BMW CONCEPT 4

BMW Concept 4

A kupékra jellemző vonzerő: talán mindig is ez volt a BMW márka karakterének legszenvedélyesebb vonása. Elvégre mi más testesítené meg jobban a különleges eleganciával ötvözött sportos és dinamikus autózást, mint egy kupé? E rajongásból született meg a BMW Concept 4 tanulmány. Az autó erőteljes érzelmi töltetű dizájnja nemcsak hordozza az eredeti BMW kupék jellemzőit és értékeit – hanem magától értetődő természetességgel újra is értelmezi azokat. Az egyik páratlanul különleges részlet a lenyűgöző, filigrán dizájnnal rendelkező, misztikus mélységi hatást keltő betéttel ellátott dupla BMW vese, amely a tökéletes és fenséges fényezéssel együtt egy új fejezet nyitányát jelzi a dinamikus kupék történetében.

Bővebben

A VONZERŐ LEGSZENVEDÉLYESEBB FORMÁJA.

A BMW Concept 4 legfőbb tulajdonságai.

A Forbidden vörös külső dizájnnal rendelkező BMW Concept 4 függőleges BMW veséi a tükörcsiszolású kristály elemekkel

A MAGABIZTOSSÁG MINTAKÉPE. MÁR ELSŐ PILLANTÁSRA.

Érzelemgazdag dizájnnyelv, BMW Concept 4 , Forbidden vörös külső dizájn, oldalnézet

ESSZENCIÁLIS SZENVEDÉLY.

Izgalmas Forbidden vörös külső szín, BMW Concept 4 , külső dizájn, felülnézet

VONZÓ EGYÉNISÉG.

A Forbidden vörös külső dizájnnal rendelkező BMW Concept 4 függőleges BMW veséi a tükörcsiszolású kristály elemekkel

A MAGABIZTOSSÁG MINTAKÉPE. MÁR ELSŐ PILLANTÁSRA.

A BMW Concept 4 egyedi, függőleges dupla BMW veséje, mint kiemelkedően karakteres részlet, azonnal magára vonja a figyelmet – és egyértelmű kinyilatkoztatásként továbbra is fókuszban marad. Drágakőként uralja a jármű orrának összképét. A vesék betétjének kifinomult részletei különleges mélységi hatást keltenek, egyszersmind az exkluzivitás auráját teremtik meg. A hűtőrácsba integrált, tükörcsiszolású kristály vízszintes elemek átlós nézetből speciális effektusokat keltenek. Az már csak közelről tűnik fel, hogy az aprólékos kidolgozású, hálómintás betét és a légbeömlők a 4-es szám sokszori ismétlődéséből állnak össze. Finom, exkluzív karakterével e párját ritkítóan különleges külső részlet izgalmas és lenyűgöző kontrasztot képez a teljes orr-részre jellemző, dinamizmust sugárzó dizájnnyelvvel.

Érzelemgazdag dizájnnyelv, BMW Concept 4 , Forbidden vörös külső dizájn, oldalnézet

ESSZENCIÁLIS SZENVEDÉLY.

A BMW Concept 4 dizájnnyelve ultramodern módon, rendkívül magas érzelmi hőfokon tárja a szemlélő elé a jellegzetesen BMW-s arányokat, amelyek itt elemi erővel áramlóak, dinamikusak és elegánsak. Itt sűrűsödik tehát a BMW kupék lényege. Az alacsony építésű, az aszfalthoz simuló karosszéria sportosságát az erőteljesen domborodó kerékjárati ívek, az izmos vállvonal, valamint a nagyméretű, háromdimenziós kialakítású könnyűfém keréktárcsák emelik ki. A hangsúlyos felületekből építkező, egyedi far a széles vállvonallal és a keskeny LED-es lámpákkal együtt az autó masszív kiállást domborítja ki.

Izgalmas Forbidden vörös külső szín, BMW Concept 4 , külső dizájn, felülnézet

VONZÓ EGYÉNISÉG.

Az izgalmas Forbidden vörös fényezés kihangsúlyozza a BMW Concept 4 karakterét és dinamizmusát, egyszersmind kivételesen elegáns esztétikummal ruházza fel az autót. Az öt rétegben felvitt fényezés önmagában is igen figyelemre méltó. Izgalmas árnyalataival és lenyűgöző mélységi hatásával a tökéletes vörös szín nagyszerűen emeli ki az érzelmeket sugárzó felületeket, amelyeket egyúttal kivételesen dinamikus karakterrel ruház fel. A fény telt, élénk vörös íveket rajzol, az árnyékok kontúrjainak és felületeinek tónusa pedig a sötétvöröstől a feketéig terjed. Ritka, hogy egy fényezés ilyen tökéletes szimbiózist képes teremteni a sportosság és az elegáns szépség között.

ÚJ TÍPUSÚ IZGALMAK.

A BMW Concept 4 dizájnjának főbb jellegzetességei.

A színtiszta vezetési élménynél aligha akad vonzóbb dolog. Atletikus arányú karosszériájának minden milliméterével, minimalista dizájnnyelvével és kivételes Forbidden vörös fényezésével a BMW Concept 4 hűen demonstrálja mindezt. Azt, hogy ez esetben nem egy szokványos kupéról van szó, mindenekelőtt az exkluzív, függőleges BMW vesék mutatják, amelyek a keskeny, nyitott, lézermodullal ellátott LED-es első fényszórókkal együtt a jármű orr-részére vonzzák a tekintetet. Második pillantásra feltűnik, hogy a vízszintes, tükörcsiszolású kristály díszítőelemek mögött ott a 4-es számjegy; a látszólag végtelenül ismétlődő szám jelen van a modern interpretációban megjelenő oldalsó légbeömlőkön is. Az autó profiljának eleganciáját a polírozott alumínium, árnyékolóval ellátott tükrök emelik ki. A nyújtott tetővonal és az atletikus vállvonal a keskeny, háromdimenziós hátsó lámpákkal és az igen látványos, fekete diffúzorral együtt ellenállhatatlan vonzerővel és sportos esztétikummal ruházza fel a fart.
BMW dupla vese, BMW Concept 4 , Forbidden vörös külső dizájn
BMW Concept 4 , Forbidden vörös külső dizájn, rézsútos hátulnézet

RABUL EJTŐ DIZÁJN. VÁGYAT ÉBRESZTŐ DINAMIZMUS.

BMW Concept 4 , Forbidden vörös külső dizájn, elölnézet
BMW Concept 4 , Forbidden vörös külső dizájn, oldalnézet
BMW Concept 4 , Forbidden vörös külső dizájn, hátulnézet

 

 

A DIZÁJN SZÜLETÉSE.

BMW Concept 4 , tervezési folyamat, vázlat a képernyőn
BMW Concept 4 , a tervezési folyamat képernyőn
BMW Concept 4 , tervezési folyamat, részletgazdag prototípus
BMW Concept 4 , tervezési folyamat, mérethű prototípus