A BMW Vision iNEXT háromnegyedes elölnézetből, kőfal előtt

A KEDVENC HELYEM.

A BMW Vision iNEXT.

A KEDVENC HELYEM.A BMW Vision iNEXT.

A legszebb vezetőhely a BMW Vision iNEXT-ben található. Egy olyan, a jövőt előrevetítő jármű víziója ölt itt testet, amelyben a vezetőt a bizalom érzése tölti el, így olyan nyugalom járhatja át mindenütt, amerre csak jár, mintha a nappalijában ülne. A tisztán elektromos meghajtású, magas fokon automatizált és teljes egészében hálózatba kötött BMW Vision iNEXT újfajta utazási élmények előtt nyitja meg a kaput. Amellett, hogy képes az autonóm haladásra, a belső tere is merőben újszerű. Utóbbi jóval több mint innovatív és esztétikus. Egy olyan hely, ahol Ön kényelembe helyezheti magát, szabadon döntve el, hogy mivel kívánja eltölteni az idejét. A BMW egy olyan látnoki vezetési élményt tár Ön elé, amely magát az utat teszi meg kedvenc úti céljává.

Bővebben

4 LÁTNOKI ÜZENET

  • 01 Személyre szabott, hálózatba kötött mobilitás – amely az embert helyezi a középpontba
  • 02 A kedvenc helyem – egy új környezet a minőségi élethez
  • 03 Tisztán elektromos meghajtású, magas fokon automatizált és teljes egészében hálózatba kötött
  • 04 Shy Tech – intuitív, diszkréten a háttérbe húzódó technológia
A BMW Vision iNEXT belső tere a vezetőhellyel és a kávézóasztallal
A BMW Vision iNEXT belső tere a kormánykerékkel és a műszerfallal
Egy, a BMW Vision iNEXT első utasülésén helyet foglaló, sötét hajú nő a hátsó ülések felé fordul

A HELY.

Újraálmodott belső tér: A BMW Vision iNEXT szakított a hagyományokkal, hogy új értelmet adjon a mobil életminőség fogalmának. Az utastér különlegesen hívogató a nemesfa felületek és a kézzel készült Jacquard szövet, valamint a Purus Rosé színű – amely árnyalat tökéletesen illik a lakásberendezéshez hasonló belső téri elemek nyitottságot sugárzó kialakításához – Alcantara összjátékának köszönhetően. Az egyik leglátványosabb részlet a lebegni látszó kávézóasztal. Az asztal nyílt pórusú fából készült kifinomult, részben Jacquard szövettel borított felülete egy megvilágított, hátranyúló kristályüveg konzolon van, amely újabb színfolttal gazdagítja a lounge-szerű atmoszférát.

A BMW Vision iNEXT felülnézetből, egy tóparti fa mellett
A BMW Vision iNEXT hátulnézetből, egy napsütötte tisztáson
A BMW Vision iNEXT egy parkban, oldalnézetből, útelágazásnál
A BMW Vision iNEXT haladás közben, elölnézetből
A BMW Vision iNEXT hátulnézetből, piros hátsó lámpákkal, éjszaka
A BMW Vision iNEXT eleje a vesével

A TESTET ÖLTŐ LÁTOMÁS.

Elég egy pillantás, hogy máris tudatosuljon Önben: a BMW Vision iNEXT a saját kora előtt jár. A kiterjedt felületek és markáns vonalak – amelyek közül néhány kék kiemelést kapott – miatt az autó tömbszerűnek hat. A visszafogott dizájnnyelv kontrasztot képez a rafinált fényezéssel, valamint a látványos részletekkel: a Liquid Greyrose Copper külső fényezés, amely fokozatosan változtatja az árnyalatát a meleg tónusú réztől a sötét rózsaszínig, dinamizmust visz az összképbe akkor is, amikor az autó áll. A szélvédő harmonikusan olvad bele a nagyméretű panoráma üvegtetőbe, ami könnyeddé teszi az autó megjelenését, egyszersmind még jobban kinyitja a belső teret. A nagyméretű, összekapcsolt vesék, az oldalablakok ikonikus körvonala, valamint a kék kiemelések egyértelműen jelzik a BMW i gének jelenlétét.

A HIGH-TECHTŐL A SHY TECHIG.

A BMW Vision iNEXT úttörő technológiái.

Lényegében láthatatlan – de azért mindig elérhető. Első pillantásra úgy tűnik, mintha csak a vezető előtt lennének kijelzők. Máshol nincsenek sem ilyenek, sem gombok. A jövőben ugyanis nem a technológia áll majd a középpontban, hanem az ember. A fával vagy szövettel borított felületek gesztusokkal vagy beszédhanggal vezérelhetők, így a digitális technológiák csak akkor mutatják meg magukat, amikor a vezető vagy az utasok használni kívánják őket. Mindez egy intelligens lépés a jövő felé.

Bővebben
A BMW Vision iNEXT hátsó ülése egy kézzel, zöld szövetkárpittal

Intelligens anyagok.

A BMW Vision iNext már az érintéséből is tudja, hogy Önnek mire van szüksége. Amikor „Boost” módban vezet, a központi kijelző az érintőfunkcióval működtethető. „Ease” módban a bútorszerű középkonzol áll rendelkezésre. Amikor a felhasználó szeretne valamit, a felületen fénypontok követik az ujját, vizuális visszajelzést adva ezzel. A hátul található, zsakárdszövettel borított felület – amely hasonló módon, érintésre kel életre – lehetővé teszi a különféle gesztusokkal való zenelejátszást. A gesztusokat a szövet alatt elhelyezett LED-ek kigyúló fénye igazolja vissza. A Shy-Tech technológia jóvoltából olyan felületek alakulnak át egykettőre szokatlan interfészekké, amelyekről ezt senki nem feltételezné.

Bővebben
A BMW Vision iNEXT profilból, egy nővel a nyitott ajtók mellett, a háttérben egy férfi

Intelligens személyi asszisztens.

A BMW Vision iNEXT már az érintéséből is tudja, hogy Önnek mire van szüksége. Amikor „Boost” módban vezet, a központi kijelző az érintőfunkcióval működtethető. „Ease” módban a lakberendezési tárgyhoz hasonlatos középkonzol áll rendelkezésre. Amikor a felhasználó szeretne valamit, a felületen fénypontok követik az ujját, vizuális visszajelzést adva ezzel. A hátul található, Jacquard szövettel borított felület – amely hasonló módon, érintésre kel életre – lehetővé teszi a különféle gesztusokkal való zenelejátszást. A gesztusokat a szövet alatt elhelyezett LED-ek kigyúló fénye igazolja vissza. A Shy Techtechnológia jóvoltából olyan felületek alakulnak át egykettőre szokatlan interfészekké, amelyekről ezt senki nem feltételezné.

Bővebben
Egy nő a BMW Vision iNEXT-ben, fénygrafikával

Intelligent Beam.

Előrevetített jövő: A BMW Vision iNEXT-ben található Intelligent Beam a modern kijelzők egy úttörő jelentőségű, merőben új megjelenési formája. Az újdonság ugyanis interaktív, vetített felületeket hoz létre a belső térben. A technológia hamarosan akár le is válthatja a hagyományos kijelzőket. Az intelligens fény felismeri a különböző tárgyakat és követi azokat. Ily módon például egy nyomtatott könyv szövege képekkel, mozgó tartalmakkal és interaktív grafikákkal egészíthető ki, amelyeknek mindegyike érintéssel vezérelhető. A dinamikus fényfestési technológia gondoskodik arról, hogy a tartalom akkor is megfelelően jelenjen meg, ha a felület mozog.

Bővebben
A BMW Vision iNEXT vezetőhelye a kormánykerékkel és a műszerfallal

ÉREZHETŐ KÜLÖNBSÉG.

A BMW Vision iNEXT „Ease” és „Boost” vezetési módjai.

A BMW Vision iNEXT vezetőhelye a kormánykerékkel és a műszerfallal
Az innovatív BMW Personal CoPilot technológiának köszönhetően Ön a BMW Vision iNEXT-ben ülve eldöntheti, hogy Ön akar vezetni vagy átadja a feladatot az autonóm vezetési rendszernek. „Boost” módban az Ön kezében van az irányítás. Az „Ease” mód az Ön BMW Vision iNEXT-jét irányítását a magas fokon automatizált vezetésre bízza. Beszédhanggal kiadott utasításra vagy a kormánykeréken található BMW logó megérintésére az alábbi átalakuláson megy át a vezetőhely: a kormánykerék visszahúzódik, a pedálok lesüllyednek, sík padlófelületet hozva létre ezzel. A vezető és az első utas ezután a hátul ülők felé fordulhatnak. Emellett a kijelzők információkat nyújtanak a helyekről, ahol az autó elhalad.
Egy ujj megérinti a zöld kárpitot, amelyen erre egy világító kör jelenik meg
Kezek, amelyek egy színes kristályt tartanak
Kezek a BMW Vision iNEXT-et ábrázoló skicceket vázolnak egy post-itre
Egy férfi a BMW Vision iNEXT vázlataival telerajzolt fal előtt
A BMW egyik dizájnere és Adrian van Hooydonk a BMW Vision iNEXT-ben

VERSENY A JÖVŐÉRT.

Víziók sokaságából kiemelkedve: A BMW Vision iNEXT egy olyan merőben újszerű jármű megalkotásának a vágyából született meg, amely egy modern élettérben hozza harmóniába egymással a futurisztikus technológiákat. A dizájn egy belső verseny eredménye, amelyen a BMW dizájnerei kézzel készült vázlataikkal, valamint vizualizációikkal vesznek részt. A több körös megmérettetés során kiválasztják a legjobb munkákat, amelyek közül végül egyet jelölnek ki megvalósításra. Nagyjából 18 hónap telik el az ötlet felmerülésétől a koncepcióautó megszületéséig. Adrian van Hooydonk, a BMW Group Design rangidős alelnöke: „A BMW i létezésének célja, hogy olyan kreatív, úttörő ötletekkel rukkoljon elő, amelyek megváltoztatják a mobilitással kapcsolatos elképzeléseinket. A BMW Vision iNEXT– amely megmutatja, hogy az eddigieknél intelligensebb járművek miként tehetik könnyebbé és szebbé az életünket – egy újabb nagy lépés a változás felé vezető úton.”