HASZONMAXIMALIZÁLÁS.

A BMW X5 dinamizmusa és hatékonysága.

HASZONMAXIMALIZÁLÁS.

A BMW X5 dinamizmusa és hatékonysága.

HASZONMAXIMALIZÁLÁS.A BMW X5 dinamizmusa és hatékonysága.

A BMW X5 dinamizmusa garantálja, hogy minden utazás élményt jelentsen – bármilyen manőver során, bármilyen sebességnél. A szűk kanyarokban a vezetőt segítő rendszerek kitűnő úttartást biztosítanak, legyen szó hegyi utakról, illetve nagy sebességgel való haladásról. A BMW X5-öt ugyanakkor lenyűgöző hatékonyság jellemzi, ami a kifinomult aerodinamikának, a gazdaságos motoroknak, valamint a számos BMW EfficientDynamics innovációnak köszönhető – mindez fokozottan igaz az eDrive technológiával ellátott BMW X5 xDrive40e iPerformance modellre.

Read more

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLÓGIÁK.

Mindegy, hogy a maximális teljesítmény vagy a minimális fogyasztás a cél – egy BMW esetében a hangsúly mindig a BMW-s vezetési élmény kvintesszenciális megvalósításán van. A BMW EfficientDynamics egy olyan stratégia, amelyet a BMW a fogyasztás és a CO2-kibocsátás minimalizálására, és ezzel egyidejűleg a dinamizmus és a vezetési élmény fokozására alkotott meg.

Az átfogó technológia csomag, amely felöleli a hajtásláncot, az energiamenedzsmentet és a teljes járműkoncepciót, minden BMW alapfelszereltségének része. A jármű változatlan fogyasztás mellett jelentősen megnövelt teljesítményét a BMW TwinPower Turbo erőforrás és az elektromos motor intelligens kombinációja biztosítja. A fokozott hatékonysághoz hozzájárul az optimalizált aerodinamika csakúgy, mint a BMW EfficientLightweight filozófia, amely egyszerre csökkenti a jármű tömegét és növeli annak merevségét azzal, hogy a megfelelő anyagokat alkalmazza a megfelelő helyeken. Mindez meggyőzően igazolja a BMW innovációs vezető szerepét. Egy átfogó technológiai csomagról van szó tehát, amelynek része az intelligens energiamenedzsment és az opcionális ECO PRO mód is, mely utóbbi a fogyasztást optimalizáló vezetési stílust támogatja.

 • EU6 emissziós szabvány

  Úttörő technológiáikkal a BMW X5 motorjai már most teljesítik a szigorú EU6 emissziós szabvány előírásait.
  A BMW motorok, amelyek mindig is megelőzték a korukat, egészen 1917 óta a BMW versenyképességének zálogai. A BMW X5 erőforrásai meggyőzően igazolják mindezt. Kimagasló teljesítményükkel, spontán gázreakcióikkal és ámulatba ejtően sima járásukkal ezek az erőforrások a vezetési kényelemmel kapcsolatos legmagasabb elvárásokat is teljesítik.
  A jövő is igen biztatónak ígérkezik a BMW BluePerformance technológiának köszönhetően, amely minden dízel modell alapfelszereltségének a része. A technológia jóvoltából nagyobb mértékben lehetséges optimalizálni a dízelmotorok emisszióját. A dízel részecskeszűrő és az oxidációs katalizátor mellett a NOx-katalizátor tovább csökkenti a kipufogógázban található nitrogén-oxid mennyiségét. A nitrogén-oxid-tartalom csökkentésével kapcsolatban egy új elemmel gazdagodott az arzenál: az AdBlue-befecskendezéses SCR katalizátorral (SCR = Selective Catalytic Reduction). Ennek lényege, hogy a karbamid-oldatot tartalmazó AdBlue folyadék befecskendezésével beindított kémiai reakció nagymértékben csökkenti a nitrogén-oxid kibocsájtást. Mindennek köszönhetően Ön biztos lehet abban, hogy a világ egyik legtisztább üzemű dízel járművét vezeti, amely komoly mértékben csökkentett emissziójának köszönhetően teljesíti a szigorú EU6 emissziós szabvány előírásait.

DINAMIZMUS.

Ereje teljében: fedezze fel a BMW X5 páratlan dinamizmusát.

DINAMIZMUS.

Ereje teljében: fedezze fel a BMW X5 páratlan dinamizmusát.

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SEBESSÉGVÁLTÓ.

A 8 fokozatú Steptronic sebességváltó, amely új mérföldkövet állít a dinamizmus és a hatékonyság terén, a BMW EfficientDynamics egyik kulcseleme.
A fokozatok különösen finom hangolása optimális teljesítmény-átvitelt tesz lehetővé – kis és nagy sebesség mellett egyaránt. Mindez jelentősen csökkenti a fogyasztást, miközben a vezető még sportosabb és dinamikusabb teljesítményt élvezhet.
A további sebességfokozatok főleg nagy sebesség mellett csökkentik a fordulatszámot, és vele a fogyasztást, valamint a motorhangot is. A nyomatékváltó tengelykapcsoló szintén fontos tényező – még akkor is, ha a váltó manuális üzemmódban van. Az egyes fokozatokhoz tartozó fordulatszám-tartományok közötti csekély különbségnek, valamint a precíz váltóhangolásnak köszönhetően a szerkezet a váltási kényelem igen magas szintjét valósítja meg, egyben jelentősen mérsékli a motorzajt.

BMW X5 M50d.

A BMW X5 M50d a BMW M mérnökeinek különleges tapasztalatából, a speciális, finomhangolt hajtásláncból, felfüggesztésből és kormányzásból meríti az előnyeit. Az eredmény egy autó, amely a színtiszta dinamizmus, a kényelem és a kitűnő mindennapi használhatóság lélegzetelállító elegyét nyújtja.

 • Motor

  A soros hathengeres M Performance TwinPower Turbo dízelmotor a common rail közvetlen befecskendezést, valamint az egyedülálló, háromlépcsős, változó geometriájú turbinákkal ellátott turbófeltöltést párosítja. Az egészen kivételes erőforrást extrém módon élénk gázreakciók, alacsony fordulaton is nagy nyomaték, valamint széles hasznos fordulatszám-tartomány jellemzik.
  A motor tulajdonságai spontán módon érvényesülő dinamizmust tesznek lehetővé, amelyet jól érzékeltet a 740 Nm-es nyomaték, a 381 lóerőnyi (280 kW) teljesítmény és a mindössze 5,3 másodperces gyorsulás 0-ról 100 km/órára. A lenyűgöző produkcióhoz 6,6 l/100 km-es átlagfogyasztás és 173 g/km-es CO2-kibocsátás társul – mindez egyedülálló teljesítmény–hatékonyság arányt jelent, amely ismételten bizonyítja a BMW innovációs erejét.

 • Futómű

  Az adaptív M futómű jóvoltából a BMW X modellekre jellemző agilitás még sportosabbnak érződik a fedélzeten. A dinamikus csillapítás-szabályozás és a hátsó légrugózás az ultrasportos vezetést szolgálják azzal, hogy az autót még precízebben kontrollálhatóvá teszik.
  A Dynamic adaptív futómű-csomag maximális agilitással, precíz irányíthatósággal és kiváló kanyarvételi tulajdonságokkal ruházza fel a BMW X5 M50d-t. A modell-specifikusan hangolt Dynamic Peformance és Dynamic Drive rendszerek még semlegesebb kormányzást biztosítanak, a karosszéria pedig nekik köszönhetően kevésbé dől meg a kanyarokban.

100% SPORTOSSÁG.

Az olyan kiegészítő felszereltségek, mint az adaptív futómű-csomagok*, fokozzák az Ön BMW X5-ösének sportosságát és kényelmét. Amikor Ön választ egyet az adaptív futómű-csomagok közül, akkor a még nagyobb kényelem, illetve a fokozott dinamizmus, vagy esetleg a kettő leghatékonyabb kombinációja mellett teszi le a voksát.
 

* 2017 szeptemberétől a Dynamic és a Professional futómű-csomagok nem érhetők el a 30d és a 40d motorváltozatokhoz.

 • Adaptív futómű-csomagok

  A BMW X5 épp olyan fenségesen megy, mint ahogyan kinéz – főleg akkor, ha el van látva az opcionális adaptív futómű-csomagok egyikével. Legyen szó a fokozott sportosságot, avagy a kényelmet szolgáló verziókról, a csomagok minden körülmények között biztosítják a lehető legjobb úttartást.

 • Kényelem

  Maximális menetkényelem a BMW-kre jellemző dinamizmus megtartása mellett: a Comfort adaptív futómű-csomag jóvoltából Ön bármikor egyénileg állíthatja be a felfüggesztés és a csillapítás karakterisztikáját. A hátsó, légrugózással ellátott futómű az autó terheltségétől függetlenül folyamatosan fenntartja a magas szintű menetkényelmet.
  Amennyiben olykor dinamikusabb futómű-beállításra vágyik, a Driving Experience szabályozás Sport és Sport+ módjai állnak a rendelkezésére.

 • Dinamizmus

  A Dynamic adaptív futómű-csomag segítségével még jobban kiaknázhatja az autójában rejlő dinamikai potenciált. A csomag részét képező dinamikus csillapítás-szabályozás, valamint Dynamic Drive rendszerek mindenkor fokozottan sportos menettulajdonságokat biztosítanak, ami elsősorban az igen semleges kormányzásban és a kanyarodáskor csak minimális mértékben megdőlő karosszériában tükröződik – mindeközben pedig folyamatosan megmarad a magas szintű kényelem is.

 • Professional

  Az említett két csomag erényei egyesítve vannak jelen a Professional adaptív futómű-csomagban, amely a Comfort és a Dynamic adaptív futómű-csomagokat ötvözi, maximális kényelmet és egyedülálló dinamizmust biztosítva.

 • Adaptív M futómű

  Megnövelt dinamizmus: az adaptív M futómű kihozza a maximumot autójából. Az olyan felszereltségek, mint az adaptív futómű és a hátsó légrugózás, kimondottan a sportos vezetést szolgálják. Az adaptív M futómű kizárólag az M sportcsomag részeként érhető el.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer tökéletesen alkalmazkodik még a legnagyobb kihívást jelentő útviszonyokhoz is, mindenkor egyedülálló tapadást garantálva ezzel.
A rendszer érzékelői folyamatosan figyelik a jármű viselkedését. Normál körülmények között Önnek a hátsókerék-meghajtásból fakadó agilis, jellegzetesen BMW-s vezetési élményben lehet része. Az átlagostól eltérő útviszonyok közepette – például csúszós vagy egyenetlen útfelületre hajtva, szűk kanyarban haladva vagy meredek emelkedőkön kapaszkodva – azonban a BMW xDrive közbeavatkozik: gyakorlatilag teljesen észrevehetetlenül, ugyanakkor rendkívül hatékony a hajtási nyomatékot késlekedés nélkül arra a tengelyre irányítja, amelyiken a legjobb a tapadás. Mielőtt a vezető egyáltalán észrevenné ezt a tényt, az autó helyzete már stabilizálódott is. A BMW xDrive segítségével tehát a vezetés még precízebbé, még agilisabbá és még dinamikusabbá válik – nem is szólva arról, hogy Ön mindenkor biztonságosan érheti el az úti célját.

AERODINAMIKA.

A jármű egésze a BMW EfficientDynamics filozófia megtestesülésének tekinthető. Az optimalizált kialakítású, aerodinamikus első kötény és alváz olyan innovatív fejlesztések, amelyek csökkentik a légellenállást és a fogyasztást.

 • Air Curtain és Air Breather

  Az első kötény a BMW EfficientDynamics filozófia egyik leglátványosabb eleme. Az Air Curtain két függőleges nyílása becsatornázza a légáramlatokat, és az első kerékjárati ív mellett vezeti el azokat. Az ily módon felgyorsult levegő egyfajta „függönyt” képez a kerekek mellett. Ott van továbbá az Air Breather, amelyik az első kerékjáratokban lévő levegőt vezeti el. Az említett innovatív technológiák mérséklik a turbulenciát és a légellenállást, aminek az eredménye az alacsonyabb fogyasztásban mutatkozik meg.

 • Állítható hűtőlégterelők

  Az automatikus működésű állítható hűtőlégterelők esetében egy érzékelő folyamatosan felméri a motor hűtési igényét, és ennek alapján nyitja vagy zárja a lamellákat. Mindez amellett, hogy javítja az aerodinamikai jellemzőket, lerövidíti a motor felmelegedési szakaszát, és ezzel csökkenti a fogyasztást.

 • Hátsó légterelő és Air Blade

  A tető peremén lévő légterelő él és a hátsó szélvédő oldalához illesztett Air Blade idomok együttesen egy igen hatékony, ún. „kilépőélt” alkotnak. A precízen elvezetett légáramlatoknak köszönhetően csökken a hátul kialakuló vákuum mértéke, és ezzel a minimálisra csökken annak fékező hatása.

ECO PRO MÓD.

Az ECO PRO mód segítségével a vezető a vezetési stílusától függően akár 20 százalékkal is csökkentheti a fogyasztást – egy belső BMW fogyasztási tanulmány megállapítása alapján. A „siklás” funkcióval, a Route-Ahead asszisztenssel és az ECO PRO Route funkciókkal további ötszázalékos fogyasztáscsökkenés érhető el.

Amikor a „siklás” funkció aktív, a motor leáll, és lekapcsolódik a hajtásláncról, így az autó üzemanyag felhasználása nélkül gurul. A jármű akkor kezd „siklani”, amikor a vezető 50 és 160 km/h közötti sebességnél elveszi a lábát a gázpedálról és nem használja a fékberendezést. A navigációs rendszer adatai alapján a Route-Ahead asszisztens felismeri a kanyarokat, a lakott területeket, a sebességkorlátozásokat és az autópálya-lehajtókat, és idejében lassítást javasol a vezetőnek. Az ECO PRO Route funkció a forgalmi viszonyokat, a vezetési stílust és az útviszonyokat figyelembe véve megmutatja a leghatékonyabban megtehető útvonalat. A fedélzeti számítógép százalékos arányban jelzi ki azt az üzemanyag-megtakarítást, amely az ECO PRO Route által javasolt útvonal választásával érhető el.