SZISZTEMATIKUS FEJLŐDÉS.

The BMW X5 xDrive40e Plug-in hibrid.

BMW iPerformance

SZISZTEMATIKUS FEJLŐDÉS.

The BMW X5 xDrive40e Plug-in hibrid.

SZISZTEMATIKUS FEJLŐDÉS.The BMW X5 xDrive40e Plug-in hibrid.

Két világ lehető legelőnyösebb találkozása egy rendkívül kényelmes, összkerék-meghajtású plug-in hibridben: ez a BMW X5 xDrive40e iPerformance. Az innováció találkozik itt a BMW X5-re jellemző luxussal és variálhatósággal. Lehengerlő dinamizmus, kimagasló hatékonyság és maximálisan környezetkímélő üzem – egy egyedülálló koncepció, amely maradéktalanul hordozza azokat az értékeket, amelyek egy Sports Activity Vehicle-től elvárhatók.

A BMW X5 xDrive40e iPerformance modellről közölt képek a várhatóan 2016 második felétől elérhető, új BMW iPerformance dizájnt ábrázolják.

Read more

JÁRMŰKONCEPCIÓ.

BMW X5 egy kisautóhoz illő fogyasztással. Optimális vonóerő és agilitás minden hajtási módban a BMW xDrive összkerékhajtás rendszerének és dinamikus vezetési tulajdonságainak köszönhetően. Rugalmasságával és dinamizmusával a BMW X5 xDrive40e iPerformance minden várakozást felülmúl. Kívülről szemlélve, az iPerformance modellt az autó C-oszlopain elhelyezett eDrive megjelölés, valamint az autó első sárvédői fölött megjelenő i betű különbözteti meg a hagyományos technológiával hajtott modellektől. A vesék rácsainak és a kerékagyak jellegzetes kék színe egyértelműen jelzi, hogy az autó innovatív hajtástechnológiával működik. Ami igazán egyedülállóvá teszi, az a tisztán elektromos módban elérhető hatótávolság. Az autó megközelítőleg 30 kilométert képes megtenni lokális szennyezőanyag-kibocsátás és üzemanyag-fogyasztás nélkül. A nagyfeszültségű akkumulátor biztonságos helyen, a méretes csomagok szállítására kiválóan alkalmas 1720 literes csomagtartó padlólemeze alatt kapott helyet. Egy igazán úttörő és páratlan jármű koncepció.

EGYÉNILEG MEGVÁLASZTHATÓ VEZETÉSI MÓDOK.

A BMW X5 xDrive40e iPerformance számos különféle vezetési móddal rendelkezik, amelyek révén a vezető jelentősen képes az autó tényleges energiafogyasztását befolyásolni. A fogyasztás egyaránt függ a kiválasztott vezetési módtól és a vezető személyes stílusától. Teljesen feltöltött akkumulátorral egyetlen csepp üzemanyag nélkül akár 31 kilométert is autózhatunk. Az AUTO eDrive vezetési módban a villanymotor és a belsőégésű motor optimális kombinálásával a fő hangsúly a kiváló hatékonyságon van.

 • Nagyvárosi vezetés

  A városi vezetés során a BMW X5 xDrive40e iPerformance tökéletesen kihasználja az elektromos hajtás kínálta előnyöket. Teljesen feltöltött akkumulátorral rövid távokon (31 km-ig) szennyezőanyag-kibocsátás nélkül lehet közlekedni a városban úgy, hogy az autó egyetlen csepp üzemanyagot sem fogyaszt.

 • Mindennapi használat

  A napi ingázásnál a plug-in hibrid két rendszere közötti együttműködés kerül előtérbe. Az AUTO eDrive módban a belsőégésű motor és a villanymotor intelligens együttműködése garantálja a hasonló kategóriájú benzines és dízel járművektől elmaradó fogyasztást. Röviden: élvezze a BMW X modellek luxusát kiváló üzemanyag-fogyasztás mellett.

 • Hosszú utazások

  Élvezze a takarékos közlekedés örömét nagy távolságokon is. A plug-in hibrid kiválóan teljesít hosszú utakon is anélkül, hogy ez hátrányosan befolyásolná a megtehető távolságot vagy a jármű szolgáltatásait.

DINAMIZMUS VAN, EMISSZIÓ NINCS.

Fedezze fel a BMW X5 xDrive40e iPerformance modellt.

DINAMIZMUS VAN, EMISSZIÓ NINCS.

Fedezze fel a BMW X5 xDrive40e iPerformance modellt.

HAJTÁSLÁNC.

A BMW X5 xDrive40e iPerformance hajtóerejét a nagy teljesítményű BMW TwinPower Turbo 4 hengeres benzinmotor és a kimagaslóan hatékony eDrive elektromos motor adják. Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer optimális tapadást garantál. Az említett EfficientDynamics technológiák kombinációjának eredményeként egy olyan innovatív jármű született meg, amely nemcsak alacsony fogyasztásával tűnik ki, hanem lehengerlő dinamizmusával és minden körülmények között stabil viselkedésével is.

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

Az intelligens energiamenedzsment a BMW iPerformance koncepció egyik alappillére. A rendszer a hajtásrendszer összetevőinek működését hangolja össze, hogy mindenkor a lehető legnagyobb hatékonyságot biztosítsa a dinamikus vezetési élmény érdekében.

Az intelligens energiamenedzsment optimalizálja a hibrid-hajtás erő-hatékonyság arányát a megfelelő hajtásmód prediktív kiválasztásával. Például a navigációs rendszer rendelkezésre álló adatai alapján előre beazonosítja azokat az útszakaszokat, amelyek ideálisak az elektromos hajtás használatához vagy a nagyfeszültségű akkumulátor töltéséhez.

Olyan helyzetekben, amikor a belsőégésű motornak alacsonyabb lenne az erő-hatékonyság aránya, a rendszer magasabb és jobb erő-hatékonysági arányú töltési fokozatra kapcsol. Azaz a belsőégésű motor többlet energiát termel. Ez az energia az elektromos motoron/generátoron keresztül az akkumulátort tölti, és később felhasználható tisztán elektromos üzemmódban vagy a belsőégésű motor hatékonyságának javítására. A rendszer az elektromos motor/generátor működését is szabályozza, és a mozgási energiát a motorfékes gurulás illetve fékezés során visszatölti. AZ ECO PRO móddal együtt az intelligens energiamenedzsment a jármű minden rendszerét - többek közt a kiegészítő és komfort funkciókat is - úgy hangolja és használja, hogy azok működése üzemanyag-takarékos és maximálisan hatékony legyen.

Az eDrive gombbal a vezető három eDrive hajtási mód között választhat: a standard AUTO eDrive mód, a tisztán elektromos MAX eDRIVE mód és a SAVE BATTERY mód között, amely állandó szinten tartja az akkumulátor töltési szintjét.

 

 • AUTO eDRIVE mód

  AUTO eDRIVE módban az intelligens BMW EfficientDynamics rendszer gondoskodik az elektromos és a belső égésű motor leghatékonyabb együttműködéséről – figyelembe véve a sebességet és az akkumulátor töltöttségi szintjét. A mód két fázisra oszlik: amennyiben az akkumulátor töltöttsége 12% és 100% között van, Ön akár 70 km/órával is haladhat emisszió-mentesen és üzemanyag-felhasználás nélkül. Nagyobb sebességnél vagy komolyabb igénybevételt támasztó körülmények között a benzinmotor automatikusan beindul. Ha az akkumulátor töltöttségi szintje 12% alá csökken, a BMW X5 xDrive40e iPerformance akkor is haladhat tisztán elektromos energiával, de csak mérsékelt gyorsítások mellett, és legfeljebb 55 km/órás sebességgel.

 • MAX eDRIVE mód

  Elektromos vezetési élmény a maximumon: MAX eDRIVE módban Ön akár 120 km/órás sebességig is élvezheti a tisztán elektromos haladás előnyeit. Nagyobb sebességnél, illetve akkor, ha a gyorsítási potenciál halványul, a belső égésű motor automatikusan beindul.

 • SAVE BATTERY mód

  Amikor az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, a SAVE BATTERY mód lehetővé teszi, hogy a belső égésű motor töltse azt, vagy gondoskodik arról, hogy az akkumulátor töltöttségi szintje változatlan maradjon. Ily módon a vezető a tisztán elektromos haladáshoz tartalékolhatja az akkumulátor kapacitását.

 • Prediktív hajtásimód-kiválasztás

  Amint Ön betáplálta az úti célt a navigációs rendszerbe, a prediktív energiamenedzsment a konstans adatok – például a sebességhatárok –, valamint az aktuális forgalmi helyzet alapján kielemzi a tervezett útvonalat. Így a rendszer hatékonyan, a kellő módon és mindenekelőtt azokon az útszakaszokon alkalmazza a tisztán elektromos meghajtást, ahol az a legelőnyösebb (például városban).

TÖLTÉS.

Legyen szó a hagyományos otthoni elektromos csatlakozóról vagy az átfogó 360° ELECTRIC termékek és szolgáltatások választékába tartozó BMW i Wallboxról – a nagyfeszültségű akkumulátor feltöltése nem is lehetne ennél egyszerűbb. A töltést jövés-menés közben is elvégezheti a számos ChargeNow nyilvános töltőállomás valamelyikén.

Teljes körű szolgáltatás az e-mobilitáshoz.

 • Otthoni töltés

  A jármű kényelmesen feltölthető a hagyományos háztartási 230 voltos elektromos csatlakozóval is – a „tele tank” eléréséhez kevesebb mint négy óra szükséges. Az autó töltőcsatlakozója egy fedél alatt található az autó bal első sárhányóján. A töltéshez csak a speciális kialakítású kábelre van szükség, amely biztonságosan és helytakarékosan tárolható a csomagtér padlója alatt. A töltőcsatlakozót és a dugót különleges szigetelés védi a környezeti hatásoktól. A normál elektromos csatlakozó helyett alternatívaként a kifejezetten az elektromobilitás jegyében megalkotott, falra szerelhető, töltőállomásként funkcionáló Wallbox használható. Az eszköz megnövelt kapacitásával lényegesen lerövidíti a töltési időt. A nagyfeszültségű akkumulátor pillanatnyi töltöttségi szintjéről a speciális műszeregységen található kijelző tájékoztatja a tulajdonost. Bizonyos körülményektől – például a töltés erősségétől, az autóban töltés közben működő, aktívan energiát felhasználó berendezésektől, valamint magának a Wallboxnak a használatától – függően három-négy óra alatt teljesen feltölthető a lemerült akkumulátor. Kültéri töltés esetén az utastér anélkül melegíthető elő vagy hűthető le, hogy ez befolyásolná a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi szintjét. Mivel az elektromos hajtás aránylag nagy hatótávokon képes az autót mozgatni, jelentős üzemanyag-költség takarítható meg.

 • Töltés útközben

  A hagyományos otthoni elektromos csatlakozók mellett a jármű könnyedén és kényelmesen feltölthető a nyilvános töltőállomásokon is. Ily módon a bevásárló körutat követően a vezető „teletankkal”, ugyanakkor károsanyag-kibocsátás nélkül folytathatja az útját. A töltéshez csak a járműhöz járó kábelre van szükség, amely biztonságosan és kényelmesen tárolható a csomagtér padlója alatt. A töltőcsatlakozó körüli LED-es gyűrűk vizuálisan tájékoztatnak a töltési státuszról. Az opcionális navigációs rendszer és a plug-in hibridekhez kifejlesztett My BMW Remote alkalmazás segítségével a vezető tájékozódhat a töltőállomások pontos helyéről, és arról is, hogy azok megfelelőek-e az autóhoz.
  A töltőállomásokon való ügyfél-azonosítás, valamint az energiafogyasztás havi kiszámlázása a ChargeNow BMW mobilitási szolgáltatáshoz tartozó ChargeNow kártya segítségével történik. A jármű többféle hálózati feszültséggel tölthető. A töltési idő több tényezőtől – például az áramerősségtől, valamint a töltés ideje alatt járműben működő elektromos fogyasztók mennyiségétől – függ.

HÁLÓZATI KAPCSOLATOK.

Mindig ápoljon szoros kapcsolatokat BMW-jével: okostelefon (iOS operációs rendszerű) használatával nemcsak az olyan Remote Services szolgáltatások érhetők el, mint a jármű távirányítással való bezárása, hanem bizonyos hibrid-specifikus funkciók is. Így Ön mindig áttekintheti BMW X5 xDrive40e iPerformance modelljének fogyasztását és hatékonyságát. BMW szolgáltatások bármilyen helyzetre az autón belül – és kívül.

 • BMW Connected alkalmazás plug-in hibridekhez

  A BMW Connected alkalmazás plug-in hibrid járművekre specializált, iOS operációs rendszerű eszközökhöz kifejlesztett Remote Services funkciói részletes információkat nyújtanak a BMW pillanatnyi státuszáról – például a jármű helyzetéről, az akkumulátor töltöttségi szintjéről és a még megtehető kilométerek számáról.

  A töltési folyamat a heti időzítő segítségével távirányítással vezérelhető, a klímaberendezés pedig a távolból is aktiválható, hogy az utazás megkezdésekor már kellemes legyen a hőmérséklet. Az olyan úti célok, mint az érdekes helyek (POI-k) és a töltőállomások egyszerűen közvetlenül a járműbe továbbíthatók.

  A BMW Connected alkalmazás plug-in hibridekre kifejlesztett Remote Services funkciói minden egyes utazást kiértékelnek a hatékonyság szempontjából, és hasznos tippeket adnak arra vonatkozóan, hogy miként lehetne hatékonyabb a vezetés és lenne megnövelhető a hatótávolság. Minden egyes út hatékonysági mutatója anonim módon megosztható más vezetőkkel, lehetővé téve ezzel az összehasonlítást.

 • Elő-klimatizálás

  Nyáron szálljon be a kellemesen hűvös utasterű, télen pedig a meleg, jég- és páramentes ablakú autóba – a BMW X5 plug-in hibrid változatában mindezt az álló helyzeti klimatizálás, valamint a kiegészítő fűtés lehetővé is teszi. Az elektromos hűtőkompresszornak és a hőcserélő tartály nélküli elektromos fűtésnek köszönhetően a klimatizálás szinte teljesen hangtalanul történik, még akkor is, ha a motor áll. Két indulási időpont programozható be előre.

  Indulás előtt fél órával beindul a fűtés, a hűtés és a légkeringetés, amelyeknek segítségével az intelligens vezérlőrendszer a kívánt időre előállítja a vezető által előre beprogramozott utastéri hőmérsékletet. A rendszer az autóban az iDrive kontrollerrel, illetve a BMW Connected alkalmazás segítségével kényelmesen, az okostelefonnal vezérelhető.

  Amennyiben a nagyfeszültségű akkumulátor kellő töltöttségi szinttel rendelkezik, az álló helyzeti fűtési és hűtési funkciók a kívánt időben aktiválódnak – függetlenül az időjárástól, valamint attól, hogy a jármű külső töltőre van-e csatlakoztatva.

KÉNYELEM.

Csaknem magától értetődő, hogy egy olyan innovatív jármű, mint a BMW X5 xDrive40e iPerformance mindig maximális kényelmet nyújt. A Comfort adaptív futómű-csomag mindig teljes értékű dinamizmust és stabilitást, valamint kellemes vezethetőséget biztosít – még a leghosszabb utak alkalmával, illetve akkor is, ha a jármű nagy terhet visz. A fokozatmentesen szabályozott lengéscsillapítók, valamint az automatikus szintszabályozású hátsó futómű kitűnő stabilitást biztosítanak, függetlenül attól, hogy mennyire van leterhelve az autó.