többek között az alábbi részletek azok, amelyek segítenek megkülönböztetni a BMW plug-in hibrideket:

  Kívül:

  • „eDrive" feliratok a C-oszlopokon, mindkét oldalon
  • i-logó az első sárhányókön
  • kék színű hosszanti rácselemek a vesékben, valamint kék porvédő sapkák a kerekeken
  • „eDrive" felirat a jármű farán, valamint a motorburkolaton
  • „e" betűt tartalmazó modell-megnevezés
  • Töltőcsatlakozó elöl, a vezető oldalán

  Belül:

  • „eDrive" felirattal ellátott ajtóküszöbök
  • eDrive gomb a középkonzolon
  • Speciális műszeregység és központikijelző-grafika

AKKUMULÁTOR ÉS HATÓTÁVOLSÁG.

A BMW plug-in hibrid járművekben a belső égésű motor mellett helyet kapott egy hosszú élettartamú lítium-ion akkumulátor is, amely azután is lehetővé teszi a továbbhaladást, hogy kiürült az üzemanyagtartály. Az akkumulátor különleges tulajdonságairól itt juthat bővebb információkhoz.

 • Üres üzemanyagtartály esetén lehetőség van az elektromos energiával való továbbhaladásra?

  Igen, így van. Amennyiben az elektromos és a belső égésű motor együttes hatótávolsága 80 km-re csökken, a vezetőt egy, a műszeregységen megjelenő üzenet figyelmezteti. Ha az össz-hatótávolság 50 km-re esik vissza, a vezető állandó figyelmeztetést kap. Amint az üzemanyag-tartály kiürül, a még rendelkezésre álló elektromos hatótáv segítségével el lehet jutni a legközelebbi benzinkútig – feltéve, hogy van elegendő energia az akkumulátorban, valamint, hogy a rendszer engedélyezi a tisztán elektromos energiával való haladást.

 • Milyen hosszú élettartamú a BMW plug-in hibrid modellek nagyfeszültségű akkumulátora?

  A BMW plug-in hibrid modelljeibe épített nagyfeszültségű akkumulátorok lítium-ion technológiájúak, amelyeket – szemben a hagyományos nikkel, ólom vagy kadmium akkumulátorokkal – kifejezetten gépjárművekben való használatra optimalizáltak. A BMW Akkumulátor-tanúsítványban foglaltak szerint az Ön hivatalos BMW Márkakereskedője vagy Márkaszervize a jármű első forgalomba helyezésétől számított 100 000 kilométerig vagy 8 évig (amelyiket a jármű előbb eléri) garantáltan orvosolja a nagyfeszültségű akkumulátor hibáját. A BMW Akkumulátor-tanúsítványban szereplő szervizelési jogosultság részleteiről kérjük, érdeklődjön hivatalos BMW Márkakereskedőjénél vagy Márkaszervizében.

 • Mekkora az elektromos hatótávolság?

  A ciklus szerinti hatótáv minden BMW plug-in hibrid modell esetében fel van tüntetve. A tényleges elektromos hatótávolság nagyságát számos tényező befolyásolja. A hatótávra a legjelentősebb hatást a légkondicionálás és a fűtés intenzitása, az elektromos rendszer általános leterheltsége (pl. a navigáció, a rádió, az ülés- és a szélvédőfűtés, a nyári és téli külső klimatikus viszonyok), valamint az egyéni vezetési stílus gyakorolja. A nagyfeszültségű akkumulátor lemerülése után nem lehetséges a tisztán elektromos energiával való továbbhaladás, azonban a belső égésű motornak köszönhetően folytatható az út. Egy intelligens energiamenedzsment gondoskodik arról, hogy a nagyfeszültségű akkumulátor még teljes kiürülés esetén se károsodjon.

 • A nagyfeszültségű akkumulátor korlátozza a csomagtér méretét?

  A BMW plug-in hibrid járművek csomagterének mérete csak kevéssel marad el a hagyományos BMW modellekétől. A kényelem növelése érdekében olyan intelligens megoldásokat fejlesztettek ki, amelyek először is sík rakodófelületet biztosítanak, másodszor gondoskodnak a nagyméretű tárgyak szállításához szükséges mélységről. Mindemellett a csomagtér bővítésére szolgáló rendszerek (pl. a 40:20:40 arányban dönthető hátsó üléstámla) is elérhetők a BMW plug-in hibird modelljeihez.

 • Mire kell odafigyelni a BMW plug-in hibrid járművek hosszabb időre való leállításakor?

  Természetesen van lehetőség a jármű hosszú időre (pl. több hétre) való leállítására, ugyanakkor előfordulhat, hogy a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttsége szintje csökken, ha az autó sokáig mozdulatlan.

  Emiatt tehát érdemes teljesen feltöltött akkumulátorral leállítani az autót, vagy a tartós állás idejére egy megfelelő töltőállomáshoz csatlakoztatni azt, hogy szükség esetén a nagyfeszültségű akkumulátor automatikusan feltöltődhessen.

  Kérjük, vegye figyelembe a jármű kezelési kézikönyvének a jármű tartós leállítására vonatkozó tanácsait.

TÖLTÉS ÉS TÖLTÉSI INFRASTRUKTÚRA.

A belső égésű motor mellett a nagyfeszültségű akkumulátornak is szüksége van „tankolásra". A BMW plug-in hibrid járművek esetében erre akár otthon is van lehetőség. A töltés mikéntjéről, helyéről és idejéről az alábbiakban tájékozódhat.

 • A BMW milyen töltési lehetőségeket kínál a plug-in hibrid járművekhez?

  A BMW plug-in hibrid járművek bármilyen háztartási elektromos csatlakozóról feltölthetők – ugyanakkor az adott csatlakozó alkalmasságát (folyamatos töltésre való képességét) érdemes egy képzett szakemberrel ellenőriztetni. A csatlakozó ellenőrzése, valamint a BMW i Wallbox töltőállomások (amelyeknek segítségével a BMW plug-in hibrid járművek maximálisan akár 3,7 kW-tal is tölthetők) telepítése és üzembehelyezése elvégeztethető a BMW i telepítési partnerek szakembereivel is.

  A jármű út közben is tölthető. Például ott a ChargeNow* program, amely hozzáférést biztosít a nyilvános töltőállomások folyamatosan bővülő hálózatához. A ParkNow* szolgáltatás jóvoltából a BMW tulajdonosok hosszú távra szóló parkolási, valamint töltési lehetőségekhez juthatnak a lakó- vagy munkahelyük közelében lévő, többszintes parkolóházakban.

  Amennyiben kíváncsi arra, hogy az Ön közelében hol vannak töltőállomások, számos lehetőség áll rendelkezésére:

  • Az információknak utánanézhet BMW plug-in hibrid járművének navigációs rendszerében. A BMW ConnectedDrive alkalmazás POI-keresés funkciójának segítségével közvetlenül hozzáférhet a környék összes töltőállomásának adataihoz.
  • Kereshet az okostelefonjával is. A plug-in hibridek számára kifejlesztett ConnectedDrive alkalmazásnak** köszönhetően mindez gyerekjáték.
  • A BMW i partnerek által üzemeltetett töltőállomásokat megtalálja a ChargeNow weboldalán.

  *A szolgáltatás Magyarországon nem elérhető.

  **Magyarországon nem elérhető.

 • Milyen gyakran kell tölteni egy BMW plug-in hibridet?

  Ha van rá lehetőség, minden adandó alkalommal érdemes feltölteni a BMW plug-in hibridet – akár otthon, akár út közben. Ha Ön így tesz, kihasználhatja a maximális elektromos hatótávolság nyújtotta előnyöket, minimalizálva ezzel az üzemanyag-fogyasztást.

 • Mennyi ideig tart feltölteni a nagyfeszültségű akkumulátort? Van lehetőség a gyors, egyenárammal (DC) való töltésre?

  A töltés tényleges időtartama számos tényezőtől függ. Amennyiben a nagyfeszültségű akkumulátor teljesen lemerül, például a BMW X5 plug-in hibrid esetében a töltés Wallbox vagy nyilvános töltőállomás használatával nagyjából 2,8, a normál otthoni elektromos hálózat igénybevételével pedig kb. 4 órát vesz igénybe.

  A tisztán elektromos meghajtású járművekéhez képest kisebb akkumulátor-méret, valamint az ebből fakadóan aránylag rövid töltési idő miatt a BMW plug-in hibrid járművekhez nem lesz egyenáramú gyorstöltési lehetőség.

 • Külföldön másmilyen töltőkábelre van szükség?

  A járműhöz mellékelt töltőkábel az adott országban általánosan használatos háztartási elektromos csatlakozóhoz való. Hivatalos BMW Márkakereskedőjénél azonban lehetősége van olyan kábelt beszerezni, amely különböző típusú konnektorokkal is kompatibilis.

 • A BMW i 360° ELECTRIC ajánlatai a BMW plug-in hibrid modelljeihez is elérhetők?

  Igen, egy BMW plug-in hibrid jármű tulajdonosaként az Ön számára is elérhetők a BMW i 360° ELECTRIC releváns szolgáltatásai.

 • Mennyibe kerülnek a BMW otthoni használatra való töltőállomásai?

  A BMW i Wallbox készülékek árával kapcsolatos információkért kérjük, forduljon hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez.

HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁSOK.

Az innovatív eDrive szolgáltatásoknak köszönhetően a BMW plug-in hibrid járművek tulajdonosai folyamatosan kiváló hálózati szolgáltatások előnyeit élvezhetik. A számos eDrive szolgáltatás egyike a BMW ConnectedDrive alkalmazás, amely egyebek mellett olyan fontos információkkal látja el Önt, mint járműve akkumulátorának töltöttségi szintje.

 • A BMW ConnectedDrive milyen szolgáltatásokat kínál a BMW plug-in hibrid járművekhez?

  Az eDrive szolgáltatások, amelyeket kifejezetten a BMW plug-in hibrid járművekhez fejlesztettek ki, egy alkalmazás, a navigációs rendszer vagy az ügyfélportál segítségével érhetők el. A BMW ConnectedDrive alkalmazás a következő funkciókat kínálja:

  • Töltöttség-kijelzés és töltésidőzítés
  • A klímaberendezés (fűtés/hűtés) távvezérlése és működésének időzítése
  • Töltőállomások keresése és megjelenítése
  • Statisztikák az egyéni vezetési stílusról, tanácsok a hatékony vezetéshez, valamint az eredmények összehasonlítása a közösség tagjaival
  • A futásteljesítmény, a jármű-állapot és a szervizigény kijelzése
 • Mely okostelefonos operációs rendszerek támogatottak?

  Az Apple iOS és a Google Android.

 • A fenti funkciókat az interneten keresztül is vezérelhetem?

  Igen, bizonyos funkciók a BMW ConnectedDrive portálról is vezérelhetők.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.