Text Disclaimer

The content below presents a special purpose page that shall not be available in publish view. It's meant for authoring purposes only.

7-series

A BMW 7-es sorozat modelljeinek legnagyobb sebessége elektronikusan leszabályozott (kivéve: BMW 740e, BMW 740Le és BMW 740Le xDrive).

A motorok megfelelnek az EU6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak. A fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus (93/116/EC) alapján történt, amely kb. egyharmad városban és kétharmad városon kívül vezetett részből áll. A fogyasztás mellett a CO2-kibocsátás mérése is megtörtént. A feltüntetett fogyasztási értékek az alapfelszereltségű járművekre vonatkoznak. A kiegészítő felszerelések (például szélesebb gumiabroncsok) jelentős mértékben befolyásolhatják a fogyasztást.

A feltüntetett adatok a magyarországi piacra szállított járművekre vonatkoznak. Az illusztrációkban szereplő modellek opcionálisan rendelhető felszereléseket tartalmazhatnak, amelyek nem részei az alapfelszereltségnek. A különböző piacokon eltérések fordulhatnak elő az adott modellváltozatok, valamint az alap- és a kiegészítő felszereltségek tekintetében. További információért kérjük, forduljon hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez. A változtatások lehetősége fenntartva. A weboldalon szereplő felszereltségek nem piac-specifikusak.

Saját tömeg (EU, kg): a megadott érték 90 százalékban feltöltött üzemanyag-tartállyal, 68 kg testtömegű vezetővel és 7 kg poggyásszal együtt értendő. A saját tömeg az alapfelszereltségű járműre érvényes. Az opcionális felszerelések növelhetik a megadott értéket.

A BMW 95 RON üzemanyag használatát javasolja. Ólommentes RON 91, illetve magasabb oktánszámú, maximum 10 százalék etanol tartalmú (E10) üzemanyag használata engedélyezett. Az itt feltüntetett teljesítmény- és fogyasztási adatok RON 98 üzemanyag használata esetén érvényesek.


A BMW 7-es sorozat benzin- vagy dízelüzemű modelljeinek fogyasztási és CO2-kibocsátási adatai:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 12,6*–4,4
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 299–116

A BMW 7-es iPerformance modellek fogyasztási és CO-kibocsátási adatai:
Fogyasztás, l/100 km (kombinált): 2,5–2,2
CO2-kibocsátás, g/km (kombinált): 56–45
Villamosenergia-fogyasztás, kWh/100 km (kombinált): 13,9–12,5

Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a keréktárcsa- és a gumiabroncs-méret függvényében változnak.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.