HÍVOGAT A LÁTÓHATÁR.

A BMW Z4 Roadster agilitása és dinamizmusa.

Izgalmas erőfölény: ha a benne lakozó teljesítmény érvényre juttatásáról van szó, a BMW Z4 nem ismer kompromisszumokat. Az opcionálisan rendelhető adaptív M futómű kiváló úttartást biztosít anélkül, hogy a kényelem ennek kárát látná. A Driving Experience szabályozás a futómű beállítását egy gombnyomásra az Ön által kiválasztott vezetési stílushoz igazítja – akár lazább, akár sportosabb autózásra vágyik, a BMW Z4 mindkettőt lehetővé teszi. A hétfokozatú, duplakuplungos Sport automata sebességváltó garantálja a megszakítás nélküli gyorsulást. Nem is beszélve az átütően dinamikus vezetési élményről, amely ebben a kategóriában egyedülálló.

HÉTFOKOZATÚ STEPTRONIC SPORT DUPLAKUPLUNGOS SEBESSÉGVÁLTÓ.

Hét fokozat, két kuplung és szakadatlan gyorsulás. A BMW Z4 Roadster hétfokozatú sport automata sebességváltójának köszönhetően zavartalan az erő áramlása. A két hajtáslánc között két kuplungszerkezet vált át ezredmásodpercek alatt, a legkisebb rángatás, illetve a nyomatékfolyam megszakadása nélkül.

  • Duplakuplungos sebességváltó

    Az erő önmagában még nem elegendő a dinamikus vezetési élményhez – azt ugyanis hatékonyan továbbítani kell az útfelületre. A hétfokozatú, duplakuplungos sport automata sebességváltó egyetlen ezredmásodpercig sem engedi elvesztegetni a teljesítményt. A páros és páratlan fokozatok két, külön kuplungszerkezettel rendelkező hajtáslánc között vannak kiosztva. Amint a szerkezet az egyik fokozatot lekapcsolja, a másik már készenlétben várakozik. Mindez a minimálisra csökkenti a kapcsolási időt, egyúttal maximálisra növeli a precizitást. A sebességváltást nem kíséri sem rángatás, sem pedig a nyomatékátvitel megszakadása.

  • Sebességváltó fülek

    A sebességváltó füleknek* köszönhetően Ön manuális üzemmód mellett is a kormányon tarthatja a kezét. Amennyiben mentesülni akar a váltás feladata alól, a hétfokozatú sport automata sebességváltó mindig a megfelelő sebességfokozatot kapcsolja, amelynek eredményeként üzemanyagot takaríthat meg. Mindennek következtében Ön alacsony fogyasztás és valódi sportautós szintű gyorsulási értékek mellett élvezheti a lenyűgöző dinamizmust.
    * A BMW Z4 sDrive35i esetében opcionálisan rendelhető, a BMW Z4 sDrive35is esetében pedig az alapfelszereltség része.

ADAPTÍV M FUTÓMŰ.

Az opcionális adaptív M futóműnek köszönhetően a BMW Z4 Roadster úgy válik még sportosabbá, hogy az a kényelem rovására menne.
A futómű 10 mm-es ültetése fokozza az agilitást. A Driving Experience-szabályozás kapcsolójának használatával a vezető választhat a sportos karaktert felerősítő, illetve egy, a kényelmet előtérbe helyező beállítás között.
Menet közben az érzékelők folyamatosan mérik az adatokat, és a vezetési helyzetnek, valamint az útprofilnak megfelelően vezérlik az adaptív M futómű szelepeit. Mindez külön-külön történik meg az egyes kerekeknél, így mindig garantált az optimális úttartás.

SPORT MÓD.

Minden csak beállítás kérdése. A Driving Experience-szabályozás Sport módját kiválasztva a BMW Z4 Roadster motorja, hajtáslánc-elemei és futóműve direktebb módon reagálnak, még sportosabb vezetési stílust lehetővé téve.
A Sport mód a Driving Experience-szabályozás középkonzolon lévő kapcsolójával aktiválható. Az előre meghatározott beállításoknak, valamint a beállítások által érintett elemek kiválasztásának köszönhetően a hajtáslánc és a felfüggesztés elemei lényegesen sportosabb viselkedésűvé válnak az alapbeállításhoz képest. A motor még spontánabb módon reagál. Automata sebességváltó esetén a váltási pontok a fokozottan sportos karaktert szolgálják. Lényegesen sportosabbá válnak az adaptív M futómű beállításai is. A változó áttételű sport kormánymű megléte esetén csökken a rásegítés mértéke, amitől érzésre még közvetlenebbé válik a kormányzás.