BMW M850i xDrive Gran Coupé, Információ, felszereltség, műszaki adatok

BMW M850I XDRIVE GRAN COUPÉ

BMW M850I XDRIVE GRAN COUPÉ

BMW M850i xDrive GRAN COUPÉ

Amellett, hogy progresszív dizájnnal és egyedülálló teljesítménnyel rendelkezik, a BMW M850i xDrive Gran Coupéhoz minden igényt kielégítő választékban állnak rendelkezésre az attraktív felszereltségek és műszaki innovációk. Ámuljon el az úttörő vezetőt segítő rendszereken és hálózati megoldásokon, amelyek a lehető legmagasabb szinten, sportos és luxus atmoszférával körülölelve valósítják meg a kényelmes mobilitás lehető legmagasabb szintjét.

Read more

NAGY TELJESÍTMÉNY CSÚCSFORMÁBAN

A BMW M850I XDRIVE GRAN COUPÉ DIZÁJNJA ÉS DINAMIZMUSA

A legmagasabb rendű esztétikai követelmények jegyében megalkotott BMW M850i xDrive Gran Coupé bármelyik látószögből szárnyra kelti a képzeletet. Az inspiráció a kormánykerék mögött is folytatódik. Először is azért, mert a sportos, luxus színvonalú belső tér még a legexkluzívabb igényeket is kielégíti. Másodszor azért, mert az autóversenyzés világából származó hajtáslánc- és futóműelemekre alapozott, lenyűgözően atletikus karaktert maximális teljesítmény és semmi máshoz nem hasonlítható vezetési élmény jellemzi.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, dizájn, dinamizmus, felszereltség
  • Dizájn
  • Dinamizmus
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Panoráma üvegtető

Panoráma üvegtető

Az elektromos működtetésű, toló és billenő funkcióval ellátott Panoráma üvegtető nyitott állapotában bőséges mennyiségű friss levegőt enged az utastérbe, bezárva pedig világos, fénnyel teli atmoszférát teremt. A nyitás és a zárás egy gomb vagy az autókulcs segítségével hajtható végre. Az üvegtetőhöz napfényvédő roló és szélterelő is tartozik. A felszereltségnek köszönhetően úgy tűnik, mintha elölről egészen a hátsó ablakig egybefüggő üvegfelület borítaná az utasteret.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M Karbon külső csomag

M Karbon külső csomag

Az M Karbon külső csomag kihangsúlyozza a jármű atletikus ambícióit. Az első lökhárító oldalsó légterelő elemei, a légbeömlő közepén lévő él, a külső tükrök borításai, valamint a kipufogóvégeket körülölelő, egy darabból készült karbonbetét szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készülnek. A felszereltségi csomagot a hátsó, speciális geometriájú diffúzorbetét teszi teljessé.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M Aerodinamikai csomag

M Aerodinamikai csomag

Az M Aerodinamikai csomag kihangsúlyozza a jármű sportosságát, miközben módosítja a légáramlást is. A felszereltség a megnövelt méretű légbeömlőkkel ellátott első lökhárítót, a különleges oldalszoknyákat, valamint a Dark Shadow metálfényezésű diffúzorbetéttel rendelkező hátsó kötényt foglalja magában.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M sportülések

M sportülések a vezető és az első utas számára

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M sportülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A világító M logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Individual Merino teljes bőrkárpit

BMW Individual Merino teljes bőrkárpit

A számos esztétikus színben és színkombinációban elérhető BMW Individual Merino teljes bőrkárpit exkluzív minőségével ejt rabul, amely még a legmagasabb igényeket is kielégíti. A nagy felületet beborító kárpithoz kizárólag csúcsminőségű bőrt használnak fel. A feldolgozás eredményeként szuperfinom, tartós, természetes bőrkárpit születik meg, amelyen semmilyen mesterséges felületi elem vagy bevonat nincs. A különlegesen tömör, puha és lélegző bőrt gazdagon alkalmazott, exkluzív, különleges öltéses díszvarrás ékesíti.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M bőrkormány

M bőrkormány

A multifunkciós, M logóval ellátott M bőrkormány sportos, háromküllős dizájnnal rendelkezik. A fekete Walknappa bőrrel borított, kontúros hüvelykujjtámasszal ellátott karimával rendelkező kormány közvetlen, sportos vezetési érzetet biztosít.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor

BMW TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor

A BMW TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor a két turbófeltöltőt fokozatmentes Valvetronic szelepvezérléssel és a benzint közvetlenül az égéstérbe juttató Nagy precizitású befecskendezéssel ötvözi. A motor maximális teljesítménye 530 LE (390 kW), legnagyobb nyomatéka pedig 750 Nm. A két turbófeltöltőt helytakarékos módon a hengersorok közé építették be.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Professional Adaptive M futómű

Professional Adaptive M futómű

A Professional Adaptive M futómű az aktív karosszériadőlés-szabályozás funkcióval egészíti ki az Adaptív M futóművet és az Integrált aktív kormányzást. Az eredmény: kimagasló menetstabilitás és dinamizmus.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M Sport differenciálmű

M Sport differenciálmű

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a trakciót és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a trakciót egy elektronikus vezérlésű szerkezet segítségével optimalizálja, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M Sport fék

M Sport fék

Az „M Sport fék” felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett, M logóval ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Sport kipufogórendszer

Sport kipufogórendszer

Az alapfelszereltséghez tartozó Sport kipufogórendszer erőteljes és sportos hangot bocsájt ki, amelynek erőssége és hangszíne az adott szituációhoz és a vezető kívánalmaihoz igazítható. Mindez érzelemgazdag hangzásélményt nyújt, különösen sportos stílusú vezetés alkalmával.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW xDrive

BMW xDrive

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális trakció, dinamizmus és biztonság érdekében. Az oldalirányú dinamikai szabályozást szolgáló funkciókkal való innovatív összekapcsolódás jóvoltából a jármű a lehető legjobb tapadást célzótól a maximális dinamizmust szolgálóig bármilyen hajtási képletet támogat.

ÉLJE ÁT A JÖVŐT MINDEN MEGTETT KILOMÉTEREN

A BMW M850I XDRIVE GRAN COUPÉ INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁI

Miközben belefeledkezik a BMW M850i xDrive Gran Coupé által nyújtott, lenyűgöző vezetési élménybe, számos innovatív technológia nyújt támogatást Önnek. A legújabb generációs, sokféle vezérlési lehetőséget – például hang- és gesztusvezérlést, érintőképernyőt és iDrive kontrollert – felkínáló vezérlési koncepció remek példa minderre. Mindemellett ott vannak a hangvezérlésű BMW Intelligent Personal Assistant, valamint azok a részleges önvezetésre képes asszisztencia rendszerek is, amelyek számos helyzetben képesek segítséget nyújtani az Ön számára. Mindennek eredményeként minden utazás biztonságosabbá, kényelmesebbé és az eddigieknél is pihentetőbbé válik.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, technológiák, felszereltség
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség egy kitűnő minőségű, digitális kijelzőhálózat, amely a nagy felbontású, 10,25” méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint a teljes egészében digitális, 12,3” méretű műszeregységet foglalja magában.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant

„Hey, BMW. Who are you?” Nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével – amely ismeri Önt, napról-napra egyre mélyíti a tudását és segítséget nyújt a legkülönfélébb helyzetekben. Ön egyedi aktivációs hangutasítást is meghatározhat. Az asszisztens mindent elmagyaráz az autójával kapcsolatosan, így még jobban megismerheti a BMW-jét.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Digitális kulcs

Digitális kulcs*

Miért vinné magával az autókulcsot, ha egyszer Önnél van Android okostelefonja? A Digitális kulcs* vagy kulcskártya segítségével ugyanis a fizikai kulcs használata nélkül zárhatja be vagy nyithatja ki BMW-jét, illetve indíthatja be a motort. Az eszközt – amelyet családtagjaival és barátaival is megoszthat – a BMW Connected appon keresztül töltheti le Android okostelefonjára**. *A Digitális kulcs a BMW ConnectedDrive Store elindulásával egyidejűleg válik elérhetővé Magyarországon. **A funkció csak bizonyos Samsung márkájú okostelefonokkal kompatibilis.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, In-Car Experiences

In-Car Experiences

A BMW Intelligent Personal Assistant törődésére mindig számíthat. Felélénkíti Önt, hogy vezetésre képes állapotban tartsa, vagy éppen ellazítja egy stresszes napot követően. Az In-Car Experiences – amelynek részei a Caring Car Vitalize és Relax programjai is – segítségével a BMW Intelligent Personal Assistant gondoskodik az Ön utazás közbeni jó közérzetéről.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és maximális biztonságot nyújt a hétköznapokban gyakorta előforduló kritikus vagy monoton vezetési szituációkban a szűk helyeken is támogatást nyújtó Kormányzási és sávasszisztens, a helyi veszélyekre figyelmeztető jelzés, az aktív oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval ellátott Sávtartó asszisztens, valamint a további biztonsági funkciók segítségével.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Parkolóasszisztens Plus

Parkolóasszisztens Plus

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A csomag egyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, a Remote 3D view funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, az Aktív parkolássegítő rendszert, a segédvonalakat alkalmazó Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
BMW M850i xDrive Gran Coupé műszaki adatok

BMW M850i GRAN COUPÉ MŰSZAKI ADATOK

FOGYASZTÁS ÉS CO₂-KIBOCSÁTÁS

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a németországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.

Read more