MUTASSA AZ UTAT. ÉS HAGYJA, HOGY A VILÁG KÖVESSE ÖNT.

BMW ConnectedDrive szolgáltatások és alkalmazások a BMW X5 M-ben.

Mindig tartsa meg orrhossznyi előnyét a mezőnnyel szemben – a BMW ConnectedDrive elemeinek segítségével. A szolgáltatásoknak és az alkalmazásoknak köszönhetően Ön biztos lehet abban, hogy tökéletes hálózati kapcsolatokat élvezhet BMW X5 M-jében: közvetlenül az autójában juthat információkhoz, szórakoztató tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz. Fedezze fel például a BMW M Laptimer alkalmazás funkcióit, amelyek az autóversenyzés világából származnak.

BMW M LAPTIMER ALKALMAZÁS.

A BMW M Laptimer applikáció segítségével precízen, kanyarról-kanyarra rögzíthetők, majd később – a vezetési stílus tökéletesítése érdekében – kielemezhetők versenypályán mért adatok. Az alkalmazás a BMW érzékelőinek segítségével gyűjti be a részletes adatokat, majd az eredményeket a központi kijelzőn jeleníti meg. A rendszer az iDrive kontrollerrel vezérelhető. A BMW M Laptimer alkalmazás rendelkezik egy, a GoPro kamerák számára kialakított kezelői felülettel is.
Felvétel közben a BMW M Laptimer applikáció mutatja a GPS-pozíciót, a sebességet, a hosszanti gyorsulást, az oldalirányú gyorsulást (G-erő), a köridőket, valamint a meghatározott sebességig (például 0-ról 100 km/órára) való gyorsulás idejét. A jármű felszereltségétől és modellévétől függően a mért tényezők sora felölelheti a gázpedál pozícióját, a kormányzási szöget, a lassulás mértékét, a fordulatszámokat, a sebességfokozatokat, valamint a fogyasztást is. A rögzített információk snapshotként megoszthatók a közösségi médián, az elmentett adatok pedig e-mailben továbbíthatók.

REMOTE SERVICES.

A BMW Connected alkalmazás (amely letölthető az Apple App Store áruházból) Remote Services funkciói lehetővé teszik, hogy okostelefonja segítségével távirányítással vezérelje leparkolt autóját – például a távolból kinyithatja és bezárhatja járműve ajtóit, de ezek mellett sok egyéb műveletet is elvégezhet.

A BMW ConnectedDrive ügyfélportálhoz hasonlóan, az alkalmazás hozzáférést enged olyan járműinformációkhoz, mint például az autó hatótávja vagy éppen az ajtók és ablakok bezártsági állapota. Ezáltal a jármű vezetője a távolból is ellenőrizheti autója állapotát és a vele kapcsolatos valamennyi információt kényelmesen és egy helyen nyomon tudja követni.

A szolgáltatáscsomag hasznos funkciói között szerepel továbbá a jármű pillanatnyi helyzetének meghatározása is. A helymeghatározási funkció használatához nincs más dolga mint a www.bmw-connecteddrive.com oldalon elérhető BMW ConnectedDrive ügyfélportálon aktiválni a Remote Services szolgáltatást.

VÉSZHÍVÁS.

Az intelligens vészhívás funkció gyors, célzott asszisztenciát, valamint jól képzett csapatot biztosít Önnek a nap 24 órájában – saját anyanyelvén, még akkor is, ha külföldön tartózkodik. Amennyiben olyan baleset történik, amelynek során aktiválódnak a légzsákok vagy az övfeszítők, akkor az intelligens vészhívás funkció automatikusan működésbe lép. Az olyan fontos részleteket, amelyek például az autó pontos helyzetére, a baleset súlyosságára és az autóban ülők lehetséges sérülésére vonatkoznak, a rendszer a járműbe beépített SIM-kártya segítségével továbbítja a BMW ügyfélszolgálathoz – vagyis mindez külön mobiltelefon használata nélkül történik. A BMW ügyfélszolgálat ezután tájékoztatja a legközelebbi mentőbázist, és asszisztenciát biztosít egészen addig, ameddig a mentőcsapat meg nem érkezik a helyszínre. A vészhívás manuálisan is kezdeményezhető például akkor, ha egy másik közlekedő szorul segítségre.