BMW FENNTARTHATÓSÁG

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS ÉS VÁLLALATIRÁNYÍTÁS

BEVEZETÉS

EGYESÜLT ERŐVEL A NAGYOBB FENNTARTHATÓSÁGÉRT.

Globális nagyvállalatként a társadalom fontos részeként tekintünk magunkra. A természeti környezethez, valamint az emberi közösségekhez való hozzáállásunkat a fenntarthatóság határozza meg. Cselekedeteinkhez hasonlóan ez is alapvetően befolyásolja a rólunk kialakult képet. A fenntarthatóságért tett erőfeszítéseink tehát viszonyítási alapként szolgálnak a megítélésünk során.

BMW Sustainability 2023, szociális bevonás és vállalatirányítás

SZOCIÁLIS BEVONÁS

6,2 %

Társadalmi szerepvállalás.

A BMW Groupnál dolgozók 6,2%-a valamilyen fogyatékkal él – az elkötelezettségtől ugyanis távol áll mindenfajta hátrányos megkülönböztetés.

BMW Fenntarthatóság 2023, társadalmi és vállalatirányítási sokszínűség

SOKSZÍNŰSÉG

150 000

Sokszínűség.

A BMW Group 150 000 munkatársa 110 nemzetből származik – pont ez a sokszínűség jelenti sikereink egyik kulcsát.

BMW Fenntarthatóság 2023 , társadalmi és kormányzati ügyek, szerepvállalás

TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS

38,7 M euró

Szerepvállalás.

A BMW Group 2022-ben összesen 38,7 millió eurót költött társadalmi ügyekre, oktatásra, tudományra és környezetvédelemre, illetve kultúrára és sportra.

MUNKAVÁLLALÓINK

KÖZÖS MUNKÁLKODÁS A FENNTARTHATÓSÁG NÖVELÉSÉN.

Ismerkedjen meg a BMW fenntarthatósággal kapcsolatos új, izgalmas ötleteivel munkatársaink podcastjainak segítségével.

0:00
0:00 /  0:00
BMW Fenntarthatóság 2023, társadalmi szerepvállalási és vállalatirányítási interjúk

ARCOT ADUNK A FENNTARTHATÓSÁGNAK.

Nálunk a fenntarthatóságnak sokféle vetülete van. A fenntarthatóság témakörét körüljáró, a közös erőfeszítéseket bemutató, „WIRkung” című sorozatunkban munkatársaink bemutatják, hogy miként járulnak hozzá ahhoz, hogy a BMW Group még tovább léphessen a felelősségvállalás tekintetében.

BMW Fenntarthatóság 2023, társadalmi szerepvállási és vállalatirányítási intézkedések a biodiverzitás megőrzésének érdekében

MÉHEKKEL A NAGYOBB BIODIVERZITÁSÉRT.

Amellett, hogy elkötelezte magát a fenntarthatósági célok teljesítése mellett, a BMW Group a munkatársaival karöltve számos kisebb, a környezet, valamint az állat- és növényfajok védelmét célzó kezdeményezést indított el. Legyen szó Münchenről, Lipcséről, Regensburgról vagy éppen Dingolfingról, a BMW Group létesítményeinek területén számos méhfajta és méhkolónia lelt új otthonra. A munkatársainktól származó ötlet jelentősen hozzájárul a nagyobb biológiai sokszínűség megteremtéséhez.

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS A BMW GROUP RÉSZÉRŐL.

BMW Sustainability, társadalmi szerepvállalás és vállalatirányítás, BMW Group Report

JELENTÉS

BMW GROUP REPORT.

A BMW Groupon belüli fenntarthatóságról, céljainkról és stratégiáinkról minden információt megtalál a BMW Group Reportban.

A DAX 40 vállalatai közül a BMW Group nyerte el a legjobb fenntarthatósági jelentésért járó Building Public Trust Award 2022 díjat. A független zsűri által évente egyszeri alkalommal odaítélt díj a hitelességet és az átláthatóságot díjazza.

GY. I. K.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK VELÜNK, VALAMINT A MUNKAVÁLLAÓINKKAL KAPCSOLATBAN.