RABUL EJTI A TEKINTETET. FELSZABADÍTJA AZ ERŐT.

A BMW X4 dinamizmusa.

RABUL EJTI A TEKINTETET. FELSZABADÍTJA AZ ERŐT.

A BMW X4 dinamizmusa.

Elég egyetlen finom nyomás a gázpedálon, és a BMW X4 máris életre kel. A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó teljes mértékben engedi érvényre jutni a motorban rejlő erőt: a BMW X4 xDrive35d erőforrása 5,2 másodperc alatt gyorsítja az autót 0-ról 100 km/órára. A BMW xDrive intelligens négykerék-meghajtási rendszer a járműben lakozó erőt kitűnő tapadás mellett viszi át az útra. A BMW xDrive mellett alapfelszereltségként jár a változó áttételű sport kormánymű és a Performance Control is.

RABUL EJTI A TEKINTETET. FELSZABADÍTJA AZ ERŐT.A BMW X4 dinamizmusa.

Elég egyetlen finom nyomás a gázpedálon, és a BMW X4 máris életre kel. A 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó teljes mértékben engedi érvényre jutni a motorban rejlő erőt: a BMW X4 xDrive35d erőforrása 5,2 másodperc alatt gyorsítja az autót 0-ról 100 km/órára. A BMW xDrive intelligens négykerék-meghajtási rendszer a járműben lakozó erőt kitűnő tapadás mellett viszi át az útra. A BMW xDrive mellett alapfelszereltségként jár a változó áttételű sport kormánymű és a Performance Control is.

VÁLTOZÓ ÁTTÉTELŰ SPORT KORMÁNYMŰ.

A változó áttételű, Servotronic funkcióval ellátott sport kormánymű közvetlen kormányzást és agilis vezetési stílust tesz lehetővé úgy, hogy a kormányzáshoz kevesebb fizikai erő kifejtésére van szükség. A kormánymű a pillanatnyi haladási sebességtől függetlenül, a kormányáttétel változtatásával reagál a kormánykerék elfordítására. Mindez – különösen nagy kormányszögek esetén – lecsökkenti a szükséges kormányelfordítás mértékét. Ezzel éles fordulókban, szűk utakon vagy hirtelen kikerülési manőverek alkalmával jelentősen fokozódik az agilitás és javulnak a menettulajdonságok, ami kimondottan sportos vezetési stílust eredményez. A rendszer parkoláskor, kanyarodáskor és manőverezéskor a kényelmet fokozza. A kis kormányszögeknek köszönhetően kitűnő az iránytartás és igen pontos a kormányzás.

DINAMIZMUS.

Speciálisan kifejlesztett futóművével, nagy teljesítményű motorjaival és csúcsminőségű alapfelszereltségeivel a BMW X4 lehengerlő agilitást biztosít.

PERFORMANCE CONTROL.

A Performance Control kanyarodáskor avatkozik be a motor és a fékek működésébe. Mivel az ívkülsőn futó kerekeknek nagyobb távolságot kell megtenniük kanyarvétel közben, mint az ívbelsőn haladóknak, a BMW Performance Control a motor teljesítményének szabályozásával, valamint célzott fékezéssel avatkozik be: a külső kerekekre nagyobb hajtási nyomaték jut, a belsőkre pedig kisebb, így maximális tapadás érhető el az egyes kerekeken. Lényegében tehát a jármű önmagától kanyarodik, ami növeli a biztonságot és a kényelmet.

NYOLCFOKOZATÚ STEPTRONIC SPORT SEBESSÉGVÁLTÓ VÁLTÓFÜLEKKEL.

A nyolcfokozatú Steptronic sport sebességváltó alkalmazkodik az Ön egyéni vezetési stílusához. A váltó a kényelmes haladástól a kimondottan dinamikus száguldásig mindenféle vezetési stílushoz tökéletes.
Az automatikus sebességváltás mellett természetesen bármikor lehetőség van arra, hogy a vezető beavatkozzon a folyamatba. A kapcsolási művelet a rövidített váltókarral vagy a kormánykerékre helyezett váltófülekkel hajtható végre.
Sport módban a váltások karakterisztikája a maximális teljesítményt szolgálja. A nyolc fokozat rendkívül finom kiosztása optimalizálja a gyorsítási folyamatot, az erőforrás pedig folyamatosan olyan fordulatszámon dolgozik, ami garantálja a legnagyobb teljesítményt és hatékonyságot. A maximális erejű gyorsítás a Launch Control használatával érhető el: a funkció automatikusan hajtja végre a kapcsolásokat, hogy a lehető legjobban kihasználja a motor optimális fordulatszám-tartományait.
Nagy sebességű haladásnál a plusz, nyolcadik fokozat csökkenti a motor fordulatszámát, következésképpen mérsékli a fogyasztást és a motorzajt. Mindebben hatalmas szerepe van az újonnan kifejlesztett, rendkívül hatékony kuplungnak is. A nyolcfokozatú Steptronic sport sebességváltó maximális hatékonyságot biztosít, kapcsolásai pedig elképesztően simák.

FUTÓMŰ.

A speciálisan a BMW X4-hez hangolt futóművek az általuk biztosított kiváló úttartással, tökéletes menettulajdonságokkal és első rangú agilitással nyújtanak meggyőző teljesítményt. – valamint a mindig csorbítatlan kényelemmel is. A dinamikus csillapítás-szabályozás Comfort, Sport és Sport+ módjainak köszönhetően a menettulajdonságok egyénileg változtathatók. A BMW X4 széles nyomtávja, valamint az ötlengőkaros hátsó futómű a karosszéria billegése nélkül teszi lehetővé a nagy sebességű kanyarvételt.

 • Dinamikus csillapítás-szabályozás

  A dinamikus csillapítás-szabályozás lehetőséget biztosít arra, hogy a vezető az adott vezetési szituációnak megfelelően állítsa be a lengéscsillapítók karakterisztikáját, fokozva ezzel a kényelmet és a dinamizmust. Az alap Comfort beállítás – amely a minimumra csökkenti a futómű felől érkező ütéseket és az egyéb, kellemetlen karosszériamozgásokat – mellett két további program érhető el: a Sport és a Sport+ mód. E módokban a lengéscsillapítók hangolása feszesebbé válik, ami sportosabb vezetési stílust tesz lehetővé.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive négykerék-meghajtás még a legnagyobb kihívást jelentő útviszonyokhoz is képes alkalmazkodni, mindenkor kitűnő tapadást nyújtva ez által.
Az xDrive rendszernek és a dinamikus stabilitás kontrollnak (DSC) köszönhetően a jármű iránytartása mindig kitűnő marad. Ezredmásodpercek elegendők ahhoz, hogy az xDrive az optimális tapadás érdekében rugalmasan ossza el a nyomatékot a két tengely között. Ily módon az xDrive az összkerék-meghajtás előnyeit – a tapadást, az iránytartást és a biztonságot – a klasszikusan BMW-s agilitással ötvözi.

 • xDrive állapotkijelző

  Világos üzenet bonyolult helyzetekben: az xDrive állapotkijelzője teljes képet ad mindenről. Amikor nehéz terepen halad, a vezető minden, az off-road vezetéssel kapcsolatos információt láthat a műszerfali kijelzőn, valamint a központi kijelzőn. Az egyszerűen leolvasható, a tájékozódást segítő iránytű mellett (csak valamelyik navigációs rendszer megléte esetén), a jármű hossz- és oldalirányú dőlése, valamint a kormányzási szög is megjelenik – nemcsak numerikusan, hanem grafikusan, az autó 3D-s ábráján is.

DRIVING EXPERIENCE SZABÁLYOZÁS.

A Driving Experience szabályozás lehetővé teszi a vezető számára, hogy válasszon Comfort mód – alap motor- és váltóbeállítások –, a hatékonyságot növelő ECO PRO mód és a Sport mód közül, mely utóbbi még dinamikusabb vezetést tesz lehetővé. Az üzemanyag-hatékonyságot célzó ECO PRO mód intelligens módon szabályozza a gázpedál és a sebességváltó karakterisztikáját, valamint a fűtő/légkondicionáló rendszer beállításait.
Az ECO PRO mód akár 20 százalékkal is képes csökkenteni a fogyasztást. A „siklás” funkció (kizárólag a Steptronic váltó esetén áll rendelkezésre), a Route-Ahead asszisztens és az ECO PRO Route (kizárólag a Professional navigációs rendszer esetén) révén további üzemanyag-megtakarítás érhető el. A Route-Ahead asszisztens a navigációs rendszer adatait használja fel a helyi útviszonyok felmérésére, az információk kiértékelését követően pedig előzetes tippeket ad a vezetőnek. Amennyiben például a következő kanyar után sebességkorlátozás van érvényben, a rendszer már a kanyarba érés előtt a sebesség mérséklését javasolja.
Az ECO PRO Route szintén segítséget nyújt az üzemanyag hatékony felhasználásában. A funkció hatékonyságra optimalizált útvonalat ajánl, amelynek megtervezése során figyelembe veszi a forgalom sűrűségét, az egyéni vezetési stílust és a helyi viszonyokat is. A „siklás” lehetővé teszi, hogy a jármű akár 160 km/órás sebességig szabadon fusson, amint a vezető úgy veszi el a lábát a gázról, hogy nem fékez. Sport módban az autó közvetlenebbül reagál a gázadásokra, ami sportosabb vezetési stílust tesz lehetővé.

 • Sport mód

  Egy szinttel feljebb: amikor Driving Experience szabályozás Sport módja aktiválva van, a BMW motorja és felfüggesztése a nagyobb dinamizmus érdekében még közvetlenebbül reagál.
  A Sport mód a Driving Experience szabályozás középkonzolon elhelyezett kapcsolójával aktiválható. Sport módban az előre meghatározott motor- és futómű-beállítások érvényesülnek, amelyek – a jármű felszereltségétől függően – jóval dinamikusabbak, mint az alapbeállítások. Például a motor sokkal spontánabbul reagál a gázadásra. A Steptronic váltóval ellátott modellek esetében a váltási idők lényegesen rövidebbek lesznek. Sport módban a pillanatnyi teljesítmény (kW) és a rendelkezésre álló nyomaték (Nm) a központi kijelzőn olvasható le. Utóbbi funkció csak a Professional navigációs rendszer megléte esetén áll rendelkezésre.
  Amennyiben a jármű el van látva adaptív felfüggesztéssel, a futómű még agilisabbá válik. Ha a jármű felszereltsége tartalmazza a változó áttételű sport kormányművet, a szervorásegítés mértéke csökken, amitől a kormányzás még közvetlenebbnek tűnik.