ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK A BMW FINANSZÍROZÁSRÓL.

A BMW Financial Services ajánlatai.

Milyen pénzügyi terméket ajánl Önnek a BMW? Mi a különbség a lízing, az autóhitel és a BMW Select között? Melyik a megfelelő konstrukció számomra? Itt megtalálja a legfontosabb információkat.

Bővebben
 • Lízing, autóhitel vagy Select – melyek a legfőbb különbségek?

  Ha a járműhitelt választja autója finanszírozására, akkor a jármű abban a pillanatban lesz az Ön tulajdona, amint a hitelszerződés lejárt.
  A BMW Financial Services különféle szerződési konstrukciókat kínál, hogy Ön megtalálja az igényeihez legközelebb álló finanszírozási lehetőséget. A kezdőrészlet nagyságát, a futamidőt, illetve a havi törlesztő részlet nagyságát a saját igényeinek megfelelően választhatja meg. A lízingszerződéssel alacsony havi részleteket élvezhet, mivel csak azt az összeget fizeti meg, amennyit a jármű veszít az értékéből a szerződés lejártáig.
  A szerződés lejárta után új járművet lízingelhet. Maradványértékes finanszírozás esetén a meghatározott maradványérték ellenében megvásárolhatja a járművet.
  Ha a BMW Select módozatot választja, akkor a lízing és az autóhitel tökéletes elegyét élvezheti: a lízinghez hasonlóan viszonylag alacsony a részlet, és a lízing lejárta után megveheti a járművet.

 • Mik az előnyei annak, ha a BMW Financial Services által nyújtott finanszírozást választom?

  A BMW Financial Services ügyfeleként azt az előnyt élvezheti, hogy az ajánlatban szereplő termékek az Ön pénzügyi igényeire és az adott járműre vannak szabva. Mivel a jármű és a finanszírozás azonos helyről érkeznek, precízen összeállított ajánlatokat kap, emellett időt takaríthat meg, és mentesülhet a sok utánajárás alól.
  A jutányos áraknak, valamint a BMW Financial Services felhasználóbarát szolgáltatásainak köszönhetően biztos lehet abban, hogy jó kezekben van.

 • A lízing a magánszemélyeknek ugyanúgy megéri, mint a céges vásárlóknak?

  Igen, magánlízing-ügyfélként csak azért fizet, amit használ – de más előnyei is vannak ennek a finanszírozási formának:
  Biztonság és likviditás
  Nincs piaci kockázat
  Biztosítás: Ha járművét ellopják vagy totálkárosnak minősítik, és Ön a BMW Financial Services lízingszolgáltatását veszi igénybe, akkor a biztosítás fedezi a jármű névértéke (visszavásárlási érték) és tényleges piaci értéke (csereérték) közötti különbséget.
  Adózási előnyök: Az áfát csak a lízingrészletekre és a felmerülő egyedi lízingkiadásokra fizeti, és nem a jármű teljes vételárára. A lízing azért is kedvező konstrukció, mert így mindig a legújabb járművet vezetheti.

 • Miért van szükség hitelbírálatra?

  A hitelbírálat része a megszokott banki gyakorlatnak, így azt magától értetődően elvégzik egy hitel- vagy lízingkérelem esetén. Azzal, hogy a BMW Financial Services ellenőrzi az Ön hitelképességét, eleget tesz a felelős hitelezés követelményeinek, emellett védi az ügyfelet a túlzott eladósodás következményeitől. Az ügyfél-azonosításhoz nincs másra szükségünk, mint a személyazonosságot igazoló dokumentumok másolatára.

 • Nem lenne okosabb, ha a saját bankomtól vennék fel kölcsönt és utána készpénzben vásárolnék a BMW-től?

  Nem. Először is: a BMW Financial Services kiváló kondíciókat kínál. Továbbá egy olyan konstrukcióval, mint a BMW Select, visszaadhatja a járművet a BMW Financial Services-nek, amint a szerződés lejárt. Ezt a saját bankjánál nem teheti meg. Összehasonlító elemzések igazolják, hogy a BMW Financial Services szolgáltatásait igénybe vevő ügyfelek többet kapnak a pénzükért, mintha a hagyományos banki finanszírozást választották volna. És még valami: azt a kényelmet élvezheti, hogy ugyanazzal a munkatárssal tárgyalhat a járművéről és annak finanszírozásáról.

 • Mitől függ, hogy mennyi a havi törlesztő részlet?

  Egy hagyományos hitel havi részlete a kezdőrészlettől, a szerződés feltételeitől és az éves kamatlábtól függ. Ha Ön a BMW Select hitelt választja, akkor a megállapodás szerinti utolsó törlesztő részlet alapján kerülnek meghatározásra a havi részletek. A lízingdíjakat az előtörlesztés, a kezdőrészlet, az egyedi szerződéses feltételek, a futásteljesítmény (azaz a havonta megtett kilométerek száma) és a maradványérték határozzák meg.

 • Nem kidobott pénz a lízing-előtörlesztés?

  Nem, az előtörlesztés csökkenti a havi törlesztő részlet mértékét. Sok ügyfél azért választja ezt az egyösszegű fizetési konstrukciót, mert ez kiváló módja annak, hogy a havi lízingköltségeket a lehető legalacsonyabban tartsák a bérleti időtartam alatt.

 • BMW Select vagy lízingügyfélként milyen lehetőségeim vannak a szerződéses időszak végén?

  BMW Select ügyfélként három lehetősége van a szerződés végén:
  Kifizeti az utolsó részletet és megtartja a járművet.
  Folyatatja a járműve finanszírozását pénztárcabarát törlesztő részletekkel.
  Visszaadja a járművet (ld. visszavásárlási garancia).

 • Mi a konkrét különbség a BMW Select és a BMW kötött törlesztésű célhitele között?

  A BMW kötött törlesztésű célhitelével két lehetősége van a szerződés végén: kifizeti a célhitel utolsó részletét vagy a finanszírozás folytatását választja. A BMW Selecttel van egy harmadik lehetőség is: visszaadhatja a járművet a BMW Financial Servicesnek. BMW Select ügyfélként az autót a márkakereskedés garantáltan visszavásárolja Öntől.

 • Lízingelésnél mely tényezők befolyásolják a kalkulált maradványértéket?

  A kalkulált maradványérték függ a lízingszerződés hosszától, az éves futásteljesítménytől, a járműhasználat mértékétől és magától a kiválasztott modelltől.

 • A szerződés az szerződés – meg lesz kötve a kezem vagy korábban is megszüntethetem a hitel- vagy lízingszerződésemet?

  Ha a BMW Financial Services szolgáltatásait választja, mindig, minden tekintetben rugalmasságot garantálunk Önnek. Például, mint lízing ügyfél, választhat egy új járművet a szerződés ideje alatt, feltéve, hogy ennek üzleti hátterére vonatkozóan megfelelő megegyezés születik. Hiteles ügyfélként (BMW Select, BMW célhitel vagy BMW részletfizetéses hitel esetén) a szerződés időtartamának hosszabbítását vagy rövidítését is kérheti (a részletfizetési terv megváltoztatásával), vagy rendes felmondással (a szerződésben rögzített felmondási feltételek betartásával) megszüntetheti a hitelszerződést.

 • Miért jelent számomra biztonságot a hitelbiztosítás?

  A hitelbiztosítás az ügylet tárgyát képező pénzügyi termékre van szabva, ezért viszonylag kedvező díj ellenében elérhető. Amennyiben az adós megbetegszik, a biztosítás a fizetendő törlesztő részleteket a beteg teljes felépüléséig vagy a finanszírozási szerződésben rögzített követelések kielégítéséig fedezi. Az adós halála esetén a be nem fizetett törlesztő részleteket a hitelbiztosítás fedezi.

 • Milyen időtartamra tudok hitel- vagy lízingszerződést kötni? Ezekkel a konstrukciókkal használt autót is lehet finanszírozni?

  Ön bármilyen új BMW modellt lízingelhet vagy finanszírozhat. A szerződés időtartama 12 és 60 hónap között mozoghat, az az adott modelltől, valamint a finanszírozás formájától függ. Lehetőség van olyan használt autók finanszírozására is, amelyet a hivatalos BMW Márkakereskedők forgalmaznak.

 • Hogyan számítják ki az éves kamatlábat a BMW Financial Services finanszírozási konstrukcióinak esetében?

  A finanszírozásnál számolt éves kamatláb a névleges hitelkamat és az adminisztratív költségek kombinációjából áll össze, és az igénybe vett hitel egy évre számolt tényleges költségének felel meg (százalékosan megadva).
  Figyelem: ez az információ csupán tájékoztató jellegű, és nem minőségül ajánlattételnek; az Ön szerződésének egyedi feltételei tekintendők irányadónak. Az itt megjelölt adatok pontosságáért és teljességéért felelősséget nem vállalunk.

 • Hogyan tudom megkötni a finanszírozási, illetve lízingszerződésemet hivatalos BMW Márkakereskedőmnél? Milyen személyes dokumentumokra van szükségem, és mik a szerződéskötés feltételei?

  Amint sikerült kiválasztania a tetszése szerinti járművet és a finanszírozás kívánt módját, BMW Márkakereskedőjével megállapodhatnak a szerződés részleteiben. A hitelbírálathoz egy fényképes személyazonosító okmányra és egy három hónapnál nem régebbi jövedelemigazolásra van szüksége. Átlagos esetben egy magányszemély hitelképességét fél nap alatt elbírálják. A bírálat után megköthető a szerződés.

 • Mikor vonják le a havi törlesztő részleteket a számlámról?

  A lízing- és hitelszerződések havi részletei minden hónap első napján kerülnek levonásra.

 • Mi történik akkor, ha a bankom visszautasítja a közvetlen beszedési kérelmet?

  Abban az esetben, ha bankja visszautasítja a havi beszedési kérelmünket, írásban fogjuk értesíteni Önt. A körülmények tisztázása érdekében ilyenkor megkérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot BMW Financial Services tanácsadójával.

 • A bankszámla-adataim megváltoztak. Hogyan tudom Önöket értesíteni erről?

  Annak érdekében, hogy havi törlesztő részleteit továbbra is megkapjuk Öntől, a bankszámla-adataiban történő változásokról kérjük, mielőbb tájékoztasson bennünket akár postai, akár elektronikus úton. Elérhetőségeinket a szerződési dokumentációban találja meg. Közvetlenül is kapcsolatba léphet velünk a "Kapcsolatok" oldalon található, online kitölthető íven keresztül.

 • A szerződésben megállapított havi futásteljesítmény túl kevésnek bizonyult. Hogyan tudom megnövelni azt?

  Ha az eredeti megállapodásban rögzített, becsült futásteljesítmény megnőtt, kérjük, keresse fel tanácsadóját a BMW Financial Servicesnél, hogy a tények ismeretében újratárgyalják a szerződés feltételeit.

 • A személyes adataim megváltoztak. Hogyan és hol tudom ezt jelezni Önöknek?

  Annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat továbbra is zavartalanul tudja igénybe venni, a személyes adataiban történő változásokról kérjük, mielőbb tájékoztasson bennünket akár postai, akár elektronikus úton. Elérhetőségeinket a szerződési dokumentációban találja meg. Közvetlenül is kapcsolatba léphet velünk a "Kapcsolatok" oldalon található, online kitölthető íven keresztül.

 • Mi történik, ha lejár a lízing- vagy finanszírozási szerződésem?

  Ha a részletfizetéses hitelkonstrukciót választotta, úgy a szerződéses időszak végén a jármű az utolsó törlesztő részlet befizetésével az Ön tulajdonába kerül. A BMW Select és BMW Select lízing esetén a szerződés lejáratakor eldöntheti, hogy ki kívánja-e végleg vásárolni az autót a hitel-, illetve lízingszerződésből, vagy továbbra is a célhitel, illetve a maradványérték finanszírozása mellett marad – szabadon dönthet az Önnek kényelmesebb megoldás mellett. Az autót egyébként vissza is viheti hivatalos BMW Márkakereskedőjéhez, és köthet egy teljesen új megállapodást egy új BMW modell finanszírozására.

 • Mit értünk a "jármű szerződésszerű állapota" alatt az autó visszaadásakor a Select hitelszerződés vagy Select lízingszerződés végén?

  Az autót a szerződés szerinti kilométeróra-állással, sérülésmentes állapotban kell visszaadni. További információkért kérjük, olvassa el figyelmesen általános szerződési feltételeinket.

 • Mi történik akkor, ha a járművet nem a szerződésben meghatározott állapotban adom vissza?

  Ha a visszaadni kívánt autó a normál elhasználódáson túl sérült, úgy az okozott kár helyreállításával összefüggésben felmerülő költségeket kiszámlázzuk Önnek. További információkért kérjük, olvassa el figyelmesen általános szerződési feltételeinket. Ha az autó össz-futásteljesítménye meghaladja a szerződésben megengedett maximális futásteljesítményt, úgy Önnek egy, a szerződéskötéskor megállapított összegű pótdíjat kell fizetnie. A jelenlegi szabály szerint Ön legfeljebb 2500 kilométerrel lépheti túl a szerződés szerinti futásteljesítményt anélkül, hogy pótdíjat kellene fizetnie. Amennyiben a szerződéskötéskor megbecsült futásteljesítménynél kevesebbet tett meg a járművel, jóváírást kap tőlünk. Figyelem: ez az információ csupán tájékoztató jellegű és nem minősül ajánlattételnek; az Ön szerződésének egyedi feltételei tekintendőek irányadónak. Az itt megjelölt adatok pontosságáért és teljességéért felelősséget nem vállalunk.

 • Milyen kiegészítő szolgáltatásokat tudok igénybe venni a lízing-, illetve a hitelszerződésem mellé?

  Meglévő lízing- vagy hitelszerződéséhez hozzárendelhet egyéb szolgáltatásokat is – így például a BMW járműbiztosítást vagy a BMW baleset- és életbiztosítást. Ami igazán kényelmes ezekben a szolgáltatásokban, az az, hogy mindenért havi részletekben fizethet. Ez világosan megmutatja, hogy mennyibe kerül Önnek havonta a BMW-je. Figyelem: ez az információ csupán tájékoztató jellegű és nem minősül ajánlattételnek; az Ön szerződésének egyedi feltételei tekintendőek irányadónak. Az itt megjelölt adatok pontosságáért és teljességéért felelősséget nem vállalunk.

 • Milyen egyéb szolgáltatásokat vehetek igénybe a lízing- vagy hitelszerződésem időtartama alatt?

  Számos szolgáltatást rendelhet szerződése mellé – a jármű karbantartásától kezdve a javításon át egészen az új gumiabroncsok felszereléséig.

 • Milyen kiegészítő BMW biztosítási terméket választhatok lízing- vagy hitelszerződésem mellé?

  Ön számos biztosítási termék közül választhat a szerződéséhez. Ide tartozik a BMW járműbiztosítás felelősségbiztosítással és teljes körű CASCO-biztosítással, a BMW élet- és balesetbiztosítás, valamint a BMW hitelbiztosítás.

 • Mik az előnyei a hitelbiztosításnak, és az mire nyújt fedezetet?

  A BMW hitelbiztosítás egyedülállóan biztonságossá teszi járműve finanszírozását. A hitelbiztosítás fedezi a BMW után fizetendő havi törlesztő részleteket abban az esetben, ha Ön egészségügyi okokból keresőképtelenné válna. Halál esetén a hitelbiztosítás fogja fedezni a be nem fizetett törlesztő részleteket.

 • Mik az előnyei a BMW járműbiztosításnak? Milyen szolgáltatásokat tartalmaz ez a csomag?

  A BMW járműbiztosítás átfogó fedezetet nyújt minden eshetőségre. Kár esetén a BMW Financial Services által nyújtott teljes körű biztosítás helytáll az érintett jármű teljes visszavásárlási értékéért, ideértve a pénzügyi kiadásokat is. Ez azt jelenti, hogy Önnek nem kell semmilyen felesleges pénzügyi terhet viselnie.