MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

BMW X5 M50d: 381 LE (280 kW).

BMW M Performance

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

BMW X5 M50d: 381 LE (280 kW).

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.BMW X5 M50d: 381 LE (280 kW).

A BMW M mérnökeinek minden tapasztalata ott sűrűsödik abban a harmóniában, amely a BMW X5 M50d hajtáslánca, futóműve és dizájnja között fennáll. Az eredmény egy olyan M Performance modell, amelyet a színtiszta dinamizmus, a kényelem és a sokoldalúság lelkesítő kombinációja jellemez. A jármű bárminemű kompromisszum nélkül egyesíti magában az X modellek erényeit a BMW M GmbH teljesítmény iránti elkötelezettségével – megteremtve ezzel a maga teljesen önálló kategóriáját.

BMW X5 M50d (3):
Fogyasztás (kombinált): 7,9–7,8 l/100 km
CO2-kibocsátás: 209–205 g/km

Read more
Design

A BMW X5 M50d M PERFORMANCE DIZÁJNJEGYEI.

Az exkluzív M Performance tartozékokon túl a BMW X5 M50d felvonultatja az M Sport csomag néhány kitüntetett elemét is. A széles első kötények speciális légbeömlő nyílásai még tekintélyesebb megjelenést kölcsönöznek a Sports Activity Vehicle-nek. Az M GmbH innovatív kézjegye azonnal felismerhetővé válik az M Performance modell optikai és műszaki alkotóelemei – amelyek mind egyértelműen a dinamizmust szolgálják – közötti tökéletes harmóniából.

A BMW X5 M50d EXKLUZÍV DIZÁJNJEGYEI.

A BMW X5 M50d vitán felül különleges megjelenésű autó. A Ferric szürke külső tükörházak, valamint a sötét króm bevonatú M-logó az aerodinamikai csomag exkluzív, ugyancsak Ferric szürkére fényezett elemeivel együtt összetéveszthetetlenné teszik a járművet. A trapéz formájú kipufogóvégek fekete króm bevonatot kapnak. A sötét króm kivitelű modellmegnevezés kihangsúlyozza az M GmbH modelljeivel való közeli rokonságot, amely rokonság ténye a belső tér esetében is szembeötlő. A vezetőt és utasait beszálláskor a modellnévvel ellátott ajtóküszöbök köszöntik, a pilóta tekintete pedig minden egyes váltáskor találkozik a 8 fokozatú Steptronic Sport váltó előválasztó karját díszítő M-logóval.

SOROS 6 HENGERES M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO DÍZELMOTOR.

A motor a common rail közvetlen befecskendezést különleges, változó turbinageometriájú turbófeltöltéssel ötvözi. A különleges erőforrást extrém módon spontán gázreakciók, még alacsony fordulatszámokon is nagy nyomaték, valamint széles hasznos fordulatszám-tartomány jellemzik.

A motor karakterisztikája a spontán dinamizmust szolgálja – amit híven mutat a vérpezsdítő, 740 Nm-es nyomaték, a 381 lóerőnyi (280 kW) teljesítmény és az 5,3 másodperces 0-100-as sprintidő. A lenyűgöző teljesítményhez ráadásul 7,9–7,8 l/100 km-es átlagfogyasztás és 209–205 g/km-es CO2-kibocsátás társul, vagyis a dinamizmus és a hatékonyság aránya egészen egyedülálló. Mindez ismételten igazolja a BMW innovációs erejét.

A BMW X5 M50d M PERFORMANCE DINAMIZMUSA.

A BMW X5 M50d menetdinamikai koncepciójának megtervezésekor a teljesítmény állt a középpontban. A cél a vezetési élmény fokozása, valamint a kompromisszumoktól mentes mindennapi használhatóság volt. A magas szintű agilitás, a precíz irányíthatóság, valamint a komponensek kiegyensúlyozott hangolása a kanyarokból való kigyorsításokkor mindig jól érezhető. A BMW M GmbH mérnökei az általuk elvégzett számos módosítással a legapróbb részletekbe menően optimalizálták ezen exkluzív Sports Activity Vehicle modell felfüggesztési és kormányzási karakterisztikáját.

 • Több sportosság: adaptív M futómű

  Az adaptív M futómű gondoskodik arról, hogy a BMW X5-re jellemző agilitás még sportosabb szintre emelkedjen a BMW X5 M50d esetében. A felszereltségi csomag elemei közé tartozó adaptív futóműhöz és hátsó légrugózáshoz olyan beállítás társul, amely rendkívül sportossá és közvetlenné teszi az autó viselkedését. A fentiekből fakadó előnyök egyikét a jármű precíz irányíthatósága jelenti.

 • Nagyobb agilitás: Dynamic futóműszabályozási csomag

  A Dynamic adaptív futóműszabályozási csomaggal ellátott BMW X5 M50d-t maximális szintű agilitás, rendkívüli precizitás és egyedülálló oldalirányú stabilitás jellemzik. A modellspecifikus Dynamic Peformance Control és a Dynamic Drive még semlegesebb kormányzási tulajdonságokat biztosítanak, egyúttal kanyarvételkor csökkentik a karosszéria oldalirányú, billenő mozgásainak intenzitását.

 • Nagyobb tapadás: BMW xDrive

  A BMW X5 M50d-hez alapfelszereltségként jár a Peformance Control funkcióval ellátott BMW xDrive intelligens összkerék-meghajtási rendszer, amelynek köszönhetően a járművet a legmagasabb szintű dinamizmus, agilitás és tapadás jellemzi. Bármilyen is legyen az útfelület, a Sports Activity Vehicle a vezető minden egyes irányváltási szándékát pontosan követi – úgy, hogy a korábbiaknál jóval kevesebb kormányzási korrekcióra van szükség. Az M Performance járművekre jellemző menetdinamikai tulajdonságok megteremtése érdekében a rendszer a hajtási nyomaték elosztása során a hátsó kerekeket részesíti előnyben.

Steptronic

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SPORT SEBESSÉGVÁLTÓ.

A BMW X5 M50d esetében a motor által termelt hajtóerő továbbításának feladata az alapfelszereltség részét képező 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltóra hárul. A szerkezet váltási programjait speciális M Performance tuningnak vetették alá, hogy azok elősegítsék a motorban szunnyadó, kivételesen nagy teljesítménypotenciál kiaknázhatóságát. A kormánykerékre helyezett váltófülek sportos stílusú kapcsolásokat tesznek lehetővé. A sebességváltó mindemellett rendelkezik az ún. Launch Control funkcióval is, amely bármilyen körülmények között maximális erejű állórajtot tesz lehetővé. A váltószerkezet kompakt kialakítása, alacsony tömege, valamint az Auto Start/Stop funkcióval való tökéletes együttműködése pedig hozzájárul a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás számottevő csökkentéséhez.

AZ M PERFORMANCE MODELLCSALÁD.

Finomra csiszolt dizájn, tökélyre vitt menettulajdonságok, maximálisra növelt dinamizmus. Az M Performance modellek e három tulajdonság megtestesítői. A BMW M GmbH exkluzív termékeiről lévén szó, e modellek sorozatuk legnagyobb erényeit a BMW M dinamikus génjeivel ötvözik, ily módon teremtve meg teljesen önálló kategóriájukat.

Felfokozott vezetési élmény.

Ismerkedjen meg a teljes M Performance modellskálával.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag- és villamosenergia-fogyasztásra, illetve CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok a kiválasztott kerék- és gumiabroncs-méret függvényében változhatnak. A fogyasztás meghatározása az ECE vezetési ciklus (93/116/EC) alapján történt. A járművel ténylegesen megtehető hatótávolság számos tényezőtől függ, így különösen: az egyéni vezetési stílustól, a kiválasztott útszakasztól, az időjárási körülményektől, a hűtő-főtő berendezések használatától és az előkondicionálástól.

  Az itt szereplő üzemanyag- és villamosenergia-fogyasztási értékek, illetve CO2-kibocsátási adatok meghatározása az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletének a típusjóváhagyás idején érvényben lévő változata alapján történt. Az adatok a Magyarországon forgalomba helyezett, alapfelszereltségű modellekre vonatkoznak. A fogyasztás és a CO2-kibocsátás esetében feltüntetett értékek megállapításánál figyelembe vették a különböző keréktárcsa- és gumiabroncsméreteket.

  (1) 2018.04.15-ig ezek az értékek alkalmazandók. Kérjük, ellenőrizze BMW-je adatainak elérhetőségét.

  A (3) felső indexszel megjelölt modellek esetében megadott értékek már az új WLTP szabvány alapján kerültek megállapításra, ám azokat átkonvertálták a NEDC-értékekre annak érdekében, hogy az egyes járművek fogyasztási adatai összehasonlíthatók legyenek. [E modellek esetében a CO2-kibocsátás alapján kirótt adók és egyéb terhek kiszámítási alapját képező CO2-kibocsátási értékek az országonkénti törvényi szabályozások függvényében eltérőek lehetnek az itt szereplő értékektől.]

  A CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása az 1994/94/EK direktíva, valamint a mindenkor hatályos közösségi szabályozás alapján történt. Az üzemanyag-fogyasztásra és a CO2-kibocsátásra vonatkozó adatokat, valamint a hatékonysági besorolást a NEDC ciklus alapján határozták meg.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, „Handbook of fuel consumption, the CO2 emission and power consumption of new passenger cars“ című brosúrából kaphat. A brosúra le is tölthető az internetről az alábbi linkre kattintva: https://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html.