LENYŰGÖZŐ TELJESÍTMÉNY. MINDEN TEKINTETBEN.

A BMW X6 dinamizmusa.

LENYŰGÖZŐ TELJESÍTMÉNY. MINDEN TEKINTETBEN.

A BMW X6 dinamizmusa.

A BMW X6 látványos dizájnja valóban összetéveszthetetlen. Mégis van egy tényező, ami mindennél fontosabb: vajon hogyan mozog ez a négy keréken járó erőmű? A BMW X6 futóműve új mércét állít. A BMW xDrive kiemelkedően jó útfekvést biztosít az időjárási és az útviszonyoktól függetlenül. Mindehhez kiváló iránytartás és agilitás társul, amely folyamatosan ámulatba ejt. Az opcionális felszereltségek között ott vannak az adaptív futóműcsomagok is – a minden eddiginél intenzívebb vezetési élmény jegyében.

LENYŰGÖZŐ TELJESÍTMÉNY. MINDEN TEKINTETBEN.A BMW X6 dinamizmusa.

A BMW X6 látványos dizájnja valóban összetéveszthetetlen. Mégis van egy tényező, ami mindennél fontosabb: vajon hogyan mozog ez a négy keréken járó erőmű? A BMW X6 futóműve új mércét állít. A BMW xDrive kiemelkedően jó útfekvést biztosít az időjárási és az útviszonyoktól függetlenül. Mindehhez kiváló iránytartás és agilitás társul, amely folyamatosan ámulatba ejt. Az opcionális felszereltségek között ott vannak az adaptív futóműcsomagok is – a minden eddiginél intenzívebb vezetési élmény jegyében.

Read more

ALAPELV: MINDENT A MAXIMUMON.

A BMW X6 dizájnjának és dinamizmusának felfedezése.

ALAPELV: MINDENT A MAXIMUMON.

A BMW X6 dizájnjának és dinamizmusának felfedezése.

BMW X6 M50d.

A BMW X6 M50d a BMW M mérnökei által felhalmozott tudásból profitál különleges, finomhangolt hajtásláncával, futóművével és dizájnjával. A végeredmény egy olyan autó, amely a színtiszta dinamizmus, a kényelem és kitűnő mindennapi használhatóság lelkesítő elegyét nyújtja.

 • M Performance TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor

  A három turbófeltöltővel ellátott BMW M Performance TwinPower Turbo soros 6 hengeres dízelmotor lenyűgöző teljesítménye a legmagasabb fordulatszámokig kitart.
  Az EfficientDynamics motorcsaládba tartozó erőforrás Common Rail közvetlen befecskendezéssel és háromlépcsős, változó turbinageometriájú turbófeltöltéssel rendelkezik, aminek eredményeként villámgyorsak a gázreakciók, és alacsony fordulatszámon is nagy a nyomaték. A maximális, 740 Nm-es nyomaték a 2000-es és a 3000-es percenkénti fordulatszám között áll rendelkezésre. A 3,0 literes motor 381 lóerőnyi (280 kW) legnagyobb teljesítménye a 4000-es és 4400-as percenkénti fordulatszámok közötti tartományban jelentkezik. A BMW X6 M50d 5,2 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/órás sebességre. A lenyűgöző teljesítmény 6,6 l/100 km-es kombinált fogyasztással és 174 g/km-es CO2-kibocsátással párosul, megmutatva a dinamizmus és a hatékonyság közötti egyedülálló kapcsolatot, valamint újra kiemelve a BMW motortervezéssel kapcsolatos, legendás tudását.

 • Adaptív M futómű

  M Performance-specifikus beállításaival az adaptív M futómű a BMW X modellekre jellemző agilitást még sportosabb irányba tereli. A dinamikus csillapítás-szabályozást és a hátsó légrugózást úgy hangolták, hogy azok kivételesen sportos, finoman kontrollálható menettulajdonságokat biztosítsanak.
  A Dynamic adaptív futómű-szabályozó csomag maximális agilitással, precizitással és dinamikus kanyarvételi tulajdonságokkal ruházza fel a BMW X60 M50d-t. Az M Performance-specifikus dinamikus teljesítmény-szabályozás és a Dynamic Drive rendszer még semlegesebb kormányzást biztosítanak, illetve kanyarodáskor csökkentik a karosszériadőlés mértékét.

 • Külső

  A BMW X6 M50d-ben lakozó M gének már első pillantásra a dinamizmusbeli fölény atmoszféráját vonják az autó köré. A modell sportos dizájnja a számos látványos és exkluzív részletnek köszönhetően egyedülálló.
  Mindezek az alapfelszereltség részét képező M sportcsomag részei, amely egyebek mellett magában foglalja a speciális első és hátsó lökhárítókat, valamint magasfényű BMW Individual Shadow Line felszereltséget is.
  A BMW X6 M50d már messziről kitűnik a mezőnyből. Az opcionális, 20 colos könnyűfém kerekek dizájnja az autót könnyen megkülönböztethetővé teszi a tömegtől. A széles lökhárítóban lévő, nagyméretű, Ferric szürke keretes légbeömlők még tekintélyt parancsolóbbá teszik az autó megjelenését. A látványosan sportos, szintén Ferric szürke fényezésű külső tükörházak szilárdan feszülnek neki a menetszélnek. A hátsó részen található különleges elemek közül a feltűnő, sötét Króm „X6 M50d” felirat és a speciális, magasfényű kipufogó-foglalatok tűnnek ki, amelyek még dinamikusabbá teszik a megjelenést.

 • Belső

  A M sportcsomag tartalma különleges atmoszférát teremt a BMW X6 M50d belső terében, amelyet a sportosság és az elegancia szimbiózisa jellemez.
  Amint kinyitja az első ajtót, a küszöbön lévő „M50d” felirat ragadja meg a tekintetét. Kitűnő minőségű anyagaival és összetéveszthetetlen atmoszférájával a belső tér híven tükrözi a BMW X6 M50d által nyújtott hamisítatlan vezetési élményt. Az M bőrkormány segítségével – amely több szempontból is megragadóan izgalmas – mindig precízen irányítható az autó. A kormányra szerelt váltófülekkel ellátott 8 fokozatú Steptronic sport sebességváltóval (személyes preferenciáinak megfelelően) kényelmesen vagy sportosan kapcsolgathatja a fokozatokat, ami csak tovább fokozza a vezetési élményt. Az adrenalindús kanyarvételeket a testre szabott ergonómiájú, antracit színű, Alcantara/bőr kombinációjú kárpittal borított sportülések garantálják, amelyek optimális tartást biztosítanak.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer tökéletesen alkalmazkodik még a legnehezebb útviszonyokhoz is, folyamatosan optimális tapadást biztosítva ezzel. Az xDrive és a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) együttesen garantálják, hogy a BMW rendíthetetlenül tartsa a kijelölt irányt.

A DSC érzékelőjétől kapott jelek alapján az xDrive rugalmasan és gyorsan osztja el a nyomatékot a tengelyek között annak érdekében, hogy elejét vegye a túl-, illetve az alulkormányozottság jelenségének, és ezzel biztosítsa a kiváló iránytartást. Emellett sebes és biztonságos gyorsulást tesz lehetővé akár csúszós és meredek útszakaszokon is. Kritikus útviszonyok közepette a DSC-nek kevesebbszer kell beavatkoznia a folyamatokba. A BMW xDrive az összkerék-meghajtás összes előnyét – nevezetesen a kitűnő tapadást és iránytartást, valamint a menetbiztonságot – a BMW klasszikus értékének számító agilitással ötvözi a még nagyobb vezetési élmény érdekében.

 • xDrive Status funkció

  Egyértelmű üzenet bonyolult helyzetekben: az xDrive Status funkciónak köszönhetően a vezető mindig összefüggéseiben láthatja a rendszer működését. A terepen való haladással kapcsolatos adatok a műszeregységben található kijelzőre, illetve a központi kijelzőre hívhatók le. Az egyszerűen leolvasható iránytű (csak a Professional navigációs rendszer esetén) mellett látható az autó hossz- és oldalirányú dőlése – az adatok fokokban kifejezve, illetve 3D-es megjelenítéssel láthatók.

FUTÓMŰ.

Méltóságteljes: a széles nyomtávnak és az öt lengőkaros hátsó futóműnek köszönhetően a BMW X6 nagy sebességgel, minimális karosszériadőléssel képes bevenni a kanyarokat. Ugyanakkor rendkívül kényelmes is – anélkül, hogy ez bármilyen kompromisszumot jelentene a dinamizmus kárára.

ADAPTÍV FUTÓMŰ-SZABÁLYOZÓ CSOMAGOK.

Hangolja BMW X6-osának futóművét saját igényeihez. Ehhez összesen négyféle különböző beállítás áll a rendelkezésére.

 • Kényelem

  Kimagasló menetkényelem a jellegzetesen BMW-s dinamizmussal ötvözve: a Comfort adaptív futómű-szabályozó csomag bármikor lehetővé teszi a futómű és a csillapítás egyéni beállítását.
  A Comfort adatpív futómű-szabályozó csomag két legfőbb komponense az adaptív futómű és a hátsó légrugózás. Az alapbeállítások, amelyek a kiemelkedően kényelmes menettulajdonságokat és csillapítást támogatják, a Driving Experience szabályozás segítségével változtathatók. A rendszer az adaptív futómű segítségével módosítja a csillapítás karakterisztikáját. A felszereltségi csomag részét képező hátsó légrugózás folyamatosan magas szintű kényelmet biztosít, függetlenül attól, hogy az autó mekkora terhet szállít.
  Amikor a vezető dinamikusabb beállításokra vágyik, a Driving Experience szabályozás kapcsolójával kiválaszthatja a Sport vagy a Sport+ módot. Ezekben a módokban a csillapítás feszesebbé válik, aminek köszönhetően az autó kormányzása közvetlenebb lesz, és általában is sportosabbak lesznek a menettulajdonságok.

 • Dynamic rendszer

  A dinamizmus csúcsain: a Dynamic adaptív futómű-szabályozási csomag segítségével a vezető maximálisan kihasználhatja a jármű dinamizmusát. A dinamikus teljesítmény-szabályozást és a Dynamic Drive-ot egyaránt magában foglaló csomag kifejezetten sportos menetdinamikai tulajdonságokat biztosít, úgy, hogy közben fenntartja a kimagasló menetkényelmet is – amit a rendkívül semleges kormányzási tulajdonságok, illetve a kanyarodáskor csak minimális mértékben megdőlő karosszéria igazolnak.
  A dinamikus teljesítmény-szabályozás finoman elosztja a hajtási nyomatékot a bal és a jobb hátsó kerék között. Kanyarban például az ívkülsőn futó kerékre jut a nagyobb nyomaték az erőteljesebb tapadás érdekében. Az eredmény: maximális dinamizmus és optimális stabilitás. Ezzel egy időben a Dynamic Drive gondoskodik arról, hogy a karosszéria billegő mozgása alig legyen észrevehető – ezt az első és a hátsó tengelynél lévő aktív stabilizátorok teszik lehetővé.
  A BMW X6 M50d modell esetében a Dynamic adaptív futómű-szabályozó csomag még sportosabb jellegű.

 • Professional

  Két világ legjava: a Professional adaptív futómű-szabályozó csomag tartalmazza a Comfort és a Dynamic csomag összes elemét, maximális szintre növelve ezzel úgy a menetkényelmet, mint a dinamizmust. A jármű futóművének beállításai bármikor állíthatók a Driving Experience szabályozás segítségével.
  A kimondottan dinamikus vezetést számos innovatív technológia támogatja. A dinamikus teljesítmény-szabályozás például folyamatosan változtatja a bal és a jobb hátsó kerékre jutó nyomatékot. Kanyarvételkor például az ívkülsőn futó kerékre (amelyik jobban tapad) jut több nyomaték. Az eredmény: maximális dinamizmussal párosuló optimális tapadás. Mindeközben a Dynamic Drive az első és a hátsó tengelynél lévő stabilizátorok segítségével alig érzékelhető mértékűre csökkenti a karosszéria dőlését.
  A minimálisra csökkentett karosszéria-dőlés különösen akkor kívánatos, amikor a vezető kényelmesebb karakterisztikára vágyik – minél kisebb ugyanis a karosszéria oldalirányú mozgása, annál pihentetőbb a vezetés. Egyenetlen útfelületen a csillapítás karakterisztikájának a nagyobb menetkényelem érdekében való állítására az adaptív futómű további lehetőséget is kínál. A felszereltségi csomag részét képező hátsó légrugózás állandóan magas szintű menetkényelmet biztosít, függetlenül attól, hogy mit szállítanak az autóval.

 • Adaptív M futómű

  Fokozott dinamizmus: az adaptív M futómű még inkább segít érvényre juttatni a BMW X6-ban lévő dinamikai potenciált. Az adaptív futómű és a hátsó légrugózás hangolása olyan, hogy az elősegítse a kimondottan sportos menettulajdonságokat.
  A Driving Experience szabályozás felkínálja a Sport és a Sport+ módokat is. Utóbbiak kimagaslóan dinamikus menettulajdonságokkal ruházzák fel a járművet, és feszesebbé teszik a lengéscsillapítók karakterisztikáját. Mindemellett a jármű közvetlenebbül reagál a kormánymozdulatokra és a gázpedál lenyomására is. Sport+ módban a dinamikus vonóerő-szabályozás (DTC) aktivált állapotban van, aminek köszönhetően lehetővé válik a bevállalósabb, dinamikus vezetés, valamint a szabályozott driftelés is. A BMW X6 M50d esetében a módok mindegyike eleve sportosabb alapbeállítással rendelkezik.
  A hosszú utak pihentető megtételéhez a vezető a Comfort módot választhatja.