NAGYSZERŰSÉG EGÉSZEN VÉGSŐ HATÁRIG.

Biztonság és kényelem a BMW M6 Gran Coupé-ban.

Érezhető tökély – még a fizika legszélső határain is. Az új BMW M6 Gran Coupé a minőség egy olyan aspektusában nyújt kiemelkedőt, amelyet nem lehet eléggé nagyra becsülni: ez pedig nem más, mint biztonság. Aktív biztonság – amelyet olyan elemek biztosítanak, mint az innovatív adaptív LED-es fényszórók, illetve az egymással intelligens módon összekötött biztonsági és vezetőt segítő rendszerek. Passzív biztonság – amelynek kiemelkedő színvonala egyebek mellett az utascella esetében alkalmazott, rendkívül merev anyagoknak köszönhető. Mindez azt a célt szolgálja, hogy a vezető pontosan azt érezze, amit a BMW M6 Gran Coupé teljes megjelenése sugároz: a rendíthetetlen magabiztosságot.

M VEZETŐORIENTÁLTSÁG.

A BMW M6 Gran Coupéban minden egyvalamire összpontosul: a vezetőre. A tökéletes ergonómia mindig is az M modellek egyik legnagyszerűbb tulajdonsága volt – ezt a filozófiát pedig következetesen folytatja és még optimálisabb formában valósítja meg ez a négyüléses jármű. Minden egyes kapcsoló, minden egyes gomb – egyáltalán, minden pontosan ott található, ahol Ön ösztönösen keresné azt. Ez így van rendjén, hiszen a reakcióidő és a tökéletes kontrollálhatóság az, ami igazán számít – úgy a versenypályán, mint a közúton.

AKTÍV ÉS PASSZÍV BIZTONSÁG.

Az Aktív védelem az éberségfigyelő asszisztens segítségével figyeli a vezetőt a fáradtság jeleit kutatva. Veszélyes helyzetekben a rendszer előfeszíti az első ülések biztonsági öveit, függőleges helyzetbe állítja a vezető és az első utas ülését, valamint bezárja az oldalablakokat és a tolótetőt. A balesetet követően a fékek automatikusan működésbe lépnek, hogy megelőzzék a további ütközéseket, illetve, hogy mérsékeljék azok hatásait.
Minden M modell megfelel a legmagasabb biztonsági követelményeknek, köszönhetően a gondosan megválogatott anyagok használatának és a rendkívül merev struktúrának. Mindezt rendkívül hatékony utasvédelmi rendszer egészíti ki, amelyet a független intézetek által elvégzett töréstesztek eredményeinek tanulságai alapján fejlesztettek ki – az utasok így mindig számíthatnak a lehető legmagasabb szintű védelemre.

ADAPTÍV LED-ES FÉNYSZÓRÓK.

Az adaptív LED-es fényszórók, amelyeket a haladási sebességhez igazodó fényelosztás jellemez, dinamikusan világítják meg az utat. Az oldalsó fényforrásokkal és a nappali menetfényekkel együtt az adaptív LED-es fényszórók magukban foglalják a városban és az országúton eltérő fényelosztást alkalmazó adaptív fényszóró funkciót, a kanyarfényeket, valamint a BMW Selective Beam funkciót (vakításmentes távolságifényszóró-asszisztens), amely automatikusan vált a távolsági és a tompított fény között. Mindennek köszönhetően a rendszer minden körülmények között optimálisan világítja meg az utat.
Sötétben a mozgó fényszórók jóvoltából a vezető mélyen belelát a kanyarokba, amint elfordítja a kormánykereket. Az autó közvetlen környezetének jobb megvilágítása érdekében a kanyarfények automatikusan aktiválódnak, amint a vezető bekapcsolja az irányjelzőt vagy elfordítja a kormánykereket – még akkor is, ha a jármű áll. Azzal, hogy optimálisan világítják meg az utat, az adaptív fényszórók jelentős mértékben fokozzák az aktív biztonságot. A BMW Selective Beam funkciónak köszönhetően a vezető folyamatosan bekapcsolva tarthatja a távolsági fényszórót, ami éjszaka optimális látási viszonyokat teremt. A rendszer figyeli az elöl haladó, illetve a szemből jövő forgalmat, és folyamatosan állítja a fényszórók fénysugarát, hogy ezzel elkerülhető legyen a többi közlekedő elvakítása.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

A BMW Service Inclusive esetében a vásárló megválaszthatja a szolgáltatás érvényességének időtartamát, amely alatt nem kell aggódnia amiatt, hogy a rendszeres szervizek és a karbantartások költségei túlzott terhet rónak rá. A szolgáltatások árát – ideértve és az eredeti BMW alkatrészek költségeit is – fedezi a BMW Service Inclusive. A lehetőség nemcsak belföldön adott: a szolgáltatás világszerte mindenütt igénybe vehető a résztvevő hivatalos BMW Márkaszervizekben. Amennyiben pedig a BMW eladásra kerül, a BMW Service Inclusive csomag igénybe vételi jogosultsága automatikusan átszáll a következő tulajdonosra – mindez növeli a jármű eladási árát. A vásárló szabadon kiválaszthatja azt a BMW Service Inclusive csomagot, amely a leginkább megfelel a szükségleteinek.
A BMW Service Inclusive olyan szolgáltatásokat foglal magában, mint például az olajcsere- és olaj-utántöltés, a mikroszűrők szervizelése és cseréje, az üzemanyag-szűrő és a gyertyák cseréje, a fékfolyadék lecserélése, a járműátvizsgálások elvégzése, valamint a BMW előírásainak megfelelő karbantartások és szervizek elvégzése. Amennyiben a vásárló a BMW Service Inclusive Plus csomag mellett dönt, a további BMW Service Inclusive szolgáltatások járnak a számára, többek között az első és a hátsó fékbetétek/féktárcsák cseréje, a kuplung cseréje (amennyiben az szükséges) és az ablaktörlő lapátok cseréje (amennyiben szükséges; az olajcserével egy időben). A Service Inclusive csomagok érvényességi ideje háromtól tíz évig vagy (futásteljesítmény-alapú szerződés esetén) 40 000-től 200 000 kilométerig terjedhet.