BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, álló autó egy épület előtt, felülnézetből

BMW M8 GRAN COUPÉ

BMW M8 GRAN COUPÉ

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ, BMW M8 GRAN COUPÉ ÉS BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ – FELSZERELTSÉG, RÉSZLETEK ÉS INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK

A BMW 8 Gran Coupé M modellekhez a különféle, a dizájn, a dinamizmus és a technikai innovációk területéről származó felszereltségek lenyűgöző választéka áll rendelkezésre. A kínálat darabjait arra tervezték, hogy új szintre emeljék a vezetés élményét. Végső soron ugyanis e lenyűgöző luxus sportautók nem pusztán a műszaki tökélyben gyökerező, letaglózó erő megjelenési formái, hiszen luxus atmoszféra lengi körül őket, emellett első rangú digitális szolgáltatásokat és innovatív vezetőt segítő rendszereket vonultatnak fel.

Bővebben

A BMW 8 GRAN COUPÉ M MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

GYORS ÁTTEKINTÉS: A LUXUS SZINTŰ SPORTOS VONZERŐ TRIÓJA

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

Maximális dinamizmus és exkluzivitás
 • Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor
 • M xDrive Aktív M differenciálművel és 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó
 • Exkluzív dizájnelemek és felszereltség
 • 625 LE (460 kW), 750 Nm, 0-ról 100 km/órára 3,2 másodperc alatt
BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, rézsútos elölnézet

BMW M8 GRAN COUPÉ

A dinamizmus és a luxus legfelsőbb foka
 • Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor
 • M xDrive Aktív M differenciálművel
 • 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó Drivelogic funkcióval
 • 600 LE (441 kW), 750 Nm, 0-ról 100 km/órára 3,3 másodperc alatt
BMW M8 Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Frozen sötét ezüst metálfényezés, rézsútos elölnézet

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Acélos teljesítmény luxussal fűszerezve
 • M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
 • BMW xDrive M Sport differenciálművel
 • 530 LE (390 kW), 750 Nm, 0-ról 100 km/órára 3,9 másodperc alatt
BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, rézsútos elölnézet
 • BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ
 • BMW M8 GRAN COUPÉ
 • BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

BMW M8 GRAN COUPÉ ÉS BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

AZ AUTÓVERSENYZÉS VILÁGA ÁLTAL INSPIRÁLT HAJTÁSLÁNC- ÉS FUTÓMŰTECHNOLÓGIÁK ÁTTEKINTÉSE

Számos kimagaslóan fejlett, az autóversenyzés által inspirált hajtáslánc- és futóműkomponens gondoskodik a nagyobb teljesítményről, agilitásról és precizitásról – és ezzel az adrenalinnal telített vezetési élményről.
Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020

Nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

A nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor legújabb verziója az általa nyújtott produkcióval tökéletesen lépést tart a legújabb követelményekkel. A nagy fordulatszámra képes egység 625 LE (460 kW) teljesítményt állít elő. A két turbófeltöltő egyedülállóan hatékony a hengersorok közös kipufogógáz-leömlőjének köszönhetően, hiszen így optimálisak a gázreakciók. A V8-as motort felkészítették az extrém versenypályás terhelésre is.
A BMW M8 Competition Gran Coupé Adaptív M futóművel, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, közelről

Adaptív M futómű.

Az Adaptív M futómű lehetővé teszi azt, hogy a vezető a csillapítás karakterisztikáját az adott vezetési helyzethez, a fokozott dinamizmushoz és kényelemhez igazíthassa. Az alapbeállításnak számító, a fokozott kényelmet szolgáló COMFORT beállítás mellett rendelkezésre áll a feszesebb csillapítást alkalmazó SPORT program, illetve a SPORT+ program is, amelyben a jármű a versenypályán is használható.
BMW M8 Competition Gran Coupé M xDrive-val, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, rézsútos alulsó oldalnézet

M xDrive.

Az Aktív M Differenciálművel kiegészített BMW M xDrive maximális trakciót és dinamizmust szavatol úgy a mindennapos közlekedés, mint a versenypályás autózás során. Az M-specifikus technológia a hátsókerék-meghajtásra jellemző agilitást ötvözi az összkerék-meghajtás biztosította kontrollálhatósággal. Ön a 4WD, a 4 WD Sport, valamint – kikapcsolt DSC mellett – a 2WD hajtási változat közül választhat.
A BMW M8 Competition Gran Coupé 8 fokozatú M Steptronic sebességváltóval, F93, 2020, belső tér

8 fokozatú M Steptronic sebességváltó.

A Drivelogic funkcióval ellátott 8 fokozatú M Steptronic sebességváltó számos váltási karakterisztikát kínál az extrém módon dinamikustól a kifejezetten kényelmesen és lágyon át az üzemanyag-takarékosságot célzóig. Ön válthat manuálisan, a sebességváltó kar vagy a kormánykeréken lévő kapcsolókarok segítségével, de beteheti a váltót automatikus módba is, amelyben a szerkezet önműködően végzi a feladatát.
M Karbon kerámia fék, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, oldalnézet

M Karbon kerámia fék.

Az opcionális, korróziómentes, fokozott hőtűrő képességű, a kopásra a hagyományos fékeknél sokkal kevésbé hajlamos M Karbon kerámia fékekkel közvetlenebbül aknázható ki a fékerő. A felszereltség hozzájárul a jármű tömegének csökkentéséhez, ily módon pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. E technikai különlegesség jelenlétéről kívülről a matt arany fényezésű, M logóval ellátott féknyergek árulkodnak. A speciális anyagjellemzők miatt felerősödhet az üzemi zaj pl. tartós, alacsony fékterhelésnél vagy vizes úton történő fékezésnél, közvetlenül a jármű teljes megállása előtt. A kialakításból fakadó zaj csapadékos időben a féktárcsákat szárító fékezéssel, máskor pedig úgy kerülhető el, hogy a vezető hosszabb ideig tartó, kisebb intenzitású fékezést követően erősebben a fékpedálra lép. A nedvesség és az útszóró só hasonlóan befolyásolja a fékhatást, mint a hagyományos fékrendszerek esetében. A fékerő csökkenése a fékpedál erősebb lenyomásával kompenzálható. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.
A BMW M8 Competition Gran Coupé M móddal, F93, 2020, belső tér

M MÓD.

A középkonzolon elhelyezett M MODE gomb segítségével állítható a vezetőt segítő rendszerek beavatkozásának intenzitása. A ROAD módban az elektronikus asszisztensek összes funkciója élesítve van. A SPORT módban az asszisztensek nem avatkoznak be, csak figyelmeztetnek. A TRACK módban – például versenypályás használatnál – Ön teljesen kikapcsolhatja a vezetőt segítő rendszereket. A kijelzőhálózat a kiválasztott módnak megfelelő információkat jeleníti meg.
Konfigurálható M fék, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, oldalnézet

Konfigurálható M fék.

Integrált fékrendszer precíz pedálérzettel és M-specifikus konfigurálhatósággal. Az új rendszer egyetlen kompakt modulban egyesíti a fékaktiválást, a fékerőnövelést és a fékerőszabályozást. Az újdonság mindemellett kétféle pedálérzetet kínál: a COMFORT és a SPORT módok az autó lassításához szükséges, a vezető által a fékpedálra kifejtendő erő tekintetében különböznek egymástól.
M Sport kipufogórendszer, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, a far közelről

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamizmust kifejező hangot bocsájt ki, amelynek tónusa változtatható a beépített kipufogószelep-mechanizmus segítségével. A SPORT és SPORT+ programokhoz – amelyek a menetdinamikai szabályozás gombjaival választhatók ki – intenzívebb motorhang tartozik, míg a kényelmet a középpontba helyező módban diszkrétebb a hangzás.

BMW M8 COMPETITION GRAN COUPÉ

M-SPECIFIKUS DIZÁJNELEMEK KÍVÜL ÉS BELÜL

A BMW M8 Competition Gran Coupé dizájnja, amely új mércét állít a luxus sportautók szegmensében, a kivételes teljesítmény erőteljes kifejezése. Az egymást tökéletesen kiegészítő magasfényű fekete M dizájnelemek e kivételes jármű sportos karakterét hangsúlyozzák ki. A látványra a koronát a lenyűgöző, 20'' méretű könnyűfém keréktárcsák teszik fel. A BMW M8 Competition Gran Coupé belső terében is jelen van a dinamikus karakter, amelyet M-specifikus részletek tesznek még látványosabbá.
BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, a mozgó autó éjszaka, rézsútos elölnézetből
M-specifikus vesék, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, elölnézet

M-specifikus vesék.

A fekete színű, fekete króm keretbe foglalt, magasfényű fekete M8 logóval ellátott vese még inkább kiemeli az ön járművének sportos karakterét.
Külsőtükör-borítások, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, közelről

Fekete külsőtükör-borítások.

A magasfényű fekete külsőtükör-borítások párját ritkítóan sportos karakterrel ruházzák fel az M8 Competitiont. Az opcionális M Karbon külső csomag megrendelése esetén a külső tükrök borítása karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készül.
M oldalkopoltyú, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, közelről

Fekete M oldalkopoltyúk.

Az első sárhányókon elhelyezett fekete M oldalkopoltyúkon fekete króm M8 logóval ellátott borítás látható. Az opcionális M Karbon külső csomag megrendelése esetén az említett borítás karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készül.
M könnyűfém keréktárcsák, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, oldalnézet

20" M könnyűfém keréktárcsák, 811 M, kétszínű.

20" M könnyűfém keréktárcsák, csillagküllős 811 M, kétszínű, Jet fekete, fényesre esztergált, elöl 9,5J x 20, 275/35 R20, hátul 10,5J x 20, 285/35 R20 gumiabroncsokkal.
M Karbon hátsó légterelő, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, Individual Ametrin metálfényezés, hátulról, közelről

M hátsó légterelő.

A magasfényű fekete H hátsó légterelő kiemeli a jármű atletikus sziluettjét, valamint jelentősen csökkenti a nemkívánatos felhajtóerőt. Az opcionális M Karbon külső csomag megrendelése esetén az M hátsó légterelő karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készül.
„M8 Competition” felirat, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Ametrin metálfényezés, közelről

„M8 Competition” felirat.

A faron látható fekete „M8 Competition” felirat egyértelműen jelzi a járműben lakozó, kimagasló dinamikai potenciált.
M sportülések, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, belső tér

M sportülések.

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M sportülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A világító M logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.
Competition embléma a középkonzolon, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, belső tér

Competition embléma.

A középkonzolon egy Competition embléma látható, amely még sportosabbá teszi a belső tér atmoszféráját, emellett rámutat a jármű dinamikai képességeire.
M biztonsági övek, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, belső tér

M biztonsági övek.

Az övfeszítővel és överőhatárolóval ellátott M biztonsági övek – amelyek kifinomult, a klasszikus M-színekben pompázó, szőtt díszítéssel ellátottak – a belső tér párját ritkítóan kitűnő minőségét és sportos atmoszféráját hangsúlyozzák ki.
„M8 Competition” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítás, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, belső tér

„M8 Competition” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítás.

Önt és az elöl helyet foglaló utast „M8 Competition” felirat köszönti beszálláskor. A bal és jobb első, fekete küszöbborításokon látható felirat minőséget és exkluzivitást sugároz magából.
M sebességváltó kar, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, belső tér

M sebességváltó kar.

Az új dizájnnal rendelkező, M-specifikus kapcsolási képletű M sebességváltó kar remekül használható. A manuális „S” módban a vezető a váltókarral, vagy – tipikusan M-es stílusban – a kormányon található kapcsolókarokkal váltogathatja a fokozatokat. „D” módban a váltások automatikusan mennek végbe. A háromféle váltási program valamelyikének a kiválasztására szolgáló Drivelogic kapcsoló a kar felső részén, a parkolási pozíciót aktiváló „P” gomb pedig az M logó alatt található.
M-specifikus műszeregység, BMW M8 Competition Gran Coupé, F93, 2020, műszerfal

M-specifikus műszeregység.

Az M-specifikus műszeregységen Ön a megszokottak mellett további, a kifejezetten sportos stílusú vezetéshez szükséges információkat jeleníttethet meg. Amint Ön TRACK vezetési módba kapcsol, a műszeregységen láthatja a töltőnyomást, a gumiabroncsok nyomását és hőmérsékletét, valamint a G erőben kifejezett hossz- és oldalirányú gyorsulást.
BMW M8 Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Frozen sötét ezüst fényezés, rézsútos oldalnézet
BMW M8 Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Frozen sötét ezüst fényezés, oldalnézet
BMW M8 Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Frozen sötét ezüst fényezés, rézsútos hátulnézet
M könnyűfém keréktárcsák, BMW M8 Gran Coupé, F93, 2020, BMW Individual Frozen sötét ezüst fényezés, oldalnézet
Műszerfal, BMW M8 Gran Coupé, F93, 2020, belső tér
Merino bőrrel kárpitozott, M logóval ellátott M sportülések, BMW M8 Gran Coupé, F93, 2020, belső tér
Ajtóküszöb-borítások M8 logóval, BMW M8 Gran Coupé, F93, 2020, belső tér

A BMW M8 GRAN COUPÉ FŐBB DIZÁJNJEGYEI

A BMW M8 Gran Coupé dizájnja az extrém szintű dinamizmus és az ellenállhatatlan elegancia szimbiózisával ejt rabul. A jellegzetes M-specifikus dizájnelemek – a vesék magasfényű krómmal borított kerete, valamint a sport kipufogórendszerhez tartozó, szintén krómozott kipufogóvégek – exkluzív vonásokkal gazdagítják a külsőt. A magasfényű fekete légbeömlő-betétek és első splitterek, valamint az M külső tükrök és az M hátsó légterelő – mely utóbbiak a jármű kiviteli színére fényezettek – a BMW M8 Gran Coupé nagy teljesítményére utalnak. Az exkluzív sportosság a belső térben is tapinthatóan jelen van: a Merino bőrrel kárpitozott M sportülések, az M bőrkormány, illetve az olyan extravagáns részletek, mint a sportos belső díszítőelemek és az Alcantara tetőkárpit stílusosan teremtik meg a luxus érzését.

BMW M8 Competition Gran Coupé, rézsútos elölnézet, F93, 2020, BMW Individual Dravit szürke metálfényezés, rézsútos elölnézet
BMW M8 Competition Gran Coupé, rézsútos elölnézet, F93, 2020, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, rézsútos elölnézet
BMW M8 Competition Gran Coupé, rézsútos elölnézet, F93, 2020, BMW Individual Almandin barna metálfényezés, rézsútos elölnézet

BMW INDIVIDUAL

A BMW M8 Gran Coupé egy négyajtós luxus sportautó erős, extrovertált személyiséggel – egy egyedülálló karakter, amely még markánsabbá tehető a BMW Individualtól származó exkluzív felszereltségekkel. Válasszon az olyan izgalmasan vonzó fényezések közül, mint a Dravit szürke metál, a Frozen Bluestone metál vagy az itt látható Almandin barna metál, amelyek briliáns módon ragadják az M modell exkluzivitását. Az összkép az egyedi M könnyűfém keréktárcsákkal – például a nagy műgonddal megtervezett csillagküllős 811 M típusúakkal – tehető teljessé. A sportosság és a luxus atmoszféráját egyebek mellett az M sportülések teremtik meg, amelyeket a legmagasabb minőségű, finom struktúrájú BMW Individual teljes bőrkárpit borít. Alakítsa saját ízléséhez BMW M8 Gran Coupéja belső terét a BMW Individual bőrkárpittal, amely olyan pompás színkombinációkban érhető el, mint az Elefántcsont/Éjkék vagy az Elefántcsont/Tartufo – a kárpit mindkét esetben méhsejt-mintájú steppeléssel ellátott. A csúcsminőségű megjelenést olyan exkluzív részletek teszik teljessé, mint a BMW Individual Zongoralakk belső díszítőelemek vagy a BMW Individual Alcantara tetőkárpit.

BMW M8 Gran Coupé First Edition, F93, 2020, BMW Individual Aurora Diamond zöld metálfényezés, rézsútos elölnézet
BMW M8 Gran Coupé First Edition, F93, 2020, BMW Individual Aurora Diamond zöld metálfényezés, elölnézet
BMW M8 Gran Coupé First Edition, F93, 2020, BMW Individual Aurora Diamond zöld metálfényezés, oldalnézet
BMW M8 Gran Coupé First Edition, F93, 2020, BMW Individual Aurora Diamond zöld metálfényezés, rézsútos hátulnézet
„M8” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítások, BMW M8 Gran Coupé First Edition, F93, 2020, BMW Individual Aurora Diamond zöld metálfényezés, belső tér
„First Edition” felirat, BMW M8 Gran Coupé First Edition, F93, 2020, BMW Individual Aurora Diamond zöld metálfényezés, belső tér

BMW M8 GRAN COUPÉ FIRST EDITION

Sportos, extravagáns és párját ritkítóan exkluzív: a BMW M8 Gran Coupé First Edition még magasabb szintre emeli az M8 Gran Coupé megjelenését. A limitált példányszámban készülő kiadás különleges vonzereje a nem mindennapi BMW Individual Aurora Diamond zöld metálfényezés, valamint a speciális, a BMW veséken, az M oldalkopoltyúkon és a csillagküllős M könnyűfém keréktárcsákon látható aranybronz részletek összjátékában rejlik. Egy további érdekesség: a BMW Iconic Laserlight sárga fényben ragyog, így amellett, hogy tökéletes fényviszonyokat teremt, eszményi módon egészíti ki a jármű megjelenését. Az exkluzivitás benyomása a belső térben is folytatódik a világító „M8” feliratokkal ellátott ajtóküszöb-borításokkal, valamint az elegáns, a középkonzolon látható „First Edition” felirattal.

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

A BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ DIZÁJNJA ÉS DINAMIZMUSA

A BMW M850i xDrive Gran Coupé dizájnja, amelyet a legmagasabb esztétikai követelményeknek megfelelően alkottak meg, bármelyik látószögből nézve szárnyra kelti a képzeletet. Az inspiráló erő a kormánykerék mögött is érvényesül. Először is a sportos és luxus szintű belső kialakításnak köszönhetően, amely még az exkluzivitással szemben támasztott legkényesebb elvárásoknak is megfelel. Másodsorban pedig annak a lenyűgözően atletikus karakternek a jóvoltából, amelynek alapjául az autóversenyzés világából származó, a maximális teljesítményre hangolt, semmi máshoz nem fogható vezetési élményt biztosító hajtáslánc- és futóműkomponensek szolgálnak.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Kristály fehér fényezés, oldalnézet
Panoráma üvegtető, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, felülnézet

Panoráma üvegtető.

Nyitott állapotában a Panoráma üvegtető bőséges mennyiségű friss levegőt enged az utastérbe. Amikor pedig zárva van, világos, fénnyel teli atmoszférát teremt belül. Az üvegtető – amely teljesen automatikusan, egyetlen gombnyomásra nyílik és záródik, de az az autókulccsal is vezérelhető – toló és billenő funkcióval, napfényvédő rolóval és szélterelővel rendelkezik. A Panoráma üvegtető hatására kívülről úgy tűnik, mintha az utaskabint felülről egybefüggő üvegfelület borítaná.
M Karbon külső csomag, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019

M Karbon külső csomag.

Az M Karbon külső csomag kihangsúlyozza a jármű atletikus ambícióit. Az első lökhárító oldalsó légterelő elemei, a légbeömlő közepén futó él, a külsőtükör-burkolatok, valamint az egy darabból álló, a kipufogóvégeket körülölelő borítás karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készülnek. A felszereltségi csomagot a speciális alakú hátsó diffúzorbetét teszi teljessé.
M Aerodinamikai csomag, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Kristály fehér metálfényezés, elölnézet

M Aerodinamikai csomag.

A M Aerodinamikai csomag kihangsúlyozza a jármű atletikus karakterét, emellett módosítja a légáramlatok haladását. A csomag egyebek mellett a nagyobb méretű légbeömlőket, a különleges oldalszoknyákat, valamint a Dark Shadow metálfényezésű diffúzorbetéttel ellátott hátsó lökhárítót foglalja magában.
M sportülések, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, belső tér

M sportülések a vezető és az első utas számára.

A kagylószerű kialakítású, részben integrált fejtámlás, számos paraméterükben állítható M sportülések kitűnő oldaltartást biztosítanak az Ön, illetve az elöl ülő utas számára. A háttámla szélessége is szabályozható. A világító M logóval ellátott ülések különleges dizájnja ráirányítja a figyelmet a jármű sportos képességeire.
BMW Individual Merino teljes bőrkárpit, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, belső tér

BMW Individual Merino teljes bőrkárpit.

A BMW Invidual Merino teljes bőrkárpit egy egész sor esztétikus színben és színkombinációban érhető el. A bőr exkluzív minősége mély benyomást kelt – és még a legmagasabb szintű igényeknek is megfelel. A kárpithoz kizárólag csúcsminőségű bőröket használtak fel. A gondos feldolgozás eredménye szuperfinom felületű, tartós, természetes bőr, amely semmilyen mesterséges mintát és felületkezelést sem kap. A kivételesen süppedős, puha és lélegző bőrhöz tökéletesen illenek az exkluzív öltésekkel készült, kifinomult díszvarrások.
M bőrkormány, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, belső tér

M bőrkormány.

A multifunkciós, M logóval ellátott M bőrkormány sportos, háromküllős dizájnnal rendelkezik. A fekete Walknappa bőrrel borított, kontúros hüvelykujjtámasszal ellátott karimával rendelkező kormány közvetlen, sportos vezetési érzetet biztosít.
M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019

BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

A BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor a két turbófeltöltőt fokozatmentes Valvetronic szelepvezérléssel, valamint Nagy precizitású befecskendezéssel ötvözi. Az egység legnagyobb teljesítménye 530 LE (390 kW), maximális nyomatéka pedig 750 Nm. Mindkét turbófeltöltőt ötletesen a hengersorok közé építették be.
Professional Adaptív M futómű, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019

Professional Adaptív M futómű.

A Professional Adaptív M futómű az aktív karosszériadőlés-szabályozás funkcióval egészíti ki az Adaptív M futóművet és az Integrált aktív kormányzást. Az eredmény: kimagasló menetstabilitás és dinamizmus.
M Sport differenciálmű, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a trakciót és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a trakciót egy elektronikus vezérlésű szerkezet segítségével optimalizálja, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
M Sport fék, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, oldalnézet

M Sport fék.

Az „M Sport fék” felszereltséghez elöl négydugattyús fix, hátul egydugattyús úszó, kékre fényezett, M logóval ellátott féknyergek, valamint nagyméretű féktárcsák tartoznak, amelyek egyedülállóan hatásos fékezést biztosítanak.
Sport kipufogórendszer, BMW M850i xDrive Gran Coupé, G16, 2019

Sport kipufogórendszer.

Az alapfelszereltséghez tartozó Sport kipufogórendszer erőteljes, sportos hangot ad ki, amelynek tónusa az adott vezetési szituációhoz és a vezető kívánalmaihoz szabható. Mindez érzelmekkel teli hangzásélménnyé teszi az autózást, különösen sportos stílusú vezetés esetén.
BMW M850i Gran Coupé BMW xDrive-val, G16, 2018, BMW Individual Frozen Bluestone metálfényezés, hátulnézet

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, fokozatmentesen osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális trakció, dinamizmus és biztonság érdekében. Az autó oldalirányú dinamikai jellemzőit szabályozó funkciók közötti innovatív kommunikáció jóvoltából a hajtás a tapadásorientálttól egészen a maximálisan sportos jellegűig változtatható.

BMW 8 GRAN COUPÉ M MODELLEK

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK ÉS HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK

Összpontosítson arra, ami valóban számít: a BMW 8 Gran Coupé M modellek innovatív vezetőt segítő rendszerei, valamint a hálózatba kötött műszerfal kényelmes funkciói a kortárs mobilitás legmagasabb fokát valósítják meg.
Parkolóasszisztens Plus, BMW 8 Gran Coupé M modellek, F93, 2020, belső tér

Parkolóasszisztens Plus.

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A felszereltség egyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, a Remote 3D View funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolássegítő rendszert, a járművet hossz- és oldalirányban manőverező Parkolóasszisztenst és a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
Driving Assistant Professional, BMW 8 Gran Coupé M modellek, F93, 2020, belső tér

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt a hétköznapokban előforduló kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség magában foglalja a kibővített funkciójú Kormányzási és sávasszisztenst, a Sávváltási asszisztenst, a Vészfék-asszisztenst, valamint az aktív oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval ellátott Sávtartó asszisztenst is.
BMW Intelligent Personal Assistant, BMW 8 Gran Coupé M modellek, F93, 2020, belső tér

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey, BMW. Who are you?”* Nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével – amely ismeri Önt, napról-napra egyre mélyíti a tudását és segítséget nyújt a legkülönfélébb helyzetekben. Ön egyedi aktivációs hangutasítást is meghatározhat. Az asszisztens mindent elmagyaráz az autójával kapcsolatosan, így még jobban megismerheti a BMW-jét. *Az asszisztens egyelőre nem érhető el magyar nyelven.
M-specifikus Head-Up kijelző, BMW 8 Gran Coupé M modellek, F93, 2020

M-specifikus Head-Up kijelző.

A konfigurálható tartalmú, M-specifikus Head-Up kijelző* esetében a sportos vezetéskor fontos információk vannak a középpontban – így például a közvetlenül az ideális váltási pont előtti fordulatszám-tartományt mintegy előzetes figyelmeztetésként jelző fordulatszámmérő, a váltási fények, valamint a sebességfokozat-kijelzés. *Kizárólag a BMW M8 Competition Gran Coupé és a BMW M8 Gran Coupé modellekhez érhető el.
BMW Live Cockpit Professional, BMW 8 Gran Coupé M modellek, F93, 2020, belső tér

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség egy nagy felbontású, 10,25" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
Távoli szoftverfrissítés, BMW 8 Gran Coupé M modellek, F93, 2020, belső tér

Távoli szoftverfrissítés.

Szeretné, hogy a BMW-jében mindig a legfrissebb szoftver fusson? A Távoli szoftverfrissítés jóvoltából az Ön BMW-jének fedélzeti rendszere mindig naprakész lesz. A frissítések az éteren keresztül mennek végbe, akárcsak az okostelefonja esetében. A szolgáltatás segítségével a jármű bizonyos funkciói is aktiválhatók.

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

A (2) felső indexszel megjelölt járművek esetében feltüntetett adatok előzetes, hivatalosan meg nem erősített értékek.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2 weboldalon kaphat.


 


Bővebben

Fogyasztás és CO₂-kibocsátás.

 • Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

  Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

  Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető brosúrából vagy a https://www.dat.de/co2weboldalon kaphat.