Az első BMW M8 Competition Coupé Marina Bay kék metálfényezéssel, háromnegyedes elölnézetből.

BMW M8

BMW M8

BMW M850i xDRIVE COUPÉ, BMW M8 COUPÉ ÉS BMW M8 COMPETITION COUPÉ – FELSZERELTSÉG ÉS TÉNYEK

A BMW 8-as Coupé M modellekhez a dizájn, a dinamizmus és a műszaki innovációk területeit felölelő opcionális felszereltségek lenyűgöző választéka áll rendelkezésre – amelynek minden egyes eleme a vezetési élmény fokozására hivatott. Végső soron ugyanis e lenyűgöző sportautók nem pusztán a műszaki kiválóságban gyökerező elementáris erejükkel tűnnek ki, hanem luxus szintű atmoszférájukkal, első rangú digitális szolgáltatásaikkal és innovatív vezetőt segítő rendszereikkel is.

A BMW 8-AS COUPÉ M MODELLEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

TÉNYEK RÖVIDEN: A SZÍNTISZTA SPORTOSSÁG ÉS A MAGÁVAL RAGADÓ LUXUS SZINTÉZISE

BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Maximális dinamizmus és exkluzivitás
 • Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor
 • Aktív M differenciálművel ellátott M xDrive és 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó
 • Exkluzív dizájnelemek és felszereltség
 • 625 LE (460 kW), 750 Nm, 0–100 km/óra: 3,2 s
Egy Marina Bay kék metálfényezésű BMW M8 Competition Coupé.

BMW M8 COUPÉ

A luxus és a dinamizmus csúcsain
 • Nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor
 • Aktív M differenciálművel ellátott M xDrive
 • 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó
 • 600 LE (441 kW), 750 Nm, 0–100 km/óra: 3,3 s
Egy Frozen sötét ezüst fényezésű BMW M8 Coupé.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Lehengerlő teljesítmény luxusba öltöztetve
 • M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor
 • 8 fokozatú Steptronic Sport sebességváltó
 • M Sport differenciálművel ellátott BMW xDrive
 • 530 LE (390 kW), 750 Nm, 0–100 km/óra: 3,7 s
Egy Barcelona kék metálfényezésű BMW M850i xDrive Coupé.
 • BMW M8 COMPETITION COUPÉ
 • BMW M8 COUPÉ
 • BMW M850i xDRIVE COUPÉ

BMW M8 COMPETITION COUPÉ ÉS BMW M8 COUPÉ

AZ AUTÓVERSENYZÉS VILÁGA ÁLTAL INSPIRÁLT HAJTÁSLÁNC- ÉS FUTÓMŰTECHNOLÓGIÁK ÁTTEKINTÉSE

A kimagasló fejlettségű, az autóversenyzés által inspirált hajtáslánc- és futóműtechnológia még nagyobb teljesítményt, agilitást és precizitást – és ezzel együtt még több adrenalint – szavatol.
BMW M8 Competition Coupé, nagy teljesítményű M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

Nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

A nagy teljesítményű BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor legújabb generációja a kor legmagasabb elvárásainak is megfelelő teljesítményt nyújt. A nagy fordulatszámra képes egység 625 lóerőt (460 kW) állít elő. A két turbófeltöltő – a hengersorok közös kipufogó-gyűjtőcsövének közreműködésével – optimális gázreakciókat szavatol. A V8-as motor az extrém versenypályás terhelést is elviseli.
BMW M8 Competition Coupé Adaptív M futóművel.

Adaptív M futómű.

Az Adaptív M futómű jóvoltából a csillapítás karakterisztikája a pillanatnyi vezetési helyzethez igazítható, amivel fokozható a dinamizmus és a kényelem. Az alapbeállításnak számító, fokozott menetkényelmet biztosító COMFORT mellett rendelkezésre áll a feszesebb csillapítást alkalmazó SPORT program, valamint a versenypályás használatot lehetővé tevő SPORT+ program is.
BMW M8 Competition Coupé M xDrive-val.

M xDrive.

Az Aktív M differenciálművel ellátott BMW M xDrive maximálisan jó trakciót és dinamizmust kínál úgy a mindennapokban, mint a versenypályán. Az M-specifikus technológia a hátsókerék-meghajtásra jellemző agilitást az összkerék-meghajtás nyújtotta tökéletes uralhatósággal ötvözi. Ön a 4WD, a 4WD Sport, valamint – kikapcsolt DSC esetén – a 2WD hajtási variációk közül választhat.
BMW M8 Competition Coupé 8 fokozatú M Steptronic sebességváltóval.

8 fokozatú M Steptronic sebességváltó.

A 8 fokozatú, Drivelogic funkcióval ellátott M Steptronic sebességváltó többéle váltási stílust kínál az extrém módon dinamikustól a kényelmesen át az üzemanyag-takarékosig. A kapcsolásokat Ön manuálisan, a sebességváltó kar vagy a kormányon lévő kapcsolókarok segítségével kezdeményezheti, de rendelkezésre áll az automata mód is, amelyben a váltó maga önműködően végzi el a váltásokat.
BMW M8 Competition Coupé M Carbon kerámia fékkel.

M Carbon kerámia fék.

Az opcionális, korróziómentes, fokozott hőtűrő képességű, a kopásra a hagyományos fékeknél sokkal kevésbé hajlamos M Carbon kerámia fékekkel közvetlenebbül aknázható ki a fékerő. A fékek mindemellett hozzájárulnak a jármű tömegének csökkentéséhez is, ami pozitív hatással van az agilitásra, a dinamizmusra és a gyorsulásra. A különleges technikai felszereltség jelenlétéről a matt arany fényezésű, „M” felirattal ellátott féknyergek árulkodnak. A speciális anyagjellemzők miatt felerősödhet az üzemi zaj pl. tartós, alacsony fékterhelésnél vagy vizes úton történő fékezésnél, közvetlenül a jármű teljes megállása előtt. A kialakításból fakadó zaj csapadékos időben a féktárcsákat szárító fékezéssel, máskor pedig úgy kerülhető el, hogy a vezető hosszabb ideig tartó, kisebb intenzitású fékezést követően erősebben a fékpedálra lép. A nedvesség és az útszóró só hasonlóan befolyásolja a fékhatást, mint a hagyományos fékrendszerek esetében. A fékerő csökkenése a fékpedál erősebb lenyomásával kompenzálható. Az üzemi zajok nincsenek semmilyen összefüggésben a teljesítménnyel, a működés biztonságosságával és a fékstabilitással.
BMW M8 Competition Coupé M MODE-dal.

M MODE.

A középkonzolon lévő M MODE gomb segítségével Ön szabályozhatja a vezetőt segítő rendszerek beavatkozásának intenzitását. ROAD módban minden funkció és elektronikus asszisztens bevetésre készen áll. SPORT módban csak figyelmeztetés történik, beavatkozásra viszont nem kerül sor. A TRACK módba kapcsolással – például versenypályán – Ön teljes egészében kiiktathatja a vezetőt segítő rendszereket. A kijelzőhálózaton a kiválasztott módnak megfelelő információk jelennek meg.
BMW M8 Competition Coupé konfigurálható M fékkel.

Konfigurálható M fék.

Közvetlen pedálérzetet nyújtó, M-specifikus konfigurálhatóságot biztosító integrált fékrendszer. Az új rendszer egyetlen kompakt modulban egyesíti a fékaktiválást, a fékerőnövelést és a fékszabályozó funkciókat. A felszereltség jóvoltából a vezető kétféle pedálérzet közül választhat – a COMFORT és a SPORT módok az autó lassításához lábbal kifejtendő erő nagyságában különböznek egymástól.
BMW M8 Competition Coupé M Sport kipufogórendszerrel.

M Sport kipufogórendszer.

Az M Sport kipufogórendszer dinamizmust kifejező hangot bocsájt ki, amelynek tónusa változtatható a beépített kipufogószelep-mechanizmus segítségével. A SPORT és SPORT+ programokhoz – amelyek a menetdinamikai szabályozás gombjaival választhatók ki – intenzívebb motorhang tartozik, míg a kényelmet a középpontba helyező módban diszkrétebb a hangzás.

BMW M8 COMPETITION COUPÉ

M-SPECIFIKUS DIZÁJNELEMEK KÍVÜL ÉS BELÜL

A BMW M8 Competiton Coupé dizájnja – amely új mércét állít a luxus sportautók szegmensében – a kivételes teljesítmény kifejezőeszköze. Az egymást tökéletesen kiegészítő magasfényű fekete M dizájnelemek kihangsúlyozzák e kivételes jármű potenciálját. Az M Carbon külső csomag jellegzetes, egyedi elemei e kivételes járműben szunnyadó sportos potenciált emelik ki. A dinamikus karaktert a BMW M8 Competition Coupé belső terében az exkluzív, M-specifikus részletek erősítik fel.
Egy mozgó, Marina kék metálfényezésű BMW M8 Competition Coupé háromnegyedes elölnézetből, éjszaka.
BMW M8 Competition Coupé M-specifikus vesékkel.

M-specifikus vesék.

A fekete díszrácsozattal és fekete króm kerettel, valamint magasfényű fekete M8 logóval ellátott dupla vese még jobban felerősíti az Ön járművének sportos karakterét.
BMW M8 Competition Coupé karbon külsőtükör-borításokkal.

Fekete külsőtükör-borítások.

A magasfényű fekete külsőtükör-borítások kivételesen sportos karakterrel ruházzák fel az M8 Competitiont. Az opcionális M Carbon külső csomag megrendelése esetén a külső tükrök karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült borítást kapnak.
BMW M8 Competition Coupé M-specifikus, karbon oldalkopoltyúval.

M-specifikus, fekete oldalkopoltyú.

Az első sárhányókon fekete színű, fekete króm borítású M8 logóval ellátott betéttel rendelkező M kopoltyúk láthatók. Az opcionális M Carbon külső csomag megléte esetén a kopoltyúk karbonszál-erősítésű műanyag (CFRP) betétet kapnak.
BMW M8 Competition Coupé 20” méretű 813 M könnyűfém keréktárcsákkal.

20” M könnyűfém keréktárcsák, 813 M.

20” M könnyűfém keréktárcsák, csillagküllős 813 M, kétszínű, Jet fekete, fényesre esztergált, elöl 9,5J x 20, 275/35 R20, hátul 10,5J x 20, 285/35 R20 méretű gumiabroncsokkal.
BMW M8 Competition Coupé karbon M hátsó légterelővel.

Fekete M hátsó légterelő.

A magasfényű fekete M hátsó légterelő kihangsúlyozza a jármű atletikus sziluettjét, egyszersmind jelentősen csökkenti a nemkívánatos felhajtóerőt. Az opcionális M Carbon külső csomag megléte esetén az M hátsó légterelő karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készül.
A BMW M8 Competition Coupé M8 Competition emblémája.

„M8 Competition” felirat.

A faron látható, fekete „M8 Competition” felirat egyértelműen utal a jármű kimagasló dinamikai potenciáljára.
BMW M8 Competition Coupé teljes Merino bőr/Alcantara kárpittal.

Teljes Merino bőr/Alcantara kárpit.

A kéttónusú, fekete, Midrand bézs kontrasztszínű kiemeléssel ellátott Merino bőrkárpit az M8 Competition kiváltsága. A felszereltséget az oldalpárnák és a középkonzol Alcantara borítása teszi teljessé.
BMW M8 Competition Coupé, M8 Competition emblémával ellátott középkonzol.

Competition embléma.

A középkonzolon egy Competition embléma látható, amely még jobban felerősíti a belső tér sportos atmoszféráját, valamint utal a jármű dinamikai képességeire.
A BMW M8 Competition Coupé M biztonsági övei.

M biztonsági övek.

Az övfeszítővel és överő-határolóval ellátott M biztonsági övek, amelyek kifinomult, a klasszikus M-színekben pompázó, szőtt díszítéssel ellátottak, a belső tér párját ritkítóan kitűnő minőségét és sportos atmoszféráját hangsúlyozzák ki.
A BMW M8 Competition Coupé „M8 Competition” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítása.

Ajtóküszöb-borítás „M8 Competition” felirattal.

Önt és az elöl helyet foglaló utast beszálláskor az „M8 Competition” feliratú ajtóküszöb-borítások köszöntik. A bal és a jobb ajtóküszöbök borításán látható, fekete színű feliratok a minőséget és az exkluzivitást sugározzák magukból.
A BMW M8 Competition Coupé M sebességváltó karja.

M sebességváltó kar.

Az új dizájnnal rendelkező, kitűnően kezelhető M sebességváltó karon M-specifikus váltókiosztás-grafika látható. Manuális „S” módban a vezető a sebességváltó kar vagy a kormányon lévő kapcsolókarok segítségével, jellegzetes M-es stílusban válthat; „D” módban a váltások automatikusan mennek végbe. A három különböző váltási program kiválasztására szolgáló Drivelogic gomb, valamint a parkolózár aktiválására szolgáló „P” gomb az M logó alatt találhatók.
A BMW M8 Competition Coupé M-specifikus műszeregysége.

M-specifikus műszeregység.

Az M-specifikus műszeregységen Ön a kifejezetten sportos vezetéssel összefüggő tartalmakat jeleníttethet meg. Miután a versenypályás használathoz kiválasztotta a TRACK vezetési módot, a műszeregységről leolvashatja a turbónyomást, a gumiabroncsok nyomását és hőmérsékletét, valamint az oldal- és hosszirányú G-erőket.
Egy Frozen sötét ezüst fényezésű BMW M8 Coupé rézsútos oldalnézetből.
Egy Frozen sötét ezüst fényezésű BMW M8 Coupé háromnegyedes hátulnézetből.
BMW M8 Coupé, a műszerfal a vörös M1/M2 gombokkal ellátott M bőrkormánnyal.
BMW M8 Coupé, a belső tér a Taruma barna teljes Merino bőrkárpitozású M Sport ülésekkel.
BMW M8 Coupé, a belső tér a Bowers & Wilkins Diamond surround hangsugárzórendszerrel.

A BMW M8 COUPÉ DIZÁJNJÁNAK FŐBB JELLEGZETESSÉGEI

A BMW M8 Coupé dizájnja a vérbelien sportos karakterrel átitatott hamisítatlan luxus kinyilatkoztatása. Kívül az olyan M-specifikus dizájnelemek vonják a jármű köré az exkluzivitás auráját, mint a vesék magasfényű króm keretei és a magasfényű króm borítású kipufogók. A BMW M8 Coupéban lakozó nagy teljesítményre a fentieken túl a nagyméretű légbeömlők magasfényű fekete betétjei, valamint a szintén magasfényű fekete elülső légterelő élek, illetve az M külső tükrök és az M hátsó légterelő – mindhárom a jármű kiviteli színére fényezett – utalnak. A kifejező, 20 colos M könnyűfém keréktárcsák csak még tovább erősítik a dinamikus karaktert. Az exkluzív sportosság erőteljesen jelen van a belső térben is, ahol a Merino bőrrel borított M Sport ülések, az M bőrkormány, valamint az olyan extravagáns részletek teremtik meg stílusosan a luxus légkörét, mint a sportos belső díszítőelemek és az Alcantara tetőborítás.

BMW M8 Competition Coupé, az M Carbon csomagba tartozó légbeömlők.
BMW M8 Competition Coupé, az M Carbon külső csomagba tartozó hátsó szoknya.
BMW M8 Competition Coupé, az M Carbon külső csomagba tartozó hátsó légterelő.
A BMW M8 Competition Coupé karbon külsőtükör-borításokkal.

M CARBON KÜLSŐ CSOMAG

Az M Carbon külső csomagba tartozó, kiváló minőségű elemek a jármű sportos ambícióit, illetve jellegzetes, atletikus menettulajdonságait hivatottak kihangsúlyozni. Az M Carbon külső csomag az alábbi szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült elemeket foglalja magában: az első lökhárító széleibe integrált Air Curtainek, a külső visszapillantó tükrök burkolatai, hátsó légterelő. A felszereltségi csomagot a hátsó diffúzorbetét teszi teljessé. A szóban forgó összes külső elemet a legnagyobb gondossággal készítik, aminek eredményeként azok határozott sportossággal fűszerezett harmóniát sugároznak magukból. A csomag komponensei karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készülnek, így azok könnyebbek, mint az alapfelszereltséghez tartozó társaik.

Egy BMW Individual Dravit szürke metálfényezésű BMW Individual M8 Coupé háromnegyedes elölnézetből.
Egy BMW Individual Briliáns fehér metálfényezésű BMW Individual M8 Coupé háromnegyedes elölnézetből.
Egy BMW Individual Aventurin vörös metálfényezésű BMW Individual M8 Coupé háromnegyedes elölnézetből.
Egy BMW Individual Frozen sötét ezüst metálfényezésű BMW Individual M8 Coupé háromnegyedes elölnézetből.
BMW Individual M8 Coupé, M Sport ülések Merino | Silverstone teljes bőrkárpittal, M8 logóval.
BMW Individual M8 Coupé, a belső tér a Merino | Silverstone teljes bőrkárpittal és a BMW Individual Zongoralakk belső díszítőelemekkel.
BMW M8 Competition Coupé, Merino | Fekete teljes bőrkárpit és BMW Individual Zongoralakk belső díszítőelemek.

BMW INDIVIDUAL.

A BMW M8 Coupé a személyiség erőteljes kifejezési eszköze. A BMW Individualtól származó, exkluzív felszereltségek különleges karakterrel ruházzák fel e luxus kategóriájú sportautót. Válasszon egyet az olyan, az exkluzivitás lényegét briliáns módon megragadó, különleges fényezések közül, mint amilyen például a Dravit szürke metál, az Aventurin vörös metál, a Frozen briliáns fehér vagy az itt látható Frozen sötét ezüst metál. Az elegáns exkluzivitás auráját belül a kézzel, kontrasztszínű cérnával varrott sportülések teremtik meg, amelyeket a legmagasabb minőségű Merino bőrkárpittal vontak be. A választék egyebek mellett fekete, a Silverstone fehér és az Elefántcsont/Éjkék teljes bőrkárpitot sorakoztatja fel, amelyek mindegyike méhsejt-mintás steppeléssel ellátott. A luxus szintű, sportos környezetet az exkluzív BMW Individual belső díszítőelemek – például a képen szereplő Zongoralakk változat –, valamint a fekete, Antracit vagy Éjkék színű BMW Individual Alcantara tetőkárpit teszik teljessé.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ

A BMW M850i xDRIVE COUPÉ NÉHÁNY KIEMELT DIZÁJNELEME ÉS A DINAMIZMUST SZOLGÁLÓ KOMPONENSE

A BMW M850i xDrive Coupé progresszív, dinamizmust sugárzó külső dizájnja értékes részleteivel, így például a Cerium szürke elemeivel ejt rabul. Az exkluzív benyomás folytatódik a sportos atmoszférájú belső térben is, amely a luxus legmagasabb fokán áll. Az autó bámulatosan sportos, ugyanakkor kényelmes vezethetősége a hajtáslánc és a futómű nagy teljesítményre optimalizált elemeinek köszönhető, amelyek minden körülmények között gondoskodnak az adrenalinnal teli vezetési élményről.
Egy Barcelona kék metálfényezésű BMW M850i xDrive Coupé háromnegyedes elölnézetből.
Egy Barcelona kék metálfényezésű BMW M850i xDrive Coupé, galvanizált Cerium szürke külsőtükör-borítás.

A BMW M850i külső elemei.

Az olyan külső elemek, mint a tükörborítások, a feliratok, a kipufogóborítások, az Air Breather betétje, a vesék keretei és függőleges rácselemei galvanizált Cerium szürke borítást kapnak, ami ízléses kontrasztot teremt a jármű kiviteli színével. Az említett elemek harmonikusan illeszkednek az általános karakterhez és kihangsúlyozzák a jármű sportos megjelenését.
Egy Barcelona kék metálfényezésű BMW M850i xDrive Coupé 20” méretű, kétszínű, Cerium szürke Y-küllős 728 M könnyűfém keréktárcsái.

20” M könnyűfém keréktárcsák.

20” M könnyűfém keréktárcsák, Y-küllős 728 M, kétszínű, Cerium szürke, fényesre esztergált, elöl 8J x 20, 245/35 R20, hátul 9J x 20, 275/30 R20 méretű, nagy sebességindexű gumiabroncsokkal.
Egy Barcelona kék metálfényezésű, M Aerodinamikai csomaggal ellátott BMW M850i xDrive Coupé, légbeömlők.

M Aerodinamikai csomag.

Az M Aerodinamikai csomag hatásosan domborítja ki a jármű tekintélyt parancsoló sportosságát, egyszersmind annak elemei módosítják a légáramlatok útját. A csomag részeként előre és hátulra egyedi, a jármű kiviteli színére fényezett lökhárítók kerülnek. A szintén a kiviteli színre fényezett, speciális oldalszoknyák még atletikusabb kiállásúvá teszik az autót. A kontrasztszínű, Dark Shadow metálfényezésű diffúzor a far látványos ékessége.
A BMW M850i xDrive Coupé műszerfala az M bőrkormánnyal.

M bőrkormány.

A multifunkciós gombokkal és M logóval ellátott, a vezetőoldali légzsáknak is helyet adó M bőrkormány háromküllős kialakítású. A fekete színű Walknappa bőrrel borított, speciálisan kiképzett hüvelykujj-támasszal ellátott karimával rendelkező bőrkormány remek fogást, valamint közvetlen, sportos kormányzási érzetet biztosít. A multifunkciós gombok segítségével a vezető kényelmesen, kezének a kormánykerékről való levétele nélkül vezérelheti a jármű számos funkcióját. A kormány karimáján látható M logó a jármű sportos teljesítményére utal.
BMW M850i xDrive, belső tér, a CraftedClarity metszett üveg díszítőelemekkel ellátott váltókar.

CraftedClarity metszett üveg díszítőelemek.

A váltókaron, a hangerőszabályozó tárcsán, az iDrive kontrolleren, valamint a Start/Stop gombon elhelyezett exkluzív, kézzel készült CraftedClarity metszett üveg díszítőelemek mind látványra, mind tapintásra még rangosabbá teszik a belső teret.
A BMW M850i xDrive Coupé „M850i” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítása.

„M850i” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítás.

A világító „M850i” felirattal ellátott ajtóküszöb-borítások, valamint a Carbon Core-ra történő utalás kihangsúlyozzák a jármű sportos, elegáns karakterét. A matt alumínium felületbe ágyazott, elegáns betétek már az ajtók kinyitásának pillanatában ízelítőt adnak a hamarosan megtapasztalható vezetési élményből.
A BMW M850i xDrive Coupé bal és jobb oldali kipufogói.

Kipufogók mindkét oldalon.

A hátsó köténybe integrált, a bal és a jobb oldalon lévő kipufogókat rombusz alakú, Cerium szürke foglalat veszi körül.
A BMW M850i xDrive Coupé M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotorja.

BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor.

A BMW M TwinPower Turbo 8 hengeres benzinmotor a két turbófeltöltőt fokozatmentes Valvetronic szelepvezérléssel, valamint Nagy precizitású befecskendezéssel ötvözi. Az egység legnagyobb teljesítménye 530 LE (390 kW), maximális nyomatéka pedig 750 Nm. Mindkét turbófeltöltőt helytakarékos módon a hengersorok közé építették be.
BMW M850i xDrive Coupé az Adaptív M futóművel.

Adaptív M futómű.

Az Adaptív M futómű segítségével a csillapítás karakterisztikája az adott vezetési helyzethez igazítható, fokozva ezzel a dinamizmust vagy éppen a kényelmet. A komfortorientált, alapbeállításnak számító COMFORT beálltás mellett rendelkezésre áll a feszesebb lengéscsillapító-beállítást alkalmazó SPORT program is.
BMW M850i xDrive Coupé az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszerrel.

BMW xDrive.

Az intelligens BMW xDrive összkerék-meghajtási rendszer finoman, változó arányban osztja el a hajtási nyomatékot az első és a hátsó kerekek között a minden körülmények között maximális trakció, dinamizmus és biztonság érdekében. Az oldalirányú dinamikai szabályozást szolgáló funkciókkal való innovatív összekapcsolódás jóvoltából a jármű a lehető legjobb tapadást célzótól a maximális dinamizmust szolgálóig bármilyen hajtási képletet támogat.
BMW M850i xDrive Coupé az M Sport fékkel.

M Sport fék.

Lenyűgöző dinamikai potenciáljához méltó módon a jármű nagy teljesítményű M Sport fékrendszerrel van ellátva, amely egyedülálló lassítási képességeket biztosít még nedves felületű úton megvalósított, kifejezetten sportos vezetési stílus esetén is. Az exkluzív, kék fényezésű, „M” felirattal ellátott, fix féknyergek rendkívül látványosak. Az első féknyergek négy-, a hátsók egydugattyúsak. Az extra nagy méretű féktárcsák belső hűtésűek, ami egyedülálló fékteljesítményt eredményez.
BMW M850i xDrive Coupé az M Sport kipufogórendszerrel.

M Sport kipufogórendszer.

A két darab elektronikus vezérlésű kipufogószeleppel ellátott M Sport kipufogórendszer erőteljes, sportos hangot bocsájt ki, amelynek tónusa az adott vezetési helyzethez és a vezető kívánalmaihoz igazítható. Mindez érzelmekkel teli melódiákkal festi alá a vezetési élményt úgy a nyugodt suhanás, mint a sportos haladás során.
BMW M850i xDrive Coupé az M Sport differenciálművel.

M Sport differenciálmű.

Az M Sport differenciálmű optimalizálja a trakciót és a menetstabilitást sávváltás vagy kanyarból való kigyorsítás során, nagy sebességű kanyarvételkor vagy változatos útfelületen való haladás alkalmával. A rendszer a trakciót egy elektronikus vezérlésű szerkezet segítségével optimalizálja, amely csökkenti a hátsó kerekek fordulatszáma közötti különbséget.
A BMW M850i xDrive Coupé az Integrált aktív kormányművel.

Integrált aktív kormánymű.

Az Integrált aktív kormányzás az első tengelyen alkalmazott, a kormányzási szögtől függő mértékű rásegítést, valamint az autó kormányzásához szintén hozzájáruló hátsó kerekeket egyesíti magában. Alacsonyabb sebességnél a rendszer jobb manőverezhetőséget és agilitást biztosít oly módon, hogy az elsőkkel ellentétes irányba fordítja el a hátsó kerekeket. Nagyjából 60 km/órától a hátsó kerekek az elsőkkel azonos irányba fordulnak el, ami fokozza a stabilitást és növeli a kényelmet.

A BMW 8-AS COUPÉ M MODELLEK

VEZETŐT SEGÍTŐ RENDSZEREK ÉS HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK

Összpontosítson arra, ami valóban számít: Innovatív vezetőt segítő rendszereikkel, valamint hálózatba kötött műszerfaluk kényelmet szolgáló funkcióival a BMW 8-as Coupé M modellek a mai élvonalat képviselik – a kortárs mobilitás legmagasabb fokát valósítva meg.
A BMW 8-as Coupé M modellek Parkolóasszisztens Plus felszereltsége.

Parkolóasszisztens Plus.

A Parkolóasszisztens Plus egyszerűbbé teszi a parkolást és a manőverezést. A csomag egyebek mellett a Top View funkcióval ellátott Surround View funkciót, a Panorama View funkciót, a Remote 3D view funkciót, valamint a Párhuzamosparkolás-segédet, az Aktív parkolássegítő rendszert, a vészfékező funkcióval ellátott Aktív parkolássegítő rendszert, a járművet az útpályára merőleges és az azzal párhuzamos parkolóhelyekre bemanőverezni képes Parkolóasszisztenst, valamint a Tolatási asszisztenst foglalja magában.
A BMW 8-as Coupé M modellek Driving Assistant Professional felszereltsége.

Driving Assistant Professional.

A Driving Assistant Professional optimális kényelmet és biztonságot nyújt a hétköznapokban előforduló kritikus vagy monoton közlekedési szituációkban. A Driving Assistant tartalmán felül a felszereltség magában foglalja a kibővített funkciójú Kormányzási és sávasszisztenst, a Sávváltási asszisztenst, a Vészfék-asszisztenst, valamint az aktív oldalirányú ütközés elleni védelem funkcióval ellátott Sávtartó asszisztenst is.
A BMW 8-as Coupé M modellek BMW Intelligent Personal Assistant felszereltsége.

BMW Intelligent Personal Assistant.

„Hey, BMW. Who are you?” Nem lenne nagyszerű, ha a BMW-je egyben a személyi asszisztense is lenne? Kommunikáljon a járművével a BMW Intelligent Personal Assistant segítségével – amely ismeri Önt, napról-napra egyre mélyíti a tudását és segítséget nyújt a legkülönfélébb helyzetekben. Ön egyedi aktivációs hangutasítást is meghatározhat. Az asszisztens mindent elmagyaráz az autójával kapcsolatosan, így még jobban megismerheti a BMW-jét.
A BMW 8-as Coupé M modellek M-specifikus Head-Up kijelzője.

M-specifikus Head-Up kijelző.

A konfigurálható tartalmú M-specifikus Head-Up kijelző* a sportos vezetéssel kapcsolatos információkat helyezi az előtérbe, így például a túl magas fordulatszámra előzetesen figyelmeztető, a váltási pontokra a vezető figyelmet fényekkel felhívó fordulatszámmérőt, valamint a sebességfokozat-kijelzést. *kizárólag a BMW M8 Competition Coupéhoz és a BMW M8 Coupéhoz érhető el
A BMW 8-as Coupé M modellek BMW Live Cockpit Professional felszereltsége.

BMW Live Cockpit Professional.

A navigáció funkcióval ellátott BMW Live Cockpit Professional felszereltség egy nagy felbontású, 10,25" méretű, érintéssel vezérelhető központi kijelzőt, valamint egy teljes egészében digitális, 12,3" méretű műszeregységet foglal magában. A 7-es verziószámú BMW operációs rendszer az iDrive Touch kontrollerrel is kezelhető.
A BMW 8-as Coupé M modellek Távoli szoftverfrissítés funkciója.

Távoli szoftverfrissítés.

Szeretné, ha BMW-jében a legfrissebb verziójú szoftver futna? A Távoli szoftverfrissítésnek köszönhetően BMW-je mindig újszerű marad. A funkció használata kényelmes, megbízható és stresszmentes . A frissítések az éteren keresztül mennek végbe, akárcsak az okostelefonja esetében. A Távoli szoftverfrissítés segítségével járművének bizonyos funkciói is aktiválhatók.
A BMW 8-as Coupé M modellek műszaki adatai.

A BMW 8-AS COUPÉ M MODELLEK MŰSZAKI ADATAI

FOGYASZTÁS ÉS CO₂-KIBOCSÁTÁS.

Az üzemanyag-felhasználási, széndioxid-kibocsátási és villamosenergia-fogyasztási adatok a Könnyűgépjárművekre Vonatkozó Világszinten Harmonizált Vizsgálati Eljáráson (WLTP) alapulnak és a 715/2007/EK rendelet jelenleg hatályban lévő változatában előírt mérési eljárás szerint kerültek meghatározásra. A feltüntetett értékek a magyarországi piacra szállított alapfelszereltségű gépjárműre vonatkoznak. Az értéktartományon – amelynek megállapítása során figyelembe vették a különböző kerék- és gumiabroncsméreteket, valamint a választható kiegészítő felszereltségeket – belül az adatok az egyedi konfigurációnak megfelelően változhatnak.

Az itt szereplő gépjárművek vonatkozásában az olyan gépjárművet terhelő adók vagy egyéb illetékek tekintetében, amelyek (legalább részben) a széndioxid-kibocsátáson alapulnak, a széndioxid-kibocsátási adatok eltérhetnek az itt megadott értékektől.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról további információt a „New Passenger Vehicle Fuel Consumption and CO2 Emission Guidelines” című, a DAT Deutsche Automobil Treuhand GmbH, Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern, Németország

 

Bővebben