KORLÁTOKAT LEKÜZDŐ ERŐ.

A BMW X1 dinamizmusa és hatékonysága.

KORLÁTOKAT LEKÜZDŐ ERŐ.

A BMW X1 dinamizmusa és hatékonysága.

A BMW X1, amely mindenütt elemében van, precíz irányíthatóságával nyűgöz le aszfalton és terepen egyaránt. Mindezt tökéletesen összehangolt alkotóelemek egész sora teszi lehetővé. A tökéletes viselkedés alapját mindenekelőtt az optimális, 57:43 (első/hátsó) arányú tengelyterhelés jelenti. Az opcionális BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer a BMW X1 erejét pontosan arra a kerékre továbbítja, amelynél arra a legnagyobb szükség van – és ez bármilyen útfelületen igaz. A maximális dinamizmusra hangolt felfüggesztés mindig pontos visszajelzéseket ad. Mindeközben a BMW X1 fogyasztását és emisszióját számos BMW EfficientDynamics technológia csökkenti. Az eredmény: színtiszta vezetési élmény minden egyes megtett méteren.

KORLÁTOKAT LEKÜZDŐ ERŐ.A BMW X1 dinamizmusa és hatékonysága.

A BMW X1, amely mindenütt elemében van, precíz irányíthatóságával nyűgöz le aszfalton és terepen egyaránt. Mindezt tökéletesen összehangolt alkotóelemek egész sora teszi lehetővé. A tökéletes viselkedés alapját mindenekelőtt az optimális, 57:43 (első/hátsó) arányú tengelyterhelés jelenti. Az opcionális BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer a BMW X1 erejét pontosan arra a kerékre továbbítja, amelynél arra a legnagyobb szükség van – és ez bármilyen útfelületen igaz. A maximális dinamizmusra hangolt felfüggesztés mindig pontos visszajelzéseket ad. Mindeközben a BMW X1 fogyasztását és emisszióját számos BMW EfficientDynamics technológia csökkenti. Az eredmény: színtiszta vezetési élmény minden egyes megtett méteren.

Read more

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLÓGIA.

BMW EFFICIENT DYNAMICS TECHNOLÓGIA.

A gazdaságos BMW TwinPower Turbo motorok, az intelligens könnyűépítés és a kifinomult aerodinamikai megoldások jelentik az alapját a BMW X1 csökkentett fogyasztás mellett megnövelt vezetési élményének. Utóbbi törekvés megvalósulását segítik továbbá az olyan BMW EfficientDynamics technológiák is, mint amilyen az alapfelszereltséghez tartozó, az energiamenedzsment részét képező Start/Stop funkció és a fékenergia-visszanyerés. Egyes kiegészítő felszereltségek, például a 8 fokozatú Steptronic sebességváltó a hatékonyság és a dinamizmus további növekedését eredményezik.

BMW X1 sDrive16d.

BMW X1 sDrive16d.

A BMW X1 sDrive16d új, BMW TwinPower Turbo 3 hengeres dízelmotorja bőségesen elegendő, 116 lóerőnyi (85 kW) teljesítményt állít elő rendkívül hatékony módon. A keresztben beépített erőforrás és az elsőkerék-meghajtás kettőse helytakarékos megoldás, amely kompakt mivoltával tágas utastér kialakítására biztosít lehetőséget.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer tökéletesen alkalmazkodik még a legnehezebb útviszonyokhoz is, folyamatosan optimális tapadást biztosítva ezzel. Az xDrive és a dinamikus stabilitás kontroll (DSC) együttesen garantálják, hogy a BMW rendíthetetlenül tartsa a kijelölt irányt.

A DSC érzékelőjétől kapott jelek alapján az xDrive rugalmasan és gyorsan osztja el a nyomatékot a tengelyek között annak érdekében, hogy elejét vegye a túl-, illetve az alulkormányozottság jelenségének, és ezzel biztosítsa a kiváló iránytartást. Emellett sebes és biztonságos gyorsulást tesz lehetővé akár csúszós és meredek útszakaszokon is.Kritikus útviszonyok közepette a DSC-nek kevesebbszer kell beavatkoznia a folyamatokba. A BMW xDrive az összkerék-meghajtás összes előnyét – nevezetesen a kitűnő tapadást és iránytartást, valamint a menetbiztonságot – a BMW klasszikus értékének számító agilitással ötvözi a még nagyobb vezetési élmény érdekében.

STEPTRONIC.

A Steptronic sebességváltók mércét állítanak a kényelem, a dinamizmus és a hatékonyság terén. A sebességváltók a legfontosabb BMW EfficientDynamics elemek közé tartoznak. A rendkívül finom áttételezésnek köszönhetően bármilyen fordulatszámon optimális az erőfelépítés. Mindez ráadásul lényegesen mérsékli a fogyasztást, ugyanakkor Ön még nagyobb sportosságot és dinamizmust élvezhet.

 • 8 fokozatú Steptronic sebességváltó

  A 8 fokozatú Steptronic sebességváltót simább kapcsolások jellemzik, és ezzel növeli a vezetési kényelmet – az egyes fokozatokhoz tartozó fordulatszámok közötti csekély különbségnek, valamint a rövid váltási időknek köszönhetően. A szerkezet az egyedülálló kényelmet lenyűgöző dinamizmussal és megnövelt hatékonysággal egyesíti.

 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó

  A 8 fokozatú Steptronic Sport automata sebességváltó alkalmazkodik az egyéni vezetési stílushoz. A sebességváltó a kényelmes haladástól a kimondottan dinamikus száguldásig mindent támogat. SPORT módban a váltások karakterisztikája a maximális teljesítményt szolgálja. A fokozatok kézzel is kiválaszthatók a sebesség-előválasztó kar vagy a Sport bőrkormányon lévő gombok segítségével.

 • Duplakuplungos Steptronic sebességváltó

  A duplakuplungos technológiával rendelkező 7 sebességes Steptronic váltó az optimális fokozatkiosztásnak gyors gázreakcióknak köszönhetően az elérhető legjobb hatékonyságot ötvözi a magas fokú kapcsolási és menetkényelemmel. Ezzel magában egyesíti a csúcsszintű kényelmet, a lenyűgöző dinamizmust és a fokozott energiahatékonyságot.

 • Duplakuplungos Steptronic Sport sebességváltó

  A 7 sebességes, duplakuplungos Steptronic Sport automata sebességváltó elképesztően sportos váltásokat tesz lehetővé. Az automata fokozatválasztás mellett a sebességi fokozatok manuálisan is kapcsolhatók. Az optimális váltási pontra figyelmeztető jelzés az adott helyzethez képest javaslatot tesz a pillanatnyilag leghatékonyabb sebességfokozatra, amely a sebességváltó karon vagy a Sport bőrkormányon elhelyezett váltófülek segítségével kapcsolható. Az optimális fokozatválasztás a váltó automata állásba való helyezéskor érhető el, hiszen az alkalmazkodik leginkább a vezető egyéni stílusának leginkább megfelelő kapcsolásokhoz. A váltókarakterisztika egészen a kényelmes siklástól a nagyon dinamikus vezetési stílusig terjed.

  SPORT módban, illetve ha a váltókar a baloldali S/M pozícióban van, a rendszer a kapcsolásokat a lehető legmagasabb teljesítmény eléréséhez igazítja. A gyors áttételű motorreakciók erőteljes gyorsulást tesznek lehetővé. A motor így állandóan nagy sebességtartományban marad, melyen belül bőséges erőtartalékhoz fér hozzá. A Launch Control funkció szabályozza az ideális indulási motorsebességet, ezzel maximális gyorsulást téve lehetővé álló helyzetből. A hetedik sebességfokozat csökkenti a motorsebességet és az üzemanyag-fogyasztást nagy sebesség mellett. A kimondottan hatékony duplakuplungos, 7 sebességes Steptronic Sport váltó folyamatosan együttműködik a motorral a kivételesen magas szintű üzemanyag-hatékonyság, erőáttétel és váltási kényelem érdekében.

VÁROS, VIDÉK, VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Ismerkedjen meg a BMW X1 dinamizmusával.

VÁROS, VIDÉK, VEZETÉSI ÉLMÉNY.

Ismerkedjen meg a BMW X1 dinamizmusával.

ECO PRO MÓD.

Az ECO PRO mód segítségével a vezető – egyéni stílusától függően – akár 20 százalékkal is csökkentheti a fogyasztást egy belső BMW fogyasztási tanulmány megállapítása szerint. A „siklás”, valamint az ECO PRO Route funkciók további megtakarítási potenciált hordoznak.

 • Siklás

  A „siklás” funkció leválasztja a motort a hajtásláncról, így a jármű lényegében üres fokozatban halad. Az autó akkor kezd „siklani”, amikor vezető 50 és 160 km/órás sebesség között úgy veszi el a lábát a gázpedálról, hogy közben nem lép rá a fékre. Amennyiben a jármű ECO PRO módban van, az opcionális aktív sebességtartó automatika is hatékonyabban gyorsítja fel a járművet fékezés után a kívánt sebességre.

 • ECO PRO Route

  Az ECO PRO Route a forgalmi viszonyok, a vezetési stílus és az útviszonyok alapján kikalkulálja a leggazdaságosabban megtehető útvonalat. A fedélzeti számítógép százalékban kifejezve jelzi ki az ECO PRO Route választás esetén elérhető üzemanyag-megtakarítást.

INTELLIGENS ENERGIAMENEDZSMENT.

A többi BMW modellhez hasonlóan a BMW X1-et is alapfelszereltségként látták el olyan BMW EfficientDynamics technológiákkal, mint az Auto Start/Stop funkció, a fékenergia-visszanyerés és az elektromechanikus szervokormány. Az energiamenedzsment égisze alatt az egyes technológiák együttműködnek egymással, hogy jövőbeillő mobilitást nyújthassanak Önnek már ma.

 • Auto Start/Stop funkció

  Az Auto Start/Stop funkció leállítja az autó motorját, amint az ideiglenesen megáll (pl. piros lámpánál vagy a dugóban araszolva), és ezzel hozzájárul az összfogyasztás mérsékléséhez. Amint a vezető lenyomja a kuplungot (manuális sebességváltó) vagy leveszi a lábát a fékpedálról (Steptronic sebességváltó), a motor automatikusan, a másodperc tört része alatt újraindul.

 • Fékenergia-visszanyerés

  A fékenergia-visszanyerés funkció jóvoltából a generátor elektromos áramot állít elő, amikor a vezető fékez vagy elveszi a lábát a gázpedálról. A korábban kihasználatlanul hagyott mozgási energiából így elektromos energia lesz, amely az akkumulátor töltésére fordítható. Mivel pedig a generátornak nem kell folyamatosan működnie, a fogyasztás csökken. További előny, hogy motor teljes ereje rendelkezésre áll gyorsításkor.

 • Elektromechanikus szervokormány

  A hidraulikus rendszerekkel ellentétben az elektromechanikus szervokormány kizárólag akkor aktív, amikor a vezető tényleges kormánymozdulatot hajt végre. Mindez csökkenti az energia-felhasználást, következésképpen a fogyasztást is.

 • Optimális váltási pontra figyelmeztető jelzés

  A tökéletesen időzített váltások jelentősen csökkentik a fogyasztást, különösen városi forgalomban és a hosszú utak alkalmával. Optimalizált váltások, alacsonyabb fogyasztás – a motorvezérlő elektronika kiszámítja, hogy az adott helyzetben és fordulatszámon melyik a leghatékonyabb sebességfokozat. Ezután az információs kijelzőn megjelenő, világító nyíl szimbólum jelzi, hogy egy magasabb vagy alacsonyabb fokozatban hatékonyabb lenne a motor működése. A rendszer felismeri az erőteljes gyorsítást is – ilyenkor egészen addig késlelteti az ajánlást, ameddig motor fordulatszáma magas. A belső BMW összehasonlítási tesztek azt mutatták, hogy az optimális váltási pontra figyelmeztető jelzés használatával nagyjából négy százalékos fogyasztás-csökkenés érhető el.