RUHÁZZON ÁT FELADATOKAT MEGBÍZHATÓ SEGÍTŐIRE.

BMW Personal CoPilot vezetőt segítő rendszerek a BMW X6-ban.

A tökéletes partner. A BMW X6 jelentősen megkönnyíti az életét azokkal az intelligens rendszerekkel, amelyek minden szükséges támogatást megadnak Önnek. Ilyenek például a teljesen automatikus működésű parkoló-asszisztens és a Surround View, amelyek a szűk helyzetekben való manőverezést segítik. Teszik ezt a maximális kényelem és a lehető legnagyobb biztonság érdekében. Valamint azért, hogy Önnek minél nagyobb vezetési élményben legyen része.

Read more

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Driving Assistant Plus csomag nemcsak a Driving Assistant rendszereket, a sávelhagyásra figyelmeztető szolgáltatást, a ráfutásos ütközésre figyelmeztető, városi fékezés funkcióval ellátott jelzést tartalmazza, hanem a még nagyobb kényelmet biztosító, Stop&Go funkcióval ellátott aktív sebességszabályozó automatikát és a torlódásasszisztenst is.

Az aktív sebességszabályozó automatika a vezető által beállított sebességet és a követési távolságot tartja 210 km/h sebességig. A jármű lassan haladó forgalomban önállóan gyorsítva és lassítva, forgalmi dugóban pedig akár állóra fékezve is tartja a beállított követési távolságot. Ha a BMW előtt haladó jármű hirtelen fékez, a BMW - bekapcsolt ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer mellett azonnal reagál. A rendszer lépcsőzetesen működik. Előbb egy figyelmeztető szimbólum jelenik meg, majd a szimbólum villogni kezd és hangjelzés hallható, végül pedig az autó fékez.

A torlódásasszisztens megkönnyíti a vezető vállára nehezedő terhet monoton vezetési helyzetekben. 60 km/h haladási sebességig a rendszer egyszerűen engedi az autót a többi járművel együtt haladni a sűrű forgalomban, így a dugóban való araszolás kevésbé megterhelő. Az asszisztens automatikusan tartja a megfelelő követési távolságot és – az állóra fékezést is beleértve – szabályozza az autó sebességét, valamint aktívan segíti a kormányzást.

BMW HEAD-UP DISPLAY.

A teljes színspektrumú BMW Head-Up kijelző a szükséges információkat közvetlenül a vezető látóterébe vetíti, aki így teljes mértékben az úton történő eseményekre összpontosíthat. A jármű felszereltségétől függően az információk között szerepelhetnek a navigációs rendszer üzenetei, sebességhatár-kijelzési adatok, előzni tilos üzenetek, telefon és szórakoztató rendszer listák, és egyéb vezetés-támogató rendszerek figyelmeztetései. A szélvédőre kivetített szimbólumok tűéles felbontásban, teljes színben jelennek meg. A kivetített kép úgy jelenik meg, mintha körülbelül 2,3 méterre lenne a jármű előtt. Ez, és az optimális elhelyezés teszi lehetővé, hogy az információt az agy gyorsan és hatékonyan dolgozza fel, anélkül, hogy az elvonná a figyelmet a vezetéstől. A vetítés fényereje automatikusan igazodik a külső fényviszonyokhoz; éjszakai és nappali kijelző egyaránt rendelkezésre áll, és a kijelző magassága is állítható. A vezető azt is beállíthatja, hogy a sebesség, valamint a vezetéstámogató rendszerek aktuális jelzésein kívül milyen információk jelenjenek meg a szélvédőn.

PARKOLÓASSZISZTENS.

A teljesen automatikus parkolóasszisztens a kényelmes parkolási rendszerek egy új generációját képviseli a BMW-ben. A legmodernebb rendszer saját maga választja ki az előre- vagy hátrameneti fokozatot, átveszi a kormányzás feladatát, ezen kívül automatikusan ad gázt és fékez, ahogy azt a helyzet kívánja. A parkolási manővert megelőzően a vezetőnek csak be kell kapcsolnia az irányjelzőt. A parkolási művelet során végig lenyomva kell tartania a PDC gombját, közben pedig – az automatikusan aktiválódó tolatókamera segítségével – figyelemmel kell kísérnie az autó körüli történéseket. A manőver végrehajtása után a rendszer „P” állásba helyezi a váltót. Ha az autó maximum 35 km/órás sebességgel, legfeljebb 1,5 méteres oldaltávolságban halad el a parkoló járművek mellett, a rendszer az ultrahangos érzékelőkből kapott jelek alapján az ellenőrző kijelzőn jelzi, amint megfelelő méretű, párhuzamos parkolásra alkalmas helyet talált.

BMW NIGHT VISION DYNAMIC LIGHT SPOT FUNKCIÓVAL.

Kitűnő kilátás, különösen éjjel: a Dynamic Light Spot funkcióval ellátott BMW Night Vision rendszernek köszönhetően éjjel könnyen azonosíthatók a gyalogosok és a nagyobb testű állatok – akár nagyobb távolságból is.
A rendszer egy, a BMW vesébe épített infravörös kamera képét továbbítja a központi kijelzőhöz. Az autó előtti útszakasz képén a vezető könnyen azonosíthatja a gyalogosokat és az állatokat – akár 300 méteres távolságból is. Amennyiben a rendszer gyalogosokat vagy állatokat azonosít a sötétben, a két, egymástól külön vezérelt dinamikus irányfény egyikével megvilágítja őket, anélkül, hogy fellépne az elvakítás kellemetlen jelensége. Mindez a vezetőt és a megvilágított személyt egyaránt hatékonyan figyelmezteti a potenciálisan veszélyt jelentő helyzetre.
Ha a hőkép-alkotó funkció a kijelzőn aktiválva van, úgy a kritikus helyzetekben a vezető további jelzéseket kap a hagyományos kijelzőn és a BMW Head-Up Display-n. Egy villogó, piros színű ikon (állat vagy gyalogos) jelenik meg, amennyiben akut gázolásveszély áll fenn. Felhangzik egy akusztikus jelzés is, és a rendszer optimális készenlétbe helyezi a fékeket. A Dynamic Light Spot funkcióval ellátott BMW Night Vision a BMW ConnectedDrive innovációja.

SURROUND VIEW.

A Surround View a Top View, a tolatókamera és a Panorama View kamerarendszereit foglalja magában. A külső visszapillantó tükrök házába épített, valamint az autó orr- és farrészén lévő egy-egy, nagy látószögű kamera 360°-os panorámaképet ad az autó előtti, melletti és mögötti területről.
A Top View 360°-os panorámanézetet szolgáltat a jármű környezetéről. Az így kapott adatok segítségével számítógéppel generált, madártávlati nézetet hoz létre, megkönnyítendő a manőverezést. A nagy látószögű, a dupla vesék közé beépített Side View kamera, valamint a hátra beépített, ugyancsak nagy látószögű tolatókamera panorámaképet biztosítanak az autó előtti és mögött területről. A keresztirányú forgalomra figyelmeztető jelzés a kép szélén megjelenő sárga nyalábokkal, valamint sárga színű figyelmeztető háromszöggel hívja fel a vezető figyelmét az oldalról közelítő járművekre.
A kamerarendszerek akkor lépnek működésbe, ha az autót hátramenetbe kapcsoljuk vagy ha a PDC, ill. Side View gombot megnyomjuk. A kameraképet a rendszer a központi kijelzőre vetíti. A vezető választhat a tolatókamera, a Top View kamera és a Panorama View kamera képe között. Amikor az autó eléri a 15 km/órás sebességet, a Side View funkció automatikusan kikapcsol.

Professional navigációs rendszer iDrive Touch kontrollerrel.

Az elegáns kivitelű Professional navigációs rendszer rendkívül sokféle szolgáltatást kínál: ezek között szerepel egy egyszerű és könnyen használható, a BMW szerves részeként működő navigációs rendszer, amely az iDrive működési koncepció alapján üzemel és az iDrive Touch kontrollerrel kezelhető. A rendszer USB-interfésszel és hangvezérléssel működik és tartalmazza a DVD-lejátszóval ellátott BMW Professional rádiót, valamint 20 GB memóriát a hangfájlokhoz. Az osztott (fő és kiegészítő) képernyő funkciót támogató, beépített 10,25 colos színes LCD-kijelző optimális leolvashatóságot és áttekinthetőséget biztosít.
 

A közvetlen menüelérést biztosító gombokkal ellátott iDrive Touch kontroller, a nyolc „kedvencek" gomb és a beszédvezérlés intuitív kezelhetőséget biztosítanak: az úti cél címét Ön a kontroller érintésérzékeny felületén kézírással, a közvetlen menüelérést biztosító gombokkal, a nyolc „kedvencek” gombbal, a beszédvezérléssel és az érintőképernyő használatával egyaránt megadhatja. A menü hat csempéje élő tartalmat jelenít meg. A háromdimenziós térképnézetnek köszönhetően, amely háttérként műholdképeket alkalmaz és fotorealisztikusan ábrázolja a kiválasztott látványosságokat, a navigáció izgalmas vizuális élménnyé válik.
 

A térképfrissítések három évig licencdíjfizetés nélkül, a BMW márkakereskedőktől szerezhetők be. A BWM ConnectedDrive keretén belül egyes európai országokban a rendszer automatikusan három éven át, évente négyszer frissíti a térképeket.

Professional navigációs rendszer.

  • iDrive Touch kontroller

    A közvetlen menüelérést biztosító, nyolc "kedvencek" gombbal és beszédvezérléssel ellátott iDrive Touch kontroller érintés-érzékeny felületén egyszerűen, kézírással adható meg az úti cél, amely igazán intuitív adatbevitelt tesz lehetővé. A háromdimenziós térképnézetnek köszönhetően, amely háttérként műholdképeket alkalmaz és fotorealisztikusan ábrázolja a kiválasztott látványosságokat, a navigáció izgalmas vizuális élménnyé válik.