Egy BMW Z4 Roadster hegyvidéki tájon halad

BMW Z4

BMW Z4

MODELLVÁLTOZATOK.

A BMW Z4 Roadster modellváltozatai és felszereltségei.

Sport Line modell

A Sport Line modell dinamikus megjelenésével nyűgöz le. A látványos, magasfényű Fekete, illetve Selyemfényű Alumínium külső és belső elemek kiemelik az autó sportos karakterét. A kényelmet az olyan felszereltségek fokozzák, mint a vezető és az első utas Fekete színű Vernasca bőrkárpittal borított M Sport ülései és a 2 zónás automatikus klímaberendezés.

A BMW Z4 Roadster Sport Line modellváltozatának sziluettje

A Sport Line modell dinamikus megjelenésével nyűgöz le. A látványos, magasfényű Fekete, illetve Selyemfényű Alumínium külső és belső elemek kiemelik az autó sportos karakterét. A kényelmet az olyan felszereltségek fokozzák, mint a vezető és az első utas Fekete színű Vernasca bőrkárpittal borított M Sport ülései és a 2 zónás automatikus klímaberendezés.

 • Külső

 • Belső tér

M Sport modell

Az M Sport modell sportosabb jellegűvé teszi a járművet. Amellett, hogy még élesebb külső megjelenésű, az M Sport modell még nagyobb vezetési élményt szavatol. Az M Sport futómű, az M Sport fék és az M aerodinamikai csomag jelentős mértékben optimalizálják a jármű menetdinamikai tulajdonságait.

A BMW Z4 Roadster M Sport modellváltozatának sziluettje

Az M Sport modell sportosabb jellegűvé teszi a járművet. Amellett, hogy még élesebb külső megjelenésű, az M Sport modell még nagyobb vezetési élményt szavatol. Az M Sport futómű, az M Sport fék és az M aerodinamikai csomag jelentős mértékben optimalizálják a jármű menetdinamikai tulajdonságait.

 • Külső

 • Belső tér

DIZÁJN.

A BMW Z4 Roadster külső és belső dizájnja.

A BMW Z4 Roadstert kívül-belül a kiegyensúlyozott, könnyed sportosság és az individualista esztétikum aurája övezi. A dinamikus megjelenés legerőteljesebb hatású zálogai egyebek mellett a hálómintás BMW vesék, az elegáns tető, valamint a BMW Indiviudal Shadow Line elemek. A következetes dizájnkoncepciót a belső tér teszi kerekké az olyan opcionális tételekkel, mint az M Sport ülések vagy a hangulatvilágítás.
Egy mozgó BMW Z4 Roadster madártávlatból
A BMW Z4 Roadster hálómintás vesékkel

Hálómintás rácsozatú vesék.

A BMW vesék hálómintás rácsozata – amely a motorverziótól függően változik – jelentősen hozzájárul a dinamizmust sugárzó összkép megteremtéséhez. A bázismodell veséibe magasfényű Fekete rácsozat kerül, a Sport Line változathoz és az M Sport csomaghoz pedig matt alumínium rácsbetét jár. A vesék kerete minden esetben krómozott. A csúcsmodell szerepét betöltő M40i változat BMW veséi teljes egészében Cerium szürkére fényezettek.
A BMW Z4 Roadster Air Breathere és első kereke

Air Breather.

Az első kötényben lévő Air Curtain nyílásokkal együttműködve az elülső kerékjárati ívek mögött elhelyezett Air Breatherek nagy mértékben csökkentik az első kerékjáratokban keletkező turbulenciák nagyságát azzal, hogy becsatornázzák légáramlatokat – ily módon mérsékelve a légellenállást. Mindemellett pedig az Air Breatherek a jármű atletikus karakterét kiemelő díszítőelemekként is szolgálnak.
A BMW Z4 Roadster sziluettje zárt vászontetővel

Fekete vászontető.

A Fekete vászontető harmonikusan simul bele a jármű dinamikus vonalaiba. A vászontető gombnyomásra, elektromosan, körülbelül tíz másodperc alatt nyílik ki és záródik be – 50 km/órás sebességig akár menet közben is. A rendkívül jó minőségű vászontető egyik egyedülálló tulajdonsága a kimagaslóan jó hangszigetelő képesség.
A BMW Z4 Roadster magasfényű Individual Shadow Line kivitelű külső tükre

BMW Individual magasfényű Shadow Line.

A kibővített tartalmú BMW Individual magasfényű Shadow Line felszereltség az alábbi Fekete külső elemeket tartalmazza: a BMW vesék keretei és hálós dizájnnal rendelkező betétjei magasfényű Fekete kivitelben, kipufogók Fekete Króm bevonattal.
BMW Z4 Roadster free-form exhaust pipe finishers

Trapéz alakú kipufogók.

A hátul, a jobb és a bal oldalon látható trapéz alakú, magasfényű Krómmal borított kipufogóvégek még sportosabbá teszik a jármű megjelenését.
Hangszórók a BMW Z4 Roadster műszerfalán

Hangulatvilágítás.

A hangulatvilágítás pihentető, otthonos atmoszférát teremt a belső térben. A tizenegyféle előre meghatározott, hatféle árnyalatban változtatható színű, a műszerfalra, az ajtódíszítő elemekre és a középkonzolra kiterjedő kontúr- és hangulatvilágítás érhető el.
Hangszórók a BMW Z4 Roadster műszerfalán

Harman Kardon HiFi hangsugárzórendszer.

Az egyedülálló hangzásminőséget biztosító Harman Kardon HiFi hangsugárzó rendszer egy 408 W teljesítményű digitális erősítővel, hét csatornával és tizenkét hangszóróval rendelkezik. A rendszer által kibocsájtott, kifinomult hangzás tökéletesen betölti az utasteret. A járműspecifikus, sebességfüggő hangzáskiegyenlítés precízen nyomja el a háttérből érkező menetzajokat.
BMW Z4 Roadster M sport seats

M Sport ülések a vezető és az első utas számára

Az integrált fejtámlával és mélyen lévő ülőlappal ellátott, magasított peremű ülőlappal és háttámlával rendelkező M Sport ülések még jobban megtámasztják a vezető és az első utas testét, ami különösen gyors fordulókban érezhető. Mindemellett a vezetőülés és felszereltségtől függően az első utasülés Ön az ülést ideális módon a saját testalkatához igazíthatja az integrált háttámlaszélesség-állítás segítségével.

DINAMIZMUS.

A BMW Z4 Roadster dinamizmusa.

Fő vonásai a sportosság és az agilitás. A BMW Z4 Roadster büszkén mutatja ki az aszfalton sportos eredetét. A legmodernebb technológiának, az innovatív erőátvitelnek és hajtáslánc-elemeknek köszönhetően az autó lenyűgöző teljesítményadatokkal büszkélkedhet – menetdinamikai tulajdonságai pedig klasszisnak számítanak.
BMW Z4 Roadster, far, felülről

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a trakciót és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a trakciót egy elektronikus vezérlésű szerkezet segítségével optimalizálja, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
Az M Sport fék közelről

M Sport fékrendszer.

A M Sport fékrendszerhez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett, „M” felirattal ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
BMW Z4 Roadster, Adaptív M futómű

Adaptív M futómű.

A 10 milliméterrel ültetett Adaptív M futómű karakterisztikája bármikor, elektronikusan szabályozható az út- és a vezetési viszonyoknak megfelelően. A vezető az általa az adott pillanatban megvalósítani kívánt stílusnak megfelelően, a Driving Experience kapcsoló segítségével is változtathatja a felfüggesztés karakterisztikáját – amely a kényelmestől a figyelemre méltóan agilis menettulajdonságokat biztosító extrém sportosig terjedhet.
Egy haladó BMW Z4 Roadster hátulról, hegyvidéki környezetben

Változó áttételű sport kormánymű.

A Servotronic funkcióval ellátott sport kormánymű egyfelől közvetlen és agilis kormányzási visszajelzéseket biztosít, másfelől gondoskodik arról, hogy a kormánykerék elfordításához kevesebb erőre legyen szükség. A kormánykerék elfordítási szögének megváltozására a kormánymű a kormányáttétel megváltoztatásával reagál. Mindez dinamikusabb vezetés esetén még tovább javítja a menettulajdonságokat, parkoláskor és megforduláskor pedig csökkenti a kormányzáshoz kifejtendő erő nagyságát.
Steptronic Sport sebességváltó: a középkonzol közelről

Steptronic Sport sebességváltó.

A Launch Control funkcióval ellátott 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó elképesztően gyorsan kapcsolja a fokozatokat mind az automatikus, mind pedig a manuális módban, mely utóbbiban a váltások az előválasztó karral vagy a váltófülekkel hajthatók végre. Ily módon tehát a váltó a kényelmes suhanáshoz ugyanolyan remek társ, mint a dinamikus vezetési stílushoz. SPORT vagy SPORT+ módban, a sebesség-előválasztó kart a bal oldali S/M pozícióba helyezve a váltási karakterisztika a maximális teljesítményt szolgálja.
BMW TwinPower Turbo 6 hengeres benzinmotor

BMW M TwinPower Turbo soros 6 hengeres benzinmotor.

Tekintélyt parancsoló erő, selymesen sima járás és inspiráló hangzás jellemzik a 3,0 literes, soros 6 hengeres BMW M TwinPower Turbo benzinmotort, amely a BMW EfficientDynamics motorcsalád új generációjába tartozik. A dupla-VANOS-szal, Valvetronic-kal, nagy precizitású befecskendezéssel és TwinScroll turbófeltöltéssel ellátott motor különösen nagy teljesítményű és hatékony.

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK.

A BMW Z4 Roadster intelligens vezetőt segítő rendszerei.

A BMW Z4 Roadster egy egész sor intelligens vezetőt segítő rendszert vonultat fel. Az innovatív technológiák – a Parkolóasszisztenstől a személyi hangasszisztensig – fokozzák a kényelmet és a biztonságot utazás közben. Mindemellett pedig – az adott szituáció függvényében – lehetővé teszik a részben autonóm vezetést is.
A BMW Z4 Roadster belső tere a szélvédőn át nézve

Driving Assistant.

A Driving Assistant biztonsági csomag a kameraalapú túl kis távolságra figyelmeztető jelzést, a fékező funkcióval ellátott gyalogosfelismerést, az előzési tilalomra való figyelmeztetés és sebességhatár-kijelzés funkcióval ellátott sebességhatár-asszisztenst, valamint a sávelhagyásra figyelmeztető jelzést foglalja magában. A radaralapú felszereltség a fentiek mellett tartalmazza még a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető jelzést, a sávváltásra figyelmeztető jelzést, valamint a hátsó ütközésmegelőző funkciót is.
A Parkolóasszisztens képe a BMW Z4 Roadster központi kijelzőjén

Parkolóasszisztens.

A Parkolóasszisztens önműködően állítja be a járművet az útpályával párhuzamos, illetve az útpályára merőleges parkolóhelyekre, illetve manőverezi ki a járművet az útpályával párhuzamos parkolóhelyekről. Az asszisztens a dedikált parkolási gombbal vagy a váltókar hátrameneti fokozatba helyezésével aktiválható. A kormányzás, a gázkezelés és a fékezés feladatát teljes egészében átveszi a rendszer, így Önnek csak figyelemmel kell kísérnie a parkolási műveletet.
A BMW Z4 Roadster kormánykereke gombokkal

Aktív sebességtartó automatika Stop&Go funkcióval.

A Stop&Go funkcióval ellátott Aktív sebességtartó automatika, amely önműködően tartja az előzetesen meghatározott követési távolságot az elöl haladó járműtől, araszoló forgalomban állóra fékezi, majd újra mozgásba lendíti az autót. A Sebességkorlátozás-asszisztens lehetővé teszi a sebességhatár beemelését a sebességtartó automatikába. A fékezésbe beavatkozó Ütközésveszélyre figyelmeztető jelzés az álló járművekre, a gyalogosokra és a kerékpárosokra reagál.
BMW Z4 Roadster, kormánykerék, Head-Up kijelző és központi kijelző

BMW Head-Up kijelző.

A teljes színspektrumú BMW Head-Up kijelző az utazással kapcsolatos fontos információkat közvetlenül a vezető látómezőjébe vetíti, ily módon kizárólag a vezetésre lehet összpontosítani. A kijelzőn olyan információk jelennek meg, mint a pillanatnyi sebesség, valamint – a jármű felszereltségétől függően – a navigációs iránymutatások, az előzési tilalomra figyelmeztető jelzéssel ellátott sebességhatár-kijelzés figyelmeztetései, illetve a telefonos híváslisták és a szórakoztató rendszer lejátszási listái.
Intelligent Personal Assistant a BMW Z4 Roadsterben

Intelligent Personal Assistant.

„Hey BMW. Who are you?” Hát nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistanten keresztül. Az asszisztens ismeri Önt, napról-napra gyarapítja a tudását és bármilyen helyzetben segítséget nyújt. Arra is lehetőség van, hogy személyes aktivációs szót válasszon. A BMW Intelligent Personal Assistant mindent elmagyaráz Önnek az autójával kapcsolatosan, így még jobban megismerheti azt. (*A szolgáltatás magyar nyelven egyelőre nem érhető el.)
Bővebben

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK.

A BMW Z4 Roadster hálózati technológiái és digitális szolgáltatásai.

A BMW Z4 Roadster innovatív hálózati technológiái zökkenőmentesen kötik össze a vezetőt az őt körülvevő világgal. Az olyan felszereltségek pedig, mint amilyen például az alaposan átgondolt, érintéssel és beszédhanggal működtethető vezérlési koncepció vagy éppen a Digitális kulcs csúcsszintű kényelmet szavatolnak.
7.0 verziószámú BMW operációs rendszer a BMW Z4 Roadsterben

7.0 verziószámú BMW operációs rendszer.

A 7.0 verziószámú BMW operációs rendszer innovatív vezérlési koncepciója a jármű funkcióinak még könnyebb kezelését teszi lehetővé, például hangvezérlés, érintőképernyő vagy az iDrive kontroller segítségével – igen intuitív módon. A Kontroller működése szintén fejlesztésre került, így az applikációk menüje közvetlenül is kiválasztható.
Bővebben
A BMW Z4 Roadster vezetőoldali ajtókilincse közelről

Komfort bejutás.

A Komfort bejutás rendszer jóvoltából a jármű ajtói a kulcs használata nélkül nyithatók, a motor pedig gombnyomásra indítható be – mindeközben a kulcs végig a zsebben maradhat. Mindemellett rendelkezésre áll az okostelefonról működtethető Digitális kulcs*, illetve az NFC kártya is, amelyekkel kinyitható a jármű és beindítható a motor. (*A funkció Magyarországon a későbbiekben, a ConnectedDrive Store online áruház elindulásával egyidejűleg válik elérhetővé.)
Bővebben
Egy haladó, szürke BMW Z4 Roadster felülről

A BMW Z4 ROADSTER M40i.

Ihletforrás: az autóversenyzés.

A BMW Z4 ROADSTER M40i.

Ihletforrás: az autóversenyzés.

 • Hajtáslánc
 • Futómű/hajtáslánc
 • Külső
 • Belső tér

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó, Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK Rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.