Text Disclaimer

The content below presents a special purpose page that shall not be available in publish view. It's meant for authoring purposes only.

Generic Disclaimer Technical Data

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.

A fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok a kerék- és a gumiabroncs-méret függvényében változhatnak.

A zárójelen kívül szereplő értékek az alapfelszereltséghez tartozó váltóval ellátott bázismodellre vonatkoznak; a zárójelben lévő értékek az opcionálisan rendelhető sebességváltó (lásd a kiegészítő felszerelések listáját) esetén érvényesek.

A motorok megfelelnek az EU6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak. A fogyasztás meghatározása az ECE vezetési ciklus (93/116/EC) alapján történt, amely kb. egyharmad városban és kétharmad városon kívül vezetett részből áll. A fogyasztás mellett a CO2-kibocsátás mérése is megtörtént. A feltüntetett fogyasztási értékek az alapfelszereltségű járművekre vonatkoznak. A kiegészítő felszerelések (például szélesebb gumiabroncsok) jelentős mértékben befolyásolhatják a fogyasztást.

A feltüntetett adatok a magyarországi piacra szállított járművekre vonatkoznak. Az illusztrációkban szereplő modellek opcionálisan rendelhető felszereléseket tartalmazhatnak, amelyek nem részei az alapfelszereltségnek. A különböző piacokon eltérések fordulhatnak elő az adott modellváltozatok, valamint az alap- és a kiegészítő felszereltségek tekintetében. További információért kérjük, forduljon hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez. A változtatások lehetősége fenntartva. A weboldalon szereplő felszereltségek nem piac-specifikusak.

Saját tömeg (EU, kg): a megadott érték 90 százalékban feltöltött üzemanyag-tartállyal, 68 kg testtömegű vezetővel és 7 kg poggyásszal együtt értendő. A saját tömeg az alapfelszereltségű járműre érvényes. Az opcionális felszerelések növelhetik a megadott értéket.

Teljesítmény: a BMW 95 RON üzemanyag használatát javasolja. Ólommentes RON 91, illetve magasabb oktánszámú, maximum 10 százalék etanol tartalmú (E10) üzemanyag használata engedélyezett. Az itt feltüntetett teljesítmény- és fogyasztási adatok RON 98 üzemanyag használata esetén érvényesek.

 

A gépjárművet terhelő olyan adók és egyéb illetékek esetén, amelyek a széndioxid-kibocsátáson (is) alapulnak, a széndioxid értékek az itt megadott értékektől eltérők lehetnek.


A szén-dioxid hatékonysági specifikációk a hatályban lévő Irányelv [1999/94/EG irányelv és Pkw-EnVKV] jelenleg alkalmazandó verziója szerint lettek meghatározva. A jelzett értékek az üzemanyag fogyasztás, szén-dioxid értékek és energia fogyasztás NEDC besorolási ciklusain alapulnak.


Az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-felhasználásáról és a konkrét széndioxid-kibocsátási adatokról további információ az „Útmutató az új személygépkocsik üzemanyag-felhasználásáról, széndioxid-kibocsátásáról és energiafogyasztásáról” című dokumentumban található, amely minden értékesítési ponton, valamint a https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html weboldalon is elérhető.