ELECTRIFIED BY BMW i.

Plug-in hibridek a BMW i know-how erejével.

BMW iPerformance

ELECTRIFIED BY BMW i.

Plug-in hibridek a BMW i know-how erejével.

ELECTRIFIED BY BMW i.Plug-in hibridek a BMW i know-how erejével.

A tapasztalat mindig is kulcsfontosságú tényező volt az innovatív autóipari koncepciók gyakorlatba való átültetése során. A BMW plug-in hibridek esetében pedig a felhalmozott tudás különlegesen értékesnek bizonyult. E modellek hajtáslánca egy hatékony belső égésű, valamint egy erős elektromos motort foglal magában. A szóban forgó autók tehát a jellegzetesen BMW-s erényeket az elektromos meghajtás előnyeivel ötvözik és ily módon közvetlenül hasznosítják a BMW i mérnökeinek gyakorlati tudását – méghozzá olyan mértékben, hogy kiérdemlik a megkülönböztető, „BMW iPerformance” modellmegjelölést.

EMISSZIÓMENTES VEZETÉSI ÉLMÉNY.

A BMW iPerformance járművek a BMW i által kifejlesztett BMW eDrive hajtási technológiát alkalmazzák. E modellek képesek a rövid és a közepes távokat tisztán elektromosan, az elektromos motor, a lítium-ion akkumulátor és az intelligens energiamenedzsment közreműködésével megtenni. A TwinPower Turbo motor szükség esetén indul be. A BMW eDrive meghajtás jelenleg a BMW 2-es, a BMW 3-as, a BMW 5-ös és a BMW 7-es sorozatokhoz, valamint a BMW X5-höz érhető el.

BMW eDrive.

Az elektromos autózás intelligens és dinamikus formája.

RÖVID, KÖZEPES ÉS HOSSZÚ TÁVRA EGYARÁNT IDEÁLIS.

A BMW iPerformance modellek esetében a hatékony belső égésű motor tökéletes harmóniában működik együtt az erős elektromos motorral. Míg a hagyományos erőforrás a nagy hatótávolságról gondoskodik, addig az elektromos meghajtás különösen a városi közlekedés során gyűjt be jó pontokat, köszönhetően zéró emissziójának és a szinte semmi zajjal nem párosuló dinamizmusának. A BMW 530e például (a NEDC, azaz az Új Európai Vezetési Ciklus alapján) akár 50 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos meghajtással. A lítium-ion akkumulátor a BMW i Wallbox és a nyilvános töltőállomások segítségével tölthető fel, de a művelet elvégezhető bármilyen szabványos háztartási elektromos csatlakozóról is.
 

BMW 530e iPerformance:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1–2,9
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49–44
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 14,1–13,1

 • AUTO eDRIVE

  AUTO eDRIVe módban az intelligens energiamenedzsment a legmagasabb szintű hatékonyságot szem előtt tartva – a sebesség és az akkumulátor töltöttségi szintjének figyelembevételével – hangolja össze az elektromos és a belső égésű motor működését.

 • MAX eDRIVE

  Modelltől függően a MAX eDRIVE módban akár 140 km/óra sebességű haladás is lehetséges tisztán elektromos meghajtás mellett. Nagyobb sebességnél, illetve akkor, amikor a gyorsító képesség kiaknázására van szükség, a belső égésű motor automatikusan beindul.

 • SAVE BATTERY

  SAVE BATTERY vagy Battery Control (a 7-es BMW esetében) a belső égésű motor hatékonyan tölti az akkumulátort, illetve a rendszer gondoskodik annak állandó töltöttségi szintjéről. Mindez lehetővé teszi az akkumulátor-kapacitás aktív megőrzését arra az esetre, amikor a későbbiekben a vezető tisztán elektromosan kíván haladni.

AZ iPERFORMANCE DIÓHÉJBAN.

A BMW plug-in hibrid modellek szisztematikusan viszik tovább a BMW EfficientDynamics stratégiát. Az „e” modellmegjelölésen kívül Ön az alábbi optikai elemekről ismerheti fel az útjába kerülő BMW iPerformance modelleket.

Kék színű hosszanti rácselemek a vesékben.

A BMW iPerformance modellek orr-részét a vesék jellegzetes BMW i kék színű hosszanti rácselemei teszik jól megkülönböztethetővé.

Kék színű porvédő sapkák a keréken.

A BMW iPerformance modellek kerekein lévő exkluzív, kék színű porvédő sapkák a BMW i8-at idézik.

Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1
CO₂-kibocsátás (kombinált): 49
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,9

BMW i - logó.

Oldalt, az első kerékjáratívek mögött látható a BMW i -logó, amely jelzi a BMW i-től való közvetlen tudásátvitelt.

„eDrive” felirat.

A C-oszlopon, a Hofmeister-ív mögött lévő „eDrive” felirat jelzi az elektromos hajtási technológia jelenlétét.

TÖLTÉS.

A „BMW iPerformance” nem csupán egy, a plug-in hibrid modellekre utaló elnevezés, hiszen az ernyője alá tartozó termékek és funkciók szerves részei a fenntartható mobilitás megteremtését célzó stratégiának. Akárcsak a BMW i3 vagy a BMW i8 esetében, a 360° ELECTRIC program a BMW iPerformance modellekhez is elérhető. Ez pedig döntő jelentőségű előnyökhöz juttatja az autótulajdonosokat a BMW i Wallbox telepítésétől a megfelelő zöldenergia-szolgáltatási szerződés megkötésén át egészen a világ legkiterjedtebb nyilvános töltőállomás-hálózatához való hozzáférésig. A minden BMW iPerformance modellhez elérhető egyéb innovációk között ott vannak továbbá – az ECO ROUTE funkció jóvoltából – a hatékonyság alapján összeállított útvonalak, valamint a BMW Connected applikáció is.

 • BMW i Wallbox

  A BMW i Wallbox készülékek, a BMW i Wallbox Plus és a BMW i Wallbox Connect olyan otthoni töltőállomások, amelyeknek segítségével Ön biztonságosan, gyorsan és egyszerűen töltheti fel BMW-jét.
  A BMW i Wallbox készülékek jóvoltából a töltési folyamat művelet egyszerű és megbízható. Amint a töltőkábellel megtörtént a jármű csatlakoztatása a BMW i Wallboxhoz, a töltési folyamat automatikusan elkezdődik. A BMW i3 akkumulátora például kevesebb, mint három óra* alatt 80%-osra töltődik fel.
  A BMW i Wallbox Connect mindezeken felül arra is lehetőséget kínál, hogy Ön az otthonában előállított zöld-, illetve napenergiát használja fel a gyors töltéshez, amely ily módon még fenntarthatóbb.
  * A helyi elektromos infrastruktúrától függően. Más BMW Battery Electric Vehicle (BEV) és BMW Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) járművek esetében a töltési idők eltérők lehetnek.

 • BMW Digital Charging Service

  A BMW Digital Charging Service (DCS) segítségével Ön a BMW i Wallboxszal még testre szabottabb módon és hatékonyabban töltheti fel BMW i3-asát. Az előre beprogramozott elektromosáram-tarifát figyelembe véve a DCS meghatározza azokat a periódusokat, amikor a legköltséghatékonyabban tölthető az Ön járműve, és a kapott eredmény alapján, önműködően vezérli a töltési folyamatot. Mindezen felül a DCS mindig gondoskodik arról, hogy a jármű teljesen fel legyen töltve az Ön által meghatározott indulási időpontra. A ConnectedDrive szolgáltatásokba ágyazott DCS funkció rendkívül egyszerűen vezérelhető az Ön mobil eszközével, illetve a jól ismert kezelőfelületeken (iDrive, ConnectedDrive portál, BMW Connected applikáció) keresztül.

 • ChargeNow*: Felszálló ágban a felvillanyozó vezetési élmény

  Az intuitív kezelhetőségnek és a Charge Now mobilitási szolgáltatásnak* köszönhetően igen egyszerű csatlakozni a hálózathoz. A ChargeNow ugyanis egyetlen hatalmas hálózatban egyesíti a különböző szolgáltatók által üzemeltetett töltőállomásokat. Ez azt jelenti, hogy egyszerűbben és gyorsabban lelhetők fel a töltőállomások, amelyeknek segítségével Ön út közben töltheti fel BMW i3-asát. A BMW i ConnectedDrive megjeleníti az Ön közelében lévő szabad töltőállomásokat – és nemcsak az autó navigációs kijelzőjén teszi ezt, hanem az okostelefon képernyőjén és a ChargeNow weboldalon is.

  *A szolgáltatás Magyarországon jelenleg nem elérhető.

BMW i3 (94 Ah):
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 0
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km: 12,6* / 13,1*
 

BMW i3 (94 Ah) Range Extender:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 0,6
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 12* / 13**
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,3* / 11,9*
 

BMW i8:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,9
 

* 1-es kerékkategória: 19 colos kerekek
** 2-es kerékkategória: 20 colos kerekek; téli kerekek

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1–2,0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49–46
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,9–11,8
 

BMW 330e iPerformance Limousine:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1–1.9
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49–44
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 11,9–11,0
 

BMW 530e iPerformance Limousine:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,1–1.9
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 49–44
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 14,1–13,1
 

BMW X5 xDrive40e iPerformance:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 3,4–3,3
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 78–77
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 15,4–15,3
 

BMW 740e iPerformance:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,2–2,0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 50–45
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,1–12,5
 

BMW 740Le iPerformance:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,2–2,0
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 51–45
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,3–12,6
 

BMW 740Le xDrive iPerformance:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,5–2,1
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 56–49
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,9–13,2
 

Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. Az üzemanyag-fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt.

A hatótáv nagysága számos különböző tényezőtől függ, amelyek közül különös jelentősége van a következőknek: egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/hűtés használata, előkondicionálás.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.