MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

BMW X4 M40i: 360 LE (265 kW).

BMW M Performance

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.

BMW X4 M40i: 360 LE (265 kW).

MŰFAJI SOKSZÍNŰSÉG: ROCK ÉS SOUL.BMW X4 M40i: 360 LE (265 kW).

A BMW X4 M40i esetében a teljesítmény és a sokoldalúság egészen különleges eleggyé áll össze. A 360 lóerős, 6 hengeres motor által mozgatott Sports Activity Coupé minden tekintetben nagyobb szabadsággal ajándékozza meg tulajdonosát. A gondosan kimunkált dizájn, a tökélyre vitt menettulajdonságok, valamint a maximálisra növelt dinamizmus egyértelműen utalnak a modell M-es gyökereire. Az autó színtiszta dinamizmusával, magas szintű kényelmével és páratlanul jó mindennapi használhatóságával győz meg.

BMW X4 M40i:
Fogyasztás (kombinált): 8,6 l/100 km
CO2-kibocsátás (kombinált): 199 g/km

Design

A BMW X4 M40i M PERFORMANCE DIZÁJNJEGYEI.

A dizájnjában jelenlévő M géneknek köszönhetően a BMW X4 M40i már első pillantásra is színtiszta dinamizmust sugároz magából. A modell sportos megjelenését egy egész sor egyedülálló, különlegesen exkluzív részlet teszi egyedivé. Az első benyomást erősítik fel az alapfelszereltség részét képező M Sport csomag alkotóelemei, amelyek között ott van a módosított első és hátsó lökhárító is. A belső tér számos részlete ugyancsak hozzájárul a sportos atmoszféra megteremtéséhez. A kitűnő minőségű anyagok, valamint a részletekbe menően M-specifikus dizájn még tovább fokozzák a vezetési élményt.

A BMW X4 M40i EXKLUZÍV RÉSZLETEI.

Kontrasztszínű dizájnelemek.

A Ferric szürkére fényezett elülső légbeömlő nyílások különleges díszítőelemei, a széles első kötény, valamint a vesék hosszanti rácselemei még inkább tekintélyt parancsolóbbá teszik a BMW X4 M40i fellépését.

20” méretű M duplaküllős 680 M.

A BMW X4 M40i azonnal felismerhető exkluzív dizájnnal rendelkező, opcionális, 20 colos, bikolor kivitelű könnyűfém keréktárcsáiról. Az elöl 8,5 J x 20, hátul 10 J x 20 col méretű keréktárcsákon ultra nagy teljesítményű gumiabroncsok feszülnek.

Kontrasztszínű külső tükörházak.

Az áramvonalas külső tükörházak Ferric szürke fényezést kapnak. A tükrök aerodinamikailag ideális kialakításuknak köszönhetően szinte egyáltalán nem ütköznek légellenállásba.

M-logó sötét króm kivitelben.

A sötét króm bevonatú M-logó elegáns módon hangsúlyozza ki azt a tényt, hogy a BMW X4 M40i valóban az M Performance modellek családjába tartozik.

Sport kipufogórendszer fekete króm kipufogóvégekkel.

Az intelligens csappantyúrendszerrel ellátott, exkluzív kipufogórendszer jelenlétéről a sötét króm bevonatú kipufogóvégek árulkodnak.

Modellmegnevezés sötét króm kivitelben.

A hátulsó, kontrasztszínű, különleges modellmegnevezés felhívja a figyelmet a BMW X4 M40i és a BMW M modellek közötti közeli rokonságra.

Modellmegnevezéssel ellátott ajtóküszöbök.

Az ajtóküszöbök modellmegnevezéssel ellátott alumíniumbetétjei a vezetőt és utasait jóleső izgalommal töltik el a rájuk váró élmény okán.

Modellmegnevezés a műszerfalon.

A közvetlenül a kilométeróra alatt lévő, digitális modellmegnevezés egy exkluzív, sportos elem közvetlenül a vezető látómezejében.

SOROS 6 HENGERES M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO BENZINMOTOR.

Annak érdekében, hogy az megfeleljen az M Performance modellekkel szemben támasztott, rendkívül magas követelményeknek, a 6 hengeres erőforrást a 2014-ben bemutatott BMW M3 és BMW M4 motorjának komponenseivel optimalizálták. A kovácsolt forgattyús tengellyel ellátott motor 465 Nm-es legnagyobb nyomatékát az 1350-es és az 5250-es percenkénti fordulatszámok közötti tartományban adja le. A 3,0 literes aggregát 360 lóerőnyi (265 kW) teljesítményét az 5800-as és a 6000-es percenkénti fordulatszámok között bocsájtja rendelkezésre. A 0–100-as sprintet a BMW X4 M40i mindössze 4,9 másodperc alatt tudja le.

 • Érzelemgazdag M Performance-hangzás

  A BMW X4 M40i különleges kipufogórendszerének jelenlétéről a kétoldali, fekete krómmal borított kipufogóvégek árulkodnak. Az intelligens csappantyúrendszer beépítése mellett a mélyreható változtatások közé tartozik a kétutas, az ellenyomás mértékét optimalizáló gázáramoltatás, valamint az M Performance járművekhez hangolt rezonátor alkalmazása. A legsportosabb BMW X4 modell karakterét igen hatásosan emeli ki a vezetési mód és a helyzet függvényében változó, karizmatikus hangzás.

A BMW X4 M40i M PERFORMANCE DINAMIZMUSA.

A BMW X4 M40i a számos adaptációnak köszönhetően nyújtja azt a fajta dinamizmust, amely csak az M Performance modellek sajátja. Az átfogó módon újrahangolt felfüggesztés még magasabb szintre emeli a Sports Activity Coupé oldal- és hosszirányú dinamikai jellemzőit. A kiegészítő rendszerek közül többnek a karakterisztikáját is hozzáigazították az M Performance járművekre jellemző dinamizmus támasztotta követelményekhez. Az említett rendszerek egyike a BMW xDrive, amelynek esetében a nyomaték nagyobb része a hátsó kerekekhez továbbítódik, de közéjük sorolható az elektronikus csillapításvezérlés és a változó áttételű sport kormánymű is.

 • Több dinamizmus: sport felfüggesztés.

  A kimagasló szintű dinamizmus ígéretét hordozza az új BMW X4 M40i speciális hangolású sport felfüggesztése is. A cél érdekében megerősítették a rugókat és a stabilizátorokat, emellett növelték az első tengelyen lévő kerekek dőlését. Az adaptív lengéscsillapítók és az összkerék-meghajtás dinamikusabb paraméterekkel rendelkeznek, aminek eredményeként a vezetési élmény meglepően közel van ahhoz, amilyet egy sportkupé nyújtani képes. A semleges sajátkormányzás és a karosszéria mérsékelt oldaldőlése maximális vezetési élményt biztosít.

 • Nagyobb agilitás: változó áttételű sport kormánymű

  A közvetlen és agilis vezetési stílus megvalósíthatósága érdekében a változó áttételű sport kormánymű a kormánykerék állásszögének alapján, a pillanatnyi sebességtől függetlenül változtatja meg a kormányáttétel mértékét. A nagy elfordítási szög csökkenti a kormánymozdulat mértékét, ami éles kanyarokban javítja a menettulajdonságokat – különösen sportos stílusú vezetés esetén. A változó áttételű sport kormánymű előnyei ugyanakkor parkolás, megfordulás, valamint alacsony sebességű manőverezés során is egyértelműen megmutatkoznak: a rendszer kimagasló iránytartást és rendkívül precíz kormányzást biztosít.

 • Nagyobb tapadás: BMW xDrive

  A BMW X4 M40i alapfelszereltségként kapja meg a Performance Control funkcióval ellátott BMW xDrive intelligens összkerék-meghajtási rendszert, amely változó módon osztja el a nyomatékot a két hátsó kerék között, ily módon gondoskodva a különleges dinamizmusról, agilitásról és tapadásról. Bármilyen is legyen az útfelület, a Sports Activity Coupé a vezető minden egyes irányváltási szándékát pontosan követi – úgy, hogy a korábbiaknál jóval kevesebb kormányzási korrekcióra van szükség. Az M Performance járművekre jellemző menetdinamikai tulajdonságok megteremtése érdekében a rendszer a hajtási nyomaték elosztása során a hátsó kerekeket részesíti előnyben.

 • Több sportosság: ultra nagy teljesítményű gumiabroncsok

  A gumiabroncsok szintén döntő hatással vannak a sportosságra. Külön kérésre az autót 20 colos, bikolor kivitelű, M duplaküllős 680 M könnyűfém keréktárcsákkal látják el, amelyeken Michelin Pilot Super Sport gumiabroncsok feszülnek. Az ultra nagy teljesítményű, elöl és hátul eltérő méretű (elöl 245/40 R20, hátul 275/35 R20) gumik határozott mértékben javítják a menetdinamikai tulajdonságokat.

  Az alapfelszereltséghez 19 colos, elöl és hátul eltérő méretű Michelin Primacy Runflat gumiabroncsok tartoznak. A M duplaküllős 622 M könnyűfém keréktárcsák (elöl 245/45, hátul 275/40 R19 méretű abroncsokkal) a BMW X4 M40i-ből feltörő erőt úgyszólván veszteség nélkül továbbítják az útfelületre.

Steptronic

8 FOKOZATÚ STEPTRONIC SPORT SEBESSÉGVÁLTÓ.

Az alapfelszereltség részét képező, kormánykerékre helyezett váltófülekkel ellátott, 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó egyaránt felkínálja a fokozottan kényelmes, valamint a különlegesen sportos váltás lehetőségét. A hajtásláncba közvetlenül bekapcsolt sebességváltó az úgyszintén alapfelszereltségként járó Launch Control funkcióval együtt lélegzetelállító állórajtokat tesz lehetővé. Mindennek ellensúlyozásául a modell nagyobb első féktárcsákat, valamint mind a négy keréknél optimalizált fékbetéteket kapott, így még a menet közben adódó legsportosabb szituációkban is garantált a párját ritkító erejű lassulás.

AZ M PERFORMANCE MODELLCSALÁD.

Finomra csiszolt dizájn, tökélyre vitt menettulajdonságok, maximálisra növelt dinamizmus. Az M Performance modellek e három tulajdonság megtestesítői. A BMW M GmbH exkluzív termékeiről lévén szó, e modellek sorozatuk legnagyobb erényeit a BMW M dinamikus génjeivel ötvözik, ily módon teremtve meg teljesen önálló kategóriájukat.

Felfokozott vezetési élmény.

Ismerkedjen meg a teljes M Performance modellskálával.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-fogyasztásra, a CO2-kibocsátásra és a villamosenergia-fogyasztásra vonatkozó adatok a kerék- és a gumiabroncsméret függvényében változhatnak. Az üzemanyag-fogyasztás meghatározása az EU vezetési ciklus alapján történt.

  A hatótávolság számos különböző tényezőtől függ, amelyek közül kiemelt jelentőséggel bírnak a következők: egyéni vezetési stílus, kiválasztott útvonal, időjárási viszonyok, a fűtés/klimatizálás használata és előkondicionálás.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption, CO2 Emission And Electric Power Consumption Guidelines" című, a márkakereskedőknél ingyenesen elérhető, illetve a következő postacímen megrendelhető brosúrából kaphat: Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország.